PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
GabCie wrote:Aaahhh dziękuję
I świat zrobił się taki prosty
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
GabCie wrote:26 oraz 27 stycznia test owulacyjny pozytywny. 28 stycznia już negatywny a dopiero dzisiaj mi skoczyła temperatura powyżej 37 🤔 nurtuje mnie to, czy już wczoraj nie powinnam mieć skoku temperatury.
-
GabCie wrote:26 oraz 27 stycznia test owulacyjny pozytywny. 28 stycznia już negatywny a dopiero dzisiaj mi skoczyła temperatura powyżej 37 🤔 nurtuje mnie to, czy już wczoraj nie powinnam mieć skoku temperatury.
U mnie owu była według aplikacji 28.01, test pozytywny dwa dni wcześniej, a skok temp dopiero dzisiaj tez sie wystraszyłam niezle ze nie skoczyła 29.01 od razu. Widać potrzebowała chwili żeby załapać. Widze ze idziemy podobnie w terminachStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Hej hej ! Wracam do was pochwalić się, że mam PCOS.
Moje wyniki:
Estradiol 138pg/ml
FSH 3.46 mIU/ml
LH 5.48 mIU/ml
Prolaktyna 244 mIU/ml
I uwaga- prolaktyna po obciążeniu MCP po 60 min: 6865 mIU/ml.
Zatem z moich obserwacji wynika że mam PCOS bo stosunek LH do FSH jest 1.5 oraz hiperprolaktynemia czynnościowa.
Jak żyć? Co powinnam zrobić żeby móc zajsc w ciaze?
Któraś z Was miała podobny problem ? -
DIDI wrote:Hej hej ! Wracam do was pochwalić się, że mam PCOS.
Moje wyniki:
Estradiol 138pg/ml
FSH 3.46 mIU/ml
LH 5.48 mIU/ml
Prolaktyna 244 mIU/ml
Zatem z moich obserwacji wynika że mam PCOS bo stosunek LH do FSH jest 1.5 oraz hiperprolaktynemia czynnościowa.
Któraś z Was miała podobny problem ?
-
DIDI wrote:Hej hej ! Wracam do was pochwalić się, że mam PCOS.
Moje wyniki:
Estradiol 138pg/ml
FSH 3.46 mIU/ml
LH 5.48 mIU/ml
Prolaktyna 244 mIU/ml
Któraś z Was miała podobny problem ?
Witaj Didi w klubie z prolaktyna ja miałam wynik po obciążaniu ponad 4 tys 🤯
Od grudnia biorę dostinex 1 tabletka na tydzień i ginekolog mówił ze mam brać aż zobaczę dwie kreski na teście ciążowym i wtedy odstawić. 🤯
Ja 👩🏻1994
Staramy się od pazdziernika 2021
On 👦🏻1990 -
xvwb1994 wrote:Witaj Didi w klubie z prolaktyna ja miałam wynik po obciążaniu ponad 4 tys 🤯
Od grudnia biorę dostinex 1 tabletka na tydzień i ginekolog mówił ze mam brać aż zobaczę dwie kreski na teście ciążowym i wtedy odstawić. 🤯
Xvwb witaj! 😂 wczoraj po konsultacji dostałam dostinex wlasnie 1 tab na tydzień. Dodatkowo duphaston od 19 dc.
Siedze na forach odnośnie dostinexu i czytam jak szybko to pomaga i jak szybko udaje się zajsc w ciążę. Milion wersji 🤣🤣🤣
Jak się czujesz po dostinexie ? -
DIDI wrote:Xvwb witaj! 😂 wczoraj po konsultacji dostałam dostinex wlasnie 1 tab na tydzień. Dodatkowo duphaston od 19 dc.
Siedze na forach odnośnie dostinexu i czytam jak szybko to pomaga i jak szybko udaje się zajsc w ciążę. Milion wersji 🤣🤣🤣
Jak się czujesz po dostinexie ?
Kurde dopiero odkopałam sie gdzie Cię zaczepilam.
Mam nadzieje ze jeszcze zaglądasz ☺️
Ja dostinex biorę jakoś od grudnia i póki co cały czas 1 tabletka na tydzień. Ginekolog mówi ze dopóki nie zajdę w ciąże to biorę.
Samopoczucie takie samo bez jakiś strasznych skutków ubocznych. Co słychać u Ciebie kochana 😁Ja 👩🏻1994
Staramy się od pazdziernika 2021
On 👦🏻1990 -
Hej dziewczyny, ja hiperprolaktynemie odkryłam jakieś 8 lat temu i mikrogruczolaka, miałam gigantyczne wartości ale dostinex świetnie sobie z tym poradził wiec i u Was na pewno da radę ☺️ u mnie żadnych skutków ubocznych oprócz lekkich zaparć nie było… dosti tez działa bardzo szybko, ja ostatnio miałam 15 ponad normę i w dwa tygodnie PRL spadła mi do połowy normy także super! A ja mam inne pytanko do Was, czy któraś z Was zaszła w ciąże z progesteronem 7 ng/ml 7dpo?
karola lubi tę wiadomość
👱🏻♀️ 29 lat, starania od 06.2021
🔻hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem od 2014 roku
🔻niedoczynność tarczycy
🔻10 lat temu usunięcie torbieli jajnika
Wyniki (czerwiec 22):
PRL: 14 ng - na dostinexie
TSH: 2,6 IU/ml - (eutyrox 37,5mg)
Testosteron: 61ng/dl
Wyniki 3-5dc (marzec 22):
AMH: 3,25 ng/ml ✅
FSH: 5,12 mIU/ml ✅
LH: 5,05 mIU/ml ✅
DHEA-SO4: 326 ug/dl ✅
17OHprog: 1,68 ng/ml ✅
Estradiol: 31,90 pg/ml ✅
Wit D ✅ Ferrytyna ❌ Wapń ✅
01/22 prawdopodobnie cb
26.06 ⏸
27.06 - beta 175.26, prog 15,94ng
29.06 - beta 481.42 (175% przyrostu), prog 20ng
01.07 - beta 1145.57 (137% przyrostu), prog 15,66ng
05.07 - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
14.07 - zarodek 6,5mm z widocznym biciem serduszka ❤️
26.07 - 1,87cm człowieka ❤️
30.08 - I prenatalne - 6,8cm kijanki
11.10 - połówkowe - 324g cudownej dziewczynki 💕💕💕
-
Marti777 wrote:Hej dziewczyny, ja hiperprolaktynemie odkryłam jakieś 8 lat temu i mikrogruczolaka, miałam gigantyczne wartości ale dostinex świetnie sobie z tym poradził wiec i u Was na pewno da radę ☺️ u mnie żadnych skutków ubocznych oprócz lekkich zaparć nie było… dosti tez działa bardzo szybko, ja ostatnio miałam 15 ponad normę i w dwa tygodnie PRL spadła mi do połowy normy także super! A ja mam inne pytanko do Was, czy któraś z Was zaszła w ciąże z progesteronem 7 ng/ml 7dpo?
Marti777 a wiesz jaką masz zwykle długość fazy lutealnej?
-
Marti777 wrote:Hej dziewczyny, ja hiperprolaktynemie odkryłam jakieś 8 lat temu i mikrogruczolaka, miałam gigantyczne wartości ale dostinex świetnie sobie z tym poradził wiec i u Was na pewno da radę ☺️ u mnie żadnych skutków ubocznych oprócz lekkich zaparć nie było… dosti tez działa bardzo szybko, ja ostatnio miałam 15 ponad normę i w dwa tygodnie PRL spadła mi do połowy normy także super! A ja mam inne pytanko do Was, czy któraś z Was zaszła w ciąże z progesteronem 7 ng/ml 7dpo?
Ja miałam wczoraj owulacje, z racji wyjazdu z polski nie mogę zrobić poziomu progesteronu 7 dpo wiec lekarz kazał zrobić w piątek 2 dpo i powiedział ze jak będzie około 12 minimum to znaczy ze ciałko żółte jest wydolne i wszystko w porządku. W styczniu w 7 dpo miałam progesteron 17,7 -
@Karola od kilku cykli mam 30/31 dniowe, a owulacje (jeśli mam, bo przy wysokiej prolaktynie różnie bywa i czasem mi pecherzyki nie pękają) to prawie zawsze 14 dnia przed następnym okresem czyli jak robię testy owu to 15-16 dnia przed okresem wychodzą mi testy owulacyjne pozytywne i potem albo pęcherzyk pęka albo nie… obserwuje sobie to od 3 cykli na usg, także fazę lutealna mam raczej chyba normalna (nie mam tez żadnych plamien przed, za to czasem pod koniec okresu mam 2 dni gdzie juz niewiele co jest ale jeszcze jest). W tym miesiącu w ogóle miałam owu jeszcze wcześniej 2 dni ale to dlatego, ze wzięłam dostinex i prolaktyna spadła mi do poziomu 14 wiec pewnie i to miało wpływ. Z tego co policzyłam to dwie tluste krechy miałam w tym miesiącu w środę i czwartek (15 i 16 marca) na teście owu, a jak byłam na usg w czwartek to już pęcherzyka niw było wiec obstawiam, ze pękł w czwartek rano/środę wieczór (okres miałam 2.03)
@Żelka1990 tez tak myśle obliczyłam, ze mogl to być jedna 6dpo ale nawet… jutro pójdę jeszcze raz w 8 dpo i w poniedziałek w 11dpo to będę miała obraz czy to spada czy rośnie czy stoi… może w końcu ginekolog da mi ten progesteron…👱🏻♀️ 29 lat, starania od 06.2021
🔻niedoczynność tarczycy
Wyniki (czerwiec 22):
01/22 prawdopodobnie cb
26.06 ⏸
-
nick nieaktualnyDIDI wrote:Hej hej ! Wracam do was pochwalić się, że mam PCOS.
Moje wyniki:
Estradiol 138pg/ml
FSH 3.46 mIU/ml
LH 5.48 mIU/ml
Prolaktyna 244 mIU/ml
Któraś z Was miała podobny problem ? -
@Didi dokładnie! AgnieszkaH ma racje! Najważniejszy jest obraz usg, ja nie mam w badaniach na 100% potwierdzenia PCOS ale niestety od miesiąca jeden jajnik już tak zaczął wyglądać mimo, ze kilka miesięcy temu nic nie było! Poza tym możesz tez mieć po prostu hiperprolaktynemie i po odpowiednich lekach hormony Ci się wystabilizuja, ja mam guza przysadki i bez brania dosti to moje hormony (mimo, ze w żaden sposób nie wypływa to na moje samopoczucie) rozjeżdżają się jak nie wiem ale to da się łatwo ogarnąć 😊👱🏻♀️ 29 lat, starania od 06.2021
🔻niedoczynność tarczycy
Wyniki (czerwiec 22):
01/22 prawdopodobnie cb
26.06 ⏸
-
Dziewczyny mam pytanie.
Jestem 7/8 dni po owu. Potwierdzona testami i w sumie nie musiało być testów bo ból jajnika dał mi tak popalić ze było mi aż słabo i czułam ze to owu.
Od 3 miesięcy badam temperaturę ciała i szyjkę dla własnych obserwacji.
W tym miesiącu mam inaczej niż ostatnio, nie chce się nakręcać ale może któraś z was tak ma lub miała.
Temperatura po owu skoczyła i praktycznie ciagle trzyma się na poziomie 37stopni co chyba powinno mnie cieszyć 🙈 ale napotkałam na problem. Od 2 dni mam wrażenie ze mam mokro między nogami śluz nie jest gesty a jakby mętny i wodnisty.
Dzisiaj nie byłam w stanie zbadać szyjki ponieważ wszystko w środku mam tak rozpulchnione i nabrzmiałe podczas próby badania w środku jest mnóstwo gęstego białego śluzu jakby ktoś wcisnął mi do środka pół balsamu do ciała… zaczynam się martwić bo nie chce nastawiać na ciąże i ze się udało 🙈🙈🙈 czy któraś z was miła podobnie?? Nie wiem co robić
Dodatkowo od wczoraj pobolewa mnie trochę brzuch i jajniki ale nie tak jak na okres, martwię się ze to nic dobrego a gin dopiero 15 kwietnia 🙁🙁 -
Misiurka wrote:Dziewczyny mam pytanie.
Jestem 7/8 dni po owu. Potwierdzona testami i w sumie nie musiało być testów bo ból jajnika dał mi tak popalić ze było mi aż słabo i czułam ze to owu.
Od 3 miesięcy badam temperaturę ciała i szyjkę dla własnych obserwacji.
W tym miesiącu mam inaczej niż ostatnio, nie chce się nakręcać ale może któraś z was tak ma lub miała.
Temperatura po owu skoczyła i praktycznie ciagle trzyma się na poziomie 37stopni co chyba powinno mnie cieszyć 🙈 ale napotkałam na problem. Od 2 dni mam wrażenie ze mam mokro między nogami śluz nie jest gesty a jakby mętny i wodnisty.
Dzisiaj nie byłam w stanie zbadać szyjki ponieważ wszystko w środku mam tak rozpulchnione i nabrzmiałe podczas próby badania w środku jest mnóstwo gęstego białego śluzu jakby ktoś wcisnął mi do środka pół balsamu do ciała… zaczynam się martwić bo nie chce nastawiać na ciąże i ze się udało 🙈🙈🙈 czy któraś z was miła podobnie?? Nie wiem co robić
Dodatkowo od wczoraj pobolewa mnie trochę brzuch i jajniki ale nie tak jak na okres, martwię się ze to nic dobrego a gin dopiero 15 kwietnia 🙁🙁
Ja również miałam około 7dpo wydzielinę jak balsam 🙆🏻♀️
Bóle jak na okres towarzyszyły mi od owulacji do około 8 tygodnia ciąży.
Pozytywny test wyszedł mi 10 dpo wieczorem (rano była biel vizira)
Trzymam kciuki za pozytywny test ✊🏼✊🏼✊🏼 kiedy planujesz testować?
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak.