PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNowa.. wrote:Hej !
Moje cykle przeważnie mają 31-34dni.
Od 3 miesięcy przeciągają się nawet i do 36 dni ( stres, przeziębienie itp.)
W 31dniu cyklu pojawiło się plamienie, pomyślałam ok- zaczyna się miesiączka. Okazało się, że plamienie skończyło się w przeciągu kilku godzin ( dosłownie kilka kropel na podpasce. Nigdy wcześniej plamienia nie miałam. Tak zaczynała się miesiączka , która za każdym razem jest dość obfita .
W 33dc test ciążowy negatywny.
Dzisiaj (34dc) zauważyłam biały kremowy, dość intensywny śluz .
Nigdy przed miesiączką aż tak nie zwróciło to mojej uwagi . Nie wytrzymałam , zrobiłam ponownie wieczorem test - nadal negatywny 😔
Od kilku dni mam lekkie pobolewanie podbrzusza, jajników, oczywiście spodziewałam się, że to przed miesiączką i to plamienie szczerze mówiąc mnie strasznie zaskoczyło . Od razu pomyślałam, że to plamienie implantacyjne, ale te negatywne testy...
Co o tym myślicie ? 😌
Hej. To może być plamienie implantacyjne. Ono trwa nawet kilka dni. Beta zaczyna rosnąć dopiero po 48 h od zakończenia implantacji z tego co się orientuję. W poniedziałek na betę skocz, będziesz miała pewność 🙂 -
Nikaaaa wrote:Monia, Felinka. Krasz mierzycie jeszcze temperaturę?
Nowa dokładnie tak jak napisała Natka23
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Doris a nie przyjmowałaś jakiś leków na swoją chorobę? Może leki coś przestawiły?
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Nie ja nie mierzę. W ciąży nie ma to już sensu
Nowa dokładnie tak jak napisała Natka23Felinka94, madzia28 lubią tę wiadomość
-
Hej! Wczoraj miałam dzień tak zły, że szkoda gadać. Spadłam wczoraj z wysokości 0.5 m na ziemię. Chciałam zejść z paki busa i zamroczyło mnie, noga mi się ześlizgnęła, kostka wygięła, w ostatnim momencie jakiś instynkt samozachowawczy kazał mi upaść na bok ciała. Mam stłuczony cały prawy bok, ręką ruszać nie mogę, kostka obolała.... Płakać mi się chce, coś okropnego Pierwsze co to od razu w głowie czy nic się nie stało, tym bardziej że mam zagrożona ciążę do 10/12 tygodnia. Ale chyba jest okej, nic niepokojącego nie zarejestrowałam.
Ja już też nie mierze temperatury, dziewczyny tu mówiły że bez sensu bo jest ona tylko do wyznaczenia owulacji
A co u was? Nie nadrabiam dyskusji za dużo tego 😇 -
Nikaaaa wrote:Monia, Felinka. Krasz mierzycie jeszcze temperaturę?
Nie mierzyłam wcale, jakoś nie miałam na to głowy przez sprzedaż mieszkania ☺️
7cs
04.01.2022 kropuś 💝
31.12.2021 beta HCG 724,500
29.12.2021 beta HCG 301,100
24.12.2021 ⏸
11.07.2019 👧🏼
19.10.2017 👧🏼 -
Nikaaaa wrote:Ja mierze bo boję się, że progesteron zacznie spadać... Dzis odebrałam wyniki drugiej bety i ze 166 wzrosło na 536 po 72h ❤️
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Monia01 wrote:Hej! Wczoraj miałam dzień tak zły, że szkoda gadać. Spadłam wczoraj z wysokości 0.5 m na ziemię. Chciałam zejść z paki busa i zamroczyło mnie, noga mi się ześlizgnęła, kostka wygięła, w ostatnim momencie jakiś instynkt samozachowawczy kazał mi upaść na bok ciała. Mam stłuczony cały prawy bok, ręką ruszać nie mogę, kostka obolała.... Płakać mi się chce, coś okropnego Pierwsze co to od razu w głowie czy nic się nie stało, tym bardziej że mam zagrożona ciążę do 10/12 tygodnia. Ale chyba jest okej, nic niepokojącego nie zarejestrowałam.
Ja już też nie mierze temperatury, dziewczyny tu mówiły że bez sensu bo jest ona tylko do wyznaczenia owulacji
A co u was? Nie nadrabiam dyskusji za dużo tego 😇
Dobrze ze się nie połamałas 🙈 ja wczoraj miałam spadek formy, dziś już trochę lepiej.Monia01 lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Spokojnie macica i płyn owodniowy to poduszka dla bobasa
Dobrze ze się nie połamałas 🙈 ja wczoraj miałam spadek formy, dziś już trochę lepiej.
Trochę się połamałam, ale jest do przeżycia 😂🙈
Ja dzisiaj leżę cal dzień i nic mnie z łóżka nie wyciągnie. ✌🏻😇 -
nick nieaktualnyMonia01 wrote:Hej! Wczoraj miałam dzień tak zły, że szkoda gadać. Spadłam wczoraj z wysokości 0.5 m na ziemię. Chciałam zejść z paki busa i zamroczyło mnie, noga mi się ześlizgnęła, kostka wygięła, w ostatnim momencie jakiś instynkt samozachowawczy kazał mi upaść na bok ciała. Mam stłuczony cały prawy bok, ręką ruszać nie mogę, kostka obolała.... Płakać mi się chce, coś okropnego Pierwsze co to od razu w głowie czy nic się nie stało, tym bardziej że mam zagrożona ciążę do 10/12 tygodnia. Ale chyba jest okej, nic niepokojącego nie zarejestrowałam.
A co u was? Nie nadrabiam dyskusji za dużo tego 😇
Odpoczywaj kochana. Dzidziusiowi na pewno nic się nie stało. Jak Felinka pisze bejbika chroni macica ❤️Monia01 lubi tę wiadomość
-
Ja też leżę, dziś miałam fazę na słodkie pierwszy raz 😳 zjadłam pół czekolady malinowej i Marsa, po piłam sokiem pomarańczowym i... Trochę 🤢
Monia01, Natka23 lubią tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Natka23 wrote:Hej. To może być plamienie implantacyjne. Ono trwa nawet kilka dni. Beta zaczyna rosnąć dopiero po 48 h od zakończenia implantacji z tego co się orientuję. W poniedziałek na betę skocz, będziesz miała pewność 🙂
Tak też zrobię . Oczywiście w głowie tysiąc myśli ...
Naczytałam się o ciąży biochemicznej i pozamacicznej. Jak w sumie wtedy jest z poziomem hcg ? -
nick nieaktualnyNowa.. wrote:Tak też zrobię . Oczywiście w głowie tysiąc myśli ...
Naczytałam się o ciąży biochemicznej i pozamacicznej. Jak w sumie wtedy jest z poziomem hcg ?
Nowa w ciąży biochemicznej poziom bety jest niższy niż powinien być w danym tygodniu, (obok wyników masz podane normy). I dodatkowo beta słabo przyrasta. Może być tak, że beta jest niższa a ciąża mimo to jest prawidłowa ale wtedy beta dobrze przyrasta. A znów w ciąży pozamacicznej beta może być dobra, może nawet ładnie przyrastać. Tylko USG może pokazać czy jest prawidłowa ciąża. Ale nie martw się na zapas ❤️. Może wszystko będzie dobrze ❤️🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 15:29
-
Hej staraczki! Mam pytanie, bo nie pamiętam już jak to halo w pierwszej ciąży 🙊 temat: szyjka macicy.
Generalnie ovufriend wyliczył mi owulacje w 8dc (mam cykle 28dni, a tu stwierdził, że ten miesiąc będzie 24dni), od kilku dni boli mnie brzuch i mam wrażenie, że to już @, ale jej nie ma. Ostatnia @ byla 10.12.21, w 15dc zaczęło mnie brać przeziębienie, w 30dc pojawiła się opryszczka, śluz mnie nie zalewa (tak było w pierwszej ciąży, że było tego mnóstwo). Teoretycznie według ovufriend @ spoznia się 2 dzień, szyjka chyba wysoko (wkładam cały palec), bardzo szeroka i miękka, rozpulchniona, nie mam pojęcia czy jest otwarta czy zamknięta, bo jest tak mocno rozpulchniona.
I tutaj pytanie: luzować gacie czy kupić test? W pierwszej ciąży miałam mega intensywne objawy, tutaj poza bólem piersi i brakiem smaku (wszystko smakuje jak trawa)nie dzieje mi się nic, więc sama nie wiem co myśleć. Może zaczekać jednak do poniedziałku, czyli 28dc? -
calza wrote:Hej staraczki! Mam pytanie, bo nie pamiętam już jak to halo w pierwszej ciąży 🙊 temat: szyjka macicy.
Generalnie ovufriend wyliczył mi owulacje w 8dc (mam cykle 28dni, a tu stwierdził, że ten miesiąc będzie 24dni), od kilku dni boli mnie brzuch i mam wrażenie, że to już @, ale jej nie ma. Ostatnia @ byla 10.12.21, w 15dc zaczęło mnie brać przeziębienie, w 30dc pojawiła się opryszczka, śluz mnie nie zalewa (tak było w pierwszej ciąży, że było tego mnóstwo). Teoretycznie według ovufriend @ spoznia się 2 dzień, szyjka chyba wysoko (wkładam cały palec), bardzo szeroka i miękka, rozpulchniona, nie mam pojęcia czy jest otwarta czy zamknięta, bo jest tak mocno rozpulchniona.
I tutaj pytanie: luzować gacie czy kupić test? W pierwszej ciąży miałam mega intensywne objawy, tutaj poza bólem piersi i brakiem smaku (wszystko smakuje jak trawa)nie dzieje mi się nic, więc sama nie wiem co myśleć. Może zaczekać jednak do poniedziałku, czyli 28dc?
Zdecydowanie kupić test, albo zrobić betę, moja szyjka odbiega od normy ciążowej. każdy organizm jest inny
7cs
04.01.2022 kropuś 💝
24.12.2021 ⏸
11.07.2019 👧🏼
19.10.2017 👧🏼 -
U mnie niestety stało się pogrążeni w żałobie, z milionem myśli, poinformowani dwa dni po zgonie... Jak ten maluszek się utrzyma, to jest herosem ❤️😭 dodatkowo kuzynka wyśmiewa moją wagę, całe życie walczę z zaburzeniami odżywiania przybrałam 2 kg z 45 kg na 47 i dla mnie to bardzo dużo jestem szczęśliwa, ale ona podcina mi skrzydła, bo sama wpiera sobie, że jest w ciąży, bo nie ma okresu, a 4 testy negatywne i wizyty u lekarza nie chce, a brzuch odstaje jak w 9 miesiącu, więc u mnie to nie ciąża i nie przybrałam, czy ja naprawdę muszę się spaść jak świnia, żeby moja ciąża była ok? Czy o to w tym chodzi? Mam być gorsza, bo mi bęben nie odstaje jak w 9 miesiącu od razu po paru tygodniach? Czy osoby przy kości nie wiedzą, że mnie ,, patyka'' ,, dziecko'' też bolą słowa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 19:35
7cs
04.01.2022 kropuś 💝
24.12.2021 ⏸
11.07.2019 👧🏼
19.10.2017 👧🏼 -
Dziewczyny, jakie miałyście szyjki po zapłodnieniu/przed terminem miesiączki?ONA: 30 lat
Niedoczynność tarczycy
Hashimoto
Niezidentyfikowany płyn za macicą
PCOS
ON: 35 lat
Nadciśnienie,
Teratozoospermia
Starania od 8 lat,
Ciąża biochem w 2019 r.,
IVF: 2024 r.
Transfer: 18.03.2024 r. 🤞🍀
4dpt: Beta <0,1000 😭
Zostały nam ❄️3BB x2 -
calza wrote:A jak było/jest u Ciebie? Badałaś szyjkę regularnie?
Wiesz co w pewnym momencie zgłupiałam niby wyglądała jak na okres, teraz jakoś strasznie wysoko nie jest, bo bez trudu jej dosięgam jest rozpulchniona (ani twarda ani miękka) i całkiem zamknięta, otoczona dużą ilością śluzu
Nie sprawdzam szyjki od momentu pozytywnej bety (tak po prostu zapisałam w innym kalendarzu) wcześniej badałam regularnie. Szyjki się nie rusza kiedy się podejrzewa ciążę tak mówią i faktycznie można sobie biedy narobić. Nie należy się też nią sugerować, tak jak pisałam każdy organizm jest inny. Tylko beta albo testWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 20:10
Karolcik lubi tę wiadomość
7cs
04.01.2022 kropuś 💝
24.12.2021 ⏸
11.07.2019 👧🏼
19.10.2017 👧🏼