X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja przez pół roku starań ciągle doszukiwalam się objawów ciaxowych tuż przed terminem @.i podświadomość działała. Natomiast w cyklu w którym udało się zajść w ciążę nie miałam żadnych wyjątkowych objawów!

toreadorek lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Zaczęłam w tym cyklu mierzyć temp. i jak do tej pory nic nie wskazuje na to,że doszło do owulacji.Od tego miesiąca zaczęliśmy się porządnie starać o dzidzie.
    Od września robię testy owulacyjne i co miesiąc są pozytywne w 14-16dc.Okresy mam regularne-27/28dni.
    Od ostatniego testu owu.pozytywnego(17.12)mam kłucie w jajnikach-głównie w prawym,jednak czasem w lewym.Czuję też jakby ciągnięcie...
    Bolą mnie piersi po zewnętrznej stronie.
    Strasznie chciałabym być w ciąży.
    Do okresu jeszcze 11-12 dni,a ja już dziś zrobiłam test-wiem,że za wcześnie,ale same wiecie jak to jest..;)no i negatywny,chociaż wpratrywałam się w niego jak szpak:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 11:51

kama005 lubi tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj za wcześnie :) Trochę cierpliwości :)

Ja już muszę robić testy owulacyjne patrząc na swój organizm który nie chce współpracować :/

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie, dziewczyny proszę o komentarz. To mój pierwszy cykl na tym portalu. Wczoraj miałam mieć okres, ale nie przyszedł. Ogólnie staram się pół roku, ale od zeszłego cyklu mam wreszcie unormowana prolaktyne. W tym cyklu pierwszy raz od bardzo długiego czasu widziałam piękny rozciągliwy śluz plodny. Zerknijcie na mój wykres, chciałabym być w ciąży, nie wiem czy warto robić test, ponieważ ostatnio wyrzuciłam 10 zuzytych testów... teraz mam temp 37,1, a i strasznie bolą mnie plecy od środy, koleżanka mówi, że czasami juz od pierwszych dni bolą plecy, bo zachodzą ogromne zmiany w organizmie. Dodam, że co miesiąc widziałam jakieś objawy ciąży a mimo to @ przychodziła....

kama005 lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moimz daniem jest 14 dpo o ile dobrze policzyłam. Wysoka tempka, wystąpiło też plamienie. Moim zdaniem masz szanse :)

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg zaznaczonej owu i testów wychodzi 14dpo - śmiało testuj, albo w poniedziałek idź na bete :) i to rozwieje wątpliwości :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie kobietki. Otóż od 5 dni mam bóle prawego jajnika wczoraj caly dzień nawet w nocy jak sie przebudziłam jest to takie kłucie, ciągnięcie i sama nie wiem czy to jajnik czy pachwina.Te bóle się nasilaja, parę dni temu były słabsze i krótsze. Nigdy tak nie miałam i boje się że to może coś niedobrego sie ze mna dzieje jakas torbiel czy cos innego. Nie wiem co o tym myslec i zastanawiam się czy mam iśc do lekarza na dniach. Jak myslicie mam się czym matwić? Dodam że owu miałam 13 grudnia.

• kama005 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama robiłaś test?

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wreszcie zaczynamy staranka :)

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha!! czyli w końcu @ sie namyśliła!! :D super! to stosunkowo owocnych starań :D

• m.m. Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Kochane ja przez pół roku starań ciągle doszukiwalam się objawów ciaxowych tuż przed terminem @.i podświadomość działała. Natomiast w cyklu w którym udało się zajść w ciążę nie miałam żadnych wyjątkowych objawów!

U mnie to samo. Jedynym objawem to... bóle przypominające bóle przedmiesiączkowe i straszne pragnienie, tzn pić mi się na okrągło chce...

f2w3gzu3442kk16w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dzisiaj spadek wiary... serio ;-/ do tej pory taka uparta myśl tłukła mi się po głowie, że może jednak się udało. A dzisiaj nic! Może to zmęczenie mi wychodzi, ale od rana zła chodziłam i z byle powodu wybuchałam złością albo płaczem. Sama ze sobą dzisiaj wytrzymać nie mogę :( PMS mnie dopadł ;-/ i brzuch jak na @ boli :(

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, dzisiaj c.d. podwyższonej temp. Dziś 37,0. Nie testowałam, bo boje się ze sobie w kręcam ciaze. Co prawda prawdopodobnie miałam plamienie implantacyjne, potem z lewej strony macicy strasznie kulo jakby igła. Obecnie okres się spóźnia 2 dni wiec to jeszcze niewiele. Sama nie wiem, nie chce się kolejny raz rozczarować, będzie co ma być. Teraz mam dużo kremowego sluzu... zatestuje w wigilie jeżeli temp się będzie utrzymywać podwyższona. Stresuje się strasznie... tak bym chciała być w ciąży!

Syn, roczek.
  • czarnaruda Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia -m-b: cykle mam 27-31 dniowe, fazę lutealną ok. 14-15 dni. W szczęśliwym cyklu owulkę miałam ok. 15stego d.c., a 27 d.c. już mocny plusik na teście:)
    Oczywiście wszystko okaże się na pierwszej wizycie ciążowej u gina.

Najbardziej w szoku byłam, że śniło mi się plamienie implantacyjne, w dniu, w którym rzeczywiście mogło wystąpić i to był główny "objaw", który miałam do czasu testowania. Do tego ból piersi, ale uznany jako standard przedmiesiączkowy.
    Tak więc jak już Dziewczyny pisały wcześniej czasami głównym objawem okazuje się brak objawów.

Chcebycmama trzymam kciuki!

f2w3rjjgtyrmnqs7.png

Córcia 2015
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję czarnaruda :-), no i 3mam kciuki, zobaczymy jak i kiedy zakończę ten cykl. :-) choć wierze, ze sie udalo.

Syn, roczek.
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaruda gratuluje ;)!!

1usapiqvhk164civ.png
  • m.m. Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    ja mam dzisiaj spadek wiary... serio ;-/ do tej pory taka uparta myśl tłukła mi się po głowie, że może jednak się udało. A dzisiaj nic! Może to zmęczenie mi wychodzi, ale od rana zła chodziłam i z byle powodu wybuchałam złością albo płaczem. Sama ze sobą dzisiaj wytrzymać nie mogę :( PMS mnie dopadł ;-/ i brzuch jak na @ boli :(
    Też tak mialam... Ale mój mąż wybijał mi ten pesymizm z głowy bo jak twierdził, Prolaktyna mi przez to skacze,... tak więc na spokojnie, może @ nie przyjdzie i też okaże się, ze Mikołaj trafił z prezentem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 23:27

f2w3gzu3442kk16w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeee chyba nie... serio, nie czuje TEGO....

• liri Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to teraz ja:) Niestety nie pamiętam objawów pierwszej ciąży..czy wogole jakies były, mimo iż to dopiero rok i 7 miesiecy mineło:) dzisiaj teoretycznie powinnam dostac @. Zmierzyłam temp- 37,1 co jest mega wysoko jak dla mnie. Przy pierwszym miałam 36,8 maks:) mam od tygodnia dziwny smak w ustach..najpierw piekł mnie jezyk a teraz mam gorzko od wczoraj..strasznie nieprzyjemnie. Brzuch mnie boli juz od paru dni jak na @. Jak leze w nocy na brzuchu to bardzo bola mnie jajniki..a w dzien skurcze. Raz mi zimno raz mega ciplo. Zawroty głowy od ponad tygodnia. Miałam nie testowac bo pewna byłam ze @ przyjdzie, ale teraz to juz pewna nie jestem. Mąż ma mi kupic test. Choc w sumie wiem, ze @ przyjdzie, ale jakis cien nadzieji chyba jest

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • liri Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,,,aaa i mam mega wodniste upławy...wkładka mokra od ponad tygodnia bardzo

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ