X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do szczepień, ja się nie szczepiłam w ogóle 🙆🏻‍♀️

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • KarolaK Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh no to widzę że też wśród nas są podzielone ja się właśnie boję powikłań jakiś ale cholera wie...

• KarolaK Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u was z progesteronem? U mnie w 1 fazie cyklu ok ale jak mierzyłam chyba w 22 to lekarz mówi że trochę niski

• Doris98 Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2021, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Spoko ja miałam taki przez 3/4 cyklu 🙈🙈

Felinka nie pocieszasz 😅 ale w tym cyklu ? 😊

• Doris98 Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    A co do szczepień, ja się nie szczepiłam w ogóle 🙆🏻‍♀️

Ja też nie , u mnie w rodzinie nikt oprócz dziadków i brata który pracuje w Niemczech na tirach i to tylko ze względu pracy musiał bo by go nie wpuścili.. ja się boję i chyba nie zaszczepię zaszczepię dopóki nie zajdę w ciążę.. boję się że to coś poprzestawia..albo ze jakieś wady... kto wie co w tej szczepionce.. teraz jeszcze zakaz aborcji..🤔🤔

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaK wrote:
    A jak u was z progesteronem? U mnie w 1 fazie cyklu ok ale jak mierzyłam chyba w 22 to lekarz mówi że trochę niski

Ja jeszcze żadnych badań nie robiłam 😫 planuje w styczniu

age.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaK wrote:
    Byłam o 7:40 na pobraniu babeczka z zabiegowego jeszcze dodała powinny być wcześniej ha ha ha wolne żarty

A jakie laboratorium? Alab? Ja czasami nie dostawałam smsa ze juz są wyniki, a jak logowałam sie na konto to były :) jeśli to to lab to spróbuj :p

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • KarolaK Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka loguje się co chwilę i nic, to alab...

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris98 wrote:
    Ja też nie , u mnie w rodzinie nikt oprócz dziadków i brata który pracuje w Niemczech na tirach i to tylko ze względu pracy musiał bo by go nie wpuścili.. ja się boję i chyba nie zaszczepię zaszczepię dopóki nie zajdę w ciążę.. boję się że to coś poprzestawia..albo ze jakieś wady... kto wie co w tej szczepionce.. teraz jeszcze zakaz aborcji..🤔🤔

A u mnie za to wszyscy znajomi i rodzina zaszczepieni 😅 tylko jedna osoba nie może że względu na stan zdrowia

age.png
  • Doris98 Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaK wrote:

U nas w alabie jak robi się rano to sa do 14.. oni pracują do 18 tam. Więc pewnie jutro wyniki będziesz miala

• Tedka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaK wrote:

Taaa. To pewnie niestety juz jutro :) idź spac wcześnie szybciej zleci :D

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też boję się powikłań po szczepieniu. Covida już miałam, przeszłam w miarę lekko i bez żadnych powikłań 🤔

Karola ja też w styczniu. Proga w 3dc miałam 0,34 ostatnio...

Doris w cyklu październik /listopad 🙈 i wtedy wyszły 2 kreski na owu a potem na ciążowym. I albo to była Fabryczna krecha albo ciąża biochemiczna....

U mnie w alabie zawsze są tego samego dnia. Czasami miałam już dobrze po 19 wynik

KarolaK lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • KarolaK Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój progesteron jest serio niski a w drugiej części cyklu badalas? Ja chyba 22 dc 3,34...

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaK wrote:
    To mój progesteron jest serio niski a w drugiej części cyklu badalas? Ja chyba 22 dc 3,34...
    Chce dopiero zbadać w tym miesiącu.
    Hmm a ile to dni po owulacji u Ciebie? Podobno jeśli owulacja jest to progesteron powinien być minimum 10 ale cholera wie czy tak faktycznie jest

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • KarolaK Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalamka...a wiecie czy lepiej brać duphaston czy luteinę na niski progesteron?

• DIDI Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Ja jeszcze żadnych badań nie robiłam 😫 planuje w styczniu
    Ja chyba też dopiero w styczniu. Te badania na estrogen i progesteron robi się w konkretnych dniach cyklu? Chyba muszę na własną rękę iść I zrobić te badania bp po konsultacji tel z ginekologiem wiem tyle że przez 2 cykle mam sprawdzać czy jest owulacja testami owu a jeśli nie będzie to zgłosić się do kliniki niepłodności. I dopiero wtedy zrobić badania. Świat oszalal a na stanowiskach lekarzy niekiedy pracują chyba imbecyle...

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DIDI wrote:
    Ja chyba też dopiero w styczniu. Te badania na estrogen i progesteron robi się w konkretnych dniach cyklu? Chyba muszę na własną rękę iść I zrobić te badania bp po konsultacji tel z ginekologiem wiem tyle że przez 2 cykle mam sprawdzać czy jest owulacja testami owu a jeśli nie będzie to zgłosić się do kliniki niepłodności. I dopiero wtedy zrobić badania. Świat oszalal a na stanowiskach lekarzy niekiedy pracują chyba imbecyle...
    Progesteron 2-5 dzień cyklu i potem ewentualnie 7 dni po owulacji żeby sprawdzić czy owu była.
    Powiem Ci tak. Lekarz to kompletny kretyn. Testy owu nie muszą wcale wychodzić pozytywne a owu może być. Tu głównie to trzeba monitoring wprowadzić tak jak u mnie, żeby sprawdzić czy dochodzi do owulacji.
    To działa w dwie strony. Może być pozytywny test, a owulacja może nie wystąpić..

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaK wrote:
    Zalamka...a wiecie czy lepiej brać duphaston czy luteinę na niski progesteron?
    Raczej duphaston 🤔

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • DIDI Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Progesteron 2-5 dzień cyklu i potem ewentualnie 7 dni po owulacji żeby sprawdzić czy owu była.
    Powiem Ci tak. Lekarz to kompletny kretyn. Testy owu nie muszą wcale wychodzić pozytywne a owu może być. Tu głównie to trzeba monitoring wprowadzić tak jak u mnie, żeby sprawdzić czy dochodzi do owulacji.
    To działa w dwie strony. Może być pozytywny test, a owulacja może nie wystąpić..
    Felinka 94, no właśnie... trafiam na samych kretynów i kretynki w tym luxmedzie.
    Ba! Usg mialam robione 5 dpo a wielce lekarz odrzekł ze nie da się już sprawdzić czy była owu czy nie 😅
    Zazdroszczę laskom, które trafiły na super ginekologów. Serio. Macie szczęście 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2021, 20:40

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DIDI wrote:
    Felinka 94, no właśnie... trafiam na samych kretynów i kretynki w tym luxmedzie.
    Ba! Usg mialam robione 5 dpo a wielce lekarz odrzekł ze nie da się już sprawdzić czy była owu czy nie 😅
    Zazdroszczę laskom, które trafiły na super ginekologów. Serio. Macie szczęście 🙃
    Tez uważam że dobrego lekarza to w tych czasach ze świecą szukać. A najlepiej to z gromnicą 🙆🏻‍♀️🙈

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
‹‹ 1093 1094 1095 1096 1097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ