X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia01 wrote:
    Felinka spokojnie, mnie cycki pobolewaja, już nie tak bardzo jak na początku.
    Czytałam, że organizm zaakceptował rozwijająca się ciążę i to ponoć dlatego.... Więc generalnie nie ma się o co martwić, bo każdy organizm jest inny. Teraz Ci przeszło a za tydzień wróci z podwójną siłą.

Też miałam takie myśli co ty, ale lekarz wczoraj nic nie mówił co by wskazywało że jest źle, a wręcz że jest dobrze. Jesteśmy w takiej samej sytuacji wiec spokojnie kochana!
    Już mam schizy... Głupia ja... 🙄

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2022, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Mi w ogóle objawy ustały. Cycki przestają boleć. Zastanawiam się czy beta nie zaczęła spadać.. 🥺

Felinka nie zamartwiaj się i nie smutaj. Dolegliwości ciążowe to nie jest dobry wyznacznik tego czy ciąża się dobrze rozwija. Są kobiety, które szczęśliwie donosiły ciążę i nie miały żadnych nieprzyjemnych dolegliwości w ciąży. U większości ciężarnych jest tak, że czasem są dni lepsze kiedy się dobrze czujesz, a czasem takie kiedy coś ci doskwiera np. ból głowy, o którym pisałaś lub mdłości i zawroty głowy jak u Moni. Jakby miało ciągle być źle to ciężko byłoby wytrzymać w ciąży. I powiem ci, że jest taka grupa kobiet, które tak fatalnie się czują z powodu choćby wymiotów, które mają przez całą ciążę, że całą ciążę przeleżały. Sama się przekonasz jak to jest być ciężarną 🙂❤️. Jeśli bardzo cię martwi ten spadek nieprzyjemnych dolegliwości to może zmierz tą betę jutro ❤️

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    Felinka nie zamartwiaj się i nie smutaj. Dolegliwości ciążowe to nie jest dobry wyznacznik tego czy ciąża się dobrze rozwija. Są kobiety, które szczęśliwie donosiły ciążę i nie miały żadnych nieprzyjemnych dolegliwości w ciąży. U większości ciężarnych jest tak, że czasem są dni lepsze kiedy się dobrze czujesz, a czasem takie kiedy coś ci doskwiera np. ból głowy, o którym pisałaś lub mdłości i zawroty głowy jak u Moni. Jakby miało ciągle być źle to ciężko byłoby wytrzymać w ciąży. I powiem ci, że jest taka grupa kobiet, które tak fatalnie się czują z powodu choćby wymiotów, które mają przez całą ciążę, że całą ciążę przeleżały. Sama się przekonasz jak to jest być ciężarną 🙂❤️. Jeśli bardzo cię martwi ten spadek nieprzyjemnych dolegliwości to może zmierz tą betę jutro ❤️
    Tzn z objawów to miałam tylko ból piersi i skurcze macicy (na jedno to dobrze ze juz tych skurczy nie mam) czasem zgaga i wzdęcia z gazami. W sumie to tyle...
    No nic czekam do środy. Choć też się martwię czy nie usłyszę czegoś czego bym usłyszeć nie chciała 🙄

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Nikaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka objawy mamy identyczne, mnie piersi zaczęły boleć pierwszego dnia po owulacji i bolą cały czas ale od dzisiaj mniej. Skurcze miałam dwa dni,w dniu spodziewanej miesiączki i wczoraj. Mam nadzieje, ze jest tak jak mówi Monia,że po prostu nasz organizm się przyzwyczaił do ciąży. Jutro idę drugi raz zbadać bete i progesteron, wyniki pewnie będą dopiero w poniedziałek ☹️☹️

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2022, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Tzn z objawów to miałam tylko ból piersi i skurcze macicy (na jedno to dobrze ze juz tych skurczy nie mam) czasem zgaga i wzdęcia z gazami. W sumie to tyle...
    No nic czekam do środy. Choć też się martwię czy nie usłyszę czegoś czego bym usłyszeć nie chciała 🙄

Felinka czyli tak na spokojnie 🙂. I dobrze 🙂♥️. Jeszcze najpewniej zdążysz się pomęczyć dolegliwościami, choć życzę ci samych przyjemności w ciąży 😀. Skurcze też miałam na początku ciąży i trochę mdłości i senność. Wszystko będzie dobrze, trzeba wierzyć, że wszystko się ułoży ❤️. Przesyłam ci trochę pozytywnej energii i tulaski przytulaski ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2022, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaaa wrote:
    Felinka objawy mamy identyczne, mnie piersi zaczęły boleć pierwszego dnia po owulacji i bolą cały czas ale od dzisiaj mniej. Skurcze miałam dwa dni,w dniu spodziewanej miesiączki i wczoraj. Mam nadzieje, ze jest tak jak mówi Monia,że po prostu nasz organizm się przyzwyczaił do ciąży. Jutro idę drugi raz zbadać bete i progesteron, wyniki pewnie będą dopiero w poniedziałek ☹️☹️

Nika z własnego doświadczenia powiem ci, że też tak miałam będąc w ciąży. Były dni lepsze, kiedy dobrze się czułam i gorsze, gdy chodziłam senna, z mdłościami i wymiotami i bólem i zawrotami głowy. I też z początku był widoczny sam pęcherzyk. U was też tak napewno jest, wszystko będzie dobrze ❤️

Nikaaaa lubi tę wiadomość

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kobitki za wsparcie <3

Natka23 lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • madzia28 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Dzięki kobitki za wsparcie <3

Felinka ja też schizuje. Co chwilę biegam do łazienki sprawdzić czy nie zaczęłam krwawić. Jutro 8 stycznia mija rok od mojego pierwszego poronienia i akurat jutro przypada 37 dzieci cyklu czyli taki w którym poroniłam za drugim razem.

07.09.2022 3320g i 57 cm cudu ♥️

age.png

01.2021 9tc 👼
    04.2021 6tc 👼
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia28 wrote:
    Felinka ja też schizuje. Co chwilę biegam do łazienki sprawdzić czy nie zaczęłam krwawić. Jutro 8 stycznia mija rok od mojego pierwszego poronienia i akurat jutro przypada 37 dzieci cyklu czyli taki w którym poroniłam za drugim razem.
    Ehh przykro mi :(
    Ale wierzę że tym razem będzie dobrze 💪 ✊

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • DIDI Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    Didi aha. Starasz się o dzieciątko czy na razie nie? 🙂
    Natka, trochę tak i trochę nie. Jestem w dziwnej sytuacji. Rozpoczęłam starania ale miesiączka mi swiruje i po 49 dniowym cyklu w końcu ja dostałam. Rozpoczynam badania hormonów i diagnostykę, także wstrzymałam starania. Ale Wam wszystkim gratuluje i trzymam kciuki jak zawsze 🍀🍀🍀💋💋🤞

• DIDI Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Felinka, kochana nie nastawiaj się negatywnie. Myśl pozytywnie 👌🍀💋

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DIDI wrote:
    Felinka, kochana nie nastawiaj się negatywnie. Myśl pozytywnie 👌🍀💋
    Nooo tak pozytywnie myślę że już się dzisiaj spłakałam bo jakieś nerwy i stres mam w sobie, przerasta mnie to wszystko chyba.
    Zastanawiam się czy nie porwałam się z motyka na słońce. Chora noga brak ręki i ciąża. Chyba zaczynam się po prostu bać tego.
    Oczywiście wiem że nie jestem sama, mam mojego A. Teściową moją mamę (co prawda trochę daleko ale jest) i inne osoby ale jakoś... Boję się że sobie nie poradzę, najgorzej przeraża mnie szpital, w końcu będę tam sama.
    Martwią mnie też te wszystkie koszta. Poszłabym na NFZ ale pasowało by iść gdzieś do przychodni przyszpitalnej aby poznać położne lekarzy aby i oni poznali mnie i ewentualnie wiedzieli co robić jak już dojdzie do porodu lub zakładanego cc. Ale wszystkie szpitale które są w miarę blisko mam w Warszawie, a ja do Warszawy autem nie pojadę, autobusem w ciąży strach.
    A głupio mi ciągać ludzi aby ze mną jeździli.
    Niby to głupoty ale tak mnie to dobija że już dziś nie wytrzymałam ciśnienia i po prostu ryczę.

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka słonko to normalne, że masz takie wątpliwości, tym bardziej, że hormony ciążowe też robią swoje. Jesteś bardzo silna i wierzę w to, że doskonale dasz sobie radę i będziesz wspaniałą mamą <3

Porozmawiaj z bliskimi o tym co czujesz, na pewno powiedzą Ci, że pomogą ze wszystkim. Przegadaj sprawy lekarzy i wizyt ze swoim i razem znajdźcie najlepsze rozwiązanie.

Nie jesteś z tym sama, masz nas, masz swojego nie męża, masz rodzine.

Tule <3

age.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Felinka słonko to normalne, że masz takie wątpliwości, tym bardziej, że hormony ciążowe też robią swoje. Jesteś bardzo silna i wierzę w to, że doskonale dasz sobie radę i będziesz wspaniałą mamą <3

Porozmawiaj z bliskimi o tym co czujesz, na pewno powiedzą Ci, że pomogą ze wszystkim. Przegadaj sprawy lekarzy i wizyt ze swoim i razem znajdźcie najlepsze rozwiązanie.

Nie jesteś z tym sama, masz nas, masz swojego nie męża, masz rodzine.

Tule <3
    Oczywiście że nie jestem sama... Mój A. Nie zdaje sobie sprawy z tego z czym się borykam. Dla niego wszystko jest proste i łatwe, on mi będzie płacił za wizyty, on może mi opłacić prywatny poród ale kurcze to nie o to chodzi, bo jestem zatrudniona mam pieniądze więc mogę sobie za to wszystko sama płacić tylko Bobas będzie potrzebował mnóstwa rzeczy na które te pieniądze by się przydały.
    Teraz iść na NFZ to tak jak mówię musiałabym kawał drogi dojeżdżać do jakiejś przychodni przyszpitalnej a nie czuje się na to na siłach. Oczywiście on by mnie woził, ale nie chce aby przeze mnie opuszczał pracę czy wychodził z niej wcześniej... Z resztą chyba u niego w pracy nikt nie wie że jestem niepełnosprawna...

Co do pomocy to już mnie tu rodzinki obie zapewniały że pomogą i ja oczywiście jestem o tym w pełni przekonana że tak właśnie będzie... Po prostu obawiam się tego że nie zawsze będzie ktoś do pomocy a ja sama nie podołam... Najbardziej właśnie przeraża mnie ten cholerny szpital, jest ta pieprzona pandemia i będę tam sama... A wiadomo jak w szpitalu, nie ja jedyna będę po cc i nie ja jedyna będę potrzebować pomocy.
    Tego chyba boję się najbardziej...

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, my kobiety mamy tendencje do analizowania wszystkiego aż za bardzo. Doskonale to rozumiem, bo robię to codziennie, ale czasami trzeba powiedzieć sobie stop, bo takie rozmyślanie o tym co będzie i jak będzie prowadzi do tego, że zakorzeniany w sobie strach i wątpliwości. Dlatego proszę Cię, żebyś skupiła swoje myśli na tych pozytywnych rzeczach: "mam wsparcie w rodzinie", "świetnie radzę sobie w życiu mimo niepełnosprawności", a w razie wątpliwości "kuźwa, przecież jestem silna babka, ja nie dam rady?"

Co do przychodni, to przemyśl sobie czy to się faktycznie opłaca: jeździć gdzieś dalej na nfz, tracić czas, energię i pieniądze na dojazdy, czy zapłacić za wizyty prywatne. Nie palisz papierosów teraz, a mówiłaś, że paliłaś dużo. Teraz pieniądze, które wydawałaś na fajki możesz odkładać codziennie do jakiegoś słoiczka i będziesz miała na wizyty :)

Oczywiście, że nie zawsze będzie ktoś do pomocy, ale wiesz, że bardzo dużo kobiet jak już urodzą to nie chcą żadnej pomocy przy dziecku i wręcz są złe i zazdrosne jak ktoś nawet z rodziny chce się zajmować ich dzieckiem? 😅

A co do szpitala i pandemii, to nikt nie wie jak będzie wyglądała sytuacja w momencie Twojego porodu. Będziesz miała termin jakoś na początek września, prawda? To patrząc na poprzednie lata, miesiące letnie były raczej spokojne i dopiero w październiku listopadzie zaczyna się fala.

Podsumowując, to normalne, że masz wątpliwości i się boisz, ale staraj się odpychać od siebie te myśli! Nie możesz wiedzieć jak będzie dopóki czegoś nie doświadczysz, więc szkoda Twojej energii i stresu, żeby się tym zamartwiać.

Nie znamy się osobiście, ale mocno w Ciebie wierzę i nie mam wątpliwości, że co by się nie działo, to znajdziesz sposób, żeby sobie z tym poradzić <3

age.png
  • DIDI Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Kochana, my kobiety mamy tendencje do analizowania wszystkiego aż za bardzo. Doskonale to rozumiem, bo robię to codziennie, ale czasami trzeba powiedzieć sobie stop, bo takie rozmyślanie o tym co będzie i jak będzie prowadzi do tego, że zakorzeniany w sobie strach i wątpliwości. Dlatego proszę Cię, żebyś skupiła swoje myśli na tych pozytywnych rzeczach: "mam wsparcie w rodzinie", "świetnie radzę sobie w życiu mimo niepełnosprawności", a w razie wątpliwości "kuźwa, przecież jestem silna babka, ja nie dam rady?"

Co do przychodni, to przemyśl sobie czy to się faktycznie opłaca: jeździć gdzieś dalej na nfz, tracić czas, energię i pieniądze na dojazdy, czy zapłacić za wizyty prywatne. Nie palisz papierosów teraz, a mówiłaś, że paliłaś dużo. Teraz pieniądze, które wydawałaś na fajki możesz odkładać codziennie do jakiegoś słoiczka i będziesz miała na wizyty :)

Oczywiście, że nie zawsze będzie ktoś do pomocy, ale wiesz, że bardzo dużo kobiet jak już urodzą to nie chcą żadnej pomocy przy dziecku i wręcz są złe i zazdrosne jak ktoś nawet z rodziny chce się zajmować ich dzieckiem? 😅

A co do szpitala i pandemii, to nikt nie wie jak będzie wyglądała sytuacja w momencie Twojego porodu. Będziesz miała termin jakoś na początek września, prawda? To patrząc na poprzednie lata, miesiące letnie były raczej spokojne i dopiero w październiku listopadzie zaczyna się fala.

Podsumowując, to normalne, że masz wątpliwości i się boisz, ale staraj się odpychać od siebie te myśli! Nie możesz wiedzieć jak będzie dopóki czegoś nie doświadczysz, więc szkoda Twojej energii i stresu, żeby się tym zamartwiać.

Nie znamy się osobiście, ale mocno w Ciebie wierzę i nie mam wątpliwości, że co by się nie działo, to znajdziesz sposób, żeby sobie z tym poradzić <3
    Felinka, w 100 % jestem tego samego zdania co Wjedzma. Pieknie napisane i sama nie ujęłabym tego lepiej!
    Glowa do góry! Masz w sobie cud! Kobiety jak urodzą są w stanie góry przenosić dla swoich dzieci. Znajdziesz w sobie siłę na wszystko, bo pierwsza myśl bedzie- robie to dla swojego dziecka i dam radę!
    Bądź silna ! ❤🤞

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny 🥺🥺🥺 az się wzruszyłam znowu 😭😭

Jesteście cudowne, cieszę się że tu trafiłam <3

Wjedzma Ty będziesz moją mentorką chyba bo az poczułam taki spokój wewnątrz siebie jak przeczytałam co napisałaś. Jakbyś mi zabrała z serca jakiś tonowy głaz...

Wjedzma lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się kochana że mogłam chociaż trochę pomóc <3 mam nadzieję, że będziesz spokojniejsza. Ciesz się tym pięknym stanem! 🥰

Felinka94 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DIDI wrote:
    Natka, trochę tak i trochę nie. Jestem w dziwnej sytuacji. Rozpoczęłam starania ale miesiączka mi swiruje i po 49 dniowym cyklu w końcu ja dostałam. Rozpoczynam badania hormonów i diagnostykę, także wstrzymałam starania. Ale Wam wszystkim gratuluje i trzymam kciuki jak zawsze 🍀🍀🍀💋💋🤞

Didi to życzę ci, żeby wszystko się ułożyło z twoim zdrowiem i żebyś mogła rozpocząć starania 🙂❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2022, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka będą gorsze dni. Ale jesteś silną, dzielną i mądrą kobietką i napewno znajdziesz swój własny sposób na kryzysowe sytuacje ❤️. W szpitalu pielęgniarki ci pomogą, podadzą maleństwo do karmienia i w innych sytuacjach też wesprą. Nie jesteś sama, masz rodzinę ❤️. A do szpitala i tak byś musiała dojeżdżać i też by pieniądze na to szły. Dasz radę ❤️

Felinka94 lubi tę wiadomość

‹‹ 1164 1165 1166 1167 1168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ