X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Dwójka Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Ile dni jesteś po spodziewanej miesiączce?
    9-10

Ostatnia miesiączka była 27 listopad cykl 28 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2021, 12:51

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwójka w kalkulatorze przyrostu pokazuje że przyrost wynosi 37% więc jest trochę za mały :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2021, 12:55

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia01 wrote:
    Tak jestem w ciąży, końcówka 5 tyg :)

To gratulacje tak wogóle 🙂. Ja póki co nie jestem ale bardzo lubię was poczytywać. Jak byłam w ciąży z synkiem to też mnóstwo forum dla przyszłych mam zwiedziłam 🙂

Monia01 lubi tę wiadomość

• Dwójka Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Dwójka w kalkulatorze przyrostu pokazuje że przyrost wynosi 33% więc jest trochę za mały :(
    Czyli raczej sie nie utrzyma ? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2021, 12:55

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kraszixp wrote:
    Hehe mi nie weszły
    Przyrost bety https://zapodaj.net/fd1cbf5a07056.jpg.html
    Jak myślicie który tydzień?
    Tak jak u mnie 4-5 ;) 5 zaczyna się bodajże od 850

Kraszixp lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwójka wrote:
    Czyli raczej sie nie utrzyma ? :(
    Dwójka kochana nie jestem lekarzem, żadna z nas nie jest. Najlepiej by było żebyś z kimś skonsultowała. Być może jeszcze ruszy? Ciężko mi powiedzieć

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Przepraszam Cię wczoraj nie zauważyłam odpowiedzi a potem to już padłam 😅

Progesteron najlepiej 7 dni po owulacji zbadać, jeśli jest powyżej 10 to owu była.
    Dobrze by było żebyś choć testami sprawdzała owulację choć i tak nie ma pewności że pecherzyk pęknie i uwolni jajeczko. U mnie nie pękały i w efekcie miałam mnóstwo torbieli

Oki 🙂. Tak patrzyłam właśnie że nie odpisujesz i pomyślałam że już pewnie śpisz bo i późno było 🙂. Chyba w te testy zainwestuję. W kolejnym miesiącu ten progesteron zbadam. Pobolewa mnie brzuch jak na miesiączkę, chyba pms mi wróciło bo przez ostatnie kilka cykli już go nie miałam.

• Dwójka Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Dwójka kochana nie jestem lekarzem, żadna z nas nie jest. Najlepiej by było żebyś z kimś skonsultowała. Być może jeszcze ruszy? Ciężko mi powiedzieć
    Wiem kochana. Ale mam taki mętlik w głowie że masakra. Niską bete tłumaczyłam może późnym zagnieżdżeniem, ale teraz ? Tak maly przyrost?! To nie wróży dobrze.

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwójka wrote:
    Wiem kochana. Ale mam taki mętlik w głowie że masakra. Niską bete tłumaczyłam może późnym zagnieżdżeniem, ale teraz ? Tak maly przyrost?! To nie wróży dobrze.
    Jeszcze nie skreślaj tego zupełnie. Może na prawdę jeszcze ruszy z kopyta

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Yass Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku. Nie wiem czy mnie pamiętacie, pisałam w Wigilię, że miałam plamienie i potem nic. Radziłyście robić test, bo może to implantacja. Tak się bałam go zrobić, w poniedziałek z niczego dostałam krwawienia znowu, bóle jak na okres, trwało ono 2 dni, potem plamienia, w sumie jeszcze do dziś, ale dziś się już skończy. Nie dało mi spokoju, więc zrobiłam dziś betę. Wynik to <2,3, czyli jak dobrze rozumiem beta ujemna brak ciąży? Bo poniżej 5. Dobrze myślę? Jeśli minęło od stosunku już 17 dni, teoretycznie spóźniony, skąpy i krótki okres potem miałam, beta <2,3 to sprawa jest już jasna i nie mam się czym martwić? Wybieram się do ginekologa w połowie stycznia, muszę pogadać o tych skąpych miesiączkach i plamieniach po odstawieniu tabletek. Wcześniej nie miałam takich problemów..

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yass wrote:
    Cześć dziewczyny. Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku. Nie wiem czy mnie pamiętacie, pisałam w Wigilię, że miałam plamienie i potem nic. Radziłyście robić test, bo może to implantacja. Tak się bałam go zrobić, w poniedziałek z niczego dostałam krwawienia znowu, bóle jak na okres, trwało ono 2 dni, potem plamienia, w sumie jeszcze do dziś, ale dziś się już skończy. Nie dało mi spokoju, więc zrobiłam dziś betę. Wynik to <2,3, czyli jak dobrze rozumiem beta ujemna brak ciąży? Bo poniżej 5. Dobrze myślę? Jeśli minęło od stosunku już 17 dni, teoretycznie spóźniony, skąpy i krótki okres potem miałam, beta <2,3 to sprawa jest już jasna i nie mam się czym martwić? Wybieram się do ginekologa w połowie stycznia, muszę pogadać o tych skąpych miesiączkach i plamieniach po odstawieniu tabletek. Wcześniej nie miałam takich problemów..

Hejka. No raczej ciąży nie ma ale jeszcze dla swojego spokoju możesz zrobić będę w poniedziałek. No i dobrze że do ginka idziesz bo faktycznie takie dziwne te miesiączki i plamienia.

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yass wrote:
    A to odstawiłaś tabletki anty? Kiedy to było?

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Dwójka Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Jeszcze nie skreślaj tego zupełnie. Może na prawdę jeszcze ruszy z kopyta
    Ale w czwartym tygodniu tylko 38.9 i wzrost tylko o 36% to zdecydowanie za mało. Doktor kazał powtórzyć i przyjść na usg, ta niepewność jest najgorsza.

• Kraszixp Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dużo zdrówka na ten nowy rok, bo kiedy będzie zdrówko spełnią się wasze marzenia, dużo cierpliwości i jak najmniej stresów, życzę wam wielu pięknych rodzinnych szczęśliwych chwil i jak najwięcej miłości, by przetrwać trudne przed wami chwile! 🥂😘❤️

Natka23, Felinka94 lubią tę wiadomość

xnw4vfxm4fgggsa3.png
    7cs
    04.01.2022 kropuś 💝
    31.12.2021 beta HCG 724,500
    29.12.2021 beta HCG 301,100
    24.12.2021 ⏸
    11.07.2019 👧🏼
    19.10.2017 👧🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kraszixp wrote:
    Kochane dużo zdrówka na ten nowy rok, bo kiedy będzie zdrówko spełnią się wasze marzenia, dużo cierpliwości i jak najmniej stresów, życzę wam wielu pięknych rodzinnych szczęśliwych chwil i jak najwięcej miłości, by przetrwać trudne przed wami chwile! 🥂😘❤️

Dziękuję 😀. I wzajemnie ❤️

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Krasz <3
    Dwójka spokojnie. To może wcale nic nie będzie znaczyć. Nie stresuj się

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Monia01 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    To gratulacje tak wogóle 🙂. Ja póki co nie jestem ale bardzo lubię was poczytywać. Jak byłam w ciąży z synkiem to też mnóstwo forum dla przyszłych mam zwiedziłam 🙂

Nie dziękuję żeby nei zapeszyc 😊
    Ja też tutaj podczytywalam dziewczyny aż sama w końcu mogłam się wypowiedzieć na temat ❤️💚

Takie forum dużo daje wsparcia, wiem z autopsji. Pierwsze dni jak się dowiedziałam że jestem w ciąży to dostałam depresji że strachu, a dzidzia oczywiście planowana i bardzo chciana. Dzięki dziewczynom sobie w głowie poukładałam :)

oar8csqvq46rabam.png
  • Monia01 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę Wam samych wspaniałych chwil w przyszłym roku, tym starającym - dwóch kreseczek a tym, które już się ich doczekały - rosnących zdrowo kropkow a na końcu szczęśliwego zwieńczenia tych 9 miesięcy. Fajnie tu być razem z Wami, jesteście mega wsparciem ❤️🥳

Felinka94 lubi tę wiadomość

oar8csqvq46rabam.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia01 wrote:
    Nie dziękuję żeby nei zapeszyc 😊
    Ja też tutaj podczytywalam dziewczyny aż sama w końcu mogłam się wypowiedzieć na temat ❤️💚

Takie forum dużo daje wsparcia, wiem z autopsji. Pierwsze dni jak się dowiedziałam że jestem w ciąży to dostałam depresji że strachu, a dzidzia oczywiście planowana i bardzo chciana. Dzięki dziewczynom sobie w głowie poukładałam :)

To prawda 🙂. Dobrze wsparcie znaleźć jak coś złego się dzieje, zwłaszcza u osób które mają lub miały podobne przeżycia 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Monia 😀. Zdrowej wymarzonej ciąży i ślicznego bobaska dla ciebie i dziewczyn ❤️. I dużo sił dla tych które mają ciężko w tych staraniach ❤️

‹‹ 1148 1149 1150 1151 1152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ