PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Felinka94 wrote:Doris a nie przyjmowałaś jakiś leków na swoją chorobę? Może leki coś przestawiły?
-
Dziewczyny, te które są w ciąży czy miałyście typowe bóle okresowe przed tym jak dowiedZialyscie sie ze test pozytywny? Ale takie naprawdę, ze myslalyscie ze okres jednak będzie nie chodzi mi o jakieś inne ciągniecie w dół brzucha, jakieś odmienne bóle tylko takie: oho! Nic z tego! Idzie @
No.reasons lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Tedka wrote:Dziewczyny, te które są w ciąży czy miałyście typowe bóle okresowe przed tym jak dowiedZialyscie sie ze test pozytywny? Ale takie naprawdę, ze myslalyscie ze okres jednak będzie nie chodzi mi o jakieś inne ciągniecie w dół brzucha, jakieś odmienne bóle tylko takie: oho! Nic z tego! Idzie @
Ja nie miałam. Zawsze mam bolesne pms, a tym razem dopiero w dniu spodziewanej miesiączki lekkie skurcze. Ale każdy organizm jest inny😊 wiele dziewczyn miało tak, że myślały, że @ przyjdzie a jednak się nie pojawiła 😊Tedka lubi tę wiadomość
-
Hej. Jestem na 2 cyklu stymulowanym. Aromek + ovitrelle dziś 18dc od 3 dni mam potworny bol jajników.. miał tak ktoś?Starania od 2019
Ona: lat 28
📌 hiperinsulinemia
📌hiperprolaktynemia
📌Hiperandrogenizm
📌mthfr hetero
📌V Leiden hetero
Tsh 0.655
FT4 12.72
Fsh 3.1
LH 7.01
Anty TPO 0.25
Anty TG 0.69
Estradiol 248
Testosteron 0.61 mg/ml
DHEA SO4 14.08
SHBG 149
Androstention 2.26
☑️AMH 3.38
☑️drożność sono hsg
☑️Homocysteina
💊diostinex
💊3x500mg glucophage
💊Metylowany kwas foliowy i B12
💊Acard 75mg
On lat 29
📌Morfologia 2%
☑️ Koncentracja 33,45 mln
☑️ Liczba całkowita 180,63M
☑️Ruchliwość 71.26% -
Tedka wrote:Dziewczyny, te które są w ciąży czy miałyście typowe bóle okresowe przed tym jak dowiedZialyscie sie ze test pozytywny? Ale takie naprawdę, ze myslalyscie ze okres jednak będzie nie chodzi mi o jakieś inne ciągniecie w dół brzucha, jakieś odmienne bóle tylko takie: oho! Nic z tego! Idzie @
Tedka lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Krasz teraz myśl o sobie i maleństwie masz o kogo się martwić i dbać
Kraszixp lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Cześć dziewczyny, dopiero pojawiłam się na forum ale chyba potrzebuje trochę otuchy. Aktualnie 13 dni po Ovitrelle, cykl stymulowany Lamettą i dzisiaj na teście blada ale dość wyraźna kreska, jutro idę na betę. W poprzednim cyklu (pierwszy cykl stymulowany) była ciąża biochemiczna, strasznie nie chciałabym tego znowu przechodzić. Od wczoraj ból brzucha jak przed miesiączką, poprzednio było podobnie, z tym że ból się mocno nasilił po pierwszej becie 😣
-
Dziewczyny, czy robilyscie bete moze w alabie? Ile czekalyscie na wyniki? Na stronie jest info ze wynik gotowy w 2 dni robocze, a wiem ze niektóre poszły rano i wieczorem był wynik tylko gdzie robione badanie to juz nie wiem. Ja mam blisko Alab i tam musze iść.Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Juszczynka wrote:Cześć dziewczyny, dopiero pojawiłam się na forum ale chyba potrzebuje trochę otuchy. Aktualnie 13 dni po Ovitrelle, cykl stymulowany Lamettą i dzisiaj na teście blada ale dość wyraźna kreska, jutro idę na betę. W poprzednim cyklu (pierwszy cykl stymulowany) była ciąża biochemiczna, strasznie nie chciałabym tego znowu przechodzić. Od wczoraj ból brzucha jak przed miesiączką, poprzednio było podobnie, z tym że ból się mocno nasilił po pierwszej becie 😣
Nie ma co za wcześnie się nakręcać, spokojnie do tego podejdź
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Wstrzymaj się jeszcze... Ovitrelle potrafi się utrzymywać nawet do 16 dni w niektórych przypadkach.
Nie ma co za wcześnie się nakręcać, spokojnie do tego podejdź -
Juszczynka wrote:Wczoraj był negatyw, także trzymam kciuki żeby po prostu tym razem ładnie rosło
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualny
-
Kochane jak samopoczucia?
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Ja pomimo dziwnego stanu szyjki postanowiłam poczekać z testowaniem do 29dc (czyli do jutra) I dobrze, że tak zrobiłam, bo dziś @, aż chlusta... także dla poszukujących informacji: szyjka wysoka, miękka, bardzo rozpulchniona (aż nie było wiadomo czy otwarta czy zamknięta) to nie jest szyjka we wczesnej ciąży. To jest szyjka przed okresem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 08:58
-
Hej, ja miałam bardzo silne bóle. Dokładnie takie, jak przed okresem. Nawet musiałam wspomagać się tabletkami, bo tak mnie skręcało. I za każdym razem, jak szłam do toalety, byłam na 100% pewna, że będzie krwawienie.
Trwało to coś koło 2 tygodni. Potem samoistnie ustałoTedka lubi tę wiadomość
-
Tedka wrote:Dziewczyny, czy robilyscie bete moze w alabie? Ile czekalyscie na wyniki? Na stronie jest info ze wynik gotowy w 2 dni robocze, a wiem ze niektóre poszły rano i wieczorem był wynik tylko gdzie robione badanie to juz nie wiem. Ja mam blisko Alab i tam musze iść.
Ja robilam w poprzedniej ciazy. Okolo 10 chodzilam na pobieranie, a wieczorkiem byl wynikTedka lubi tę wiadomość
29.12.2020 👼💔
8.01.2022 ⏸
2.02.2022 mamy serduszko ❣️
30.03.2022 nasz mały chłopczyk 💙
Czekamy na Ciebie Stefanku 💕
17.09.2022 nasz Promyczek juz z nami 💙 -
Monia01 wrote:Co tam u was dziewczyny? U mnie brak mocy, totalny. Mogłabym spać i spać, a i tak za mało...
U mnie poki co bol piersi i meeeeega glod. Caly czas moglabym cos jesc. A jak zjem, to zaraz znowu jestem glodna. A brak mocy mam zawsze wieczorkiem. Jakby mi ktos baterie wyjal. Na szczescie bol podbrzusza praktycznie minal. Czasem mnie cos zakluje, wiec jestem dobrej mysli 😇Monia01 lubi tę wiadomość
29.12.2020 👼💔
8.01.2022 ⏸
2.02.2022 mamy serduszko ❣️
30.03.2022 nasz mały chłopczyk 💙
Czekamy na Ciebie Stefanku 💕
17.09.2022 nasz Promyczek juz z nami 💙