X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Felinka, będę bardzo czujna, zapas testów jest, pozostaje tylko (nie)cierpliwie czekać :D szczerze to chyba zatestuję już w sylwestra, żeby wiedzieć czy mogę się napić, no ale to tylko dla spokoju ducha, szanse że coś wyjdzie są bardzo małe

Dwójka testuj i dawaj nam zdjęcie! :D

Monia ❤️ ❤️ ❤️
    Testuj a ja będę od rana stać pod Twoimi drzwiami 🤣

Wjedzma lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwójka wrote:
    No to widze że jesteśmy na bardzo bardzo podobnym etapie 😁
    Ja też jakoś 10 dpo zrobiłam test,biel aż przykro więc myślę sobie no trudno ...... 23 no najpóźniej 24 grudnia okres, 4 stycznia monitoring i kolejny miesiąc zabawy,a tu 23 nic, 24 nic, 25 nic ...... coś nie tak .....🤭.
    Powiem Ci ze ten bladzioch to taki konkretny 😏

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Monia01 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak jest bladzioch widoczny, super ❤️

Ja się nie mogę doczekać żeby pójść do ginekologa, ale powiedział, że teraz nie ma sensu żebym przychodziła. Stres jest nie powiem. Oby serduszko już bilo za tydzień/półtora. 😇

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2021, 19:35

rock16 lubi tę wiadomość

oar8csqvq46rabam.png
  • rock16 Debiutantka

Wysłany: 27 grudnia 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Mam pytanie dotyczące testów. Zaraz jak pasek testowy nasiąka i pojawia się testowa kreska, to czy długo czeka się na drugą kreskę? Czyli czy jak już pojawi się testowa i obok pusto, to należy jeszcze poczekać kilka minut? Ja dzisiaj zrobiłam test, i jak tylko pojawiła się testowa to uznałam że znowu nic z tego i test wyrzuciłam. 32 dzień cyklu, nie wiem kiedy była i czy była owulacja. Nie chciałam się nakręcać i jak tylko pojawiła się testowa to uznałam że nie będę się nakręcać pewnie dostanę @ do wieczora. Ale jak jej nie ma tak nie ma. Cykle najkrótsze jakie miałam to 24 dni najdłuższe 31.

• Kraszixp Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rock16 wrote:
    Cześć,

Mam pytanie dotyczące testów. Zaraz jak pasek testowy nasiąka i pojawia się testowa kreska, to czy długo czeka się na drugą kreskę? Czyli czy jak już pojawi się testowa i obok pusto, to należy jeszcze poczekać kilka minut? Ja dzisiaj zrobiłam test, i jak tylko pojawiła się testowa to uznałam że znowu nic z tego i test wyrzuciłam. 32 dzień cyklu, nie wiem kiedy była i czy była owulacja. Nie chciałam się nakręcać i jak tylko pojawiła się testowa to uznałam że nie będę się nakręcać pewnie dostanę @ do wieczora. Ale jak jej nie ma tak nie ma. Cykle najkrótsze jakie miałam to 24 dni najdłuższe 31.

Przy C jest kontrolna, T jest testowa jeśli jest tylko jedna kreska np przy T to test nieważny jeśli jest tylko przy C negatywny.

xnw4vfxm4fgggsa3.png
    7cs
    04.01.2022 kropuś 💝
    31.12.2021 beta HCG 724,500
    29.12.2021 beta HCG 301,100
    24.12.2021 ⏸
    11.07.2019 👧🏼
    19.10.2017 👧🏼
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rock16 hej! Ja zawsze patrzę jeszcze do tych regulaminowych 10 min czy coś się nie pojawia. Powyżej 10 min już nie patrzę, bo test wysycha i fabryczna kreska testowa może się uwydatnić. Zerknij sobie na testy Dwójki na stronie 1132 ostatni post, jej się kreseczki pojawiły się po 5-8 minutach :)

rock16 lubi tę wiadomość

age.png
  • rock16 Debiutantka

Wysłany: 27 grudnia 2021, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kraszixp wrote:
    Przy C jest kontrolna, T jest testowa jeśli jest tylko jedna kreska np przy T to test nieważny jeśli jest tylko przy C negatywny.

Tak tak, pomyliłam się. Chodziło mi o kontrolną. Czy jak pojawia się kontrolną to testowa też, czy testowa dopiero po czasie ?

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rock dokładnie tak jak piszą dziewczyny :)

rock16 lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Kraszixp Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rock16 wrote:
    Tak tak, pomyliłam się. Chodziło mi o kontrolną. Czy jak pojawia się kontrolną to testowa też, czy testowa dopiero po czasie ?

Zerkaj do czasu określonego w teście, po czasie nie ważny :)

rock16 lubi tę wiadomość

xnw4vfxm4fgggsa3.png
    7cs
    04.01.2022 kropuś 💝
    31.12.2021 beta HCG 724,500
    29.12.2021 beta HCG 301,100
    24.12.2021 ⏸
    11.07.2019 👧🏼
    19.10.2017 👧🏼
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rock jak Ci leci barwnik po pasku to możesz sprawdzić do czasu określonego w ulotce :) jeśli jest to 5 minut to zerkasz po 5 i wyrzucasz. Potem może się pojawić Fabryczna kreska która Ci zrobi mętlik. A jeśli myślisz ze to ciąża to po prostu zrób betę ;) z krwi wyjdzie na pewno :)

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • rock16 Debiutantka

Wysłany: 27 grudnia 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy się po raz kolejny nakręcać i rozczarować czy może przyjąć do wiadomości że bardziej prawdopodobna jest menopauza. Nie lubię tej sieczki która robi się w głowie gdy @ nie przychodzi. A potem jednak przychodzi i człowiek sobie myśli że znowu jestem głupia.jeden dzień spóźnienie od najdłuższego cyklu a ja już przedszkole wybieram :)

Już dzisiaj postanowiłam że spokojnie poczekam, dzień się nie skończył a ja znowu wertuję to forum i czytam o najwcześniejszych z wczesnych objawów, o mylących się testach, o krwawieniu implantacyjnym o okresie do 6 miesiąca ciąży.... i się łudzę znowu i znowu. I wiem że test trzeba za 2 dni powtórzyć, zrobić betę w razie wątpliwości iść do lekarza i każda z Was, Nas to wie. A mimo wszystko łudzimy się i sprawdzamy do 5 minut majty :) Pozdrawiam dziewczyny.

Kraszixp, MartaMi92 lubią tę wiadomość

• Dwójka Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rock16 wrote:
    Nie wiem czy się po raz kolejny nakręcać i rozczarować czy może przyjąć do wiadomości że bardziej prawdopodobna jest menopauza. Nie lubię tej sieczki która robi się w głowie gdy @ nie przychodzi. A potem jednak przychodzi i człowiek sobie myśli że znowu jestem głupia.jeden dzień spóźnienie od najdłuższego cyklu a ja już przedszkole wybieram :)

Już dzisiaj postanowiłam że spokojnie poczekam, dzień się nie skończył a ja znowu wertuję to forum i czytam o najwcześniejszych z wczesnych objawów, o mylących się testach, o krwawieniu implantacyjnym o okresie do 6 miesiąca ciąży.... i się łudzę znowu i znowu. I wiem że test trzeba za 2 dni powtórzyć, zrobić betę w razie wątpliwości iść do lekarza i każda z Was, Nas to wie. A mimo wszystko łudzimy się i sprawdzamy do 5 minut majty :) Pozdrawiam dziewczyny.
    Dokładnie tak jak dziewczyny piszą, zerknij na zdjęcia które ja wrzucałam, moje dwie kreski na testach baby boom wdlg ulotki pojawiały sie po 5 minutach i ciemniały do 8 minut. Ja wiem że łatwo sie mówi, ale naprawde trzeba ,,odpuścić i uwolnić głowę,, jeżeli sie potwierdzi i będzie bobo ,to wszystkim będę mówić że mąż se sam go zrobił, bo mi sie zupełnie nie chciało, bo stwierdziłam że i tak nic z tego więc po co 🤭
    A majty faktycznie sprawdzam co chwilę czy przypadkiem @ przyszła.

rock16 lubi tę wiadomość

• Monia01 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak pytanie poza tematem objawów i testów - jak spędzacie sylwestra? :) Idziecie na jakąś imprezę? Czy może w domu? Wiadomo bez %% ewentualnie winko 0% czy tam piwko 0%. Ale czy porywacie się na jakąś imprezę? Ja się trochę cykam, bo jestem tak strasznie zmęczona non stop. 21 ja do spania. Więc gdzie ją do 24 wytrwam 😂

oar8csqvq46rabam.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rock16 wrote:

Ahhh wszystkie to znamy... Ale nie wolno tracić nadziei, pamiętaj o tym :)

rock16 lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia mi to się strasznie nie chce tego sylwestra, a już na pewno żadnej imprezy. Na jakąś domówkę jeszcze bym poszła, a najchętniej to bym się zakopała w pościeli i puściła film 🙈

age.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba spędzę go w łóżku 🤔 jakoś nie mam chęci imprezować..

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Monia01 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że mamy tak samo 🤭 my spotykamy się z przyjaciółmi i ich dzieckiem, więc będzie na spokojnie. Najwyżej utne sobie drzemkę hihi.

oar8csqvq46rabam.png
  • Dwójka Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sie w tym roku cieszę że mamy wymówkę że psa nie mamy z kim zostawić i musimy zostać w domu 😜, bo okrutnie mi się nie chce nigdzie iść.

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas teściowa robi sylwestra, ale my chyba zakamuflujemy się na górze u siebie 🤔

MartaMi92 lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Monia01 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak wy dodajecie te opisy przykładowo, który cykl starań, jakie badania macie porobione, że one wyświetlają się jak dodacie komentarz to na dole pod komentarzem? 🤔😇

oar8csqvq46rabam.png
‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ