X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, dziś miałam sen, sniły mi się 2 kreski na teście! I koleżanka z pracy go widziała, a ja t ylko wołałam, żeby nikomu nie mówiła. A jak się obudzilam czar prysl :(

16ud43r8bgfa44ek.png
  • julita25 Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszek wrote:
    Julita gratulacje!! :) Daj znać jutro czy na pewno sciemniało :)

Powtórzyłam test w wigilię ale innej firmy i kreska jest blada ale widoczna tak normalnie bez wpatrywania. W niedzielę powtórzę test już mam tej samej firmy co robiłam w wigilię dla porównania, a w poniedziałek beta i reszta hormonów.

Pierwsze objawy przed terminem miesiączki, bo ten mija jutro:

Od dnia owulacji ból cycków potworny

wilczy apetyt, głód o 5 rano i musiałam zjeść

W 9dpo kompletnie nie smakowała mi wątróbka drobiowa a uwielbiam ją
    od tego dnia też ranne mdłości które ustępują po zjedzeniu

od 10dpo złe samopoczucie, zawroty głowy

a od 11dpo bóle podobne do miesiączkowych kilka razy na dzień i w nocy, pomaga zmiana pozycji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 11:46

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! :)
    A ja muszę się z Wami podzielić małą radością - dzisaj zobaczyłam w końcu cień dugiej kreski na teście owulacyjnym - 15 dc, więc wypadałoby żeby już :) To mój pierwszy jakikolwiek cień, więc zrozumcie moją radość :)

Starania w lesie w nocy na tylnym siedzeniu zaliczone - nawet jak się nie uda, to cykl będę bardzo miło wspominać! :)

Buziaki i do usłyszenia :)

madziaw88 lubi tę wiadomość

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już raczej po owulacji i Wam powiem, że jestem zmęczona tymi staraniami :P dziś na uroczystości rodzinnej kuzyn stwierdził, że małżeństwo mi bardzo służy i coś mu we mnie nie pasuje w pozytywnym znaczeniu :)
    Pietruszek, widzę, że starania pełną parą :) oby ten cykl był nasz!!!

16ud43r8bgfa44ek.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszek oby te nocne postoje w lesie przyniosly cos dobrego:)) ja juz odliczam czas do terminu @. o owulacji juz zapomnialam ale swieta sprawily ze sie z mezem baardzo zblizylismy:)) Mam nadzieje ze ten swiateczny cykl bedzie dla nas wszystkich owocny:) nie widac cos tu naszej Kasi i karola rzadko wpada.
    Madziaw moze juz fasollka w oczkach Ci sie odbija?:)

madziaw88 lubi tę wiadomość

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, byłoby pięknie.. piersi mam nabrzmiałe ale zawsze od owulacji do @ takie mam. Teraz ten czas do @ zapewne będzie mi się baardzo dłużył. Póki co jestem spokojna, jesteśmy u rodziców, dziś przyjdą goście , gorzej jak ten magiczny czas się skończy i wrócę do pracy, codzienności. @ wypada 6.01

16ud43r8bgfa44ek.png
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, u mnie na teście owu kreska ciemniejsza wczoraj - więc zmierza ku dobremu, chociaż daleko mu jeszcze do testu pozytywnego... oczywiście już przejrzałam miliony stron czy owu w 20dc to nie jest tragedia... Moje cyke mają około 32 dni, więc owu wypada 13 dni przed miesiączką. Niby pasuje, ale może taka komórka być potem 'przejrzała'? :(

Dzisiaj 18dc i tempreatura dalej płaska jak stół... jak widać poniżej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 11:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszek wrote:
    Laski, u mnie na teście owu kreska ciemniejsza wczoraj - więc zmierza ku dobremu, chociaż daleko mu jeszcze do testu pozytywnego... oczywiście już przejrzałam miliony stron czy owu w 20dc to nie jest tragedia... Moje cyke mają około 32 dni, więc owu wypada 13 dni przed miesiączką. Niby pasuje, ale może taka komórka być potem 'przejrzała'? :(

też mam długie cykle i to normalne, że owulację mamy trochę później. tak twierdził gin. ;) do mnie też już dotarły testy owulacyjne. wczoraj blada krecha a dzisiaj delikatnie jaśniejsza od testowej (19dc). zrobię jeszcze po południu. ten cykl i tak stracony bo przytulanko było rano, a mąż wyjechał i będzie dopiero w sylwestra w nocy.

• emotka Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszek wrote:

Fajnie. U mnie jak w ubieglym cyklu od 13 dc pojawia sie druga kreska ale caly czas jest jaśniejsza od kontrolnej i juz nie wiem co to znaczy. Moze do owulacji nie dochodzi a moze o zlej porze robie testy. O ktorej godzinie zwykle robicie?
    Generalnie wydaje mi sie że cykl stracony. Dzisiaj u mnie 19dc.)

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
    Starania o pierwsze dzieciątko ❤
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam ze testy owulacyjne należy robić wieczorem nawet o 22. Ja robię o 19. Ważne żeby robić o tej samej godzinie. I nie pic dużo wcześniej. Wiec emotka może zła pora dnia po prostu! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czytałam, ze największy stężenie występuje w południe. ale często robiłam po południu i też wychodziły. raz miałam przypadek, że jednego dnia zrobiłam i była baaardzo jasna 2 kreska prawie nie było jej widać, a na drugi dzien rano 2 jednakowe.

• emotka Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam o 21. Tak mniej wiecej sie staralam, choc w wigile wróciliśmy pozniej więc nie do konca robilam o tej samej porze. Ni wiem czy nie robic rano jak wstaje do pracy.

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm No to już nie wiem - przeszukałam jeszcze raz sieć i znalazłam tylko info o wieczornym testowaniu :)
    U mnie statystycznie owu powinno być we wtorek wiec z niecierpliwoscią oczekuje ciemnej kreski :)

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa tych testów, co by wyszło u mnie. Miałam zamówić, ale jakoś zeszło. Ja już po owulacji, były liczne starania od razu po @ co 2 dni, w dni płodne codziennie. Jak teraz nie wyjdzie to już nie wiem...to mój 5 cyklu starań, bez duphastonu tym razem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 16:40

16ud43r8bgfa44ek.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam w tym cyklu 5 z appteki. Mialam zamowic taki wiekszy komplet z allegro ale stwierdzilam ze poczekam moze anuz @ sie nie pojawi i nie bede potrzebne:) na to licze pocichutku. Jeszcze tydzien. Chociaz zadnych objawow ciazowych nie widze..

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • emotka Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odnoszę wrażenie ze mam cykle bezowulacyjne.Chyba to przez nieuregulowana tarczyce bo z niedoczynnosci przeskoczylam w nadczynnosc. Moj wynik z 7 grudnia to 0,04. Ciekawe kiedy w końcu dawka będzie dobrze dostosowana.
    Poki co robie testy na owulacje. Chyba jest sens do 20 dc czyli do jutra.

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczynki pp dłuższej przerwie. Niestety bardzo duzo pracy przed swietami, pozniej wyjazd a teraz juz wracam wiec weszlam poczytac co tam u was :-)
    I widzę ze sporo dobrych wiadomosci :)
    U mnie dziewczynki czekam na płodne choc juz wydaje mi sie ze powoli sie zaczynaja wiec z mezusiem zaczynamy powoli staranka :)
    Niestety nie dalam rady zlozyc wam życzeń na święta ale wiedzcie ze życzylam wam wszystkiego co najlepsze i oczywiście upragnionego dzieciatka w nowym roku :-)

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sskorka ją też jeszcze tydzień do @. Od dwóch dni boli mnie brzuchol i plecy. Ale trochę już nie wierze w te super wczesne potencjalne objawy... Dwa cykle temu mocno się staralismy z mężem i po owulacji zaczęły rosnąć i bolec mnie cycki, bolalo mnie brzuch też, czulam ciągnięcie w jajniku, nawet zaczęłam być nad wrażliwa na zapachy.. I oczywiście @ przylazła... Także ja czekam do następnej niedzieli, później jak nie przyjdzie to robię test...

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardzo bolą piersi ale to normalne przed @, pryszcze idą.. Zresztą od owulacji do zagnieżdżenia mija kilka dni to nie ma jeszcze o czym mówić. Próbuję nie myśleć ale wiadomo jak to jest, tymbardziej, że tyle starań w tym cyklu. W następnym tygodniu chcę porobić badania- toksoplazmozę i na krzepliwość, mocz.

Znacie jakieś badania na pasożyty? Ciocia na gościnie poradziła, tymbardziej, że mam kota w mieszkaniu i często mam problemy z żelazem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 18:47

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny

Wszystkiego dobrego po Świętach, oby Nowy Rok zaczął się owocnie. :)
    U mnie remont pełną parą, męża mam na trochę, więc starania pełną parą, no ale to dopiero początek cyklu, 8 dc, więc jeszcze czas.

Powodzenia!

‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ