X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, dziś miałam sen, sniły mi się 2 kreski na teście! I koleżanka z pracy go widziała, a ja t ylko wołałam, żeby nikomu nie mówiła. A jak się obudzilam czar prysl :(

16ud43r8bgfa44ek.png
  • julita25 Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszek wrote:
    Julita gratulacje!! :) Daj znać jutro czy na pewno sciemniało :)

Powtórzyłam test w wigilię ale innej firmy i kreska jest blada ale widoczna tak normalnie bez wpatrywania. W niedzielę powtórzę test już mam tej samej firmy co robiłam w wigilię dla porównania, a w poniedziałek beta i reszta hormonów.

Pierwsze objawy przed terminem miesiączki, bo ten mija jutro:

Od dnia owulacji ból cycków potworny

wilczy apetyt, głód o 5 rano i musiałam zjeść

W 9dpo kompletnie nie smakowała mi wątróbka drobiowa a uwielbiam ją
    od tego dnia też ranne mdłości które ustępują po zjedzeniu

od 10dpo złe samopoczucie, zawroty głowy

a od 11dpo bóle podobne do miesiączkowych kilka razy na dzień i w nocy, pomaga zmiana pozycji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 11:46

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! :)
    A ja muszę się z Wami podzielić małą radością - dzisaj zobaczyłam w końcu cień dugiej kreski na teście owulacyjnym - 15 dc, więc wypadałoby żeby już :) To mój pierwszy jakikolwiek cień, więc zrozumcie moją radość :)

Starania w lesie w nocy na tylnym siedzeniu zaliczone - nawet jak się nie uda, to cykl będę bardzo miło wspominać! :)

Buziaki i do usłyszenia :)

madziaw88 lubi tę wiadomość

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już raczej po owulacji i Wam powiem, że jestem zmęczona tymi staraniami :P dziś na uroczystości rodzinnej kuzyn stwierdził, że małżeństwo mi bardzo służy i coś mu we mnie nie pasuje w pozytywnym znaczeniu :)
    Pietruszek, widzę, że starania pełną parą :) oby ten cykl był nasz!!!

16ud43r8bgfa44ek.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszek oby te nocne postoje w lesie przyniosly cos dobrego:)) ja juz odliczam czas do terminu @. o owulacji juz zapomnialam ale swieta sprawily ze sie z mezem baardzo zblizylismy:)) Mam nadzieje ze ten swiateczny cykl bedzie dla nas wszystkich owocny:) nie widac cos tu naszej Kasi i karola rzadko wpada.
    Madziaw moze juz fasollka w oczkach Ci sie odbija?:)

madziaw88 lubi tę wiadomość

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, byłoby pięknie.. piersi mam nabrzmiałe ale zawsze od owulacji do @ takie mam. Teraz ten czas do @ zapewne będzie mi się baardzo dłużył. Póki co jestem spokojna, jesteśmy u rodziców, dziś przyjdą goście , gorzej jak ten magiczny czas się skończy i wrócę do pracy, codzienności. @ wypada 6.01

16ud43r8bgfa44ek.png
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, u mnie na teście owu kreska ciemniejsza wczoraj - więc zmierza ku dobremu, chociaż daleko mu jeszcze do testu pozytywnego... oczywiście już przejrzałam miliony stron czy owu w 20dc to nie jest tragedia... Moje cyke mają około 32 dni, więc owu wypada 13 dni przed miesiączką. Niby pasuje, ale może taka komórka być potem 'przejrzała'? :(

Dzisiaj 18dc i tempreatura dalej płaska jak stół... jak widać poniżej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 11:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszek wrote:
    Laski, u mnie na teście owu kreska ciemniejsza wczoraj - więc zmierza ku dobremu, chociaż daleko mu jeszcze do testu pozytywnego... oczywiście już przejrzałam miliony stron czy owu w 20dc to nie jest tragedia... Moje cyke mają około 32 dni, więc owu wypada 13 dni przed miesiączką. Niby pasuje, ale może taka komórka być potem 'przejrzała'? :(

też mam długie cykle i to normalne, że owulację mamy trochę później. tak twierdził gin. ;) do mnie też już dotarły testy owulacyjne. wczoraj blada krecha a dzisiaj delikatnie jaśniejsza od testowej (19dc). zrobię jeszcze po południu. ten cykl i tak stracony bo przytulanko było rano, a mąż wyjechał i będzie dopiero w sylwestra w nocy.

• emotka Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszek wrote:

Fajnie. U mnie jak w ubieglym cyklu od 13 dc pojawia sie druga kreska ale caly czas jest jaśniejsza od kontrolnej i juz nie wiem co to znaczy. Moze do owulacji nie dochodzi a moze o zlej porze robie testy. O ktorej godzinie zwykle robicie?
    Generalnie wydaje mi sie że cykl stracony. Dzisiaj u mnie 19dc.)

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
    Starania o pierwsze dzieciątko ❤
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam ze testy owulacyjne należy robić wieczorem nawet o 22. Ja robię o 19. Ważne żeby robić o tej samej godzinie. I nie pic dużo wcześniej. Wiec emotka może zła pora dnia po prostu! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czytałam, ze największy stężenie występuje w południe. ale często robiłam po południu i też wychodziły. raz miałam przypadek, że jednego dnia zrobiłam i była baaardzo jasna 2 kreska prawie nie było jej widać, a na drugi dzien rano 2 jednakowe.

• emotka Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam o 21. Tak mniej wiecej sie staralam, choc w wigile wróciliśmy pozniej więc nie do konca robilam o tej samej porze. Ni wiem czy nie robic rano jak wstaje do pracy.

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm No to już nie wiem - przeszukałam jeszcze raz sieć i znalazłam tylko info o wieczornym testowaniu :)
    U mnie statystycznie owu powinno być we wtorek wiec z niecierpliwoscią oczekuje ciemnej kreski :)

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa tych testów, co by wyszło u mnie. Miałam zamówić, ale jakoś zeszło. Ja już po owulacji, były liczne starania od razu po @ co 2 dni, w dni płodne codziennie. Jak teraz nie wyjdzie to już nie wiem...to mój 5 cyklu starań, bez duphastonu tym razem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 16:40

16ud43r8bgfa44ek.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam w tym cyklu 5 z appteki. Mialam zamowic taki wiekszy komplet z allegro ale stwierdzilam ze poczekam moze anuz @ sie nie pojawi i nie bede potrzebne:) na to licze pocichutku. Jeszcze tydzien. Chociaz zadnych objawow ciazowych nie widze..

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • emotka Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odnoszę wrażenie ze mam cykle bezowulacyjne.Chyba to przez nieuregulowana tarczyce bo z niedoczynnosci przeskoczylam w nadczynnosc. Moj wynik z 7 grudnia to 0,04. Ciekawe kiedy w końcu dawka będzie dobrze dostosowana.
    Poki co robie testy na owulacje. Chyba jest sens do 20 dc czyli do jutra.

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczynki pp dłuższej przerwie. Niestety bardzo duzo pracy przed swietami, pozniej wyjazd a teraz juz wracam wiec weszlam poczytac co tam u was :-)
    I widzę ze sporo dobrych wiadomosci :)
    U mnie dziewczynki czekam na płodne choc juz wydaje mi sie ze powoli sie zaczynaja wiec z mezusiem zaczynamy powoli staranka :)
    Niestety nie dalam rady zlozyc wam życzeń na święta ale wiedzcie ze życzylam wam wszystkiego co najlepsze i oczywiście upragnionego dzieciatka w nowym roku :-)

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sskorka ją też jeszcze tydzień do @. Od dwóch dni boli mnie brzuchol i plecy. Ale trochę już nie wierze w te super wczesne potencjalne objawy... Dwa cykle temu mocno się staralismy z mężem i po owulacji zaczęły rosnąć i bolec mnie cycki, bolalo mnie brzuch też, czulam ciągnięcie w jajniku, nawet zaczęłam być nad wrażliwa na zapachy.. I oczywiście @ przylazła... Także ja czekam do następnej niedzieli, później jak nie przyjdzie to robię test...

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardzo bolą piersi ale to normalne przed @, pryszcze idą.. Zresztą od owulacji do zagnieżdżenia mija kilka dni to nie ma jeszcze o czym mówić. Próbuję nie myśleć ale wiadomo jak to jest, tymbardziej, że tyle starań w tym cyklu. W następnym tygodniu chcę porobić badania- toksoplazmozę i na krzepliwość, mocz.

Znacie jakieś badania na pasożyty? Ciocia na gościnie poradziła, tymbardziej, że mam kota w mieszkaniu i często mam problemy z żelazem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 18:47

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny

Wszystkiego dobrego po Świętach, oby Nowy Rok zaczął się owocnie. :)
    U mnie remont pełną parą, męża mam na trochę, więc starania pełną parą, no ale to dopiero początek cyklu, 8 dc, więc jeszcze czas.

Powodzenia!

‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ