X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    88macola wrote:
    Dziewczyny poradźcie mi. Spodziewam się @ 10-11 sierpnia, ale 8-10 będę na weselu. Jak myślicie jest sens robić test ciążowy np. 7.08 żeby wiedzieć, czy mogę pić alkohol.
    Nie chciałabym przez niewiedzę sobie zaszkodzić.
    Ovu pokazuje tylko 18% na pozytywny test na dzień dzisiejszy ( 9 dpo).
    Generalnie czuję się jak przed każdą kolejną miesiączką i nie widzę żadnych oznak upragnionej ciąży :(
    Podpowiedzcie proszę, liczę na Wasze doświadczenie.
    Pozdrawiam.
    Możesz zrobić, nie zaszkodzi. Test może jeszcze nic nie wykazać, ale możesz spróbować. Zrób 8 lub 9 rano

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi test wyszedł na kilka dni przed spodziewaną @. Więc możesz próbować. Ja robiłam o czułości 10. A kreska była blada.

• gigsa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, a co u Ciebie? Bez zmian?

6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jade zaraz do poloznej.. mam mega dola.. poklocilam sie z facetem i mam Go dosc.. wszystko na mojej glowie a jeszcze praca mnie dobija.. przychodze zmeczona jak po 20 godzinach pracy..

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • mik82 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała kiedy powtarzasz betę?

wrzesień 2008 - Mikołaj <3
    Starania od 12.2012
    maj 2014 - córeczka 16 tc [*]
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Ja jade zaraz do poloznej.. mam mega dola.. poklocilam sie z facetem i mam Go dosc.. wszystko na mojej glowie a jeszcze praca mnie dobija.. przychodze zmeczona jak po 20 godzinach pracy..
    Rudzia tylko spokojnie. Teraz nie możesz się tak denerwować. Staraj się jak tylko możesz wypoczywać. A jak Twojego faceta trzeba do porządku ustawić do go tu podeślij ;)

Rudzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś drugi dzień lekkiego krwawienia. W sumie byłby to 35 dc ale ovu już mnie wrzuciło w nowy cykl. Tylko, że mnie tak kłuje jajnik jak przy poprzedniej ciąży no i takiej miesiączki to jeszcze nie miałam nigdy a temp cały czas wysoka. Chyba zrobię na wszelki wypadek dzisiaj teścior.

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emka@ wrote:
    Chyba zrobię na wszelki wypadek dzisiaj teścior.

Rob tescik!! Rob! :)

emka@, gigsa lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cos dziwnego bylo ... Wczoraj bardzo bolal mnie krzyz - doslownie nad tylkiem bylo to nieznosne - z niedzieli na poniedzialek nie moglam spac, wczoraj caly dzien bolal - dzis nic - jak reka odjal ... Piersi od jakiegos tygosnia bola mnie dosc mocno - dzis tez ale jakby mniej .... Brzuch czasem ma chwile ze zaboli jak na @ ale na chwile i potem przestaje i cisza nie boli nic... Okresu spodziewam sie w czwartek, ale zastanawiam sie nad beta jutro ( 27dc) cykle 27 dniowe

• czekolada:) Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu ja miałam podobnie krzyż mnie bolał dwa dni, ale tak ze ledwo sie mogłam wyprostować,reszta objawów tez jest podobna, i piersi i brzuszek. Mam nadzieje ze to wszystko to dobry znak :) jeśli u Ciebie sie sprawdzi to ja tez moge mieć nadzieje :) tylko ze ja testuje w pon....
    Wydaje mi sie ze beta powinna juz jutro wyjść, nie jestem w tym temacie ekspertka ale to juz raczej dobry termin :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche jak zwykle sie boje wyniku < 0,1

Normalnie bym olala temat, ale mamy zamiar jechac w piatek w gory - jakby sie okazalo ze jednak sie udalo raczej bym nie pojechala na ten weekend - zmiana klimatu inne powietrze i jeszcze z wrazenia okres dostane hehe a tak bedzie jasna sprawa :P w sumie zawsze mozna zobaczyc pozytyw - negatywna beta weekend w gorach jeeeee pozytywna beta brak weekendu w gorach ale dzidzius w drodze jeeee

Hehhe :))

czekolada:), emka@ lubią tę wiadomość

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A No widzisz musisz myślec pozytywnie :) to mi sie podoba :) zreszta temperatura u Ciebie pięknie w gore to tym bardziej działa na plus :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladko a Ty starasz sie o drugie dziecko?

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dopiero o pierwsze :( i juz z tym nam słabo idzie:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to juz rozumiem z tymi objawami j ciebie heheh :))) my tez o pierwsze :) i oby to bylo to :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mufinka wygladala pyyyysznie :)

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihihi:) po testowaniu do niej napewno wrócę ;) tzn upieke nowa :p

• gigsa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emka@ wrote:
    Mam dziś drugi dzień lekkiego krwawienia. W sumie byłby to 35 dc ale ovu już mnie wrzuciło w nowy cykl. Tylko, że mnie tak kłuje jajnik jak przy poprzedniej ciąży no i takiej miesiączki to jeszcze nie miałam nigdy a temp cały czas wysoka. Chyba zrobię na wszelki wypadek dzisiaj teścior.
    To Ty lepiej sprawdź, bo tu może coś się święci;)

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic. Zupełnie nic nowego. Myślicie że gdyby było bardzo źle to już bym poroniła? Czy jeśli jest fatalnie to nawet luteina nie pomoże? Beta w czwartek.

• gigsa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ja tak właśnie myślę, że skoro nic złego się teraz nie dzieje to pewnie wszystko się normuje i będzie już tylko lepiej

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ