PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMonia01 wrote:Tak mam badania do zrobienia, standardowe badania. Czyli duphaston też pomaga żeby zarodek się pojawił? Tego nie wiedziałam
Ja wyczytałam to na ulotce jak sama brałam go przy pustym pęcherzyku 🙂. Mi badania gin zleciła dopiero jak zarodek był widoczny, wtedy też kartę ciąży mi założono -
nick nieaktualnyMonia01 wrote:A to nie wiem, mi dał już wypis badań do zrobienia i mam przyjść z wynikami
Monia to znaczy, że twój lekarz jest optymistą. To bardzo dobrze bo nawet jakby coś niepokojącego się działo to dobrze się tobą i maleństwem zaopiekuje 😀Monia01 lubi tę wiadomość
-
Natka23 wrote:Monia to znaczy, że twój lekarz jest optymistą. To bardzo dobrze bo nawet jakby coś niepokojącego się działo to dobrze się tobą i maleństwem zaopiekuje 😀
Też odniosłam dzisiaj takie wrażenie, że nie jest raczej z tych lekarzy co straszy i od razu przekreśla. To dużo daje bo człowiek się tak nie stresuje -
nick nieaktualnyMonia01 wrote:Też odniosłam dzisiaj takie wrażenie, że nie jest raczej z tych lekarzy co straszy i od razu przekreśla. To dużo daje bo człowiek się tak nie stresuje
Tak i można w spokoju cieszyć się bąbelkiem 😀. To czekamy na zarodeczek moniczkowy 😀❤️. Będzie też felinkowy ❤️. Same ciąże na tej grupie, cieszę się bardzo dziewczyny waszym szczęściem 😀Monia01 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonia01 wrote:O tak ❤️🙈
Jest bardzo miło tutaj w grupie się wspierając 😊
❤️❤️😀. Złożyłam nowy temat pt. Dziwne sny po owulacji. Jak jakieś miałaś zwłaszcza w cyklu, w którym zaszłaś w ciążę to zapraszam 🙂. Ja sama miałam ostatnio mega dziwny 🙈Monia01 lubi tę wiadomość
-
Mi mój lekarz powiedział że nie ma sensu robić badań bo to strata kasy bo niewiadomo jak to będzie 🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️
Monia jakie badania? Jestem ciekawa czy pójdę z torbami jak przyjdzie i mi robić 😂😂😂
Nika ja od owulacji nie ale już zanim wiedziałam o ciąży miałam dziwaczne sny i czasem wracają 😂
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualnyKraszixp wrote:Czy tylko ja dziś czuję się okropnie wstałam z łóżka i od tej pory siedzę strasznie mi słabo
Kraszixp zawroty głowy mogą się zdarzać w ciąży. Ale jak by się to długo utrzymywało albo było bardzo silne to może leć skontrolować to do lekarza ❤️. Żebyś nie zemdlałaKraszixp lubi tę wiadomość
-
Krasz ja się obudziłam wkurwiona spuchnięta i boli mnie głowa. To chyba pogoda. Mam dziś w planach wyjść gdzieś na spacer może potrzeba mi tlenu
Kraszixp lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Tragedia, oby tak nie było często kawałek do lekarza mam a co do zmiany lekarza bez wizyty konsultowałam się z czterema i mówiłam o tym jak często traciłam ciążę i że boję się o tą to każdy jeden odpowiadał, że nie podtrzymują tak wczesnej ciąży
7cs
04.01.2022 kropuś 💝
31.12.2021 beta HCG 724,500
29.12.2021 beta HCG 301,100
24.12.2021 ⏸
11.07.2019 👧🏼
19.10.2017 👧🏼 -
To ja tak wczoraj miałam, w ciągu dnia musiałam spać bo nie mogłam dać rady. Ja sie najbardziej boję, że jestem przeziębiona i w sumie tak dowiedziałam się o ciąży. Czwartek i piątek miałam 38,64 stopni gorączki,okropny ból gardła i to chyba angina. W sobotę zrobiłam test bo mówię chyba trzeba do lekarza jechać prywatnie bo jest kiepsko. No i mówię może jak antybiotyk da to lepiej żebym wiedziała czy jest w ciąży czy nie, a tu nagle 2 kreski. Lekarz okazało się ze nie przyjmuje... I tak sie tydzień leczę sama, ale wiecie czwartej piątek to piłam gripexy itp. I mega sie boje czy to nie miało jakiegoś wypływu na dziecko ☹️☹️☹️
-
nick nieaktualnyKraszixp wrote:Tragedia, oby tak nie było często kawałek do lekarza mam a co do zmiany lekarza bez wizyty konsultowałam się z czterema i mówiłam o tym jak często traciłam ciążę i że boję się o tą to każdy jeden odpowiadał, że nie podtrzymują tak wczesnej ciąży
To niedobrze. Nie wiem czemu tak. Mi gin od razu przepisała duphaston. Ja byłam prywatnie u lekarza. A ty też prywatnie chodzisz? Zawsze ewentualnie możesz się zapytać o samo przepisanie duphastonu. Oczywiście ja nie jestem lekarzem ale byłam w takiej samej sytuacji jak ty i mi przepisano a tobie nie więc...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 09:30
-
nick nieaktualnyNikaaaa wrote:To ja tak wczoraj miałam, w ciągu dnia musiałam spać bo nie mogłam dać rady. Ja sie najbardziej boję, że jestem przeziębiona i w sumie tak dowiedziałam się o ciąży. Czwartek i piątek miałam 38,64 stopni gorączki,okropny ból gardła i to chyba angina. W sobotę zrobiłam test bo mówię chyba trzeba do lekarza jechać prywatnie bo jest kiepsko. No i mówię może jak antybiotyk da to lepiej żebym wiedziała czy jest w ciąży czy nie, a tu nagle 2 kreski. Lekarz okazało się ze nie przyjmuje... I tak sie tydzień leczę sama, ale wiecie czwartej piątek to piłam gripexy itp. I mega sie boje czy to nie miało jakiegoś wypływu na dziecko ☹️☹️☹️
Na tak wczesnym etapie raczej to nie zaszkodziło no ale dobrze by było żeby cię lekarz zobaczył i wtedy by ci jakieś dobre a bezpieczne leki przepisał. A jak już naprawdę nie ma jak się dostać do lekarza to w aptece się pań aptekarek można zapytać, one wiedzą wszystko o lekach więc na pewno coś doradzą ❤️ -
Nika ja myślę że nic nie będzie, nasze ciało jest tak skonstruowane ze gdyby miało zaszkodzić to byś dostała okresu i nawet nie wiedziała o ciąży. Także na spokojnie.
Co do choroby to tylko naturalne metody ale też musisz poczytać co w ciąży jest bezpieczne.
Ostatnio Np dowiedziałam się że syrop malinowy może działać poronnie 😳
Zresztą podobno na początku ciąży są objawy grypowe. Łamanie w kościach gorączka itp. To chyba taka reakcja organizmu...
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Krasz spokojnie. Odpoczywaj jeśli możesz.
Jesteś w ciąży masz prawo źle się czuć bo hormony wariują. Nie stresuj się na zapas. Znam mnostwo dziewczyn które cała ciążę leżały bo zawroty rzyganie i wszystko ns razKraszixp lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Tak o skurczach mówił, że to normalne i kazał brać magnez ponoć pomoże
A co do badań to akurat ja mam tyle dobrze, że mama mi załatwia po znajomości u lekarza mojego rodzinnego że badania za darmo które będę mogła zrobić zrobię, bo wystawi mi rodzinny skierowanie swoje na te badania. Więc tutaj tragedii nie ma, jeśli miałabym robić to za kasę to podejrzewam że trochę pieniędzy by popłynęło...
A co do snów, to tak miałam dziwne ale ich nie pamiętam 😂
A dzisiaj śniło mi się, że urodziłam dziecko, chłopczyka. Zajmowałam się nim, bardzo przyjemny sen. Czułam jakby to był jakiś proroczy sen. Ale to się okaże