X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie jestem po wizycie i sama nie wiem co myśleć jestem załamana powiedziała mi że to może być bardzo wczesna ciąza ale to bardzo wczesna bo nic nie widać albo to ciaza pozamaciczna alebo cos i się rozregulowało w niedziele zrobie test ciazowy i jak wyjdzie pozytywny w pon jadę na betę wiem że na bete powinnam jechac jutro lub po jutrze ale nie dam rady nie mam jak bo moje laboratorium nierobi tego powiedzcie mi czy mimo że to już 5 tydzień od ostatniej @ to jest szansa że jeszcze nie widać nic na usg

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, jest nadzieja :)

16ud43r8bgfa44ek.png
  • emotka Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, z tego co pamietam to mowilas ze masz dlugie cykle moze dlatego masz jeszcze bardzo wczesną ciąże. Moja siostra tez sie troszkę naczekala zanim lekarka jej potwierdziła ciąże i mogła dostać L4. Trzymam kciuki!

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
    Starania o pierwsze dzieciątko ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emotka wrote:
    Karola, z tego co pamietam to mowilas ze masz dlugie cykle moze dlatego masz jeszcze bardzo wczesną ciąże. Moja siostra tez sie troszkę naczekala zanim lekarka jej potwierdziła ciąże i mogła dostać L4. Trzymam kciuki!
    w głowie mam ciaże pozamaciczną ale cholera na usg widzi jajowody czy nie bo ja juz sama nie wiem naie mam zaufania do tej babki

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do starań mężów,mój na szczęście łyka swoje witaminy: luteinę z cynkiem, kompleks wit. B i A+E, podrzuciłam mu kwas foliowy i widzę, że ubywa. Po 3 nieudanym cyklu stwierdził, że może on też się przebada.
    To nasz 5 cykl, jak teraz nie wyjdzie, od razu do ginekologa i myślimy co dalej.

16ud43r8bgfa44ek.png
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola spróbuj się uspokoić, czymś zająć.. tak wiem, łatwo mówić ale nerwy Ci nie teraz nie pomogą.

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola nie denerwuj się, chociaż wiem, że łatwo pogadać. Najgorsze jest to, że nie ufasz lekarzowi.Wtedy ciężko myśleć pozytywnie. U mnie lekarka w pierwszej ciąży też nic nie widziała i wmawiała mi, że @ się zbliża. Spokojnie. ;-)

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak przy okazji co podsuwacie swoim niedobrym mężom? cos polecacie? bo mój w sumie nic nie bierze a może powinien. Jakieś typowe dla mężczyzn starajacych się o dzidziusia?

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola moze cos Ci się rozregulowało bo to juz nie pierwszy Twoj taki dziwny cykl przecież Ja bym Ci radziła zrobić jakies badania. Poproś swojego lekarza o jakies skierowanie na podstawowe badania może cos się wyjaśni.

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam taki zamiar isc po skierowanie na konkretne badania krwi i moczu umówie się na piątek bo jutro nie dam rady mam już za duzo do zalatwiania i fakt za cholere jej nie ufam

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro ide po skierowanie na badanie poziomu tarczycy i na toksoplazmoze. W koncu trafilam na fajnego gina ktory zaczyna od badan.

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaw88 gdzies tam wyzej wyczytałam ze brałas duphaston. Od ktorego dnia cyklu i przez ile?

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja ta co prowadziła ciazę z córką była super tylko ma dziwne godziny przyjmowania i nie na godzine tylko kto pierwszy ten lepszy jak np byłam juz pod jej gabinetem o 13 a ona przyjmuję od 16 to czasami byłam pierwsza a czasami już 15 zdażało sie że przychodziła wcześniej lub zamiast o 16 była o 18 i to mnie wkurzało ale wtedy nie miała jeszcze dziecka to mogłam sobie siedziec a teraz mam inne obowiązki i dlatego poszłam dzis do innego gina ale to był błąd

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My się staramy już 3 lata. Teraz jestem w trakcie drugiego cyklu z CLO. Owulacje miałam już 10-11dc według monitoringu. Od 14dc bóle jajników, dużo śluzu dziwnego. W 15dc okropny ból jak na @ i po tym automatycznie zaczęły mnie boleć piersi. Pojawiła się zgaga ciągły głód
    I nie wiem kiedy jechać na betę. Dzisiaj jest 7dpo.

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, myslę, że sskorka ma rację. Weź zbadaj tarczycę i porozmawiaj z lekarzem. Może podpowie jakie badanie jeszcze zrobić. Ja dzisiaj byłam u rodzinnej jest internistą. Super babka, pogadałam z nią, wszystko wytłumaczyło co i jak. Też badałam tarczycę. Mam hashimoto. Jak nie ufasz lekarzowi, nie chodź do tej gin...

Sskorka mój nic nie weźmie, wyśmiałby mnie. Nie mam szans na takie rzeczy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i własnie byłam pierwszy i ostatni raz wiecej do niej nie pójdę a mnie mdli jak cholera cycki bolą plamienie sie uspokoiło denerwuję mnie to że nie dała mi żadnych leków mam czekac do nastepnej @ jak bedta bedzie ujemna masakra

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sskorka24 wrote:
    A tak przy okazji co podsuwacie swoim niedobrym mężom? cos polecacie? bo mój w sumie nic nie bierze a może powinien. Jakieś typowe dla mężczyzn starajacych się o dzidziusia?

mój mąż sam sobie łyka kompleks wit B, A+E, luteinę z cynkiem i od jakiegoś czasu kwas foliowy :)

16ud43r8bgfa44ek.png
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sskorka24 wrote:
    Karola moze cos Ci się rozregulowało bo to juz nie pierwszy Twoj taki dziwny cykl przecież Ja bym Ci radziła zrobić jakies badania. Poproś swojego lekarza o jakies skierowanie na podstawowe badania może cos się wyjaśni.

też już pisałam,senność, zmęczenie to może być objaw anemii. Wiem, bo przechodziłam nie raz i teraz na bieżąco sama kontroluję żelazo i morfologię.

16ud43r8bgfa44ek.png
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sskorka24 wrote:
    Madziaw88 gdzies tam wyzej wyczytałam ze brałas duphaston. Od ktorego dnia cyklu i przez ile?

Ja brałam 2-3 dni po owulacji przez 10 dni, 0,5 tabl rano i wieczorem, starałam się o 9:00 i 21:00. Pomaga on w zagnieżdżeniu, podnosi progesteron w 2 fazie cyklu. Objawy przed @ były mniejsze, cera lepsza ale @ był normalna.
    Stosowałam 2 cykle i nie pomogło.
    Na ten cykl nie mam "dupka" bo w opakowaniu jest 20 tabletek. Zobaczymy jak będzie, jak nie wypali to po @ do ginekologa. Owulacja wypada mi 23-24 także jeszcze trochę czasu..

16ud43r8bgfa44ek.png
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sskorka24 to dobrze, że masz takiego lekarza rodzinnego, który skieruje Cię na badania, bo np. za tarczycę nie mało się płaci. Ja robię badania na własną rękę, jak poszłam do niego po receptę na żelazo to przepisał z fochem i powiedział, że mam iść do ginekologa. Prawda i nieprawda ale mógł być milszy:P

A tymczasem czas do pracyyy. Miłego dnia wszystkim :)

16ud43r8bgfa44ek.png
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ