X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    Felinka będą gorsze dni. Ale jesteś silną, dzielną i mądrą kobietką i napewno znajdziesz swój własny sposób na kryzysowe sytuacje ❤️. W szpitalu pielęgniarki ci pomogą, podadzą maleństwo do karmienia i w innych sytuacjach też wesprą. Nie jesteś sama, masz rodzinę ❤️. A do szpitala i tak byś musiała dojeżdżać i też by pieniądze na to szły. Dasz radę ❤️
    Dziękuję ❤️ No właśnie najgorsze jest to że po prostu nie wiem co mnie czeka, ale już się uspokoiłam. Melisa też pomogła 😅
    Oczywiście że to ogarnę tylko nie odrazu 🙄

Aypis 7dpo to bardzo krótko na jakiekolwiek zmiany... Może macica będzie rozpulchniona ale to tak na prawdę i na okres może też być rozpulchniona. Nawet na test to zdecydowanie za wcześnie :(

Natka23 lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • DIDI Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    Didi to życzę ci, żeby wszystko się ułożyło z twoim zdrowiem i żebyś mogła rozpocząć starania 🙂❤️
    Natka, bardzo Ci dziękuję ❤🤗🍀

Natka23 lubi tę wiadomość

• Aypis Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Dziękuję ❤️ No właśnie najgorsze jest to że po prostu nie wiem co mnie czeka, ale już się uspokoiłam. Melisa też pomogła 😅
    Oczywiście że to ogarnę tylko nie odrazu 🙄

Aypis 7dpo to bardzo krótko na jakiekolwiek zmiany... Może macica będzie rozpulchniona ale to tak na prawdę i na okres może też być rozpulchniona. Nawet na test to zdecydowanie za wcześnie :(

Z testami nawet nie ryzykuje, nie będę się denerwować tak szybko 😅 ale właśnie zastanawiało mnie czy coś zobaczy. Grunt, żeby ten pęcherzyk był pęknięty, bo miał tez podejrzenie, że nie pękają. 🙄

💊 udało się w 1 cyklu stymulowanym clo

⏸ 8.06
    ❌ 23.08 - podejrzenie monosomii chromosomu X (nifty pro)
    💗 8.09 - amniopunkcja wykluczyła zespół Turnera - zdrowa Łucja! 👧🏼

☀️ 27.01.23 - Lusia już z nami! 37+2 / 2750g / 55cm
    age.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aypis wrote:
    Z testami nawet nie ryzykuje, nie będę się denerwować tak szybko 😅 ale właśnie zastanawiało mnie czy coś zobaczy. Grunt, żeby ten pęcherzyk był pęknięty, bo miał tez podejrzenie, że nie pękają. 🙄
    Wiesz co mi pomogło? Zioła sroki 🤭

Aypis lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Kraszixp Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zastanawia mnie to moje usg, wiem który pęcherzyk jest tym ciążowym, ale co z resztą? Gin nic nie mówił, a kobiety w rodzinie śmieją się że czworaczki 🤣🤣
    https://zapodaj.net/f48937913d350.jpg.html

xnw4vfxm4fgggsa3.png
    7cs
    04.01.2022 kropuś 💝
    31.12.2021 beta HCG 724,500
    29.12.2021 beta HCG 301,100
    24.12.2021 ⏸
    11.07.2019 👧🏼
    19.10.2017 👧🏼
  • Doris98 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/99d6a48adaa40.jpg.html

Cześć wszystkim ! U mnie taka sytuacja. Dziś lekki 2 godzinny 'okres' ? Sama nie wiem jak to nazwać trochę brązu trochę różu trochę czerwieni..na razie sucho.. za tydzień mam lyzeczkowanie i biopsje zaplanowana dlatego testuję.. zdjęcie wyostrzone bo nie łapał kresek ale na żywo są widoczne..nie nakręcam się bo od miesiąca jestem na toralnym luzie jeśli chodzi o ten temat a tak jak wyżej pisałam testy robione ze względu na lyzeczkowanie No i trochę zastanowił mnie ten poranny okres (powinnam go właśnie dostać w okolicach tych dni- mam nie regularne )
    Tempki nie mierzyłam w tym cyklu bo tak jak mówię odpuściłam..I mimo że z moim starym mamy źle wyniki i są bardzo małe szanse na co kolwiek to i tak nie wiem co o tym myśleć..

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasz ja Ci nie odpowiem bo kompletnie się nie znam na usg 🤭

Doris no coś tam jest na pewno! Co to za testy i który dc?

Kraszixp lubi tę wiadomość

age.png
  • Doris98 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Krasz ja Ci nie odpowiem bo kompletnie się nie znam na usg 🤭

Doris no coś tam jest na pewno! Co to za testy i który dc?

Testy dwupak z doz ten na dole wczorajszy a górny dzisiejszy .28 dzień cyklu

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dozy raczej nie oszukują! Masz jak bete jutro zrobić?

age.png
  • Doris98 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    No to dozy raczej nie oszukują! Masz jak bete jutro zrobić?

Mam,ale się zastanawiam czy jest sens bo właśnie byłam w toalecie i leci krew i malusie skrzepy więc to raczej nie to a dodatnie przez moją chorobę 🤔 dziwne to wszystko

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasz ja też Ci nie powiem aczkolwiek u mnie był jeden a nie 4 😅😅

Doris może to biochem?

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Doris98 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:

Doris może to biochem?
    Felinka sama nie wiem 🤣 neutralnie podchodzę. Zobaczę co się przez noc wydarzy ,najwyżej powtórzę test

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris no pewnie ze jest sens, jak masz mieć zabieg za tydzień a testy wychodzą pozytywne. Plamienia się zdarzają w ciąży i czasem są mylone wręcz z okresem. Tutaj tylko beta i przyrost Ci powie czy to ciąża czy biochem czy oszukańce (w co wątpię)

age.png
  • Doris98 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:

Doris może to biochem?
    Dziwne też te krwawienie / okres bo tak jak zawsze od ładnych paru lat każdy okres to dla mnie katorga...mdleje wymiotuje..nie pomaga nic tylko 2x zastrzyk w tyle stawia mnie na nogi.. a teraz nic.. zero odczucia rano małe skurcze przez godzinę tak to bym nie wiedziała że coś leci wg...

• Doris98 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Doris no pewnie ze jest sens, jak masz mieć zabieg za tydzień a testy wychodzą pozytywne. Plamienia się zdarzają w ciąży i czasem są mylone wręcz z okresem. Tutaj tylko beta i przyrost Ci powie czy to ciąża czy biochem czy oszukańce (w co wątpię)
    Betę zrobię w poniedziałek najwyżej bo mimo tego że jutro pobiorą to i tak wynik w poniedziałek,więc wytrzymam te 3 dni. Powtórzę test najwyżej najpierw

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tym bardziej coś jest na rzeczy. Testuj jeszcze rano i leć na betę jak coś, trzymam kciuki ✊

age.png
  • Doris98 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    No to tym bardziej coś jest na rzeczy. Testuj jeszcze rano i leć na betę jak coś, trzymam kciuki ✊

Mylące są te malutkie skrzepy.. jest ich mało i są male ale są 😅🤔

• Nikaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, Felinka. Krasz mierzycie jeszcze temperaturę?

• Nowa.. Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !
    Moje cykle przeważnie mają 31-34dni.
    Od 3 miesięcy przeciągają się nawet i do 36 dni ( stres, przeziębienie itp.)

W 31dniu cyklu pojawiło się plamienie, pomyślałam ok- zaczyna się miesiączka. Okazało się, że plamienie skończyło się w przeciągu kilku godzin ( dosłownie kilka kropel na podpasce. Nigdy wcześniej plamienia nie miałam. Tak zaczynała się miesiączka , która za każdym razem jest dość obfita .
    W 33dc test ciążowy negatywny.
    Dzisiaj (34dc) zauważyłam biały kremowy, dość intensywny śluz .
    Nigdy przed miesiączką aż tak nie zwróciło to mojej uwagi . Nie wytrzymałam , zrobiłam ponownie wieczorem test - nadal negatywny 😔

Od kilku dni mam lekkie pobolewanie podbrzusza, jajników, oczywiście spodziewałam się, że to przed miesiączką i to plamienie szczerze mówiąc mnie strasznie zaskoczyło . Od razu pomyślałam, że to plamienie implantacyjne, ale te negatywne testy...

Co o tym myślicie ? 😌

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2022, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa.. wrote:
    Hej !
    Moje cykle przeważnie mają 31-34dni.
    Od 3 miesięcy przeciągają się nawet i do 36 dni ( stres, przeziębienie itp.)

W 31dniu cyklu pojawiło się plamienie, pomyślałam ok- zaczyna się miesiączka. Okazało się, że plamienie skończyło się w przeciągu kilku godzin ( dosłownie kilka kropel na podpasce. Nigdy wcześniej plamienia nie miałam. Tak zaczynała się miesiączka , która za każdym razem jest dość obfita .
    W 33dc test ciążowy negatywny.
    Dzisiaj (34dc) zauważyłam biały kremowy, dość intensywny śluz .
    Nigdy przed miesiączką aż tak nie zwróciło to mojej uwagi . Nie wytrzymałam , zrobiłam ponownie wieczorem test - nadal negatywny 😔

Od kilku dni mam lekkie pobolewanie podbrzusza, jajników, oczywiście spodziewałam się, że to przed miesiączką i to plamienie szczerze mówiąc mnie strasznie zaskoczyło . Od razu pomyślałam, że to plamienie implantacyjne, ale te negatywne testy...

Co o tym myślicie ? 😌

Hej. To może być plamienie implantacyjne. Ono trwa nawet kilka dni. Beta zaczyna rosnąć dopiero po 48 h od zakończenia implantacji z tego co się orientuję. W poniedziałek na betę skocz, będziesz miała pewność 🙂

‹‹ 1165 1166 1167 1168 1169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ