X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama nie wierz detektorowi ja mam co cykl nawet 98% on zbiera punkty niby jakie zaznaczasz w objawach i z tego wyciaga te procenty. Ja w pierwszym cyklu na ovu rowniez sie napalilam ale juz teraz nawet na to nie zwracam uwagi ;-)

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miałyście kiedyś w okolicach owulacji taki spadek? Ja dzisiaj rano z mojego 36,4 spadłam na 36,2. Non stop sikam ale coś czuję, że to zapalenie pęcherza...

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo :) Bo potrzebuję wiadra zimnej wody żeby się nie nakręcać... dzisiaj 19 dc, temp. spadła (doczytałam że czasem spada przed wzrostem po-owulacyjnym). To moje częste siusianie to chyba faktycznie zapalenie pęcherza, chociaż - na papierze zauważam żywoczerwone plamienie, a przed chwilą niteczkę żywoczerwonej krwi. Bóle podbrzusza dziwne jak na okres, a nie na owu...
    Oczami wyobraźni widzę zagnieżdżenie, ale jakim cudem, jak nie było owulacji? :)
    Zapalenia pęcherza miałam kilka razy w życiu, nigdy nie widziałam przy tym krwi ani plamień...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszek wrote:
    Halo halo :) Bo potrzebuję wiadra zimnej wody żeby się nie nakręcać... dzisiaj 19 dc, temp. spadła (doczytałam że czasem spada przed wzrostem po-owulacyjnym). To moje częste siusianie to chyba faktycznie zapalenie pęcherza, chociaż - na papierze zauważam żywoczerwone plamienie, a przed chwilą niteczkę żywoczerwonej krwi. Bóle podbrzusza dziwne jak na okres, a nie na owu...
    Oczami wyobraźni widzę zagnieżdżenie, ale jakim cudem, jak nie było owulacji? :)
    Zapalenia pęcherza miałam kilka razy w życiu, nigdy nie widziałam przy tym krwi ani plamień...
    może owulację miałas wcześniej a teraz zarodek się zagnieżdża :)

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bez żadnego wzrostu temperatury? :( I z negatywnymi testami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 19:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed chwilą zrobiłam test owulacyjny i negatywny :) delikatnie czuję jajnik. ciekawe czy od wczoraj jakiś żołnierz przetrwał żeby zapłodnić dzisiaj moją komóre :) fajnie jakby owulka była wczoraj. pojawił się malutki cień nadziei. teraz tylko co..? CZEKAĆ.

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przetrwała, to żołnierka! :D
    Ja miałam ostatnie serduszka wczoraj, dzisiaj mój mąż w stanie fatalnego przeziębienia, a ja walczę z tym ciągłym pęcherzem... Więc albo owu było i mam zepsuty termometr, albo dopiero będzie i też mam nadzieję, że coś tam zostało :)

• emotka Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszek,super. Oby to było zagniezdzenie:-)
    Ja juz chyba odpuszcze dzisiaj test owulacyjny. Nic już z tego nie będzie w tym cyklu. Chyba, że cud :-)

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
    Starania o pierwsze dzieciątko ❤
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emotka oby, no ale jakim cudem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 19:45

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszek, ja jak miałam masakryczne zapalenie pęcherza to siusiałam na różowo i na papierze były niteczki krwi. Nie pamiętam jaki to był moment cyklu bo się nie starałam.. a wg Ciebie kiedy owu mogła być?
    Mi wypadała 23/24.12 teraz bardzo bolą mnie piersi, jem i jem, ale przed @ akurat dla mnie to normalne :(:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 19:40

16ud43r8bgfa44ek.png
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie powinna być 20 dc, czyli jutro - spadek temperatury na to wskazuje. Przejrzałam też galerię testów - te owulacyjne z allegro były uznane za pozytywne jak były takie jak moje (poniżej takie mini zdjęcie - po rekomendowanych 10 minutach wyglądają bardzo podobnie te kreski, i w sumie wczoraj też takie były). Wiem, że wieczorna temperatura niewiele mówi, ale mam skok o 1,1 stopnia w stosunku do standardowego czasu rano - z 36,2 na 37.3. Więc może owu właśnie nadeszła :)

335gs9x.jpg

Już oczywiście przeczytałam cały internet i zapalenie pęcherza nie powinno wpłynąć na zapłodnienie i zagnieżdżenie... więc jestem ciągle w grze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 19:50

Audobrandessa lubi tę wiadomość

• emotka Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszek wrote:
    Emotka oby, no ale jakim cudem?
    Takim cudem, ze może jednak mialam owulacje tylko test nie wychwycil i jednak będzie ciąża. Oczywiście to z przymrużeniem oka bo nie wierzę ze cos wyjdzie w tym cyklu.

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana mówiłam o swojej owulacji, że niby jakim cudem miała u mnie być :)
    Nie widzę Twojego wykresu - a jak temperatury?

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszek jak dla mnie to organizm sie moze przygotowuje do owulki i stąd mogą być tez te plamienia no i spadek tempki ;-)

Sówka35 lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• emotka Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie badam temperatury. Póki co ten cykl zaczęłam od testów. Wczoraj sie właśnie zastanawiałam czy nie kupić termometru do owulacji.

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być - rano się wyjaśni na termometrze :) I tylko pozostaje trzymać kciuki, że to co tam jest wystarczy na dzidzię :)

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszek a ja trzymam kciuki zeby to ten maly zolnierzyk wlasnie sie tam rozgoscil i wlasnie dal Ci znac:) SLuchaj ktorejs z naszej gromadki musi sie udac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:10

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszek mój test wyglądał podobnie :) chyba jedziemy na tym samym wózku :)

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ekstra :) mój jajnik już daje wyraźnie znać. Jak to jest z tym czasem wspołżycia? Ostatni raz był wczoraj wieczorem ze względu na silne przeziębienie mojego M... Oby wystarczyło!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym czasem serduszkowania to różnie bywa... Pietruszek a propos krwi; ja zapalen pęcherza trochę miałam, nigdy jednak z krwią. Za to w tym cyklu przed owulka parę dni miałam jakieś krwawienia.. całkiem mocne. A dzień przed i dzień czy dwa po trochę krwi w sluzie i na papierze po toalecie. Może jesteś przed owu właśnie ;)

pietruszek lubi tę wiadomość

‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ