X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • ketka91 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zaczynam wariować... rano temp 36,8 .. dwa razy w ciągu dnia mierzyłam, raz zaraz po wstaniu z łózka koło 11 i już była 37,2, a drugi raz teraz jak się obudziłam i jest 37,0...
    @ dalej nie widać. Brzuch pobolewa jak na @ ale tak falami

Mama Zosi :)
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka91 wrote:
    Kurde zaczynam wariować... rano temp 36,8 .. dwa razy w ciągu dnia mierzyłam, raz zaraz po wstaniu z łózka koło 11 i już była 37,2, a drugi raz teraz jak się obudziłam i jest 37,0...
    @ dalej nie widać. Brzuch pobolewa jak na @ ale tak falami
    Ketka, mierzenie temperatury w ciągu dnia nic nie daje i nic nie wnosi do sprawy. Niestety, pozostaje tylko czekać na poranną temperaturę albo (tfu, tfu) okres (a w dalszej perspektywie lekarz, jeśli ten się nie pojawi, a testy wciąż negatywne).

7v8rikgni12rlaff.png

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze tak sie zastanawiam Ketka - jakie miałaś cykle przed tabletkami? Stosunkowo regularne? Bo tak sobie - zupełnie laicko - patrze na Twoj wykres i moze tak naprawdę w ogóle jeszcze nie było skoku temperatury?
    Możliwe, że jestem spaczona, sama mam bardzo długie cykle i one tak właśnie wyglądają, że są podejścia do owulacji (pojawia się śluz płodny, lekko rośnie temperatura), ale finalnie pęcherzyk nie pęka i organizm próbuje od nowa, aż w końcu się uda i koniec cyklu.

Z drugiej strony jednak masz regularny wzrost tej temperatury.

Ech, to może jednak nie mieszam, nie jestem ekspertem. Trzymam się poprzedniej wypowiedzi, że trzeba czekac ;)

7v8rikgni12rlaff.png
  • ketka91 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rowno co 28 dni zawsze, a tabsy bralam ze wzgledu na obfite miesiaczki. Dlatego mnie zastanawia ze dzisiaj nic nie dostalam.

• Wenndi Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    hej dziewczyny,
    przyznać się muszę, że przeczytałam prawie całe forum... i postanowiłam napisać...
    dziś mam 3dpo
    wczoraj od rana miałam strasznie ciężkie piersi i bolące głównie od strony pach...
    pobolewa mnie prawy jajnik i brzuch od czasu do czasu oraz czuję ból w krzyżu, no i ten strasznie duży apetyt, ciągle bym coś jadła :)
    a wczoraj to tak mężowi dałam popalić, że dziwie się, że wytrwał - miałam MEGA huśtawkę nastrojów, płacz, krzyk, nerwy, tulenie się ;)i tak na zmianę ;)
    czy to nie za wcześnie na jakieś objawy?? jeśli doszło do zapłodnienia?

4b64b4996238b7ce316f7810538fe6f1.png
    Kofeinko, niestety ale za wcześnie. dzidziuch jeszcze się nie zagnieździł i tym samych nie masz hormonu BHCG, który to w zdecydowanej mierze jest odpowiedzialny za nasze objawy. Cierpliwości, ja np do dziś dnia poza zmęczeniem nie mam objawów, jedynie po 8 dpo miałam kłucie i ciągnięcie od strony prawego jajnika co potwierdziło, że to z niego tworzy się bobas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 19:56

ug37hdgerbwgwcgs.png

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka91 wrote:
    Rowno co 28 dni zawsze, a tabsy bralam ze wzgledu na obfite miesiaczki. Dlatego mnie zastanawia ze dzisiaj nic nie dostalam.
    Czy to było ciągnięcie podobne do bóli w pierwszym dniu cyklu?
    Dziś caly dzień taki ból się pojawia, ale po obu stronach.

7v8rikgni12rlaff.png
  • ketka91 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak falami mnie boli jak na okres ale nic nie ma. No i gdzieś od 18 aż do pójścia spać mam mdłości.

• Amikala Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test niby pozytywny,ale oprócz bóli brzucha objawów brak :(

• czekającanacud Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) Pragnę dołączyć do Waszego grona, jeśli można?;)

Też oczekuję na testowanie! Przeczytałam już 123 strony tego tematu i cholernie mnie wciągacie ;)

Chciałabym zasięgnąć Waszej porady....To mój drugi cykl stymulacji CLO, w 11 dc miałam dwa pęcherzyki 16 i 18 mm na prawym jajniku, a na lewym drobizna, endometrium było 9,2 mm. 12 dc o 7 rano miałam podany ovitrelle-zastrzyk na pękniecie pęcherzyka.17 dc miałam tylko na papierze śluz z odrobinką krwi prawie nic, a 18 dc byłam na monitoringu no i okazało się, że pękły oba pęcherzyki, że jest stigma (dwie, jeśli dobrze zrozumiałam) i że jest płyn w zatoce douglassa - wg. pani dr owulacja była ( i od tego dnia przyjmuje duphaston), a co do mojej odrobinki śluzu z krwią na papierze powiedziała, że to nic nie znaczy.Ponadto gorączkowałam wraz silnym bólem gardła...

Z uwagi na to, że nie wiem kiedy dokładnie była owulacja, ale zastrzyk był 12 dc, a od jego podania powinien pęcherzyk pęknąć do 36h po podaniu- to czy możliwe, żeby ten śluz z krwią był tak expresowym zagnieżdżeniem, tj. 4dpo????

Dodam, że nic mnie nie boli, nie kłuje, jedynie piersi są pełniejsze z żyłkami, ale to normalne przed @. Niestety nie mierze temperatury...Dziś mój 23 dc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 10:09

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • ketka91 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam @ ... łzy i załamka totalna

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenndi dziękuje za odpowiedź, pozostaje tylko grzecznie czekać :)

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekającanacud wrote:
    Witam dziewczyny :) Pragnę dołączyć do Waszego grona, jeśli można?;)

Też oczekuję na testowanie! Przeczytałam już 123 strony tego tematu i cholernie mnie wciągacie ;)

Chciałabym zasięgnąć Waszej porady....To mój drugi cykl stymulacji CLO, w 11 dc miałam dwa pęcherzyki 16 i 18 mm na prawym jajniku, a na lewym drobizna, endometrium było 9,2 mm. 12 dc o 7 rano miałam podany ovitrelle-zastrzyk na pękniecie pęcherzyka.17 dc miałam tylko na papierze śluz z odrobinką krwi prawie nic, a 18 dc byłam na monitoringu no i okazało się, że pękły oba pęcherzyki, że jest stigma (dwie, jeśli dobrze zrozumiałam) i że jest płyn w zatoce douglassa - wg. pani dr owulacja była ( i od tego dnia przyjmuje duphaston), a co do mojej odrobinki śluzu z krwią na papierze powiedziała, że to nic nie znaczy.Ponadto gorączkowałam wraz silnym bólem gardła...

Z uwagi na to, że nie wiem kiedy dokładnie była owulacja, ale zastrzyk był 12 dc, a od jego podania powinien pęcherzyk pęknąć do 36h po podaniu- to czy możliwe, żeby ten śluz z krwią był tak expresowym zagnieżdżeniem, tj. 4dpo????

Dodam, że nic mnie nie boli, nie kłuje, jedynie piersi są pełniejsze z żyłkami, ale to normalne przed @. Niestety nie mierze temperatury...Dziś mój 23 dc...

Hej, nie sądzę, żeby to było tak wczesne zagnieżdżenie - jeśli już to plamienie przy owulacji. Skoro lekarka powiedziala Ci, żeby się nie przejmować, to nie przejmuj, tylko - uwaga, uwaga, złota rada ;););) - czekaj cierpliwie ;) Powodzenia!

7v8rikgni12rlaff.png

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka91 wrote:
    Właśnie dostałam @ ... łzy i załamka totalna
    Kitka, wiem, że to bardzo niefajne i że wszystko od nowa, ale jeśli Cie to pocieszy - przynajmniej masz normalne, regularne szanse. To bardzo dużo :)

7v8rikgni12rlaff.png

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amikala wrote:
    Test niby pozytywny,ale oprócz bóli brzucha objawów brak :(
    Jakiego rodzaju to bóle brzucha?

7v8rikgni12rlaff.png
  • agatekgagatek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ketka przykro mi :( Ale przynajmniej tabletki Ci cyklu nie rozregulowały tak więc masz duże szanse, że wkrótce się uda :*

Ja natomiast wciąż mam te dziwne bóle, kłucie, ciągnięcie, wczoraj jak na okres, dziś "ukłucia". Prawie 2 tyg po odstawieniu luteiny, @ brak. Mój organizm jest okrutny :(

da81e5d9f8614d1ea87989037e9ca32f.png
    4b9aynqxuoxf1adr.png

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:) dziś mój 24 dc, myślę, że to 11 dpo i na papierze miałam śluz z taką jasnoróżową krwią w ilości takiej jak duży paznokieć(tzn. nie było tego mało tylko dość dość) :P Czy mogę mieć nadzieję, że to było to plamienie implantacyjne?:) Biorę duphaston do czwartku, bo dzięki niemu mam cykle co 28 dni. Mam nadzieję,że nie jest to plamienie przed miesiączką :( Zazwyczaj plamienie mam dzień przed okresem. Najgorsze jest to, że jestem chora, dużo kaszle - pewnie to nie sprzyja zagnieżdżeniu?:(

SiaSia00 lubi tę wiadomość

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • agatekgagatek Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy duphaston to coś takiego jak luteina?

da81e5d9f8614d1ea87989037e9ca32f.png
    4b9aynqxuoxf1adr.png

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatekgagatek wrote:
    czy duphaston to coś takiego jak luteina?

tak :)

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • Wenndi Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Wenndi dziękuje za odpowiedź, pozostaje tylko grzecznie czekać :)
    To jest zawsze największe wyzwanie, cierpliwość. Łatwo mówić gorzej realizować. Komuś komu bardzo zależy każdy dzień to wieczność, coś o tym wiem ;) jak każda z nas tutaj:)

ug37hdgerbwgwcgs.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenndi wrote:
    To jest zawsze największe wyzwanie, cierpliwość. Łatwo mówić gorzej realizować. Komuś komu bardzo zależy każdy dzień to wieczność, coś o tym wiem ;) jak każda z nas tutaj:)

a ja się zajmuję pracą wtedy nie mam czasu myśleć o wykresie, temperaturach itd. i robię wszystko na szybko w takie pracujące dni, gorzej z moją cierpliwością w dni wolne :/ szał dosłownie, chciałabym mieć możliwość wiedzieć już :)

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ