X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama nie wierz detektorowi ja mam co cykl nawet 98% on zbiera punkty niby jakie zaznaczasz w objawach i z tego wyciaga te procenty. Ja w pierwszym cyklu na ovu rowniez sie napalilam ale juz teraz nawet na to nie zwracam uwagi ;-)

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miałyście kiedyś w okolicach owulacji taki spadek? Ja dzisiaj rano z mojego 36,4 spadłam na 36,2. Non stop sikam ale coś czuję, że to zapalenie pęcherza...

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo :) Bo potrzebuję wiadra zimnej wody żeby się nie nakręcać... dzisiaj 19 dc, temp. spadła (doczytałam że czasem spada przed wzrostem po-owulacyjnym). To moje częste siusianie to chyba faktycznie zapalenie pęcherza, chociaż - na papierze zauważam żywoczerwone plamienie, a przed chwilą niteczkę żywoczerwonej krwi. Bóle podbrzusza dziwne jak na okres, a nie na owu...
    Oczami wyobraźni widzę zagnieżdżenie, ale jakim cudem, jak nie było owulacji? :)
    Zapalenia pęcherza miałam kilka razy w życiu, nigdy nie widziałam przy tym krwi ani plamień...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszek wrote:
    Halo halo :) Bo potrzebuję wiadra zimnej wody żeby się nie nakręcać... dzisiaj 19 dc, temp. spadła (doczytałam że czasem spada przed wzrostem po-owulacyjnym). To moje częste siusianie to chyba faktycznie zapalenie pęcherza, chociaż - na papierze zauważam żywoczerwone plamienie, a przed chwilą niteczkę żywoczerwonej krwi. Bóle podbrzusza dziwne jak na okres, a nie na owu...
    Oczami wyobraźni widzę zagnieżdżenie, ale jakim cudem, jak nie było owulacji? :)
    Zapalenia pęcherza miałam kilka razy w życiu, nigdy nie widziałam przy tym krwi ani plamień...
    może owulację miałas wcześniej a teraz zarodek się zagnieżdża :)

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bez żadnego wzrostu temperatury? :( I z negatywnymi testami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 19:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed chwilą zrobiłam test owulacyjny i negatywny :) delikatnie czuję jajnik. ciekawe czy od wczoraj jakiś żołnierz przetrwał żeby zapłodnić dzisiaj moją komóre :) fajnie jakby owulka była wczoraj. pojawił się malutki cień nadziei. teraz tylko co..? CZEKAĆ.

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przetrwała, to żołnierka! :D
    Ja miałam ostatnie serduszka wczoraj, dzisiaj mój mąż w stanie fatalnego przeziębienia, a ja walczę z tym ciągłym pęcherzem... Więc albo owu było i mam zepsuty termometr, albo dopiero będzie i też mam nadzieję, że coś tam zostało :)

• emotka Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszek,super. Oby to było zagniezdzenie:-)
    Ja juz chyba odpuszcze dzisiaj test owulacyjny. Nic już z tego nie będzie w tym cyklu. Chyba, że cud :-)

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
    Starania o pierwsze dzieciątko ❤
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emotka oby, no ale jakim cudem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 19:45

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszek, ja jak miałam masakryczne zapalenie pęcherza to siusiałam na różowo i na papierze były niteczki krwi. Nie pamiętam jaki to był moment cyklu bo się nie starałam.. a wg Ciebie kiedy owu mogła być?
    Mi wypadała 23/24.12 teraz bardzo bolą mnie piersi, jem i jem, ale przed @ akurat dla mnie to normalne :(:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 19:40

16ud43r8bgfa44ek.png
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie powinna być 20 dc, czyli jutro - spadek temperatury na to wskazuje. Przejrzałam też galerię testów - te owulacyjne z allegro były uznane za pozytywne jak były takie jak moje (poniżej takie mini zdjęcie - po rekomendowanych 10 minutach wyglądają bardzo podobnie te kreski, i w sumie wczoraj też takie były). Wiem, że wieczorna temperatura niewiele mówi, ale mam skok o 1,1 stopnia w stosunku do standardowego czasu rano - z 36,2 na 37.3. Więc może owu właśnie nadeszła :)

335gs9x.jpg

Już oczywiście przeczytałam cały internet i zapalenie pęcherza nie powinno wpłynąć na zapłodnienie i zagnieżdżenie... więc jestem ciągle w grze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 19:50

Audobrandessa lubi tę wiadomość

• emotka Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszek wrote:
    Emotka oby, no ale jakim cudem?
    Takim cudem, ze może jednak mialam owulacje tylko test nie wychwycil i jednak będzie ciąża. Oczywiście to z przymrużeniem oka bo nie wierzę ze cos wyjdzie w tym cyklu.

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana mówiłam o swojej owulacji, że niby jakim cudem miała u mnie być :)
    Nie widzę Twojego wykresu - a jak temperatury?

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszek jak dla mnie to organizm sie moze przygotowuje do owulki i stąd mogą być tez te plamienia no i spadek tempki ;-)

Sówka35 lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• emotka Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie badam temperatury. Póki co ten cykl zaczęłam od testów. Wczoraj sie właśnie zastanawiałam czy nie kupić termometru do owulacji.

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być - rano się wyjaśni na termometrze :) I tylko pozostaje trzymać kciuki, że to co tam jest wystarczy na dzidzię :)

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszek a ja trzymam kciuki zeby to ten maly zolnierzyk wlasnie sie tam rozgoscil i wlasnie dal Ci znac:) SLuchaj ktorejs z naszej gromadki musi sie udac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:10

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszek mój test wyglądał podobnie :) chyba jedziemy na tym samym wózku :)

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ekstra :) mój jajnik już daje wyraźnie znać. Jak to jest z tym czasem wspołżycia? Ostatni raz był wczoraj wieczorem ze względu na silne przeziębienie mojego M... Oby wystarczyło!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym czasem serduszkowania to różnie bywa... Pietruszek a propos krwi; ja zapalen pęcherza trochę miałam, nigdy jednak z krwią. Za to w tym cyklu przed owulka parę dni miałam jakieś krwawienia.. całkiem mocne. A dzień przed i dzień czy dwa po trochę krwi w sluzie i na papierze po toalecie. Może jesteś przed owu właśnie ;)

pietruszek lubi tę wiadomość

‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ