X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, ja też byłam dobrej myśli, ale jakoś mnie opuszcza, im bliżej daty @. Nie wiem.. oby nam się udało :) 6/7.01 się okaże. Pozdrawiam :)

16ud43r8bgfa44ek.png
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie miałam nie nakręcać ale oczywiście sie nakręcam :) nasilające sie bóle piersi, czasami bóle takie typowo miesiączkowe (wcześnie jak na mnie), bóle głowy... Zaczął sie najgorszy okres czyli czekanie na termin testu :)

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszek, kiedy testujesz? mi napięcie piersi raczej zeszło, sutki są może bardziej tkliwe, temp. normalna, pryszczy nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:31

16ud43r8bgfa44ek.png
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    32 dc mam 10ego,ale po wykryciu owulacji kalendarzyk mi podpowiada test 18ego. Znając mnie zrobię w niedziele :)

emotka lubi tę wiadomość

• emotka Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peitruszek, trzymam kciuki :)

U mnie jedyny inny objaw jaki obserwuje to budzenie się w środku nocy z głodu i podjadanie ;)
    To chyba nie jest zapowiedź pozytywnego testu ;)

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
    Starania o pierwsze dzieciątko ❤
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emotka, żartujesz? właśnie bardzo często czytałam, że ciągły głód to wczesny objaw! Trzymam mocno mocno kciuki - ile Ci zostało do testu? :)

• emotka Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwcześniej jest sens robic test we wtorek ale jesli nie będzie przychodzić @ to chciałabym wytrzymać przynajmiej do czwartku bo najpozniej powinnam dostac @ w sobotę.
    Czas pokaże czy dam rade się powstrzymać. Żeby sobie pomóc w tym postanowieniu uznałam że mogę wykorzystać 2 testy w danym cyklu. Oczywiście w szafce czeka 5 szt. ;-)

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przeczytałam Was od początku i tak tu miło u was:) przedtem już byłam na ovu ale ostatnio sobie odpuściłam Ja mam problem z prl poziom ok 75, ale @ regularne, ostatnio czułam się rozbita, 2 dni temu bolał mnie brzuch i do dość@ a @ mam bardzo bolesne. Ale wczoraj było ok, mam dziś 25 dc i postanowiłam zrobić test w sumie się nie spodziewałam bo tyle już i zrobiłam, nawet nie miałam w domu tylko miałam pojemnik a później z męzem dopiero kupiliśmy test. Noi spotkała mnie niespodzianka, w którą nie moge uwierzyć do tej pory, bo była 2 kreska, mąż mnie wkręcał, że nie widzi, ale zrobiła się na tyle widoczna, że i ona ujrzał, potem zrobiliśmy 2gi i też były 2 kreski, cykle mam 26 dniowe. Pojechałam na bete, i wynik 59,04 nie chce głośno myśleć, ale wg norm 3-4 tydzień co by się zgadzało. Ogólnie bolą mnie piersi, ale to prl bo w 20 dc miałam 75, ale sutki bardzo boląca są i generalnie jestem rozbita. Z tego co wycztałam to chyba musze beta po 48 h powtórzyć? pisałam sms do mojej lekarki, ale bez echa..co sądziecie?

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny wszystkiego dobrego w Nowym Roku. :)
    Trzymam kciuki za pozytywne testy, ja wczoraj zaczęłam owulacyjne. Nie znam się na tym za dobrze, więc ufam instrukcji. :)

Karola trzymaj się, może ta cytologia to jakaś infekcja. Wyleczysz ją i zajdziesz w ciąże. Może wtedy się uda. :)

Pozdrowienia

Karola - mama Julci i ... ? lubi tę wiadomość

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emotka to tak jak u mnie tez 5 sztuk i już już bym chciała wszystkie zrobić :)) i haha tez sobie zrobiłam takie postanowienie :D pilnujemy sie nawzajem :)

Skali89 nie ma co myślec tylko gratulować!!! :) rzeczywiście po 2 dniach powtórz i sprawdź czy dobrze przyrasta :)

Mia13 a jakie testy kupiłaś? Ja w tym cyklu tez pierwszy raz używałam i jak sie okazało leciutko bledsza druga kreska tez zwiastowała owulacje :) gdzieś wcześniej wrzuciłam zdjęcie - tylko nie pamietam czy w tym wątku czy w wątku bóle na okres a jednak ciąża. Powodzenia w tym cyklu! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją kupilam nowy test ciążowy. Jutro tempka powinna spaść jak PAN Bóg przykazal w 31 DC. Jeśli nie.. To jest nadzieja. Cycki mnie trochę bola, ale mi nie "spuchly" więc inaczej. Brzuch mnie nie boli jak na miesiączki, ani plecy. Tylko ciągle mi zimno i hm... Dzisiaj cały dzień chodze na kibelek na "2". Zwykle pierwszego dnia okresu tak latalam ale przed nigdy..

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż w pracy a ja z kotem wygrzewamy się pod kocem i do Was nadajemy :) połowa paczki toffifee za mną :)

Skali, gratuluję, w którym cyklu Ci się udało?

A reszta zniecierpliwieńców niech się uspokoi i czeka z testami na dzień @ :P bo postraszę moim kotem huhuu :D

16ud43r8bgfa44ek.png
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymoteuszowa wrote:
    Ją kupilam nowy test ciążowy. Jutro tempka powinna spaść jak PAN Bóg przykazal w 31 DC. Jeśli nie.. To jest nadzieja. Cycki mnie trochę bola, ale mi nie "spuchly" więc inaczej. Brzuch mnie nie boli jak na miesiączki, ani plecy. Tylko ciągle mi zimno i hm... Dzisiaj cały dzień chodze na kibelek na "2". Zwykle pierwszego dnia okresu tak latalam ale przed nigdy..

Mam bardzo podobnie co do spraw toaletowych, w 1 dniu wszystko ze mnie schodzi i woda i cała reszta :)

Tymoteuszowa lubi tę wiadomość

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaw88 przestałam liczyć, ale chyba 11 cs. Na początku na luzie, cykle 28 dni, później się skróciły do 26, prl skoczyła, 1,5 cyklu brałam bromergon ale nie służył mi i odstawiałam w poprzednim brałam dupka, ale też nic nie dał a w tym odstawiałam wszytsko oprócz eutyroxu. Ja test zrobiałam wg mnie w 25 dc ale nie wiem czy dobrze ja to sobie licze bo jutro będzie 26 dc i w poniedziałek powinna mieć @. Szukałam dziś laboratorium i na szczęście kobitka się zgodziła mi zrobić bęte, i wyniki miałam online bo to diagnostyka. Ale czekam do poniedziałku żeby powtórzyć, w sumie miałam nie robić testu bo jak zozbaczyłam w 20 dc pozoziom prl to się załamałam, ale dziś w nocy śnił mi się czerwono czarny wózej dziecięcy i tak jakoś sobie myślę, męzowi wkręciłam, że musze zrobić bo jak gdzies wyjdziemy to nie wiem czy mogę pić noi zaskoczenie. Ale wiem, że naprawdę u mnie to chyba była głowa, cały czas czytałam, myślałam, w grudniu zrobiłam sobie bana na owu stiwerdziałam, że tempka mnie stresuje i nie będe jej mierzyć. Mam nadzije, że będe musiała kupić ten czerwono czarny wózek:)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymoteuszowa inne objawy niż te, które zawsze pojawiały się przed @ mogą świadczyć o ciąży i mam nadzieję, że w Twoim wypadku tak będzie :) Życzę jutro dwóch kreseczek. Może zapoczątkujesz dobrą serie.

Skali 89 moje gratulacje :) Oczywiście tak jak koleżanka już pisała, betę warto powtórzyć po 48h. Życzę ładnego wzrostu hcg.

A u mnie znów kolejny spadek. Robi się coraz dziwniej. O wcześniejszym myślałam że może implantacyjny, a teraz już sama nie wiem.

Tymoteuszowa lubi tę wiadomość

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaw ale nie zdarzylo to Ci się przed @, co?

BitterSweetSymphony dzięki za mile słowa pocieszenia ;) ale targają mną takie emocje... Z jednej strony nadzieja, że się udalo, a z drugiej rezygnacja, że ta małpa przyjdzie.. Ech. Pozostaje czekać do jutrzejszej tempki... Nie mogę się doczekać :) trzynaście kciuki! I rzeczywiście dziwny wykres mała... Może do gina byś poszła na konsultacje? Ale poczekaj do terminu @ i wtedy może :)

• toreadorek Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim dziewczynom, które czekają na testowanie życzę dużo samozaparcia, żeby nie zrobić tego za wcześnie. A jak już zadziałacie, to tylko i wyłącznie 2 kreseczek. Ja jestem w czwartym dniu po ovu. Może w tym cyklu po raz pierwszy skuszę się na betę, bo słyszałam że można ją wcześniej robić niż domowe testy. Objawów u mnie jakichkolwiek na razie brak, co zrozumiałe.

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od świąt jestem wiecznie nienajedzona.. ogólnie to wszyscy mówią, że jestem za chuda.. przy wzroście 168 ważę 60 kg, wydaje mi się, że spoko ale reszta myśli, że o wiele mniej. Zaczęłam jeść więcej zdrowych rzeczy, suplementów żeby się odżywić :P
    powiedzmy, że toffifee też jest zdrowe :D

Tymoteuszowa, jutro wielki dzień!!
    skali, jesteś dobrym przykładem, że nie trzeba się spinać z lekami, czy wynikami, żeby się udało, ja miałam 2 cykle z dupkiem, skończył mi się i nie poszłam po nową receptę.

emotka lubi tę wiadomość

16ud43r8bgfa44ek.png
  • emotka Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaw mam to samo :-) wcinam slodkosci że hoho. Też tofi i...Rafaello :-) Ciężko przestać.
    Wg mnie z tego co piszesz masz wagę ok.

madziaw88 lubi tę wiadomość

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie kumam... Dzień spodziewanej @, temp. 37,0 a więc nie spadła, oznak @ brak. Test negatywny... To jest 14 dzień po owu, w którym zawsze małpa się zjawiala... A teraz na robiła mi nadzieji i nie wiem co myśleć. Możliwe, żeby test był do bani, albo za dużo pilam czy coś i nie wyszedł? Bardzo bym chciała fasoleczke :(

‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ