X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombonierka wrote:
    Moje Kochane,otoz przedstawiam Wam moj wynik Beta HCG 5140 mlU/ml. Serce tak mi szalalo. Myslalam,ze mi wyskoczy. Od kilku dni czuje taki metaliczny posmak w ustach,jakbym jadla gwozdzie,lub surowe mieso,czego ja przeciez nie robie...

Karola zrob test,bo faktycznie oszalejesz...

Wszystkim zycze owocnych staran,dwoch kreseczek i tych cudownych fasoleczek na USG.

Gratuluję :):) który to Wasz cykl? ten udany?:)

justi:: lubi tę wiadomość

16ud43r8bgfa44ek.png
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buli2241 wrote:
    Witam dziewczyny. Czytam Was już od jakiegoś czasu, ale nigdy nic nie pisałam. Tak jak Wy, co miesiąc wyczekiwałam, szukałam objawów i niestety zawsze @ przychodziła. Dziś jest 34 dc, gdzie już od 2 dni powinna być @. Ale od dzisiaj wiem, że przez długi czas już nie przyjdzie :-) Zrobiłam test i od razu wyszły 2 krechy. Najpiękniejszy prezent na Święta :-) pozdrawiam Was wszystkie i życzę zielonych kropek.

Buli gratuluję, jeny ile dobrych nowin :)
    który to Wasz cykl?
    Wczoraj się dowiedziałam, że była koleżanka z pracy jest w ciąży i obecna też. Ja nikomu nie mówię o staraniach :)

16ud43r8bgfa44ek.png
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola0704 jutro się wyjaśni.. :) tak jakby wszystkie byłyśmy świadkiem Twoich 2 ost. cykli i często pisałaś, że jesteś senna i słaba. Kiedy ostatnio robiłaś morfologię i badałaś np. żelazo? Miałam podobne objawy jak miałam anemię i od tej pory sama świadomie często kontroluję żelazo. Jak kończy mi się te na receptę biorę spore dawki aptekarskich.
    Idź do lekarza rodzinnego, powiedz mu, na te 2 (chociaż) badania powinien Cię skierować a ja nie, to nie są drogie po ok. 5/7 zł. Pozdrawiam :)

Oj się rozpisałam ale chcę być na bieżąco :]

16ud43r8bgfa44ek.png
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sskorka24 wrote:
    Kasia1407 starania rozpoczęte były najpierw zgrzyty jak mąż zobaczył test owulacyjny to się troszkę zirytował bo już go poinformowałam że "dziś musimy" i to go troche przyblokowało ale już jest ok. Nie wiem czy to juz owulacja. Niby pokazał 2 kreski ale nie do konca wiem czy tak samo intensywny kolor miały. W sobote robilam i dzis taki sam był wieć juz nie wiem. To dopiero 13 dc wiec nie wiem czy nie za wczesnie.

Też miałam kupić sobie na ten cykl testy ale jakoś odpuściłam, miałam iść do ginekologa i pójdę chyba po Nowym Roku, skończył mi się duphaston. Ehh chyba spontan w tym mcu :P

16ud43r8bgfa44ek.png
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klopsik wrote:
    Hej, stwierdziłam, ze nie będę już czytać żadnych artykułów, bo co kolejny to nowe informacje. Pomyślałam, że napiszę do Was, bo jesteście super pomocne, a ja nie ogarniam.
    Grudzień jest naszym pierwszym miesiącem starań. Okres rozpoczęłam 21.11. Cykle mam po 32 dni. Z wykresu ovu wyszło, że dni płodne były 6-10 grudnia. 5,6,7 było fiziu miziu. I teraz uwaga już 9.12 miałam plamienie ciemne. Podkreślam, że plamień nie mam żadnych, nigdy. Nie martwiłabym się tak, gdyby nie trwało to do dzisiaj, czyli już 6 dzień. Rano to ogarniam, a później cały dzień raczej spokój. Czy możliwe jest takie intensywne zagnieżdżanie?

Kiedy wypada Ci @? Jak plamienia nie ustąpią to idź może do ginekologa albo cierpliwie czekaj i zrób test :) A masz jakieś objawy?

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Buli2241 Debiutantka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaw88 wrote:
    Buli gratuluję, jeny ile dobrych nowin :)
    który to Wasz cykl?
    Wczoraj się dowiedziałam, że była koleżanka z pracy jest w ciąży i obecna też. Ja nikomu nie mówię o staraniach :)
    Jeszcze nie dziękuję hehe. Dzisiaj lecę do lekarza, potem na betę. To jest nasz 8 cykl, z czego 4 z Clo. Na monitoringu były 2 dorodne jaja więc mam troszkę stresa.

madziaw88 lubi tę wiadomość

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cykle miałaś zawsze regularne, po czym lekarz wywnioskował i zalecił CLO? Ja przez 2 ost. cykle brałam duphaston.

16ud43r8bgfa44ek.png
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaw88 wrote:
    Kiedy wypada Ci @? Jak plamienia nie ustąpią to idź może do ginekologa albo cierpliwie czekaj i zrób test :) A masz jakieś objawy?

@powinna być za 5/6 dni. Dzisiaj rano plamienia nie było, temperatura widocznie spadła, dzisiaj jest 25dc. Zero objawów, u mnie raczej zawsze wszystko lżej. Zrobiłam strumieniowy i nic, ale mam nadzieję, że po prostu za wcześnie. Co myślicie?

• nika77 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, ja również dołączam do was z pytaniem, ponieważ zrobiłam rano test (strumieniowy) wyszedł negatywny, więc nie wiem czy to może dlatego że za wcześnie w 22dc? kilka dni po owulacji, dokładnie 5-6 dni po, zaczęły się u mnie zmiany w samopoczuciu: bóle jajnika, dziwne ciągnięcie w dole brzucha, robi mi się słabo, miewałam kilka razy mdłości, stałam się wrażliwa na zapachy (konkretnie to wszystko mi śmierdzi) - dlatego też miałam nadzieję, że jednak będzie to ciąża. Ja na dodatek muszę wiedzieć dość wcześnie o ciąży, bo po ostatnim obumarciu ciąży, mam stwierdzoną nadkrzepliwość krwi, biorę acard i lekarka mówiła mi, że jak miesiączka spóźni mi się o jeden dzień, to mam zrobić betę HCG. Kiedy, tzn w którym dc, któraś z was robiła betę?

nika77
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika beta moze pokazac cos juz 2 dni po implantacji czy tam 3, poniewaz zagniezdzenie odbywa sie miedzy 5 a 10 dpo to mysle ze mozna 11 dpo sprobowac jesli chcesz jak najwczesniej , ale wyudaje mi sie ze 13/14dpo powinno juz cos wyjsc na pewno:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)

Moje pytanie jest w sumie całkiem odwrotne do samego tematu ale może któraś podpowie o co kaman:)

Otwórz dziś wypada mój 34 dc ( cykle mam 29-30 dniowe). Test płytkowy robiłam 2 dni temu i wyszedł negatywnie, natomiast w 29dc zrobiłam przez przypadek test owulacyjny i wyszedł pozytywnie. Nic, totalnie nic mnie nie boli, oprócz delikatnego kłucia w jajnikach. Jestem po jednym poronieniu i wtedy objawów miałam bardzo duzo. Bolały piersi i jajniki a test ciążowy wyszedł pozytywnie w 27dc.

Czy istnieje wogole taka opcja ze ciaza jest tak wczesna ze test ciążowy jej nie wykrywa? Wspomnę iż w tym cyklu odwiedziłam lekarza w 12 dc i miałam dwa duże pęcherze w prawym jajniku, także owulacja musiała być.

Pytam Was o to, ponieważ testu płytkowego nie chce juz robic, a walczę z myślami czy juz czas iść betę? Może to wciąż za wcześnie. Mam obawy ze beta wyjdzie negatywnie a powodem braku @ mogą być torbiele.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 10:22

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klopsik wrote:
    @powinna być za 5/6 dni. Dzisiaj rano plamienia nie było, temperatura widocznie spadła, dzisiaj jest 25dc. Zero objawów, u mnie raczej zawsze wszystko lżej. Zrobiłam strumieniowy i nic, ale mam nadzieję, że po prostu za wcześnie. Co myślicie?

Być może za wcześnie, czasem zdarzają się plamienia przed @ ale miejmy nadzieję :) a beta?

16ud43r8bgfa44ek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim zafasolokowanym i trzymam kciukasy za szczęśliwe rozwiązanie :)
    Natomiast jeżeli chodzi o moją skromną osobę to cykl stracony tak jak przypuszczałam. Dziś przyszła @ :( Zaczynamy drugą stymulację z letrozolkiem.
    Jestem twarda i mocno wierzę że ten cykl okaże się szczęśliwy i dla mnie :)
    A tymczasem zapierniczam wykupić recepty :)
    (co nie zmienia faktu że nie jest mi przykro) ;(

• Buli2241 Debiutantka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaw88 wrote:
    A cykle miałaś zawsze regularne, po czym lekarz wywnioskował i zalecił CLO? Ja przez 2 ost. cykle brałam duphaston.
    W ogóle mi nie rosły jajeczka, drugi podejrzewał pcos. Cykle miałam zawsze 28-32 dniowe. Nieraz 34. Ostatni gin zalecił brać inofolic, siofor no i CLO. Myślę, że inofolic pomógł. Brałam przez 2 miesiące niecałe i jaja ruszyły. Teraz miałam piękne 2 jajcory. Wcześniej przy samym CLO i sioforze nic.

• nika77 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy robiłyście testy jeszcze przed miesiączką i mimo waszych podejrzeń były one negatywne? Jak to jest z badaniem bety HCG, w którym dniu cyklu najlepiej ją zrobić i czy badanie trzeba zrobić rano, przed jedzeniem czy obojętnie o jakiej porze dnia?

nika77
  • KKK100 Debiutantka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow ale dużo dobrych wiadomości, gratulacje dziewczyny! - u mnie 1dc, ale pozytywnie nastawiona wchodzę w nowy cykl

• emotka Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w 7dc. Jutro mam nadzieję przyjdą testy owulacyjne. Bede tez miala robione ostatnie szczepienie WZW więc nie ma tego złego jesli poki co z ciążą się nie udało. Zakończę przynajmniej cykl szczepień.

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
    Starania o pierwsze dzieciątko ❤
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emotka, do mnie dotarły :) kurczę, dawaj łapkę i idziemy taranem przez ten cykl!! :) mi dzisiaj koleżanka sprzedała newsa, że kochać się trzeba 2x pod rząd, bo za drugim razem plemniki są jakieś 'lepsze' - cóż, spróbujemy :D

Cieszę się na wszystkie dobre wiadomości, dzisiaj u mnie w pracy aż 2 osoby ogłosiły że będą rodzicami... Niby uśmiech, a w sercu coś płacze... :(

emotka lubi tę wiadomość

• emotka Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszek wrote:
    emotka, do mnie dotarły :) kurczę, dawaj łapkę i idziemy taranem przez ten cykl!! :) mi dzisiaj koleżanka sprzedała newsa, że kochać się trzeba 2x pod rząd, bo za drugim razem plemniki są jakieś 'lepsze' - cóż, spróbujemy :D

Cieszę się na wszystkie dobre wiadomości, dzisiaj u mnie w pracy aż 2 osoby ogłosiły że będą rodzicami... Niby uśmiech, a w sercu coś płacze... :(
    Mi właśnie ginekolog mówiła że najlepiej 2 lub 3 dni przed owulką a potem dwa dni pod rząd. Oby tylko testy wykazały mi owulacje.

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
    Starania o pierwsze dzieciątko ❤
  • nika77 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszek ...coś w tym kochaniu się 2xpod rząd chyba jest, też gdzieś coś podobnego słyszałam, że przy drugim razie plemniki są silniejsze, czyli wynika z tego, że najlepiej w dniach płodnych 2 dni starań, dzień przerwy...

nika77
‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ