PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Doris98 wrote:Dziewczyny zastanawia mnie jedno od 3dpo mam wodnisty śluz o mlevznym zabarwieniu, jest nierozciągliwy czasem aż czuję że mnie zalewa..podobnie miałam na tydzień przed owulacja do praktycznie jej przypuszczanego rozpoczęcia później bym lepki później jeden dzień kremowy i teraz znowu taki rzadszy ... zastanawiam się o co chodzi..Zawsze gęsty bialy książkowy.. wodnisty to przecież w 1 fazie cyklu.. 🤔🤔🙄
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
A co do szczepień, ja się nie szczepiłam w ogóle 🙆🏻♀️
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:A co do szczepień, ja się nie szczepiłam w ogóle 🙆🏻♀️
Ja też nie , u mnie w rodzinie nikt oprócz dziadków i brata który pracuje w Niemczech na tirach i to tylko ze względu pracy musiał bo by go nie wpuścili.. ja się boję i chyba nie zaszczepię zaszczepię dopóki nie zajdę w ciążę.. boję się że to coś poprzestawia..albo ze jakieś wady... kto wie co w tej szczepionce.. teraz jeszcze zakaz aborcji..🤔🤔 -
KarolaK wrote:Byłam o 7:40 na pobraniu babeczka z zabiegowego jeszcze dodała powinny być wcześniej ha ha ha wolne żarty
A jakie laboratorium? Alab? Ja czasami nie dostawałam smsa ze juz są wyniki, a jak logowałam sie na konto to były jeśli to to lab to spróbuj :pStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Doris98 wrote:Ja też nie , u mnie w rodzinie nikt oprócz dziadków i brata który pracuje w Niemczech na tirach i to tylko ze względu pracy musiał bo by go nie wpuścili.. ja się boję i chyba nie zaszczepię zaszczepię dopóki nie zajdę w ciążę.. boję się że to coś poprzestawia..albo ze jakieś wady... kto wie co w tej szczepionce.. teraz jeszcze zakaz aborcji..🤔🤔
A u mnie za to wszyscy znajomi i rodzina zaszczepieni 😅 tylko jedna osoba nie może że względu na stan zdrowia -
KarolaK wrote:Tedka loguje się co chwilę i nic, to alab...
Taaa. To pewnie niestety juz jutro idź spac wcześnie szybciej zleciStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Ja też boję się powikłań po szczepieniu. Covida już miałam, przeszłam w miarę lekko i bez żadnych powikłań 🤔
Karola ja też w styczniu. Proga w 3dc miałam 0,34 ostatnio...
Doris w cyklu październik /listopad 🙈 i wtedy wyszły 2 kreski na owu a potem na ciążowym. I albo to była Fabryczna krecha albo ciąża biochemiczna....
U mnie w alabie zawsze są tego samego dnia. Czasami miałam już dobrze po 19 wynikKarolaK lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
KarolaK wrote:To mój progesteron jest serio niski a w drugiej części cyklu badalas? Ja chyba 22 dc 3,34...
Hmm a ile to dni po owulacji u Ciebie? Podobno jeśli owulacja jest to progesteron powinien być minimum 10 ale cholera wie czy tak faktycznie jest
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Wjedzma wrote:Ja jeszcze żadnych badań nie robiłam 😫 planuje w styczniu
-
DIDI wrote:Ja chyba też dopiero w styczniu. Te badania na estrogen i progesteron robi się w konkretnych dniach cyklu? Chyba muszę na własną rękę iść I zrobić te badania bp po konsultacji tel z ginekologiem wiem tyle że przez 2 cykle mam sprawdzać czy jest owulacja testami owu a jeśli nie będzie to zgłosić się do kliniki niepłodności. I dopiero wtedy zrobić badania. Świat oszalal a na stanowiskach lekarzy niekiedy pracują chyba imbecyle...
Powiem Ci tak. Lekarz to kompletny kretyn. Testy owu nie muszą wcale wychodzić pozytywne a owu może być. Tu głównie to trzeba monitoring wprowadzić tak jak u mnie, żeby sprawdzić czy dochodzi do owulacji.
To działa w dwie strony. Może być pozytywny test, a owulacja może nie wystąpić..
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
KarolaK wrote:Zalamka...a wiecie czy lepiej brać duphaston czy luteinę na niski progesteron?
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Progesteron 2-5 dzień cyklu i potem ewentualnie 7 dni po owulacji żeby sprawdzić czy owu była.
Powiem Ci tak. Lekarz to kompletny kretyn. Testy owu nie muszą wcale wychodzić pozytywne a owu może być. Tu głównie to trzeba monitoring wprowadzić tak jak u mnie, żeby sprawdzić czy dochodzi do owulacji.
To działa w dwie strony. Może być pozytywny test, a owulacja może nie wystąpić..
Ba! Usg mialam robione 5 dpo a wielce lekarz odrzekł ze nie da się już sprawdzić czy była owu czy nie 😅
Zazdroszczę laskom, które trafiły na super ginekologów. Serio. Macie szczęście 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2021, 20:40