PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
pietruszek wrote:Madziaw a kot i żelazo maja cos wspólnego? Bo ja mam 3 i żelazo tez mam bardzo niskie - od tego cyklu biorę leki na to
A jakie bierzesz? Ja od gina miałam tardyferon, skończył mi się i mam ascofer bez recepty.
Właśnie nie wiem jak to jest z kotami.. Ja podejrzewam, że mam niskie od obfitych @. Ciocia-fanka medycyny naturalnej poleciła, żebym zrobiła badania na pasożyty, bo może "coś" dodatkowo zjada mi żelazo albo zaburza wchłanianie.
Tylko kompletnie nie wiem, jakie mam wykonać badania, czy w kale czy jak.
Chcę zbadać się na toksoplazmozę, mocz, prolaktynę (ona ma rożne poziomy w ciągu dnia)
Mam też problem, że często leci mi krew z nosa, nie są to krwotoki, no ale..laryngolog przepisał maść na wzmocnienie naczyń i stwierdził, że mam delikatną śluzówkę.
Często rano mam w ustach smak krwi i czasem pojawia się pomiędzy "jedynkami". Problemów z zębami nie mam, mam delikatną szczoteczkę. Koleżanka położna poradziła mi badania na krzepliwość (ok. 30 zł łącznie) APTT, PT i INR.
21.01 mam kontrolę u endokrynolog, przed wizytą zbadam TSH, FT4, żelazo i morfologię.
Jeśli teraz się nie uda to w styczniu z takim kompletem badań idę do ginekologa (jeszcze przed owulacją) i niech myśli co dalej.. no i może zakupię testy owulacyjne.
Pozdrawiam i miłego tygodnia wszystkimWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 06:24
-
sskorka24 wrote:Ja chyba skreslam calkowicie ten cykl. Wczoraj po kapieli zauwazylam nabrzmiale piersi wrazliwe sutki i juz jakies pryszcze zaczynaja sie pokazywac:( jak zawsze przed okresem..
to tak, jak u mnie. A kiedy miałaś owulację? Chyba mamy podobnie cykle 34 dni co? i okres 7.01 jakoś wypada.. nawet nie wiem czy na sylwestra będę mogła wypić bo mam zmianę teraz na rano i bez możliwości zrobienia badań.. -
Ja nie robie badan przed @ bo potem sie za bardzo nakrecam. Owulacje mialam prawodopodnie 12/ 13 grudnia. Cykle ok 31 dni. Wiesz kazdego 2 wypada. Tak mialam do tej pory. Bo ostatnio mi sie cos poprzestawialo i w pazdzierniku i listopadzie wgl nie mialam dopiero 2.12 dostalam. Nic nie pije bo licze ze sie udalo. JUz wszyscy na mnie patrza w rodzinie dziwnie bo od kilku miesiecy tylko odmawiam a efektow nie widac.
-
nick nieaktualnyNie trac nadziei póki co Sskorka :* ją akurat wrażliwości piersi wcale nie mam, a ostatnie kilka cykli niemal tuż po owulce czulam je mocno. Pruszcz też mi się pochowaly, a były kilka dni po owu. Tylko tępy ból w dole brzucha i płacze jak bóbr w sumie jeśli @ przyjdzie to jej podziękuje za łagodny pms chociaż trzeba myśleć optymistycznie, a nie! Miłego dzionka dziewuszki :*
-
nick nieaktualnydziewczyny trzymam kciuki
wczoraj robiłam testy owulacyjne, pierwszy o 10 słaba 2 kreska, drugi o 14 kreska o jeden ton jaśniejsza od kontrolnej. dzisiaj rano ta 2 kreska była już prawie ledwo widoczna. jak myślicie owulacja była wczoraj czy dopiero dzisiaj będzie? taki krótki mogłby być ten pik? -
Ja nie piłam nic na wakacjach ze znajomymi, to był nasz pierwszy cykl starań. Okrętnie mówiłam, że się przygotowujemy.. na co kolega "Nie gadaj, bo się staracie!" i tak z 3 cykle, od 2 cykli nie odmawiam ale teraz na sylwestra nie wiem, raczej nie będę piła. I to jest najgorsze, że "wiedzą", że się staramy a efektów brak. Ja nikogo nie wypytuję czy ktoś "się stara" bo to indywidualna sprawa, no ale niektórzy nie mają wyczucia..
-
Audobrandessa wrote:dziewczyny trzymam kciuki
wczoraj robiłam testy owulacyjne, pierwszy o 10 słaba 2 kreska, drugi o 14 kreska o jeden ton jaśniejsza od kontrolnej. dzisiaj rano ta 2 kreska była już prawie ledwo widoczna. jak myślicie owulacja była wczoraj czy dopiero dzisiaj będzie? taki krótki mogłby być ten pik?
Testy najlepiej owulacyjne wykonuj wieczorem bądź poznym popoludniem podobno wtedy sa najlepiej miarodajne. I raz dziennie o podobnej porze. Jezeli dzis juz tescik ci nie wychodzi to myślę ze mialas albo wczoraj albo przedwczoraj -
dziewczyny -ogólnie to mój 9cs, ale 1cs z of i nie wiem na ile wierzyc Detektorowi, pokazuje 80 procent, nakręcać się nie chcę, "objawy" czuję inne niż wpoprzednich. jak to u Was wygląda? detektor zawsze taki hojny?.....08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)