X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Monia01 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka zaczekaj te 2 tygodnie, zobaczysz pójdziemy za 2 i będziemy już mieć wyczekana fasolkę :) mi lekarz powiedział, że jeśli bardzo chce mogę za tydzień, ale wole też poczekać dodatkowy tydzień, żeby mieć pewność :)

oar8csqvq46rabam.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2022, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia01 wrote:
    Tak mam badania do zrobienia, standardowe badania. Czyli duphaston też pomaga żeby zarodek się pojawił? Tego nie wiedziałam :)

Ja wyczytałam to na ulotce jak sama brałam go przy pustym pęcherzyku 🙂. Mi badania gin zleciła dopiero jak zarodek był widoczny, wtedy też kartę ciąży mi założono

• Monia01 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie wiem, mi dał już wypis badań do zrobienia i mam przyjść z wynikami :)

oar8csqvq46rabam.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2022, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia01 wrote:
    A to nie wiem, mi dał już wypis badań do zrobienia i mam przyjść z wynikami :)

Monia to znaczy, że twój lekarz jest optymistą. To bardzo dobrze bo nawet jakby coś niepokojącego się działo to dobrze się tobą i maleństwem zaopiekuje 😀

Monia01 lubi tę wiadomość

• Monia01 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    Monia to znaczy, że twój lekarz jest optymistą. To bardzo dobrze bo nawet jakby coś niepokojącego się działo to dobrze się tobą i maleństwem zaopiekuje 😀

Też odniosłam dzisiaj takie wrażenie, że nie jest raczej z tych lekarzy co straszy i od razu przekreśla. To dużo daje bo człowiek się tak nie stresuje :)

oar8csqvq46rabam.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2022, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia01 wrote:
    Też odniosłam dzisiaj takie wrażenie, że nie jest raczej z tych lekarzy co straszy i od razu przekreśla. To dużo daje bo człowiek się tak nie stresuje :)

Tak i można w spokoju cieszyć się bąbelkiem 😀. To czekamy na zarodeczek moniczkowy 😀❤️. Będzie też felinkowy ❤️. Same ciąże na tej grupie, cieszę się bardzo dziewczyny waszym szczęściem 😀

• Monia01 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak ❤️🙈

Jest bardzo miło tutaj w grupie się wspierając 😊

Kirra lubi tę wiadomość

oar8csqvq46rabam.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2022, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia01 wrote:
    O tak ❤️🙈

Jest bardzo miło tutaj w grupie się wspierając 😊

❤️❤️😀. Złożyłam nowy temat pt. Dziwne sny po owulacji. Jak jakieś miałaś zwłaszcza w cyklu, w którym zaszłaś w ciążę to zapraszam 🙂. Ja sama miałam ostatnio mega dziwny 🙈

• Nikaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia a lekarz coś mówił o tych skurczach? 🙂

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój lekarz powiedział że nie ma sensu robić badań bo to strata kasy bo niewiadomo jak to będzie 🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️

Monia jakie badania? Jestem ciekawa czy pójdę z torbami jak przyjdzie i mi robić 😂😂😂

Nika ja od owulacji nie ale już zanim wiedziałam o ciąży miałam dziwaczne sny i czasem wracają 😂

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Kraszixp Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja dziś czuję się okropnie wstałam z łóżka i od tej pory siedzę strasznie mi słabo :/

xnw4vfxm4fgggsa3.png
    7cs
    04.01.2022 kropuś 💝
    31.12.2021 beta HCG 724,500
    29.12.2021 beta HCG 301,100
    24.12.2021 ⏸
    11.07.2019 👧🏼
    19.10.2017 👧🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2022, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kraszixp wrote:
    Czy tylko ja dziś czuję się okropnie wstałam z łóżka i od tej pory siedzę strasznie mi słabo :/

Kraszixp zawroty głowy mogą się zdarzać w ciąży. Ale jak by się to długo utrzymywało albo było bardzo silne to może leć skontrolować to do lekarza ❤️. Żebyś nie zemdlała

Kraszixp lubi tę wiadomość

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasz ja się obudziłam wkurwiona spuchnięta i boli mnie głowa. To chyba pogoda. Mam dziś w planach wyjść gdzieś na spacer może potrzeba mi tlenu

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Kraszixp Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tragedia, oby tak nie było często kawałek do lekarza mam a co do zmiany lekarza bez wizyty konsultowałam się z czterema i mówiłam o tym jak często traciłam ciążę i że boję się o tą to każdy jeden odpowiadał, że nie podtrzymują tak wczesnej ciąży

xnw4vfxm4fgggsa3.png
    7cs
    04.01.2022 kropuś 💝
    31.12.2021 beta HCG 724,500
    29.12.2021 beta HCG 301,100
    24.12.2021 ⏸
    11.07.2019 👧🏼
    19.10.2017 👧🏼
  • Nikaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tak wczoraj miałam, w ciągu dnia musiałam spać bo nie mogłam dać rady. Ja sie najbardziej boję, że jestem przeziębiona i w sumie tak dowiedziałam się o ciąży. Czwartek i piątek miałam 38,64 stopni gorączki,okropny ból gardła i to chyba angina. W sobotę zrobiłam test bo mówię chyba trzeba do lekarza jechać prywatnie bo jest kiepsko. No i mówię może jak antybiotyk da to lepiej żebym wiedziała czy jest w ciąży czy nie, a tu nagle 2 kreski. Lekarz okazało się ze nie przyjmuje... I tak sie tydzień leczę sama, ale wiecie czwartej piątek to piłam gripexy itp. I mega sie boje czy to nie miało jakiegoś wypływu na dziecko ☹️☹️☹️

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2022, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kraszixp wrote:
    Tragedia, oby tak nie było często kawałek do lekarza mam a co do zmiany lekarza bez wizyty konsultowałam się z czterema i mówiłam o tym jak często traciłam ciążę i że boję się o tą to każdy jeden odpowiadał, że nie podtrzymują tak wczesnej ciąży

To niedobrze. Nie wiem czemu tak. Mi gin od razu przepisała duphaston. Ja byłam prywatnie u lekarza. A ty też prywatnie chodzisz? Zawsze ewentualnie możesz się zapytać o samo przepisanie duphastonu. Oczywiście ja nie jestem lekarzem ale byłam w takiej samej sytuacji jak ty i mi przepisano a tobie nie więc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 09:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2022, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaaa wrote:
    To ja tak wczoraj miałam, w ciągu dnia musiałam spać bo nie mogłam dać rady. Ja sie najbardziej boję, że jestem przeziębiona i w sumie tak dowiedziałam się o ciąży. Czwartek i piątek miałam 38,64 stopni gorączki,okropny ból gardła i to chyba angina. W sobotę zrobiłam test bo mówię chyba trzeba do lekarza jechać prywatnie bo jest kiepsko. No i mówię może jak antybiotyk da to lepiej żebym wiedziała czy jest w ciąży czy nie, a tu nagle 2 kreski. Lekarz okazało się ze nie przyjmuje... I tak sie tydzień leczę sama, ale wiecie czwartej piątek to piłam gripexy itp. I mega sie boje czy to nie miało jakiegoś wypływu na dziecko ☹️☹️☹️

Na tak wczesnym etapie raczej to nie zaszkodziło no ale dobrze by było żeby cię lekarz zobaczył i wtedy by ci jakieś dobre a bezpieczne leki przepisał. A jak już naprawdę nie ma jak się dostać do lekarza to w aptece się pań aptekarek można zapytać, one wiedzą wszystko o lekach więc na pewno coś doradzą ❤️

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ja myślę że nic nie będzie, nasze ciało jest tak skonstruowane ze gdyby miało zaszkodzić to byś dostała okresu i nawet nie wiedziała o ciąży. Także na spokojnie.
    Co do choroby to tylko naturalne metody ale też musisz poczytać co w ciąży jest bezpieczne.
    Ostatnio Np dowiedziałam się że syrop malinowy może działać poronnie 😳
    Zresztą podobno na początku ciąży są objawy grypowe. Łamanie w kościach gorączka itp. To chyba taka reakcja organizmu...

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasz spokojnie. Odpoczywaj jeśli możesz.
    Jesteś w ciąży masz prawo źle się czuć bo hormony wariują. Nie stresuj się na zapas. Znam mnostwo dziewczyn które cała ciążę leżały bo zawroty rzyganie i wszystko ns raz

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Nikaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam w aptece serie Prenalen dla kobiet w ciąży. A o chorobie jako objawie ciąży też gdzieś słyszałam 😀

‹‹ 1162 1163 1164 1165 1166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ