X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    a ja się zajmuję pracą wtedy nie mam czasu myśleć o wykresie, temperaturach itd. i robię wszystko na szybko w takie pracujące dni, gorzej z moją cierpliwością w dni wolne :/ szał dosłownie, chciałabym mieć możliwość wiedzieć już :)
    Mi minimalnie pomaga tłumaczenie sobie, że natura wiedziała, co robiła, programując cały proces na około dwa tygodnie.
    Co nie zmienia natrualnie faktu, ze sama się niecierpliwie.
    Choć tak Wam szczerze powiem, że takie czekanie jest o wiele przyjemniejsze niż czekanie na owulacje - przynajmniej w moim wypadku. Już pisałam, że moje cykle trawają bardzo długo, nigdy nie wiem, kiedy owulacja przyjdzie. Zawsze to było frustrujące, bo tym samym nie wiedziałam, kiedy będę miała okres, a teraz wyobrażam sobie ,że będzie jeszcze gorsze, jeżeli nie udało się w tym cyklu.

kofeinka lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • agatekgagatek Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Mi minimalnie pomaga tłumaczenie sobie, że natura wiedziała, co robiła, programując cały proces na około dwa tygodnie.
    Co nie zmienia natrualnie faktu, ze sama się niecierpliwie.
    Choć tak Wam szczerze powiem, że takie czekanie jest o wiele przyjemniejsze niż czekanie na owulacje - przynajmniej w moim wypadku. Już pisałam, że moje cykle trawają bardzo długo, nigdy nie wiem, kiedy owulacja przyjdzie. Zawsze to było frustrujące, bo tym samym nie wiedziałam, kiedy będę miała okres, a teraz wyobrażam sobie ,że będzie jeszcze gorsze, jeżeli nie udało się w tym cyklu.

Mam dokładnie to samo. Wieczna nieregularność. I nigdy nie wiem kiedy mam owulację :( więc nawet nie wiem kiedy mogę testować. moja frustracja sięga zenitu!

da81e5d9f8614d1ea87989037e9ca32f.png
    4b9aynqxuoxf1adr.png

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak długo obserwujesz cykle? W przypadku nieregularnych cykli prowadzenie samoobserwacji jest zbawienne. Ja dzięki temu - dopoki nie zaczelam sie starac - moglam wreszcie wiedziec kiedy będę miała okres. Faza lutealna u danej kobiety jest zazwyczaj stała, więc jeśli wychwycisz swoją (liczy się od pierwszej wyższej temperatury) i wiesz,że trwa np. 13 dni, to w 14 pojawi się okres. Więc analogicznie w 14 dniu fazy lutealnej możnaby już robić w miarę wiarygodny test.

Sorry, jeśli piszę oczywiste dla Ciebie rzeczy, ale z Twojego postu zrozumiałam,że się w tym gubisz :)

agatekgagatek lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    A jak długo obserwujesz cykle? W przypadku nieregularnych cykli prowadzenie samoobserwacji jest zbawienne. Ja dzięki temu - dopoki nie zaczelam sie starac - moglam wreszcie wiedziec kiedy będę miała okres. Faza lutealna u danej kobiety jest zazwyczaj stała, więc jeśli wychwycisz swoją (liczy się od pierwszej wyższej temperatury) i wiesz,że trwa np. 13 dni, to w 14 pojawi się okres. Więc analogicznie w 14 dniu fazy lutealnej możnaby już robić w miarę wiarygodny test.

Sorry, jeśli piszę oczywiste dla Ciebie rzeczy, ale z Twojego postu zrozumiałam,że się w tym gubisz :)

Strasznie się w tym gubię :( dopiero zaczynam obserwować swoje cykle, więc tak na prawdę jakieś miarodajne obserwacje będę mogła poczynić jak w końcu przyjdzie @. Dziękuję Ci bardzo za tą informację, znacznie mi ona teraz ułatwi :)

4b9aynqxuoxf1adr.png

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatekgagatek wrote:
    Strasznie się w tym gubię :( dopiero zaczynam obserwować swoje cykle, więc tak na prawdę jakieś miarodajne obserwacje będę mogła poczynić jak w końcu przyjdzie @. Dziękuję Ci bardzo za tą informację, znacznie mi ona teraz ułatwi :)
    Agatek, mierz codziennie ranp o tej samej porze temeraturę - zobaczysz, że wykres sam pięknie będzie się rozwijał i nawet przy bardzo długim cyklu powinnien pojawić się skok (wcześniej śluz płodny - rozciągliwy, przezroczysty, leisty, jak białko jajka kurzego). A jak ten się pojawi poczekaj do miesiączki, policz dni od najwyższej temeratury i będziesz wiedziała ile trwa Twoja faza lutealna.
    Jeśli od skoku nie pojawi się miesiączka po 16 dniach - śmiało testuj :)

Swoją drogą pierwszy cykl, w którym ja zaczęłam się obserwować trwał 90 dni. Zaczęłam gdzieś tam w środku i cierpliwie czekałam na skok. W końcu się pojawił i po tych 90 dniach skończył ;);) Na szczęście takiego długiego cyklu już nigdy później nie miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 08:47

7v8rikgni12rlaff.png

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci kochana za radę! na pewno skorzystam :*

AnnaKliwijska lubi tę wiadomość

4b9aynqxuoxf1adr.png

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sprawy :) Pamiętaj też mierzyć temperaturę zaraz po przebudzeniu, pierwsza rzecz jaką robisz po wyłaczeniu budzika, to sięgasz po termometr :)

7v8rikgni12rlaff.png

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie planuję zacząć jak tylko dostanę @. Mam już termometr, leży gotowy do akcji przy łóżku :) Jeszcze raz dziękuję ! :)

4b9aynqxuoxf1adr.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    to mój 7 dpo
    moja temp poszła ładnie do góry dziś :) aż się nie spodziewałam, że taki skok będzie :)
    Piersi nadal bolą i ciężkie są, dziś zaobserwowałam wyraźne grube niebieskie żyły przebijające przez skórę na piersiach... jeszcze w żadnym cyklu tak nie miałam... to chyba dobry znak, jak myślicie??
    Testowania się doczekać nie mogę już, a tu jeszcze tyle czasu... :/
    Przyznam się, że wczoraj jak wariatka zrobiłam sikańca w południe - ja wiem doskonale, że tam jeszcze nie będzie nic widać, bo zagnieżdżenia jeszcze pewnie nawet nie było ale taki głupol jestem niecierpliwy, a poza tym w szufladzie leży kilka testów i korcą niestety...

4b64b4996238b7ce316f7810538fe6f1.png

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka trzymam za Ciebie kciuki! Zajmij się czymś innym najlepiej żeby nie osiwieć do testowania ;)

kofeinka lubi tę wiadomość

4b9aynqxuoxf1adr.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatekgagatek wrote:
    Kofeinka trzymam za Ciebie kciuki! Zajmij się czymś innym najlepiej żeby nie osiwieć do testowania ;)

oj staram się czymś zająć... ale do pracy dziś dopiero na 18:00 :/
    mąż wczoraj wyjechał i wróci dopiero jutro pod wieczór... masakra... będę sprzątać dom chyba żeby się czymś zająć ;)

wac4wpq.png

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obejrzyj jakiś dobry film, poczytaj, zrelaksuj się :) i informuj na bieżąco :)

4b9aynqxuoxf1adr.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatekgagatek wrote:
    obejrzyj jakiś dobry film, poczytaj, zrelaksuj się :) i informuj na bieżąco :)

postawiłam na ruch ;) byłam na rowerze i styrałam się nieziemsko ale przynajmniej nie myślałam o testowaniu ;)

4b64b4996238b7ce316f7810538fe6f1.png

wac4wpq.png

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam schize,ze nie moge sie w ogole ruszać, bo jak coś się zadziało, to na pewno to zepsuje (wiem, głupie, ale co poradze jak siedzi w głowie taka mysl)

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. Czy ból piersi to taki pewniejszy objaw ciąży? Co myliscie. Ja @ mam za tydzień dostać 29.04. I pewnie dostanę. Bo nie mam kompletnie żadnych objawów na fasolke.. Eh.

pati85 lubi tę wiadomość

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Ja mam schize,ze nie moge sie w ogole ruszać, bo jak coś się zadziało, to na pewno to zepsuje (wiem, głupie, ale co poradze jak siedzi w głowie taka mysl)

Ja też tak miałam przez chwilę, ale potem sobie pomyślałam, że przecież często dziewczyny/ kobiet nawet nie wie, że są w ciąży i normalnie ćwiczą, biegają i inne cuda wianki wyrabiają:) w okół mnie ostatnio tyle dziewczyn wpadło w dzidzią a wcale się nie oszczędzały bo nie planowały :) także myślę że nie ma co popadać w skrajności tylko prowadzić normalny tryb życia.

4b9aynqxuoxf1adr.png
  • czekającanacud Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... 12 dc miałam podany ovitrelle na pękniecię pęcherzyków - owulacja była, dziś 26 dc i beta negatywna :( myślicie, że jest sens jutro powtarzać?jak cykle mam 28dniowe...dodam, że przyjmuję duphaston i od 3 dni mam plamienie, które nie jest miesiączka, pojawia się raz rano raz na wieczór i koniec...to plamienie mam od 24 dc nigdy wcześniej nie miałam takich plamień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 19:09

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekającanacud wrote:
    Dziewczyny... 12 dc miałam podany ovitrelle na pękniecię pęcherzyków - owulacja była, dziś 26 dc i beta negatywna :( myślicie, że jest sens jutro powtarzać?jak cykle mam 28dniowe...dodam, że przyjmuję duphaston i od 3 dni mam plamienie, które nie jest miesiączka, pojawia się raz rano raz na wieczór i koniec...to plamienie mam od 24 dc nigdy wcześniej nie miałam takich plamień
    Spróbuj testować. Zastrzyk już na pewno nie fałszuje, utrzymuje się do 10 dni.

iv09i09katk65tr1.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Laseczki...ja zatestuje w niedziele...jestem po laparo 3 cykle, lece drugi cykl z clo i pregnylem 2x5000 w 9dc. Pecherzyki były dwa..tak bym chciała zeby sie udało...ale od kilku dni czuje ból jak na @..łagodniejszy ale jednak...raczej nie wróży to nic dobrego, nie???Widze ze ciążóweczki często w wykresach zaznaczają "wrażliwe piersi"....no nic takiego nie czuję...w ogóle nie wiem co to znaczy...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • czekającanacud Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Spróbuj testować. Zastrzyk już na pewno nie fałszuje, utrzymuje się do 10 dni.

Przecież tego właśnie tyczy się mój post, że beta dziś wyszła negatywna... i pewnie już za późno, żeby coś się zmieniło. Myślisz, że mogło tak późno dojść do owulacji mimo podania zastrzyku? ja faktycznie dopiero tydzień po jego podaniu miałam monitoring i jedynie stwierdzoną owulacje, ale kiedy była to dokładnie nie wiem. myślałam, że w ciągu 36 h od podania zastrzyku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 22:13

2nn343r8oxp9y3dz.png
‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ