Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko to u mnie myslenie o tym czy się udało czy nie chyba jest mocniejsze zazwyczaj :D Widac mój łeb robi sobie własne priorytety :D

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swoją starannie zajmuję ;) wczoraj moja głowa dostała reprymendę i już dzisiaj mdłości nie ma ;) fakt, że kawa nie bardzo mi smakuje, ale i tak uparcie ją pije ;)

• Miley24 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Nie zgadniecie jaki ja miałam "objaw" w pierwszej ciąży niespodziance (poza tym nic specjalnego nie zwróciło mojej uwagi). Przyśniło mi się wnętrze macicy i w nim bobas^^ hehe
    no i jakoś sen okazał się proroczy ;]

skabarka, Misi@, anucha lubią tę wiadomość

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh czemu ja nie mam snów proroczych? Mi się śnił pozytywny test ciążowy i tyle. A ciąży nie ma.

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama a ja w ogóle nie mam snów. dopadły mnie bezsenne noce ;-/ to jakaś masakra jest! drugi dzień z rzędu do 2 w nocy się turlam i spać nie mogę, a teraz ledwo na oczy patrzę ;-/ objawów nie mam żadnych kompletnie - aż spr wykres z poprzedniego cyklu, to w tym czasie już mnie piersi bolały, głowa, jajniki, brzuch, miałam trądzik.... a teraz NIC! Jedynie odczuwam takie napięcie/ciągnięcie w dole brzucha... wszystko inne minęło :) ba, nawet śluz mam tylko kremowy i jest go sporo, ale nie za dużo, a w tamtym cyklu to mnie wodnisto rozciągliwy zalewał...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 12:46

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie rośnie temperaturka ! :-) Skabarka zielono to widzę :-) Trzymam kciuki niech teraz ładnie rośnie i nie spada ! :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Skabarka po cichu wierze,że grudzień bedzie twoim miesiącem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciiiichooo dziewczyny :D do 27.12 muszę wytrzymać bo to będzie 12dpo - jeśli nic się nie zmieni to wiadomo beta ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez trzymam za Ciebie kciuki skabarka :) a co do snu to ja miałam ostatnio okropny sen bo śmierć mojej bliskiej osoby(pierwszy raz w życiu taki miałam a zwykle pamietam swoje sny) który ponoć zwiastuje dziecko.. No ale to tylko sen więc się nie nastawiam:) a co do objawów to nie wiem czy bóle prawego jajnika i podbrzusza są ważne bo z tego co czytałam wiele kobiet bolały jajniki i @ przyszła.. No ale jak nie w grudniu to w styczniu :)

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam , mi też się śniło tak i to najbliższej osoby i do tej pory żadna fasolka się nie pojawiła :-D a to było pół roku temu prawie ten sen :-D Ja czekam aż ta wredota @ się skończy żeby zaczac staranka :-) Ale zastanawiam się czy nie odpuścić i dopiero od lutego zacząć :-( Już mi to wszystko ostatnio strasznie wymęczyło głowe i ciągle chodze jakaś zdenerwowana bo ciągle myśle o fasolkowaniu :-( Odnosze wrażenie że zaniedbuje przez to nawet mojego M.. Może faktycznie lepiej isc na całego i nie patrzec na temperatury, wykresy i objawy.. Już sama nie wiem :-(

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak słucham historii wśród znajomych to albo zachodzą od razu, bez patrzenia na temperature śluz itd, albo nie moga zajść, mierzą wszystko i w którymś momencie mówią dość i na jakieś imprezie pod wpływem alkoholu niespodziewanie udaje się :)Także coś w tym jest, trzeba urządzić miły wieczór z alkoholem i będzie fasolka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poziomka ja swojemu P już zapowiedziałam, jak teraz nie wyjdzie to kolejny cykl bez sprawdzania temp, śluzu itd :)

• MadBoy Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrabarka, mam to samo! Cierpię na bezsenność a zawsze byłam strasznym śpiochem, budzę się w nocy po 10 razy a potem w dzień chodzę nieprzytomna..Nie mam żadnych objawów..tylko wykres daje mi nadzieję, no i pojawił się trądzik, ale to żaden objaw ;) Najbardziej mnie "martwi", że piersi nie bolą ;) testuje w Wigilię, ale mam przeczucie, że znowu nie wyszło.

• MadBoy Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps. spojrzałam na Twój wykres i na objawy chyba jest zdecydowanie za wcześnie :)

• kama005 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka. Ja prawie codziennir nir mogę zasnąć. Piję przed snem meliskę :) i nawet trochę pomaga :)

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadBoy wrote:
    ps. spojrzałam na Twój wykres i na objawy chyba jest zdecydowanie za wcześnie :)

toć ja to wiem :) ot już się śmiałam do dziewczyn że zdrowy rozsądek swoje a moja głupia głowa swoje :) jak się człowiek tyle miesięcy stara, to ciężko emocje i oczekiwania odseparować ;-/

jedyne co oprócz tempki może dać nadzieje, to właśnie brak objawów - pomijam napięty brzuch bo to nowość, a senność to wynik zarwanych dwóch nocy. Wszystko można logicznie wyjaśnić - ale jakby nie patrzeć to ten cykl jest całkowicie inny niż kilka poprzednich. Po 20dc przeważnie mam olbrzymi apetyt, bolą mnie piersi, pobolewają jajniki i mam mega trądzik, a tydzień przed @ zaczyna się zabawa z bólem głowy i jazda z humorami i PMS. A tymczasem do @ 10 dni i cisza na froncie :) i bardzo dobrze, niech tak zostanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadBoy wrote:
    skrabarka, mam to samo! Cierpię na bezsenność a zawsze byłam strasznym śpiochem, budzę się w nocy po 10 razy a potem w dzień chodzę nieprzytomna..Nie mam żadnych objawów..tylko wykres daje mi nadzieję, no i pojawił się trądzik, ale to żaden objaw ;) Najbardziej mnie "martwi", że piersi nie bolą ;) testuje w Wigilię, ale mam przeczucie, że znowu nie wyszło.

jesteś tylko jeden dc przede mną :) u Ciebie dzisiaj 21dc a u mnie 20dc :) tylko owu miałyśmy w innym czasie (teoretycznie)

• MadBoy Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie...nigdy wcześniej nie miałam tak wcześnie owulacji :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pierwszą też w 11dc cyklu wyznaczyło i objawy okołoowulacyjne - śluz, bóle jajników itd wskazywały że tak mogło być, ale testy owu i temp jednak na 16dc wskazywały, a i tak OF znowu mi ją zmienił ;)

• MadBoy Koleżanka

Wysłany: 20 grudnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mialas kiedys tak wczesnie owulacje?zastanawiam sie czy w takiej sytuacji jest w ogole szansa na zajscie w ciaze...

‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ