X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Doris98 Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Doris a nie przyjmowałaś jakiś leków na swoją chorobę? Może leki coś przestawiły?
    Felinka żadnych leków. Jeszcze nic nie mam przepisane bo na razie biopsja. Co się okazało okres się trochę rozkręcił,co prawda ma inny kolor niż zawsze i nie boli wcale No ale jest , więc wychodzi na fałszywy alarm 😊

• Tedka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, te które są w ciąży :) czy miałyście typowe bóle okresowe przed tym jak dowiedZialyscie sie ze test pozytywny? Ale takie naprawdę, ze myslalyscie ze okres jednak będzie :) nie chodzi mi o jakieś inne ciągniecie w dół brzucha, jakieś odmienne bóle :) tylko takie: oho! Nic z tego! Idzie @ :)

No.reasons lubi tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Nikaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2022, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Dziewczyny, te które są w ciąży :) czy miałyście typowe bóle okresowe przed tym jak dowiedZialyscie sie ze test pozytywny? Ale takie naprawdę, ze myslalyscie ze okres jednak będzie :) nie chodzi mi o jakieś inne ciągniecie w dół brzucha, jakieś odmienne bóle :) tylko takie: oho! Nic z tego! Idzie @ :)

Ja nie miałam. Zawsze mam bolesne pms, a tym razem dopiero w dniu spodziewanej miesiączki lekkie skurcze. Ale każdy organizm jest inny😊 wiele dziewczyn miało tak, że myślały, że @ przyjdzie a jednak się nie pojawiła 😊

Tedka lubi tę wiadomość

• MałaMonia Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2022, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem na 2 cyklu stymulowanym. Aromek + ovitrelle dziś 18dc od 3 dni mam potworny bol jajników.. miał tak ktoś?

Starania od 2019
    Ona: lat 28
    📌 hiperinsulinemia
    📌hiperprolaktynemia
    📌Hiperandrogenizm
    📌mthfr hetero
    📌V Leiden hetero

Tsh 0.655
    FT4 12.72
    Fsh 3.1
    LH 7.01
    Anty TPO 0.25
    Anty TG 0.69
    Estradiol 248
    Testosteron 0.61 mg/ml
    DHEA SO4 14.08
    SHBG 149
    Androstention 2.26

☑️AMH 3.38
    ☑️drożność sono hsg
    ☑️Homocysteina

💊diostinex
    💊3x500mg glucophage
    💊Metylowany kwas foliowy i B12
    💊Acard 75mg

On lat 29
    📌Morfologia 2%
    ☑️ Koncentracja 33,45 mln
    ☑️ Liczba całkowita 180,63M
    ☑️Ruchliwość 71.26%
  • Palulina Nowa

Wysłany: 9 stycznia 2022, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Zostało mi 3 dni do okresu a bólu w piersiach brak! Jak nigdy. Oby to na ciążę;)

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Kochana ja miałam i to takie że az w oczach czarno

Tedka lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasz teraz myśl o sobie i maleństwie :) masz o kogo się martwić i dbać <3

Kraszixp lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Juszczynka Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2022, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dopiero pojawiłam się na forum ale chyba potrzebuje trochę otuchy. Aktualnie 13 dni po Ovitrelle, cykl stymulowany Lamettą i dzisiaj na teście blada ale dość wyraźna kreska, jutro idę na betę. W poprzednim cyklu (pierwszy cykl stymulowany) była ciąża biochemiczna, strasznie nie chciałabym tego znowu przechodzić. Od wczoraj ból brzucha jak przed miesiączką, poprzednio było podobnie, z tym że ból się mocno nasilił po pierwszej becie 😣

p19us65g9fbllvpn.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy robilyscie bete moze w alabie? Ile czekalyscie na wyniki? Na stronie jest info ze wynik gotowy w 2 dni robocze, a wiem ze niektóre poszły rano i wieczorem był wynik :( tylko gdzie robione badanie to juz nie wiem. Ja mam blisko Alab i tam musze iść.

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juszczynka wrote:
    Cześć dziewczyny, dopiero pojawiłam się na forum ale chyba potrzebuje trochę otuchy. Aktualnie 13 dni po Ovitrelle, cykl stymulowany Lamettą i dzisiaj na teście blada ale dość wyraźna kreska, jutro idę na betę. W poprzednim cyklu (pierwszy cykl stymulowany) była ciąża biochemiczna, strasznie nie chciałabym tego znowu przechodzić. Od wczoraj ból brzucha jak przed miesiączką, poprzednio było podobnie, z tym że ból się mocno nasilił po pierwszej becie 😣
    Wstrzymaj się jeszcze... Ovitrelle potrafi się utrzymywać nawet do 16 dni w niektórych przypadkach.
    Nie ma co za wcześnie się nakręcać, spokojnie do tego podejdź

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Juszczynka Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Wstrzymaj się jeszcze... Ovitrelle potrafi się utrzymywać nawet do 16 dni w niektórych przypadkach.
    Nie ma co za wcześnie się nakręcać, spokojnie do tego podejdź
    Wczoraj był negatyw, także trzymam kciuki żeby po prostu tym razem ładnie rosło

p19us65g9fbllvpn.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juszczynka wrote:
    Oczywiście też trzymam kciuki aby to był szczęśliwy cykl 🤞

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2022, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juszczynka wrote:

Juszczynka jeśli wczoraj miałaś negatyw a dziś pozytyw to najprawdopodobniej to już nie ovitrelle. Trzymam kciuki, żeby ci się udało 🙂❤️

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jak samopoczucia?

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • calza Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pomimo dziwnego stanu szyjki postanowiłam poczekać z testowaniem do 29dc (czyli do jutra) I dobrze, że tak zrobiłam, bo dziś @, aż chlusta... także dla poszukujących informacji: szyjka wysoka, miękka, bardzo rozpulchniona (aż nie było wiadomo czy otwarta czy zamknięta) to nie jest szyjka we wczesnej ciąży. To jest szyjka przed okresem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 08:58

mjvyi09k1yghelay.png
  • Karo_lalala Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2022, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:

Hej, ja miałam bardzo silne bóle. Dokładnie takie, jak przed okresem. Nawet musiałam wspomagać się tabletkami, bo tak mnie skręcało. I za każdym razem, jak szłam do toalety, byłam na 100% pewna, że będzie krwawienie.

Trwało to coś koło 2 tygodni. Potem samoistnie ustało :)

Tedka lubi tę wiadomość

thgfkw7icaham55v.png
  • Emsi :) Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2022, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Dziewczyny, czy robilyscie bete moze w alabie? Ile czekalyscie na wyniki? Na stronie jest info ze wynik gotowy w 2 dni robocze, a wiem ze niektóre poszły rano i wieczorem był wynik :( tylko gdzie robione badanie to juz nie wiem. Ja mam blisko Alab i tam musze iść.

Ja robilam w poprzedniej ciazy. Okolo 10 chodzilam na pobieranie, a wieczorkiem byl wynik ;)

Tedka lubi tę wiadomość

29.12.2020 👼💔

8.01.2022 ⏸
    2.02.2022 mamy serduszko ❣️
    30.03.2022 nasz mały chłopczyk 💙

Czekamy na Ciebie Stefanku 💕

17.09.2022 nasz Promyczek juz z nami 💙
  • Juszczynka Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po pierwszej becie, wieczorem wynik. Wstałam dzisiaj wyspana a teraz się czuję jakbym mogła przespać cały dzień, do tego delikatne kłucie w podbrzuszu. Rano z ciekawości test płytkowy - widoczna kreska, czekam cierpliwie na betę

p19us65g9fbllvpn.png
  • Monia01 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam u was dziewczyny? U mnie brak mocy, totalny. Mogłabym spać i spać, a i tak za mało...

Emsi :) lubi tę wiadomość

oar8csqvq46rabam.png
  • Emsi :) Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia01 wrote:
    Co tam u was dziewczyny? U mnie brak mocy, totalny. Mogłabym spać i spać, a i tak za mało...

U mnie poki co bol piersi i meeeeega glod. Caly czas moglabym cos jesc. A jak zjem, to zaraz znowu jestem glodna. A brak mocy mam zawsze wieczorkiem. Jakby mi ktos baterie wyjal. Na szczescie bol podbrzusza praktycznie minal. Czasem mnie cos zakluje, wiec jestem dobrej mysli 😇

Monia01 lubi tę wiadomość

29.12.2020 👼💔

8.01.2022 ⏸
    2.02.2022 mamy serduszko ❣️
    30.03.2022 nasz mały chłopczyk 💙

Czekamy na Ciebie Stefanku 💕

17.09.2022 nasz Promyczek juz z nami 💙
‹‹ 1168 1169 1170 1171 1172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ