X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też słyszałam, że 2-3 dni przed, także za tydzień będzie się działo :) Jak teraz się nie uda to koniecznie do ginekologa niech myśli jak nam pomóc

16ud43r8bgfa44ek.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba coś w tym jest dziewczyny bo moja przyjaciółka tak zaszła :)gratuluję zafasolkowanym :) I trzymam kciuki aby grudzień był owocny :)

emotka lubi tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola czekam na wieści od gin

Bombonierka gratuluję, ja miałam także smak metalu w ustach. Wszystko pachniało i smakowało mi metalem. Nawet chleb. Zero apetytu, mdłości. W pierwszym trymestrze schudłam 5 kg. ;) Uszy do góry.

Gratuluję wszystkim brzuszkom. ;-)

Bittersweet głowa do góry, podlecz się, a wtedy napewno się uda. ;]

BitterSweetSymphony lubi tę wiadomość

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc ten. Niby mam wszystko zdrowe, morfologia idealna, żelazo szybko uzupełniam. Kupiłam jakiś iladian direct plus na przywrócenie właściwego pH (bo mam minimalnie za wysokie). Jem ovarin na uregulowanie gospodarki hormonalnej dla kobiet starających się. Jem zdrowo. Zapas testów jest.

Tylko humor kiepski, bo który już raz mówię sobie, że wszystko jest ok, i dupa. Moja mama mi zawsze mówi: co ty córka, jak dupa, to nic z tego nie będzie! Trzeba normalnie!

:)

Dobranoc dziewczyny!

• paticzka Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej czy to może być ciaza niewiem co sie dzieje okres miała od 3 do 8 grudnia i wczoraj po stosunku dostałam krwawienia dzis palmie na brazowo i wczesnie 4 dni bolał mnie janik czasem podbrzusze niewiem co sie dzieje

• Bombonierka Debiutantka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kobietki,
    Chodze taka senna,ze nie wiem co sie dzieje wokol mnie. W pracy myslalam,ze zasne,a jest to praca siedzaca,wiec niemialabym z tym problemu. Kolezanki z pracy smialy sie,ze chyba maz mnie tak wymeczyl w nocy,skoro taka zmeczona. Poki co to zmeczenie i ogromny apetyt na slodycze wzial gore. Posmak metalu,czasami kwasu w ustach pojawia sie juz rzadziej,ale jest to okropnie meczace,powoduje mdlosci. Do ginekologa mamna piatek. Myslicie,ze juz bedzie slychac serduszko?

• nika77 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombonierko serduszko słychać w 6 tyg, przynajmniej jak ja byłam u gina w 6 tyg ciązy to mówił mi o akcji serduszka i było widać taki pulsujący punkcik, życzę Ci abyś miała przedświąteczny najpiękniejszy prezencik - malutką fasoleczkę z bijącym serduszkiem:)
    A mam pytanie do Ciebie bo nie kojarzę z wcześniejszych postów...czy robiłaś badanie beteHCG? bo pytałam wcześniej dziewczyny, kiedy najlepiej można ją zrobić żeby już był pozytywny wynik?

nika77
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, trzymam kciuki za wizytę :)

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Bombonierka Debiutantka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika77 robilam bete wynik 5140 wskazuje 5 tydzien. Tylko mialam plamienia w terminie @ i koniecznie to musze sprawdzic,czy wszystko jest ok. Z reguly jestem panikara i duzo rozmyslam,dlatego ginekolog musi mnie uspokoic. To nasz 4 cykl staran,wczesniej sama prowadzilam obserwacje temp.,szyjki,sluzu. Teraz pierwszy cykl na ovufriend i udany.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaw88 wrote:
    Karola, trzymam kciuki za wizytę :)
    dzięki juz mam nerwa dziś doszedł nastepny dziwny objaw swedzą mnie cycki nadal mnie mdli brzuch nie boli nie krwawiei nie mam plamień ale za to rano jeszcze przy podcieraniu miałam różowy papier teraz już nie nie wiem o co chodzi

• alexxx Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombonierka wrote:
    Czesc Kobietki,
    Chodze taka senna,ze nie wiem co sie dzieje wokol mnie. W pracy myslalam,ze zasne,a jest to praca siedzaca,wiec niemialabym z tym problemu. Kolezanki z pracy smialy sie,ze chyba maz mnie tak wymeczyl w nocy,skoro taka zmeczona. Poki co to zmeczenie i ogromny apetyt na slodycze wzial gore. Posmak metalu,czasami kwasu w ustach pojawia sie juz rzadziej,ale jest to okropnie meczace,powoduje mdlosci. Do ginekologa mamna piatek. Myslicie,ze juz bedzie slychac serduszko?

ja zobaczyłam serduszko w 5 tygodniu i 4 dniu :) tak fajnie mrugało.
    Usłyszałam w 8w0d :) podobno serduszko można "puszczac" od połowy 7 tyg ze wzgledu na jakies fale :)

2 lipca 2016r. Marcel
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło czytać takie wieści :) u mnie nie zanosi się na nic. Nie mam sily walczyc. Mąż wybiera się na badanie już 2 miesiące.... Z mojej strony robię co mogę, sprawdzam śluzy, pije różne rzeczy, lykam witsmiby nawet kupiłam żel conceive plus. I NIC. A mój mąż nawet sam witamin nie weźmie jak mu nie przypomne... Czasami mam wrażenie że to ja się tylko staram o dziecko. W tym cyklu też wszystko Stracone bo dni płodne wypadają gdy mąż będzie w delegacji. Nawet myślalam żeby wziąć dzień wolnego, to usłyszałam że nic na siłę i że widocznie ten rok nie był dla nas. Tylko ciekawe który w koncu będzie TEn DLA nas.... Chcę mi się wyć. Ale się wyzalilam. Dzięki dziewczyny

• Perełka :) Debiutantka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audobrandessa wrote:
    Miło czytać takie wieści :) u mnie nie zanosi się na nic. Nie mam sily walczyc. Mąż wybiera się na badanie już 2 miesiące.... Z mojej strony robię co mogę, sprawdzam śluzy, pije różne rzeczy, lykam witsmiby nawet kupiłam żel conceive plus. I NIC. A mój mąż nawet sam witamin nie weźmie jak mu nie przypomne... Czasami mam wrażenie że to ja się tylko staram o dziecko. W tym cyklu też wszystko Stracone bo dni płodne wypadają gdy mąż będzie w delegacji. Nawet myślalam żeby wziąć dzień wolnego, to usłyszałam że nic na siłę i że widocznie ten rok nie był dla nas. Tylko ciekawe który w koncu będzie TEn DLA nas.... Chcę mi się wyć. Ale się wyzalilam. Dzięki dziewczyny

Oni tak mają, więc się nie przejmuj. Rób swoje i idź do przodu. Nie poddawaj się i nie odkładaj tematu. Bez szaleństw typu "dzień wolny" bo to zaczyna by ć paranoja (nie gniewaj się). Nie wyj i nie użalaj się nad sobą tylko idz do gina i niech poprowadzi Waszą sprawę tzn. monitoring i ewentualnie wspomagacze. Badanie nasienia stanowi dla niektórych problem. Napomknij mu że to jest ważne i bez tego badania nie ruszycie do przodu a nawet jeżeli coś będzie nie tak to będziecie wiedzieli co robić. Wiem że prosto powiedzieć ale wierz mi że niektóre osobniki męskie robią to w ostateczności. A Ty głowa do góry i nie bądź roztrzęsioną babą tylko twardzielką :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audobrandessa wrote:

jak ja to dobrze znam :/ Mój mąż też nie stara się razem ze mną, a wręcz przeciwnie. Ja daję z siebie 200% a on wychodzi z założenia że jak będzie to będzie. I jeszcze twierdzi że ja przesadzam. Oni po prostu nie rozumieją czym jest instynkt macierzyński, nie maja pojęcia czym jest chęć posiadania maleństwa i nie zdają sobie sprawy jak ogromne jest nasze rozczarowanie kiedy widzimy kolejny negatywny test.
    Ja swojego nawet nie informuję o większości rzeczy które sie we mnie dzieją bo jego reakcja mogłaby mnie jeszcze bardziej dobić :/
    Też mam momenty kiedy mam ochotę siąść w kącie i wyć w poduszkę, ale to nic nie da i trzeba walczyć dalej, przygotować umysł na kolejne ewentualne rozczarowania i mocno wierzyć że w końcu przyjdzie czas dla nas...Tylko szkoda że to tyle kosztuje :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje dziewczyny, faceci są zbytb prości żeby to wszystko ogarnac. W tym miesiącu jak nie pójdzie na badanie to śpi w drogim pokoju. Nie popuszczę już. Dzięki dziewczyny za wsparcie trochę mi lepiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak więc my dziewczyny musimy trzymać się razem i wzajemnie wspierać bo tylko tyle nam pozostało ;)

justi:: lubi tę wiadomość

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dodam tylko: SKĄD JA TO ZNAM!! :(

emotka lubi tę wiadomość

• emotka Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic dodać nic ująć. Taki żywot kobiety. Najgorsze, ze to my inwestujemy najwięcej: czas,kasę, emocje...Badania, kolejne recepty, itp.końca nie widać a oni maja trudność żeby zainteresować się chociaż naszym samopoczuciem :-/
    Gdybym byla młodsza to może podeszlabym na większym luzie ale niestety u mnie to chyba ostatni dzwonek. A Wy w jakim wieku jestescie!

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
    Starania o pierwsze dzieciątko ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żeby oni wiedzieli ile nerwów nas to kosztuje. taka kobieca natura, że się przejmujemy wszystkim, no ale cóż. ja mam 25 lat. ciągle słyszę "nie przejmuj się przecież masz jeszcze czas". tak jasne, ale wole teraz sprawdzić czy z nami coś nie tak, czy po prostu mamy problem żeby się wstrzelić w samą owulację. ma luzie podchodziłam przez 3 cykle teraz trochę się boję.

• Mia13 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, a ja myślałam, że tylko mój mąż jest taki dziwny. Też uważa, że przesadzam i panikuje. Dla niego wszystko jest ok, będzie dobrze. Zainteresowanie ograniczone... Widać większość facetów tak ma.

‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ