X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Dwójka Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Kraszixp u mnie w czwartek będzie 5t 1d zastanawiam się czy sens jest iść 🤔 może powinnam po nowym roku, jak już skończę 6 tydzień? 🤔

Wjedzma chyba sobie zapisze w kalendarzu te 8 dni 😁 pamiętaj u mnie 10dpo rano była biel potem sine cycki i wieczorem cień cienia 🙈🙈 bądź czujna 🤗🤗

Dwójka patrz piętro wyżej co napisałam ☝️😋

Monia od tego jesteśmy, trzeba się wspierać nawzajem 🤗

Dziękuję za wszystkie kciuki ❤️❤️

No to widze że jesteśmy na bardzo bardzo podobnym etapie 😁
    Ja też jakoś 10 dpo zrobiłam test,biel aż przykro więc myślę sobie no trudno ...... 23 no najpóźniej 24 grudnia okres, 4 stycznia monitoring i kolejny miesiąc zabawy,a tu 23 nic, 24 nic, 25 nic ...... coś nie tak .....🤭.

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Felinka, będę bardzo czujna, zapas testów jest, pozostaje tylko (nie)cierpliwie czekać :D szczerze to chyba zatestuję już w sylwestra, żeby wiedzieć czy mogę się napić, no ale to tylko dla spokoju ducha, szanse że coś wyjdzie są bardzo małe

Dwójka testuj i dawaj nam zdjęcie! :D

Monia ❤️ ❤️ ❤️
    Testuj a ja będę od rana stać pod Twoimi drzwiami 🤣

Wjedzma lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwójka wrote:
    No to widze że jesteśmy na bardzo bardzo podobnym etapie 😁
    Ja też jakoś 10 dpo zrobiłam test,biel aż przykro więc myślę sobie no trudno ...... 23 no najpóźniej 24 grudnia okres, 4 stycznia monitoring i kolejny miesiąc zabawy,a tu 23 nic, 24 nic, 25 nic ...... coś nie tak .....🤭.
    Powiem Ci ze ten bladzioch to taki konkretny 😏

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Monia01 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak jest bladzioch widoczny, super ❤️

Ja się nie mogę doczekać żeby pójść do ginekologa, ale powiedział, że teraz nie ma sensu żebym przychodziła. Stres jest nie powiem. Oby serduszko już bilo za tydzień/półtora. 😇

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2021, 19:35

rock16 lubi tę wiadomość

oar8csqvq46rabam.png
  • rock16 Debiutantka

Wysłany: 27 grudnia 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Mam pytanie dotyczące testów. Zaraz jak pasek testowy nasiąka i pojawia się testowa kreska, to czy długo czeka się na drugą kreskę? Czyli czy jak już pojawi się testowa i obok pusto, to należy jeszcze poczekać kilka minut? Ja dzisiaj zrobiłam test, i jak tylko pojawiła się testowa to uznałam że znowu nic z tego i test wyrzuciłam. 32 dzień cyklu, nie wiem kiedy była i czy była owulacja. Nie chciałam się nakręcać i jak tylko pojawiła się testowa to uznałam że nie będę się nakręcać pewnie dostanę @ do wieczora. Ale jak jej nie ma tak nie ma. Cykle najkrótsze jakie miałam to 24 dni najdłuższe 31.

• Kraszixp Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rock16 wrote:
    Cześć,

Mam pytanie dotyczące testów. Zaraz jak pasek testowy nasiąka i pojawia się testowa kreska, to czy długo czeka się na drugą kreskę? Czyli czy jak już pojawi się testowa i obok pusto, to należy jeszcze poczekać kilka minut? Ja dzisiaj zrobiłam test, i jak tylko pojawiła się testowa to uznałam że znowu nic z tego i test wyrzuciłam. 32 dzień cyklu, nie wiem kiedy była i czy była owulacja. Nie chciałam się nakręcać i jak tylko pojawiła się testowa to uznałam że nie będę się nakręcać pewnie dostanę @ do wieczora. Ale jak jej nie ma tak nie ma. Cykle najkrótsze jakie miałam to 24 dni najdłuższe 31.

Przy C jest kontrolna, T jest testowa jeśli jest tylko jedna kreska np przy T to test nieważny jeśli jest tylko przy C negatywny.

xnw4vfxm4fgggsa3.png
    7cs
    04.01.2022 kropuś 💝
    31.12.2021 beta HCG 724,500
    29.12.2021 beta HCG 301,100
    24.12.2021 ⏸
    11.07.2019 👧🏼
    19.10.2017 👧🏼
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rock16 hej! Ja zawsze patrzę jeszcze do tych regulaminowych 10 min czy coś się nie pojawia. Powyżej 10 min już nie patrzę, bo test wysycha i fabryczna kreska testowa może się uwydatnić. Zerknij sobie na testy Dwójki na stronie 1132 ostatni post, jej się kreseczki pojawiły się po 5-8 minutach :)

rock16 lubi tę wiadomość

age.png
  • rock16 Debiutantka

Wysłany: 27 grudnia 2021, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kraszixp wrote:
    Przy C jest kontrolna, T jest testowa jeśli jest tylko jedna kreska np przy T to test nieważny jeśli jest tylko przy C negatywny.

Tak tak, pomyliłam się. Chodziło mi o kontrolną. Czy jak pojawia się kontrolną to testowa też, czy testowa dopiero po czasie ?

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rock dokładnie tak jak piszą dziewczyny :)

rock16 lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Kraszixp Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rock16 wrote:
    Tak tak, pomyliłam się. Chodziło mi o kontrolną. Czy jak pojawia się kontrolną to testowa też, czy testowa dopiero po czasie ?

Zerkaj do czasu określonego w teście, po czasie nie ważny :)

rock16 lubi tę wiadomość

xnw4vfxm4fgggsa3.png
    7cs
    04.01.2022 kropuś 💝
    31.12.2021 beta HCG 724,500
    29.12.2021 beta HCG 301,100
    24.12.2021 ⏸
    11.07.2019 👧🏼
    19.10.2017 👧🏼
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rock jak Ci leci barwnik po pasku to możesz sprawdzić do czasu określonego w ulotce :) jeśli jest to 5 minut to zerkasz po 5 i wyrzucasz. Potem może się pojawić Fabryczna kreska która Ci zrobi mętlik. A jeśli myślisz ze to ciąża to po prostu zrób betę ;) z krwi wyjdzie na pewno :)

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • rock16 Debiutantka

Wysłany: 27 grudnia 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy się po raz kolejny nakręcać i rozczarować czy może przyjąć do wiadomości że bardziej prawdopodobna jest menopauza. Nie lubię tej sieczki która robi się w głowie gdy @ nie przychodzi. A potem jednak przychodzi i człowiek sobie myśli że znowu jestem głupia.jeden dzień spóźnienie od najdłuższego cyklu a ja już przedszkole wybieram :)

Już dzisiaj postanowiłam że spokojnie poczekam, dzień się nie skończył a ja znowu wertuję to forum i czytam o najwcześniejszych z wczesnych objawów, o mylących się testach, o krwawieniu implantacyjnym o okresie do 6 miesiąca ciąży.... i się łudzę znowu i znowu. I wiem że test trzeba za 2 dni powtórzyć, zrobić betę w razie wątpliwości iść do lekarza i każda z Was, Nas to wie. A mimo wszystko łudzimy się i sprawdzamy do 5 minut majty :) Pozdrawiam dziewczyny.

Kraszixp, MartaMi92 lubią tę wiadomość

• Dwójka Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rock16 wrote:
    Nie wiem czy się po raz kolejny nakręcać i rozczarować czy może przyjąć do wiadomości że bardziej prawdopodobna jest menopauza. Nie lubię tej sieczki która robi się w głowie gdy @ nie przychodzi. A potem jednak przychodzi i człowiek sobie myśli że znowu jestem głupia.jeden dzień spóźnienie od najdłuższego cyklu a ja już przedszkole wybieram :)

Już dzisiaj postanowiłam że spokojnie poczekam, dzień się nie skończył a ja znowu wertuję to forum i czytam o najwcześniejszych z wczesnych objawów, o mylących się testach, o krwawieniu implantacyjnym o okresie do 6 miesiąca ciąży.... i się łudzę znowu i znowu. I wiem że test trzeba za 2 dni powtórzyć, zrobić betę w razie wątpliwości iść do lekarza i każda z Was, Nas to wie. A mimo wszystko łudzimy się i sprawdzamy do 5 minut majty :) Pozdrawiam dziewczyny.
    Dokładnie tak jak dziewczyny piszą, zerknij na zdjęcia które ja wrzucałam, moje dwie kreski na testach baby boom wdlg ulotki pojawiały sie po 5 minutach i ciemniały do 8 minut. Ja wiem że łatwo sie mówi, ale naprawde trzeba ,,odpuścić i uwolnić głowę,, jeżeli sie potwierdzi i będzie bobo ,to wszystkim będę mówić że mąż se sam go zrobił, bo mi sie zupełnie nie chciało, bo stwierdziłam że i tak nic z tego więc po co 🤭
    A majty faktycznie sprawdzam co chwilę czy przypadkiem @ przyszła.

rock16 lubi tę wiadomość

• Monia01 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak pytanie poza tematem objawów i testów - jak spędzacie sylwestra? :) Idziecie na jakąś imprezę? Czy może w domu? Wiadomo bez %% ewentualnie winko 0% czy tam piwko 0%. Ale czy porywacie się na jakąś imprezę? Ja się trochę cykam, bo jestem tak strasznie zmęczona non stop. 21 ja do spania. Więc gdzie ją do 24 wytrwam 😂

oar8csqvq46rabam.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rock16 wrote:

Ahhh wszystkie to znamy... Ale nie wolno tracić nadziei, pamiętaj o tym :)

rock16 lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia mi to się strasznie nie chce tego sylwestra, a już na pewno żadnej imprezy. Na jakąś domówkę jeszcze bym poszła, a najchętniej to bym się zakopała w pościeli i puściła film 🙈

age.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba spędzę go w łóżku 🤔 jakoś nie mam chęci imprezować..

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Monia01 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że mamy tak samo 🤭 my spotykamy się z przyjaciółmi i ich dzieckiem, więc będzie na spokojnie. Najwyżej utne sobie drzemkę hihi.

oar8csqvq46rabam.png
  • Dwójka Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sie w tym roku cieszę że mamy wymówkę że psa nie mamy z kim zostawić i musimy zostać w domu 😜, bo okrutnie mi się nie chce nigdzie iść.

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas teściowa robi sylwestra, ale my chyba zakamuflujemy się na górze u siebie 🤔

MartaMi92 lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ