PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza75 wrote:ja dupka biore ale tylko jak zachodze, pomaga na progesteron bo zawsze mi sie plamienie zdarzało. W ciąży z synem tez i to wcale nie małe a jednak sie wszystko dobrze skonczyło.
A dziewczyny, może juz pisałyscie ale zapytam raz jeszcze - a na co ten castangus jest?
Na @ obfite
Na prolaktyne
Na uregulowanie
Na plamienia -
Asha wrote:Na @ obfite
Na prolaktyne
Na uregulowanie
Na plamienia
Hmmm to mi to raczej nie potrzebne...bo obfitych nie mam, plamien tez chyba ze w ciazy, raczej mam regularne (po poronieniu nawet bardziej o dziwo)...no chyba ze prolaktyna ale nie badalam...kiedy sie bada? -
amelia04072006 wrote:znalazlam - duphaston- rano 1x1 przez 10 dni, pozniej w 10 dniu robisz test ciazowy z krwi i jak poztywny to dalej bierzesz, a jak negatywny to odstawiasz.
-
Asha wrote:????
Mi gin kazał zrobic po 2 poronieniu (wyszły ok).
tak na szybko z wikipedii
Wrodzony niedobór białka C (OMIM+176860) powoduje skłonność do występowania zakrzepicy naczyń, zwłaszcza żylnych, oraz według niektórych publikacji nawykowych poronień[7][8][9][10]. W przypadku całkowitego braku białka C, lub mutacji skutkujących wytwarzaniem patologicznych form białka dochodzi do rozwoju piorunującego zespołu wykrzepiania śródnaczyniowego i purpura fulminans u noworodków[6].