X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Październikowe starania
Odpowiedz

Październikowe starania

Oceń ten wątek:
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę Wam towarzyszyć duchem, bo musiałyby się zdarzyć cud w tym miesiącu w moim przypadku (mąż w delegacji w czasie otulacji). Ale trzymam kciuki za wszystkie razem i każdą z osobna ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Pysiaaa21 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ;)

Teraz bylam w lazience siusiu i na przez caly papier ciagnal sie sluz jakby konsystencja podobny do plodnego ciagnacy sie ale zabarwiony jakby na jasno zolty - kremowy ciekawe co to moze oznaczac ;) Jestem 4 dni przed @ i 11 dni po IUI ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 00:05

f2w3rjjgpp4cuceo.png
    8 IUI nie udanych :(
    04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C :(
    10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C :(
    23.10.2017 - ICSI w Polsce blastusie 3BC i 3CB - cb :(
    08 i 11.2021 - 2 x ICSI w Belgii NIE UDANE
    29.03.2022 - niespodzianka - ciąża naturalna <3 termin 06.12.2022 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiu oby to byl dobry znak :)

Dzien dobry dziewczynki :))) od rana mam atrakcjie bo moj kochany glupiutki piesek zjadl koc i sprzatalam wyrzygany kocyk hahaha tak na dzien dobry mi piesek zrobil suprajsa :P

Pije herbatke i lece do pracy ...

Co do malpy skapa jak zwykle... Ciesze sie bo w pon zrobienreszte badan i z kompletem do ginki - ciekawe jak tam wyniki mojego meza - jestem ciekawa - u mnie wiem ze nieciekawie bedzie ...

ampoule lubi tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cosma wrote:
    Lili,Triss a ile macie lat dziewczyny ze pod taka presja jestescie?

35lat
    Cosma wrote:
    Ja tez jestem pod presja...czasu ( 35 lat) , rodziny... z niekonczacymi pytaniami sie kiedy drugie dziecko ( mam juz osmioletnia core), mojej corki, ktora juz od dawna "domaga sie" rodzenstwa, no i na koniec sama sobie presje robie, ze ma byc juz natychmiast bo do tych cierpliwych to ja nie naleze :) ale za to tez wywieram presje...na moim mezu,ktory sie ostatnio czesto wykorzystywany czuje jak to sam stwierdzil ;)

ja mam dwójkę więc wszyscy z otoczenia sadza ze na tym poprzestaniemy, więc presji jako takiej nie ma. ale sama siebie nakrecam podobnie jak Ty, i też bym chciała już natychmiast. Ech, już tak mam że jak o czymś zaczynam myśleć, planować, to pochłania mnie to bez reszty.

Lili to raczej za wcześnie, bądz dobrej mysli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 09:08

• Rozgadana Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :) Miłego dnia :)

679e1df94cc564708ac7076b55943913.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i cichutko dołączam do październikowych staraczek :)
    Staramy się od marca 2014. Jak na razie to z marnym skutkiem. Ale mam nadzieję, że do końca roku zobaczę 2 upragnione kreseczki :)

usia89, Rozgadana, triss, Magula lubią tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Rozgadana Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mam strasznie ciężką @, ledwo z łózka wstaje. Wymiotuje i kręci mi się w głowie. Macie jakieś sposoby coby sobie ulżyć? :)

• Lili78 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    U mnie dzisiaj spadek tempki, chyba po tym wczorajszym teście :)
    Emocje ze mnie już opadły i coś mi się zdaje że w tym cyklu sie nie udało. Ale obliczyłam że następnaą owulacje będę miała pod koniec października. Więc tak czy inaczej zostaję z wami :)

Lili
  • Lili78 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy tak ciężko @ nie przechodziłam, nie wiem co robić :(

Lili
  • triss Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i mnie sie tak nigdy nie zdarza :( bol podbrzusza jest momentami nie do zniesienia, ale na to wystarcza p/bólowy. a Tobie nie wiem jak pomoc. Zawsze takie masz miesiączki?

Lili Ty się nie poddawaj bo w tym cyklu jeszcze może być pięknie na koniec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 12:16

• Rozgadana Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dość często, po poronieniu się to jeszcze nasiliło do tego stopnia że np dziś i wczoraj musiałam wolne w pracy wziąć bo słaniam się na nogach. Za to mogę poleniuchować w łóżku - jakiś plus :P

• Rozgadana Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dość często, po poronieniu się to jeszcze nasiliło do tego stopnia że np dziś i wczoraj musiałam wolne w pracy wziąć bo słaniam się na nogach. Za to mogę poleniuchować w łóżku - jakiś plus :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja Dziewczyny ... Ja dzisiaj zdecydowanie lepiej @ się rozkręciła na dobre ale nawet nie jest tak tragiczne lekkie skurcze brzucha i trochę krzyż pobolewa ..... Humor lepszy ;)

Rozgadana ja tak kiedyś miałam , że każda @ kończyła się omdleniem itd .... Jak poszłam do gina co mi się dzieje dawał mi jakieś lekarstwa na unormowanie cyklu i że by ta miesiączka nie była obfita ( bo straszne krwawienia miałam) nie pamiętam co to było bo ja takie coś przechodziłam jako małolata 16-17 lat .... Jedyne co Ci mogę doradzić to odpocznij sobie dzisiaj poleż w łóżku dużo wody , nie jedz słodyczy bo to może drażnić żołądek a na głowę kompresik :P :P mi to pomaga na zawroty :)

Gigsa zobaczymy dwie kreski już pod koniec Października .... nie ma innej opcji :) :) :) :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 12:21

Rozgadana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozgadana, Lili, mozecie sie teaz usmiac ale mi jedyne co pomagalo przy tak bolesnych miesiaczkach to oprocz porzadnej dawki ibuprofenu polezec sobie pol godziny na kafelkach w lazience :) nie wiem czy moge ten sposob polecic bo wydaje mi sie ze mozna sie latwo doprawic przez to ale mi to naprawde pomagalo :)

Rozgadana lubi tę wiadomość

• Okruch Znajoma

Wysłany: 3 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, mogłabym mdleć i rzygać dalej, niż widzę- byle miesiączki mieć regularne. Niech będą bolesne, niech będą obfite, ale przewidywalne...

Głupia jestem. Osiem dni po owulacji, a ja już test walę. Negatywny, oczywiście.

a57ebcb3fafd52f96ed4c67321522888.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gigsa. :)

To ktora testuje w najblizszym czasie ? Ja chyba jutro zrobie sikacza , kupilam z pepino za 3 zl hihi :)

• Rozgadana Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cosma wrote:
    Rozgadana, Lili, mozecie sie teaz usmiac ale mi jedyne co pomagalo przy tak bolesnych miesiaczkach to oprocz porzadnej dawki ibuprofenu polezec sobie pol godziny na kafelkach w lazience :) nie wiem czy moge ten sposob polecic bo wydaje mi sie ze mozna sie latwo doprawic przez to ale mi to naprawde pomagalo :)

też uwielbim podłogę w łazience :)

Okruch ja natomiast chciałabym mieć krótszy cykl nawet ostatnio wyszukiwałam gdzieś na necie informacje jak skrócić cykl :P Oczywiście nic się nie wywiedziałam :)

• Lili78 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała mieć krótsze cykle i regularne. Teraz mam od 30 do 37 dni- więc jest różnie.

Lili
  • Lili78 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam przed chwilą galerię wykresów - ciążowych oczywiście :)
    I natknęłam sie na taki gdzie test z krwi w 8 dniu był ujemny, a później, chyba w 14 był dodatni, więc budzi się we mnie nadzieja.

Lili
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi, wczoraj robiłam test owulacyjny wyszedł pozytywny, dzisiaj od rana czuje ból w dole brzucha. Co on oznacza, że owulacja trwa czy dopiero będzie czy jest już po ?

Lili78 lubi tę wiadomość

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ