PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
Zgadzam się z Mamą Filipa ,u mnie cykle 31 dniowe i owu wypadala przeważnie w 15-16 dcyklu.W tym cyklu owu była wyjątkowo wcześnie bo w 12 dniu cyklu.Sluz,temperatura i ból jajnika potwierdził nawet mój wykres na ovu.
Testowanie 18.10.2015
Michaś [ * ] 04.06.2014 (20tc) -
nick nieaktualnywitajcie czekam nie cierpliwie na 16 bo wtedy powinnam mieć @ jedno co mnie zastanawia to to że bola mnie cholernie piersi sa większe swedzące nie mam ochaty by maz mnie nawet dotykał z byle powodu na niego krzyczę dzis powiedziaąłm mu żeby sie do mnie nie odzywał nie wiem co o tym mysleć bo na objawy ciąży to chyba jeszcze za wcześnie piersi bolały mnie troszkę na 2 -3 dni przed okresem a nie 2 tyg przed co to może być ? mam nadzieje że to jest to o czym marze ale się nie nastawiam
-
Witajcie jestem nowa, dwie ciaze,jedna poroniona,ostatnia biohemiczna,dzisiaj 24 dc cykle 30-31d i sie zaczelo jak zwykle,bol piersi ogromny,klucie w jajnikach, bol glowy dzisiaj sie zaczol, i sennosc tez dzisiaj za tydz robie test, jest mi smutno, bo chce miec dzidzie ale doluje mnei to ze trace
Joanna -
nick nieaktualnyWitaj Joanna ja tez straciłam 1 Aniołka w 6 tyg ciąży 2 ciąża była zagrożona co miesiąc w szpitalu ale było warto mamy 3 latnia córkę o nią staraliśmy się 6 lat teraz od 3 miesięcy staramy się o rodzeństwo dla córki dziś mam 26 dc i czuję sie okropnie ból piersi sennosc przespałam dzis cały dzień rozdrażnienie zreszta możesz poczytac wyżej ja mam cykle 37 dniowe ale śluz płodny maiałm już 16-18 dzień cyklu a wedłóg kalkuratorów wynika że powinnam jemiec 1-3 październik i sama juz nie wiem co mysleć
-
Witajcie Dziewczyny.
Piszę do Was z nadzieją, że mi pomożecie. To mój pierwszy cykl starań. Cykle mam 26-28 dniowe. Ovu wyznaczyło mi z wykresu owulacje na 11 dc i faktycznie czułam się wtedy inaczej, dużo wodnistego śluzu, potem charakterystyczny niewielki wzrost tempki i spadła. Kochałam się z chłopakiem w dni niepłodne 8-9 dc, potem dzień przed owulacją. Cały czas podchodziłam do sprawy ciąży na luzie z uśmiechem, że nic z tego nie będzie. Wczoraj po stosunku leciała mi z prawej piersi krew. Po prostu kochaliśmy się od tyłu i musiałam urażać o prześcieradło, w każdym bądź razie i prześcieradło i poduszka były zakrwawione. Przestraszyłam się strasznie: płacz, nie mogłam złapać tchu. Potem stwierdziłam, że muszę mieć bardzo nadwrażliwe piersi. I faktycznie cały dzisiejszy dzień musiałam chodzić bez biustonosza, nawet koszulka mnie drażniła, co jakiś czas odczuwam jakby wiercenie to w jednym to w drugim sutku, nabrzmiały tak, że czuję jakby u góry były dwie wielkie gule. Dodatkowo pojawiła mi się na lewym sutku niebieska żyłka. A gdy wysiadłam z samochodu czułam jakbym miała gorące piersi, takie palące, jak nie moje. Nie czułam jeszcze czegoś podobnego, faktycznie, przed okresem w paru cyklach pobolewały mnie znacząco, ale nie w 14 dc, tym bardziej bawi mnie to co do was piszę, bo jakoś nie możliwe jest bym po tygodniu od rozpoczęcia starań czy też od 3 dni po owulacji miała pierwsze objawy ciąży. No i dzisiaj obudziłam się w nocy i było mi strasznie nie dobrze, jednak wolę zwalać to na jedzenie.
Proszę Was dziewczyny, napiszcie co o tym myślicie. Mój chłopak tak strasznie chce dziecka.. i cieszy się z każdego szczegółu. Wolałabym go na starcie powiadomić że nic z tego. -
dziewczyny powiedzcie co o tym sadzicie.
drugi cykl po odstawieniu tabletek...zero jakichkolwiek oznakokresu nawet brzuch nie bolal nic a nic....bylam pewna ze okres nie przyjdzie..rano zrobilam test wyszedl nagatyw a po godzinie zobaczylam poczatki okresu jak w zegarku 28 dc. Tyle ze plamienia byly brazowe czasem tylko lekko czerwone i skonczyly sie tego samego dnia. W sobote troche brazowego plamienia i cisza do dzis. Wczoraj usnelam na siedzaco... i dopierodzis mnie tknelo ze okresu w sumie nie mam nawet nie uzylam tamponu bo sie nie moglo rozkrecic....chyba za jakies 2 dni zrobie test ...miala tak ktoras z was? -
Karola, Joanna Elfiona oby to było to o czym marzymy ;)dziś wieczorem minie 8 doba po ovu, po skoku temp. dopiero 6. Od soboty biust mnie delikatnie boli i dziś zaczął brzuch kłuć, nie mogę siedzieć z podkulonymi nogami, tylko w takiej pozycji pół leżacej. To nasz 3 cykl starań, ale obserwacje prowadzę od dawna dotychczas nic nie odczuwałam po owulacji, dopiero bóle jakiekolwiek pojawiałay się po kilku godzinach po przyjściu miesiaczki, a teraz... hmmm , no nic i tak z testowaniem poczekam do piątku albo soboty, o ile wytrzymam;)
Powodzenia dla wszystkich staraczek! :*"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
Urzekająca
http://inwestycjawmilosc.pl/ -
nick nieaktualnyAga Inwestująca wrote:Karola, Joanna Elfiona oby to było to o czym marzymy ;)dziś wieczorem minie 8 doba po ovu, po skoku temp. dopiero 6. Od soboty biust mnie delikatnie boli i dziś zaczął brzuch kłuć, nie mogę siedzieć z podkulonymi nogami, tylko w takiej pozycji pół leżacej. To nasz 3 cykl starań, ale obserwacje prowadzę od dawna dotychczas nic nie odczuwałam po owulacji, dopiero bóle jakiekolwiek pojawiałay się po kilku godzinach po przyjściu miesiaczki, a teraz... hmmm , no nic i tak z testowaniem poczekam do piątku albo soboty, o ile wytrzymam;)
Powodzenia dla wszystkich staraczek! :*
mam bóle przy owulacji, trawją te bóle nawet do trzech dni
odkąd pamiętam, zawsze moja owu była jakimś tam bólem
nie zwsze długim
czasem kilka ukłuć i tyle
przez ostatni rok te bóle się nasiliły
nie wiem z czym się to wiąże. przy obserwacji pęcherzyka na usg wszystko jest ok
pęcherzyk jest
potem pęka
w śrmodę mam termin @
od soboty czuję ból tak jakby przed @
dziś w nocy to był silny ból
potem puszcza, po kilku godzinach znów łapie
już pogodziłam się, że w tym cyklu nie wyszło, ale od dawna nie miałam tak wczesnych bóli przed @
czyżby duphaston ?
te cykle to wciąż tyle nie wiadomych....
-
nick nieaktualnywitajcie ja mam dziś 27 dc jest mi niedobrze i ciągle bola mnie piersi i to okropnie no i spałabym cały czas @ powinna byc między 14 a 16 października mam nadzieję że nie przyjdzie nigdy mnie tak mocno piersi nie bolały a juz na pewno nie na dobry tydzień przed @ zawsze dzień 2 przed i o troszke trzymajcie kciuku by sie udało koleżanka powiedziała mi żebym zrobiła test a ja sie boje że wyjdzie 1 kreska no i czy nie za szybko owulację miałam około 24-26 września mam 34-37 dniowe cykle
-
Reni, bóle moga byc własnie po luteinie, ale oby zwiastowały cudowny ciąg dalszy
Karola poczekaj jeszcze do TSM, to tylko 1 dzień
Ja musze czekać do piatku, soboty, chyba, że temp mi zacznie spadać, bo od ponad 4 dni stale powyżej 37... biust mnie pobolewa, ale to wszystko można tłumaczyć podwyższonym progesteronem, więc się staram nie nakręcać.
Ale jak się nie nakrecać, skoro wczoraj wieczorem brzuch bolał i kół mmnie jak przy @ (zawsze bóle @ mam dopiero po kilku godzinach od rozpoczęcia krwawienia), a w nocy 3 razy chodziłam sikać i potwornie bolała mnie lewa pierś z zwen. str?
Ech... jeszcze kilka dni. Damy radę!
Dobrego dnia Dziewczyny"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
Urzekająca
nick nieaktualnyCześć dziewczyny:) ja mam 3 dni do okresu i nie wytrzymałam i zrobiłąmtest dziś i negatywny;/ ehhhhh..... załapałam jakieś dziwne przeziębienie.. jajniki szaleją, piersi mam takie ładne kurcze:) takie pełne jak nigdy... a jakie wzdęcia hehe... ale chyba wątpię żebym ujrzała 2 krechy:(
-
Asiekk90 ja też nie wytrzymałam i zrobiłam dziś test... oczywiście negatywny ;( ale pocieszam się, że to jeszcze za wcześnie, a temp trzyma bardzo wysoko jak na mnie i brzuch boli i biust też. W sobotę spróbuję znowu zatestować, jeśli @ nie przyjdzie i temp nie spadnie. Oby!!!!!
Edit 7.10.2015 godz:6:55
Kurcze w nocy powtórka z rozrywki: ból podbrzusza i piersi, a temp dalej wysoka... nadzieja-zołza jest i nie chce odejśćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 06:56
"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
Urzekająca
nick nieaktualnyA ja pierwszy raz mam tak, że piersi nie bolą przed @, zawsze zaczynały ok. tygodnia wcześniej teraz nie. Od wczoraj jak przycisnę to czuję w środku twardniejące i lekko bolące, ale rano flaczki jak zawsze. Zwłaszcza lewy sutek od 3 dni wrażliwy na dotyk i czuję takie chwilami zwłaszcza w lewym jakby rozpieranie, rwanie.. Aż boję się nastawiać bo tyle zawodów za mną, ale czy kogoś piersi nie bolały i zwiastowało to ciążę?
Termin @ mam za 2 dni, biorę pod uwagę, że może się przesunąć i stąd ten poślizg. -
nick nieaktualnyAga Inwestująca wrote:Asiekk90 ja też nie wytrzymałam i zrobiłam dziś test... oczywiście negatywny ;( ale pocieszam się, że to jeszcze za wcześnie, a temp trzyma bardzo wysoko jak na mnie i brzuch boli i biust też. W sobotę spróbuję znowu zatestować, jeśli @ nie przyjdzie i temp nie spadnie. Oby!!!!!
Edit 7.10.2015 godz:6:55
Kurcze w nocy powtórka z rozrywki: ból podbrzusza i piersi, a temp dalej wysoka... nadzieja-zołza jest i nie chce odejść
Ja się dziś trochę podłamałam... dostałam rano jakiegoś plamienia... jajniki bolą jak bolały... biustv boli... a temperatura nie spada, wciąż 37,2... nie wiem co myślec już... a do okresu jeszcze 2 dni... ehhhh -
Chcę się z Wami podzielić swoimi doświadczeniami, może trochę przestrzec..
Staramy się od 2 cykli, w tym cyklu wszystko wskazywało na to że czas zbliżenia, testy owulacyjne (dodatnie) i objawy sugerują ciążę.
Mianowicie w piątek w nocy czułam w podbrzuszu dość nagłe, niezbyt silne pobolewanie (pomyślałam że to implantacja - 9 dpo), potem pobolewało mnie podbrzusze, miałam bardzo wyczulony węch, byłam taka... nieswoja. Test z moczu ujemny, ale jestem jeszcze 3 dni przed @. Wczoraj do tego doszły bóle okolicy lędźwi - pomyślałam że może to te bóle kręgosłupa, niektóre kobiety to zgłaszały, poza tym miałam nudności bez wymiotów. Zwalałam wszystko na "błogosławiony" stan.
Następnie w ciągu 2,5 godziny zagorączkowałam do ponad 39 stopni, bóle się nasiliły i wylądowałam na SOR. Okazało się że to szybkie, wstępujące zakażenie układu moczowego i jakbym nie poszła do lekarza to następnego dnia już bym miała tzw. urosepsę. Na szczęście zakażenie złapano wcześnie i teraz leczę się w domu.
Chciałam tym postem pobudzić Waszą uwagę - byłam tak wkręcona na ciążę, że nie zauważyłam tak naprawdę początków choroby. Dodam że nie miałam pieczenia podczas oddawania moczu ani innych rzeczy.
Powodzenia wszystkim staraczkom, a ja pozostaję w niepewności oczekiwania na @, czy mimo wszystko jestem czy nie jestem? -
nick nieaktualnyAga Inwestująca wrote:Reni, bóle moga byc własnie po luteinie, ale oby zwiastowały cudowny ciąg dalszy
Karola poczekaj jeszcze do TSM, to tylko 1 dzień
Ja musze czekać do piatku, soboty, chyba, że temp mi zacznie spadać, bo od ponad 4 dni stale powyżej 37... biust mnie pobolewa, ale to wszystko można tłumaczyć podwyższonym progesteronem, więc się staram nie nakręcać.
Ale jak się nie nakrecać, skoro wczoraj wieczorem brzuch bolał i kół mmnie jak przy @ (zawsze bóle @ mam dopiero po kilku godzinach od rozpoczęcia krwawienia), a w nocy 3 razy chodziłam sikać i potwornie bolała mnie lewa pierś z zwen. str?
Ech... jeszcze kilka dni. Damy radę!
Dobrego dnia Dziewczyny
dzis / jutro mam termin @
trochę plamię
beta dziś to 1,2
chyba jednak tym razem nic z tego.
ale dziękuję za pocieszenie
w końcu się uda
-
Już nie pamiętam ile czasu czekam na upragnione dwie kreski, ale upłynęło go już dość sporo. Objawy ciąży obserwowałam już wiele razy i wiele razy też zalewałam się łzami gdy ona przychodziła. Do @mam 3 dni. Piję inofem, przyjmuje duphaston i tak wspomagam się dopiero drugi cykl. Nie powiem, że znów nie mam nadziei, ale przyznam, że coraz gorzej znoszę moment @.Magra
-
Czesc dziewczyny chcialabym sie podzielic z wami z moimi objawami. Staramy sie z mezem o dzidzidzie od 2 lat. Cykl monitorowany 29 wrzesnia wtorek pecherzyk 20 mm i wieczorem zastrzyk z ovitrelle lekarz zalecil wspolzycie od srody do soboty.Niestety moj maz w tym czasie musial byc na wyjezdzie i kochalismy sie tylko w czwartek. Kilka dni po owu bol w podbrzuszu i bolace piersi. Na test jeszcze za wczesnie. Jak myślicie moglo nam się udac podczas jednego stosunku? czy sobie znow cos uroilam.?Gabi...
-
nick nieaktualnya mi za chwile cycki same pękną masakra takiego bólu jeszcze nie miałam i takie dziwne uczucie w podbrzuszu jakbym balona połknęła spac mi się chce jestem rozdrażniona juz się nie mogę doczekać 14 października czy @ przyjdzie a w sobote lub poniedziałek robie test to byłby juz dziś 4 tydzień tak bardzo bym chciała i Wam kobietki tez tego zyczę Gabi my z mężem 2 razy sie przytulaliśmy i mam nadzieję że sie udało
-
A ja mam dziś hustawkę nastroju, bo byłam u nowego gina i głupia powiedziałam mu że niedawno zaczęśliśmy się starać o dziecko. Prosiłam o skierowania na badania hormonów, żeby być pewna że u mnie wszystko ok, to mi kazał przyjść za rok... Ech, wszystko trzeba prywatnie. Miała USG i oczywiście ciąży nie widział, bo nie miał prawa w 9 dpo ale nawet nie zapytał o to jak się czuję, jakie mam objawy, jak to zzwykle u mnie bywa itp. Poczułam się potraktowana mega przedmiotowo i jak wyszłam to sie rozryczałam jak dziecko...
Pocieszam się tym, że wszystko ze mną ok (macica duża i endometrium 12mm czyli spore jak na nie branie wspomagaczy), i że nie wykluczył ciąży (wczesnej) i nie kazał spokojnie czekać na miesiączkę"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
Urzekająca
http://inwestycjawmilosc.pl/