X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zgadzam się z Mamą Filipa ,u mnie cykle 31 dniowe i owu wypadala przeważnie w 15-16 dcyklu.W tym cyklu owu była wyjątkowo wcześnie bo w 12 dniu cyklu.Sluz,temperatura i ból jajnika potwierdził nawet mój wykres na ovu.

Testowanie 18.10.2015

Michaś [ * ] 04.06.2014 (20tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie czekam nie cierpliwie na 16 bo wtedy powinnam mieć @ jedno co mnie zastanawia to to że bola mnie cholernie piersi sa większe swedzące nie mam ochaty by maz mnie nawet dotykał z byle powodu na niego krzyczę dzis powiedziaąłm mu żeby sie do mnie nie odzywał nie wiem co o tym mysleć bo na objawy ciąży to chyba jeszcze za wcześnie piersi bolały mnie troszkę na 2 -3 dni przed okresem a nie 2 tyg przed co to może być ? mam nadzieje że to jest to o czym marze ale się nie nastawiam

• Joanna210487 Debiutantka

Wysłany: 4 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie jestem nowa, dwie ciaze,jedna poroniona,ostatnia biohemiczna,dzisiaj 24 dc cykle 30-31d i sie zaczelo jak zwykle,bol piersi ogromny,klucie w jajnikach, bol glowy dzisiaj sie zaczol, i sennosc tez dzisiaj za tydz robie test, jest mi smutno, bo chce miec dzidzie ale doluje mnei to ze trace :(

Joanna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Joanna ja tez straciłam 1 Aniołka w 6 tyg ciąży 2 ciąża była zagrożona co miesiąc w szpitalu ale było warto mamy 3 latnia córkę o nią staraliśmy się 6 lat teraz od 3 miesięcy staramy się o rodzeństwo dla córki dziś mam 26 dc i czuję sie okropnie ból piersi sennosc przespałam dzis cały dzień rozdrażnienie zreszta możesz poczytac wyżej :) ja mam cykle 37 dniowe ale śluz płodny maiałm już 16-18 dzień cyklu a wedłóg kalkuratorów wynika że powinnam jemiec 1-3 październik i sama juz nie wiem co mysleć

• tajemniczazolza Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny.
    Piszę do Was z nadzieją, że mi pomożecie. To mój pierwszy cykl starań. Cykle mam 26-28 dniowe. Ovu wyznaczyło mi z wykresu owulacje na 11 dc i faktycznie czułam się wtedy inaczej, dużo wodnistego śluzu, potem charakterystyczny niewielki wzrost tempki i spadła. Kochałam się z chłopakiem w dni niepłodne 8-9 dc, potem dzień przed owulacją. Cały czas podchodziłam do sprawy ciąży na luzie z uśmiechem, że nic z tego nie będzie. Wczoraj po stosunku leciała mi z prawej piersi krew. Po prostu kochaliśmy się od tyłu i musiałam urażać o prześcieradło, w każdym bądź razie i prześcieradło i poduszka były zakrwawione. Przestraszyłam się strasznie: płacz, nie mogłam złapać tchu. Potem stwierdziłam, że muszę mieć bardzo nadwrażliwe piersi. I faktycznie cały dzisiejszy dzień musiałam chodzić bez biustonosza, nawet koszulka mnie drażniła, co jakiś czas odczuwam jakby wiercenie to w jednym to w drugim sutku, nabrzmiały tak, że czuję jakby u góry były dwie wielkie gule. Dodatkowo pojawiła mi się na lewym sutku niebieska żyłka. A gdy wysiadłam z samochodu czułam jakbym miała gorące piersi, takie palące, jak nie moje. Nie czułam jeszcze czegoś podobnego, faktycznie, przed okresem w paru cyklach pobolewały mnie znacząco, ale nie w 14 dc, tym bardziej bawi mnie to co do was piszę, bo jakoś nie możliwe jest bym po tygodniu od rozpoczęcia starań czy też od 3 dni po owulacji miała pierwsze objawy ciąży. No i dzisiaj obudziłam się w nocy i było mi strasznie nie dobrze, jednak wolę zwalać to na jedzenie.
    Proszę Was dziewczyny, napiszcie co o tym myślicie. Mój chłopak tak strasznie chce dziecka.. i cieszy się z każdego szczegółu. Wolałabym go na starcie powiadomić że nic z tego.

s0c51i3.png
    24.02. - beta hCG 1062 <3
    29.02. - beta hCG 4911 <3
  • elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powiedzcie co o tym sadzicie.

drugi cykl po odstawieniu tabletek...zero jakichkolwiek oznakokresu nawet brzuch nie bolal nic a nic....bylam pewna ze okres nie przyjdzie..rano zrobilam test wyszedl nagatyw a po godzinie zobaczylam poczatki okresu jak w zegarku 28 dc. Tyle ze plamienia byly brazowe czasem tylko lekko czerwone i skonczyly sie tego samego dnia. W sobote troche brazowego plamienia i cisza do dzis. Wczoraj usnelam na siedzaco... i dopierodzis mnie tknelo ze okresu w sumie nie mam nawet nie uzylam tamponu bo sie nie moglo rozkrecic....chyba za jakies 2 dni zrobie test ...miala tak ktoras z was?

w57v9n73tsztg0x5.png
  • Aga Inwestująca Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, Joanna Elfiona oby to było to o czym marzymy ;)dziś wieczorem minie 8 doba po ovu, po skoku temp. dopiero 6. Od soboty biust mnie delikatnie boli i dziś zaczął brzuch kłuć, nie mogę siedzieć z podkulonymi nogami, tylko w takiej pozycji pół leżacej. To nasz 3 cykl starań, ale obserwacje prowadzę od dawna ;) dotychczas nic nie odczuwałam po owulacji, dopiero bóle jakiekolwiek pojawiałay się po kilku godzinach po przyjściu miesiaczki, a teraz... hmmm , no nic i tak z testowaniem poczekam do piątku albo soboty, o ile wytrzymam;)
    Powodzenia dla wszystkich staraczek! :*

"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
    Urzekająca
    http://inwestycjawmilosc.pl/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga Inwestująca wrote:
    Karola, Joanna Elfiona oby to było to o czym marzymy ;)dziś wieczorem minie 8 doba po ovu, po skoku temp. dopiero 6. Od soboty biust mnie delikatnie boli i dziś zaczął brzuch kłuć, nie mogę siedzieć z podkulonymi nogami, tylko w takiej pozycji pół leżacej. To nasz 3 cykl starań, ale obserwacje prowadzę od dawna ;) dotychczas nic nie odczuwałam po owulacji, dopiero bóle jakiekolwiek pojawiałay się po kilku godzinach po przyjściu miesiaczki, a teraz... hmmm , no nic i tak z testowaniem poczekam do piątku albo soboty, o ile wytrzymam;)
    Powodzenia dla wszystkich staraczek! :*

mam bóle przy owulacji, trawją te bóle nawet do trzech dni
    odkąd pamiętam, zawsze moja owu była jakimś tam bólem
    nie zwsze długim
    czasem kilka ukłuć i tyle
    przez ostatni rok te bóle się nasiliły
    nie wiem z czym się to wiąże. przy obserwacji pęcherzyka na usg wszystko jest ok
    pęcherzyk jest
    potem pęka

w śrmodę mam termin @
    od soboty czuję ból tak jakby przed @
    dziś w nocy to był silny ból
    potem puszcza, po kilku godzinach znów łapie
    już pogodziłam się, że w tym cyklu nie wyszło, ale od dawna nie miałam tak wczesnych bóli przed @
    czyżby duphaston ?

te cykle to wciąż tyle nie wiadomych....

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie ja mam dziś 27 dc jest mi niedobrze i ciągle bola mnie piersi i to okropnie no i spałabym cały czas @ powinna byc między 14 a 16 października mam nadzieję że nie przyjdzie nigdy mnie tak mocno piersi nie bolały a juz na pewno nie na dobry tydzień przed @ zawsze dzień 2 przed i o troszke trzymajcie kciuku by sie udało koleżanka powiedziała mi żebym zrobiła test a ja sie boje że wyjdzie 1 kreska no i czy nie za szybko owulację miałam około 24-26 września mam 34-37 dniowe cykle

Wysłany: 6 października 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, bóle moga byc własnie po luteinie, ale oby zwiastowały cudowny ciąg dalszy ;)
    Karola poczekaj jeszcze do TSM, to tylko 1 dzień ;)
    Ja musze czekać do piatku, soboty, chyba, że temp mi zacznie spadać, bo od ponad 4 dni stale powyżej 37... biust mnie pobolewa, ale to wszystko można tłumaczyć podwyższonym progesteronem, więc się staram nie nakręcać.
    Ale jak się nie nakrecać, skoro wczoraj wieczorem brzuch bolał i kół mmnie jak przy @ (zawsze bóle @ mam dopiero po kilku godzinach od rozpoczęcia krwawienia), a w nocy 3 razy chodziłam sikać i potwornie bolała mnie lewa pierś z zwen. str?
    Ech... jeszcze kilka dni. Damy radę!

Dobrego dnia Dziewczyny <3

"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
    Urzekająca
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) ja mam 3 dni do okresu i nie wytrzymałam i zrobiłąmtest dziś i negatywny;/ ehhhhh..... załapałam jakieś dziwne przeziębienie.. jajniki szaleją, piersi mam takie ładne kurcze:) takie pełne jak nigdy... a jakie wzdęcia hehe... ale chyba wątpię żebym ujrzała 2 krechy:(

Wysłany: 6 października 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiekk90 ja też nie wytrzymałam i zrobiłam dziś test... oczywiście negatywny ;( ale pocieszam się, że to jeszcze za wcześnie, a temp trzyma bardzo wysoko jak na mnie i brzuch boli i biust też. W sobotę spróbuję znowu zatestować, jeśli @ nie przyjdzie i temp nie spadnie. Oby!!!!!

Edit 7.10.2015 godz:6:55
    Kurcze w nocy powtórka z rozrywki: ból podbrzusza i piersi, a temp dalej wysoka... nadzieja-zołza jest i nie chce odejść :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 06:56

Urzekająca
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pierwszy raz mam tak, że piersi nie bolą przed @, zawsze zaczynały ok. tygodnia wcześniej teraz nie. Od wczoraj jak przycisnę to czuję w środku twardniejące i lekko bolące, ale rano flaczki jak zawsze. Zwłaszcza lewy sutek od 3 dni wrażliwy na dotyk i czuję takie chwilami zwłaszcza w lewym jakby rozpieranie, rwanie.. Aż boję się nastawiać bo tyle zawodów za mną, ale czy kogoś piersi nie bolały i zwiastowało to ciążę? :P
    Termin @ mam za 2 dni, biorę pod uwagę, że może się przesunąć i stąd ten poślizg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga Inwestująca wrote:
    Asiekk90 ja też nie wytrzymałam i zrobiłam dziś test... oczywiście negatywny ;( ale pocieszam się, że to jeszcze za wcześnie, a temp trzyma bardzo wysoko jak na mnie i brzuch boli i biust też. W sobotę spróbuję znowu zatestować, jeśli @ nie przyjdzie i temp nie spadnie. Oby!!!!!

Edit 7.10.2015 godz:6:55
    Kurcze w nocy powtórka z rozrywki: ból podbrzusza i piersi, a temp dalej wysoka... nadzieja-zołza jest i nie chce odejść :P

Ja się dziś trochę podłamałam... dostałam rano jakiegoś plamienia... jajniki bolą jak bolały... biustv boli... a temperatura nie spada, wciąż 37,2... nie wiem co myślec już... a do okresu jeszcze 2 dni... ehhhh

• powerglide Koleżanka

Wysłany: 7 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę się z Wami podzielić swoimi doświadczeniami, może trochę przestrzec..
    Staramy się od 2 cykli, w tym cyklu wszystko wskazywało na to że czas zbliżenia, testy owulacyjne (dodatnie) i objawy sugerują ciążę.
    Mianowicie w piątek w nocy czułam w podbrzuszu dość nagłe, niezbyt silne pobolewanie (pomyślałam że to implantacja - 9 dpo), potem pobolewało mnie podbrzusze, miałam bardzo wyczulony węch, byłam taka... nieswoja. Test z moczu ujemny, ale jestem jeszcze 3 dni przed @. Wczoraj do tego doszły bóle okolicy lędźwi - pomyślałam że może to te bóle kręgosłupa, niektóre kobiety to zgłaszały, poza tym miałam nudności bez wymiotów. Zwalałam wszystko na "błogosławiony" stan.
    Następnie w ciągu 2,5 godziny zagorączkowałam do ponad 39 stopni, bóle się nasiliły i wylądowałam na SOR. Okazało się że to szybkie, wstępujące zakażenie układu moczowego i jakbym nie poszła do lekarza to następnego dnia już bym miała tzw. urosepsę. Na szczęście zakażenie złapano wcześnie i teraz leczę się w domu.
    Chciałam tym postem pobudzić Waszą uwagę - byłam tak wkręcona na ciążę, że nie zauważyłam tak naprawdę początków choroby. Dodam że nie miałam pieczenia podczas oddawania moczu ani innych rzeczy.
    Powodzenia wszystkim staraczkom, a ja pozostaję w niepewności oczekiwania na @, czy mimo wszystko jestem czy nie jestem? :/

uhFcp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga Inwestująca wrote:
    Reni, bóle moga byc własnie po luteinie, ale oby zwiastowały cudowny ciąg dalszy ;)
    Karola poczekaj jeszcze do TSM, to tylko 1 dzień ;)
    Ja musze czekać do piatku, soboty, chyba, że temp mi zacznie spadać, bo od ponad 4 dni stale powyżej 37... biust mnie pobolewa, ale to wszystko można tłumaczyć podwyższonym progesteronem, więc się staram nie nakręcać.
    Ale jak się nie nakrecać, skoro wczoraj wieczorem brzuch bolał i kół mmnie jak przy @ (zawsze bóle @ mam dopiero po kilku godzinach od rozpoczęcia krwawienia), a w nocy 3 razy chodziłam sikać i potwornie bolała mnie lewa pierś z zwen. str?
    Ech... jeszcze kilka dni. Damy radę!

Dobrego dnia Dziewczyny <3

dzis / jutro mam termin @
    trochę plamię
    beta dziś to 1,2

chyba jednak tym razem nic z tego.

ale dziękuję za pocieszenie
    w końcu się uda :)

• Magra Debiutantka

Wysłany: 7 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie pamiętam ile czasu czekam na upragnione dwie kreski, ale upłynęło go już dość sporo. Objawy ciąży obserwowałam już wiele razy i wiele razy też zalewałam się łzami gdy ona przychodziła. Do @mam 3 dni. Piję inofem, przyjmuje duphaston i tak wspomagam się dopiero drugi cykl. Nie powiem, że znów nie mam nadziei, ale przyznam, że coraz gorzej znoszę moment @.

Magra
  • gabi... Nowa

Wysłany: 7 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny chcialabym sie podzielic z wami z moimi objawami. Staramy sie z mezem o dzidzidzie od 2 lat. Cykl monitorowany 29 wrzesnia wtorek pecherzyk 20 mm i wieczorem zastrzyk z ovitrelle lekarz zalecil wspolzycie od srody do soboty.Niestety moj maz w tym czasie musial byc na wyjezdzie i kochalismy sie tylko w czwartek. Kilka dni po owu bol w podbrzuszu i bolace piersi. Na test jeszcze za wczesnie. Jak myślicie moglo nam się udac podczas jednego stosunku? czy sobie znow cos uroilam.?

Gabi...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi za chwile cycki same pękną masakra takiego bólu jeszcze nie miałam i takie dziwne uczucie w podbrzuszu jakbym balona połknęła ;) spac mi się chce jestem rozdrażniona juz się nie mogę doczekać 14 października czy @ przyjdzie a w sobote lub poniedziałek robie test to byłby juz dziś 4 tydzień tak bardzo bym chciała i Wam kobietki tez tego zyczę :) Gabi my z mężem 2 razy sie przytulaliśmy i mam nadzieję że sie udało

Wysłany: 7 października 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś hustawkę nastroju, bo byłam u nowego gina i głupia powiedziałam mu że niedawno zaczęśliśmy się starać o dziecko. Prosiłam o skierowania na badania hormonów, żeby być pewna że u mnie wszystko ok, to mi kazał przyjść za rok... Ech, wszystko trzeba prywatnie. Miała USG i oczywiście ciąży nie widział, bo nie miał prawa w 9 dpo ;) ale nawet nie zapytał o to jak się czuję, jakie mam objawy, jak to zzwykle u mnie bywa itp. Poczułam się potraktowana mega przedmiotowo i jak wyszłam to sie rozryczałam jak dziecko...
    Pocieszam się tym, że wszystko ze mną ok (macica duża i endometrium 12mm czyli spore jak na nie branie wspomagaczy), i że nie wykluczył ciąży (wczesnej) i nie kazał spokojnie czekać na miesiączkę ;)

Urzekająca
‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ