PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny staramy się z mężem drugi miesiąc. Jestem po odstawieniu tabsow. W pierwszym miesiącu widziałam u siebie wszystkie objawy @ przyszła o czasie i była masakryczna - najlepiej to wiadro miedzy nogi i siedzieć w domu. W tym cyklu zluzowalismy - mierzylam tylko temp i obserwowałam śluz. Aktualnie jestem w 25 DC , około 12 dpo. W 11 dpo beta mi wyszła 1,2 więc nic ale to chyba za szybko. Co mi daje do myślenia to to, ze ciągle cos mi... smierdzi na biuscie widoczne cale uzylenie aż po szyje, sutki bolesne, piersi mega pełne. 10 kwietnia 7dpo spadek temp a następnego dnia skok do 37.3 i od tego czasu nie była niższa niż 37,1. Mierze zawsze rano o 5:30. Mam nadzieje ze się udało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 09:17
Emilia77 lubi tę wiadomość
Mama Zosi -
Cześć dziewczyny
U mnie drugi cykl starań i chyba niestety nie wyszło. Dziś 11dpo i powinnam dostać okres. Mam wszystkie objawy przedmiesiączkowe poza paleniem w podbrzuszu. Ale dziś spadła tempka i to mocno. Zawsze w dniu okresu miałam uderzenia gorąca i teraz też tak mam, ale czy jest może jakaś Mama, która zaobserwowała taki objaw i mimo to była w ciąży? Strasznie nie chcę tej małpy! Wydaje mi się też, że odczuwam mocniej zapachy i nie smakuje mi nutella którą przed okresem jadłam łyżeczką ze słoika. Ale nie wiem czy to nie moja wkrętka...
Pozdrawiam!
Mały Ryś -
ketka, objawy wyglądają obiecująco! Trzymam kciuki!
Ja wciąż czekam sama nie wiem na co dziś dostałam skierowanie na badania hormonnalne i progesteron i zobaczymy. Najgorsze, że mam tak rozchwiane cykle, że nie wiadomo kiedy mogę ten progesteron zrobić.
Helenucha powiem Ci, że ja zaskakująco chciałabym, małpę bo wtedy mogłabym zacząć obserwację od nowa i zrobić wiarygodne badania -
Dostałam luteinę, ale ostatnią tabletkę wzięłam w zeszły wtorek a @ jak nie było tak nie ma. Mało tego dziś mi inna lekarka powiedziała, że jeśli progesteron wyjdzie mi ok, to w ogóle nie muszę brać luteiny. A moja przy moich długaśnych cyklach kazała mi brać już od 16 dc
-
Helenucha póki nie ma @ jest nadzieja. Moja koleżanka zamiast niej miała plamienie i też zaliczyła spadek temp a tydzień później okazało się, że jest w ciąży [/QUOTE]
no też właśnie liczę na cud! Zwykle po paru godzinach od pierwszych uderzeń gorąca dostaję takiego palenia w podbrzuszu i okres, a teraz nic.
Mały Ryś -
Ja mam tak niską temp., że zaczynam, się obawiać że mam hipotermię. masakra poniżej 36 cały czas i weź tu człowieku bądź mądry. Na dodatek mam ciągle kłucie w jajniku a od wczorajszego wieczora jak kłuje to aż promieniuje do pachwiny. Takie krótkotrwałe ukłucia. Mam nadzieję, że to na @ albo na ovu...
-
ketka91 wrote:mnie niby nadal jest niedobrze i brzuch boli jak bolal, w sumie prawie wszystkie objawy zostały tylko ta temp ;/
jade dzisiaj kupic porządny termometr
Termometr polecam Microlife, od kilku lat takim mierze. Zazdroszcze objawow, ja usilnie wsluchuje sie w siebie (5dpo) i procz bolu jajnikow do wczoraj i lekkiego wzdecia nic odbiegajacego od normy. Bardzo zaluje,ze wczesniej nie analizowalam siebie az tak szczegolow. Mniej bym sobie teraz wkrecala. Teraz wygladam jednorazowego spadku temperatury... -
ketka91 wrote:AnnaKliwijska zapisalam sobie nazwę. U nas w aptece nie mieli ale poszukam jeszcze w innych.
5dpo to jeszcze wczesnie. Kolo 10dpo się doszukuj który to cykl starań?
Dopiero pierwszy (i oby ostatni), wiec jestem jak neofitka - zafascynowana wszystkimi tymi nowosciami i doszukiwaniem sie. Ale po penetracji internetu w sumie staram sie przyjac postawe,ze nic o niczym nie swiadczy (w sensie objawow;))