Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja tu odświeżam ciągle forum i czekam na wieści od Ciebie :D

Tedka a Ty w końcu siknęłaś na ten test?

KarolaK lubi tę wiadomość

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/e4a2c341ee34.jpg.html

Dziewczyny to jest ten test z rana, czy kreska testowa może być tak na środku? Widzicie to czy znów mi oczy figle płatają? To jest jakiś test firmy heltes 🤷‍♀️

Po czasie sobie zerknęłam na wysuszony test i wydaje mi się, że ta wyschnieta testowa właśnie jest tak na środku. I patrze na zdjęcia z rana a tam faktycznie na środku coś jest 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2021, 15:16

age.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Karola ja tu odświeżam ciągle forum i czekam na wieści od Ciebie :D

Tedka a Ty w końcu siknęłaś na ten test?

A daj spokój, nie siknęłam, bo do pracy musiałam jechać (na co dzień pracuję z domu). Teraz już wróciłam, ale nie ma sensu sikać popołudniowym sikiem. Zasikam jutro rano :P

Aczkolwiek nie spodziewam się cudów bo brzuch daje lekkie takie stłumione bóle i bolą mnie sutki jak po nich przejeżdżam.

A jeszcze Wam powiem z czystej ciekawości :P
    Ogólnie nie mierzę temperatury - kiedyś mierzyłam, ale nie wiem czy termometr kijowy, czy ja nie umiem (choć godzina ta sama, zaraz po wstaniu itp itd). Ale wczoraj popołudniu zmierzyłam sobie - myślę, aaa dobra jak mam 37 to cały dzień a nie tylko rano :P no i miałam 37,14st.C.
    Dzisiaj rano mierzę - 36,70stC.
    Japitole. Jutro rano też zmierzę ;) ciekawe czy będzie z grubsza równy poziom.

A od nowego cyklu zaczynam znowu mierzyć. :D

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/e4a2c341ee34.jpg.html

Dziewczyny to jest ten test z rana, czy kreska testowa może być tak na środku? Widzicie to czy znów mi oczy figle płatają? To jest jakiś test firmy heltes 🤷‍♀️

Po czasie sobie zerknęłam na wysuszony test i wydaje mi się, że ta wyschnieta testowa właśnie jest tak na środku. I patrze na zdjęcia z rana a tam faktycznie na środku coś jest 🤣

No ja nic nie widzę ;/ ale może ja jestem jakaś ślepa jak inne koleżanki widzą, a ja nic. Nie sugeruj się :) może lepsza fota będzie z lampą, wtedy może wybije ten kolorek ;)?

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka ja właśnie też się okresowo czuje ale no zobaczymy co z tego będzie.

Co do temperatury to chyba najlepiej zawsze o tej samej porze, w tym samym stanie (po odpoczynku) itp bo cuda wianki mogą powychodzić :D

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz to już za późno na fotki z lampą, test suchy na wiór :D no nic, jutro powtórka, nordy już czekają na mnie w paczkomacie :D

age.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma kochanie nie patrz na test później niż te 5 minut :( kreska testowa lubi się wybarwiać (zazwyczaj na szaro jeśli to wybarwienie fabryczne). Siknij jutro na świeżo i wyślij fotę na świeżo <3 ✊✊

Tedka odrazu dawaj znać ja już od 6 zazwyczaj nie śpię 🤣✊✊

KarolaK czekamy cały czas :D

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Wjedzma kochanie nie patrz na test później niż te 5 minut :(

Na fotce jest świeżutki test w ciągu 5 min od zrobienia :D tylko chodzi mi że jak zerknęłam na suchy to ta testowa faktycznie była tak bliżej środka i przez to spojrzałam na zdjęcie i zobaczyłam COŚ. Za dużo analizuje, ten typ tak ma 🤣

age.png
  • KarolaK Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma jeszcze 😒

• Tedka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Wjedzma kochanie nie patrz na test później niż te 5 minut :( kreska testowa lubi się wybarwiać (zazwyczaj na szaro jeśli to wybarwienie fabryczne). Siknij jutro na świeżo i wyślij fotę na świeżo <3 ✊✊

Tedka odrazu dawaj znać ja już od 6 zazwyczaj nie śpię 🤣✊✊

KarolaK czekamy cały czas :D

Dam znać, dam, pewno ok 8 ;) może nawet wrzuce fotkę, jak będzie co i jeśli będę potrafiła :D

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • KarolaK Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka trzymam kciuki:)
    A ja nadal w niepewności tracę resztki nadziei xD już 18:30 a wyników jak nie było tak nie ma a myślałam że taka jedna beta to będzie szybciutko!

Tedka lubi tę wiadomość

• Tedka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaK wrote:
    Tedka trzymam kciuki:)
    A ja nadal w niepewności tracę resztki nadziei xD już 18:30 a wyników jak nie było tak nie ma a myślałam że taka jedna beta to będzie szybciutko!

A o której robiłaś? Z samego rana? Moze popołudniowe robią na późny wieczór albo jutro :(

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaatko oni sobie żarty stroją, ile można betę sprawdzać 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2021, 18:41

age.png
  • KarolaK Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam o 7:40 na pobraniu babeczka z zabiegowego jeszcze dodała powinny być wcześniej ha ha ha wolne żarty

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola nadal nic? 😳😳 Matko jedyna 🤦🏻‍♀️

Tedka najlepiej wrzuć na stronę " zapodaj na forum", tam wygeneruje Ci się link który wklejasz tu w wątek i my klikając na niego widzimy foto 🙃🙃

Wjedzma to koniecznie powtórz jutro <3

U mnie testy owu negatywne 😒 więc chyba dupa będzie z tego cyklu.

Tedka lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • KarolaK Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma z tego wszystkiego zapomniałam powiedzieć że czekam na twój jutrzejszy teścik :)
    Felinka 94 ja to tym testom owu średnio ufam zresztą nawet 2 ginekologow mi powiedziało że często pacjentkom figle plataja i się stresują niepotrzebnie bo wynik negatywny a często oszukany
    A próbowałaś monitoringu owulacji u ginekologa? Ja jeśli dziś wyjdzie negatywny to w tym miesiącu będę próbować chodzić na taki monitoring na USG

Wjedzma lubi tę wiadomość

• KarolaK Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze mam do was pytanie dziewczyny szczepiłyscie się na covid? Jestem po 1 dawce ale co chwilę tw informacje są tak sprzeczne i 2 nie przyjęłam jeszcze bo się trochę boję że rozwali mi jeszcze bardziej mój cykl o ile to możliwe xD

• Doris98 Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zastanawia mnie jedno od 3dpo mam wodnisty śluz o mlevznym zabarwieniu, jest nierozciągliwy czasem aż czuję że mnie zalewa..podobnie miałam na tydzień przed owulacja do praktycznie jej przypuszczanego rozpoczęcia później bym lepki później jeden dzień kremowy i teraz znowu taki rzadszy ... zastanawiam się o co chodzi..Zawsze gęsty bialy książkowy.. wodnisty to przecież w 1 fazie cyklu.. 🤔🤔🙄

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepiłam się i niedługo się zapisuje na 3 dawkę (w zasadzie to 2 bo pierwsza była J&J) :)

age.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaK wrote:
    Wjedzma z tego wszystkiego zapomniałam powiedzieć że czekam na twój jutrzejszy teścik :)
    Felinka 94 ja to tym testom owu średnio ufam zresztą nawet 2 ginekologow mi powiedziało że często pacjentkom figle plataja i się stresują niepotrzebnie bo wynik negatywny a często oszukany
    A próbowałaś monitoringu owulacji u ginekologa? Ja jeśli dziś wyjdzie negatywny to w tym miesiącu będę próbować chodzić na taki monitoring na USG
    No właśnie od stycznia chce pójść chociaż ze dwa cykle zobaczyć jak się sprawy mają.

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
‹‹ 1092 1093 1094 1095 1096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ