X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymoteuszowa ja tez test zrobie dopiero jesli @ sie spozni. Mam nadzieje ze tak bedzie. Poki co pryszczy nie widze narazie. Dzis mnie lekko brzuch pobolewa ale delikatnie. a tak to nic konkretnego sie nie dzieje.

Tymoteuszowa lubi tę wiadomość

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sskorka, a kiedy masz termin @?

16ud43r8bgfa44ek.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 stycznia powinna przyjsc:) chociaz wcale jej nie chce :D a Ty?

Tymoteuszowa lubi tę wiadomość

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sskorka to testujemy razem? :) jakby co...

sskorka24 lubi tę wiadomość

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymoteuszowa mam nadzieje:)

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 23-24.12 mialam owulację, cykle 34 dniowe więc termin @ jakoś 7.01

16ud43r8bgfa44ek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaw to co? Trzymamy kciuki i testujemy? ;)

madziaw88 lubi tę wiadomość

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaw a kot i żelazo maja cos wspólnego? Bo ja mam 3 i żelazo tez mam bardzo niskie - od tego cyklu biorę leki na to

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymoteuszowa wrote:
    Madziaw to co? Trzymamy kciuki i testujemy? ;)

No ja jeszcze mam trochę czasu na testowanie, niestety... wiąże dużą nadzieję z tym cyklem :(

16ud43r8bgfa44ek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie trzymam kciukasy! :*

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszek wrote:
    Madziaw a kot i żelazo maja cos wspólnego? Bo ja mam 3 i żelazo tez mam bardzo niskie - od tego cyklu biorę leki na to

A jakie bierzesz? Ja od gina miałam tardyferon, skończył mi się i mam ascofer bez recepty.

Właśnie nie wiem jak to jest z kotami.. Ja podejrzewam, że mam niskie od obfitych @. Ciocia-fanka medycyny naturalnej poleciła, żebym zrobiła badania na pasożyty, bo może "coś" dodatkowo zjada mi żelazo albo zaburza wchłanianie.

Tylko kompletnie nie wiem, jakie mam wykonać badania, czy w kale czy jak.
    Chcę zbadać się na toksoplazmozę, mocz, prolaktynę (ona ma rożne poziomy w ciągu dnia)

Mam też problem, że często leci mi krew z nosa, nie są to krwotoki, no ale..laryngolog przepisał maść na wzmocnienie naczyń i stwierdził, że mam delikatną śluzówkę.

Często rano mam w ustach smak krwi i czasem pojawia się pomiędzy "jedynkami". Problemów z zębami nie mam, mam delikatną szczoteczkę. Koleżanka położna poradziła mi badania na krzepliwość (ok. 30 zł łącznie) APTT, PT i INR.

21.01 mam kontrolę u endokrynolog, przed wizytą zbadam TSH, FT4, żelazo i morfologię.

Jeśli teraz się nie uda to w styczniu z takim kompletem badań idę do ginekologa (jeszcze przed owulacją) i niech myśli co dalej.. no i może zakupię testy owulacyjne.

Pozdrawiam i miłego tygodnia wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 06:24

16ud43r8bgfa44ek.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba skreslam calkowicie ten cykl. Wczoraj po kapieli zauwazylam nabrzmiale piersi wrazliwe sutki i juz jakies pryszcze zaczynaja sie pokazywac:( jak zawsze przed okresem..

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sskorka24 wrote:
    Ja chyba skreslam calkowicie ten cykl. Wczoraj po kapieli zauwazylam nabrzmiale piersi wrazliwe sutki i juz jakies pryszcze zaczynaja sie pokazywac:( jak zawsze przed okresem..

to tak, jak u mnie. A kiedy miałaś owulację? Chyba mamy podobnie cykle 34 dni co? i okres 7.01 jakoś wypada.. nawet nie wiem czy na sylwestra będę mogła wypić bo mam zmianę teraz na rano i bez możliwości zrobienia badań..

16ud43r8bgfa44ek.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robie badan przed @ bo potem sie za bardzo nakrecam. Owulacje mialam prawodopodnie 12/ 13 grudnia. Cykle ok 31 dni. Wiesz kazdego 2 wypada. Tak mialam do tej pory. Bo ostatnio mi sie cos poprzestawialo i w pazdzierniku i listopadzie wgl nie mialam dopiero 2.12 dostalam. Nic nie pije bo licze ze sie udalo. JUz wszyscy na mnie patrza w rodzinie dziwnie bo od kilku miesiecy tylko odmawiam a efektow nie widac.

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie trac nadziei póki co Sskorka :* ją akurat wrażliwości piersi wcale nie mam, a ostatnie kilka cykli niemal tuż po owulce czulam je mocno. Pruszcz też mi się pochowaly, a były kilka dni po owu. Tylko tępy ból w dole brzucha i płacze jak bóbr :P w sumie jeśli @ przyjdzie to jej podziękuje za łagodny pms chociaż :D trzeba myśleć optymistycznie, a nie! Miłego dzionka dziewuszki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny trzymam kciuki :)
    wczoraj robiłam testy owulacyjne, pierwszy o 10 słaba 2 kreska, drugi o 14 kreska o jeden ton jaśniejsza od kontrolnej. dzisiaj rano ta 2 kreska była już prawie ledwo widoczna. jak myślicie owulacja była wczoraj czy dopiero dzisiaj będzie? taki krótki mogłby być ten pik?

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie piłam nic na wakacjach ze znajomymi, to był nasz pierwszy cykl starań. Okrętnie mówiłam, że się przygotowujemy.. na co kolega "Nie gadaj, bo się staracie!" i tak z 3 cykle, od 2 cykli nie odmawiam ale teraz na sylwestra nie wiem, raczej nie będę piła. I to jest najgorsze, że "wiedzą", że się staramy a efektów brak. Ja nikogo nie wypytuję czy ktoś "się stara" bo to indywidualna sprawa, no ale niektórzy nie mają wyczucia..

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audobrandessa wrote:
    dziewczyny trzymam kciuki :)
    wczoraj robiłam testy owulacyjne, pierwszy o 10 słaba 2 kreska, drugi o 14 kreska o jeden ton jaśniejsza od kontrolnej. dzisiaj rano ta 2 kreska była już prawie ledwo widoczna. jak myślicie owulacja była wczoraj czy dopiero dzisiaj będzie? taki krótki mogłby być ten pik?

Testy najlepiej owulacyjne wykonuj wieczorem bądź poznym popoludniem podobno wtedy sa najlepiej miarodajne. I raz dziennie o podobnej porze. Jezeli dzis juz tescik ci nie wychodzi to myślę ze mialas albo wczoraj albo przedwczoraj :)

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeżeli chodzi o alkohol nie dajcie sie zwariować. Ja nie mowie sie upijac ale wypic można :)
    To ja bym juz 5 lat alkoholu nie miala w ustach :-D
    Czasami warto sie wyluzować :-)

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• gama Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny -ogólnie to mój 9cs, ale 1cs z of i nie wiem na ile wierzyc Detektorowi, pokazuje 80 procent, nakręcać się nie chcę, "objawy" czuję inne niż wpoprzednich. jak to u Was wygląda? detektor zawsze taki hojny?.....

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ