PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Tymoteuszowa, może jeszcze po prostu za wcześnie na test? O ile nie przyjdzie (oby) powtórz może jutro albo za 2 dni. A objawy na @ masz?
W wątku "kiedy zrobić test" wyczytałam "W dniu @ wyszedł negatyw, już dzień po terminie druga blada kreseczka:-)"Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 10:06
Tymoteuszowa lubi tę wiadomość
-
Śniło mi się dzisiaj, że test mi wyszedł pozytywny
Trochę mnie kusiło żeby go rano zrobić ale powstrzymałam się. Pożyję tą nadzieją przynajmniej do wtorku.
Sen pewnie taki przyszedł bo wieczorem miałam jakieś kucia i ciągnięcia w podbrzuszu a także raz jakiś spory śluz aż pomyślałam że jak płodny albo przyszła @. Nie byłam w stanie określić koloru śluzu bo bylam juz w piżamie i na kolorowych spodniach nic nie było widać. Wystarczyło mi to jednak żeby pózno w nocy czytać o objawach zagniezdzania. Nakręciłam się trochę i stąd taki sen bo objawy kucia i ciągnięcia też miałam w poprzednim cykluAstma - miflonide
Tarczyca - euthyrox
Starania o pierwsze dzieciątko ❤ -
Wątpię, jak owu teoretycznie wypadała 23/24 ale w tej sytuacji już sama nie wiem od 24.12 nie było przytulanek, dopiero 1.01.
Emotka, ja w tym cyklu też śniłam o pozytywnym teście. A ogólnie dziś śniło mi się, że wypadł mi ząb, wczoraj moja zmarła babcia..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 10:35
-
Hmm no to pozostaje nam poczekać. U mnie też teoretycznie owu była 24go ale testy owu nie za bardzo to zaakcentowaly bo wychodzila druga krecha blada.Nie wiem czy owulka nie była jednak 2 dni wcześniej bo testować zaczęłam dopiero od 13dc i wtedy boki drugiej kreski wyszły chyba najciemniejsze choć srodek nie za bardzo widoczny. Myślę sobie ze może owulka sie juz wtedy kończyła ale nie wiem. Śluz też miałam 12 i 13 dc choć taki wodnisty bardziej i myślałam ze raczej że to jeszcze nieplodny a może jednak był?. W tym cyklu zacznę robić testy owulacyjne wczesniej.
Dużo niewiadomych. Musimy cierpliwie czekać.
PS. Przykro mi z powodu babci.
Astma - miflonide
Tarczyca - euthyrox
Pietruszek ja kupiłam domowe laboratorium, pierwszy test nic, wczoraj bledsza kreska. Niby negatywny. Ciężko mi porównać do objawów, bo od jakiegoś czasu śluzu idzie ze mnie mało. Dziwne to, bo kiedyś mnie zalewało. Czasem coś kłuje, jakby jajniki. Dziś 14 dc cyklu. Cykle 29-31 dni... a Ty jakich testów użyłaś. Skąd wiesz, że owu była mimo wszystko?
Tymoteuszowa trzymam kciuki, pamiętam jak w ciąży mnie brzuch bolał, ale to po terminie @. Lekarka mi wmawiała, że to na okres, a tu fasolka. była. Powtóz kochana test za dwa dni. Spokojnie też miałam tak w pierwszej ciąży, że test wyszedł negatywny. Piłam dużo płynów i chyba po prostu było za szybko. Czasem kilka godzin wystarcza, a wynik jest inny.
madziaw88 zazdroszczę wygrzewania. Może to wcale nie @, tylko plamienie w ciąży. Mi lekarka też wmawiała, że okres się zaczyna w innym terminie, a ja byłam po prostu w ciąży. Ja przy tym samym wzrośnie ważę 56 kg. nie sądzę, żebym była za chuda. Nie słuchaj innych.
emotka właśnie mi wczoraj też bledsza kresa na owu wyszła. Dopiero dzisiaj czuje bóle w brzuchu jakby na @ i takie przeciąganie, jakby jajniki. Śluzu praktycznie długo nie widzę na zewnątrz. Kiedyś miałam, teraz nie bardzo... Dzisiaj 14 dc, sama nie wiem co mysleć. Testy robię ok 20tej.
-
nick nieaktualnyDzięki za wsparcie :* zaczął mnie boleć brzuch Ale inaczej niż na @, bo oba jajniki jakby, bliżej pachwin. Może mnie też boleć już z nerwów, sama nie wiem. Ale ta tempka wysoka dość jak na mnie, przy końcu cyklu.. zobaczymy.
Trzymam kciuki za Was :* -
emotka, dziękuję za babcię ale zmarła 5 lat temu (zabrzmiało jakby wczoraj) ale wczoraj mi się śniła, dziś ten ząb.
Powiem Wam, że się popłakałam i to konkretnie...... Mąż stwierdził, że jak tak będę przeżywać i lamentować to się nie uda.. teściowa powoli zaczyna temat wnuków.
Dodam, że nie tylko stresuje mnie fakt starań o dziecko ale była praca mojego męża, z której został niesłusznie zwolniony ale niestety pewne osoby, nie potrafią się pogodzić z faktem, że niektóre rzeczy wyszły na jaw..
Jet mi źle..
Tymoteuszowa, oby Tobie się udało :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 11:42
-
Mia u mnie sluz płodny tez jakby zniknął od września kiedy to zaczęłam miec problemy tarczycowe. Zaczęłam wiwczas brać tabletki na uregulowanie ale na poczatku grudnia nie bylo jeszcze w normie choc juz w tym cyklu pojawił się śluz ale krótko chyba 2 góra 3 dni i byl wodnisty a ja zwykle miałam ciagliwy. Moze się zaczyna normować i w kolejnym cyklu juz bedzie git.Astma - miflonide
Tarczyca - euthyrox
Emotka ja teraz wyniki tarczycowe miałam ok. Postanowiłam niehigienicznie sprawdzić śluz w środku. Odziwo jest jak białko jajka, rozciągliwy, jednak za zewnątrz nic... Czy tak może być? Co do testów owulacyjnych, czy może być tak, że jest pozytywny a owulacja będzie za 2-3 godziny a nie 24? Dla mnie te testy to magia...
Tymoteuszowa, te bóle mogą być ciążowe, daj sobie jeszcze pare dni i zrób kolejny test, spokojnie.
madziaw88 nie cofaj się w przeszłość, to tylko pogarsza nastrój. Stres nie sprzyja zajściu w ciążę. Teściowa, jak to teściowa. Mój teść ciągle gada o drugim dziecku. Ostatnio, mój mąż się z nim pokłócił, że się wtrąca, także uszy do góry.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 12:22
-
nick nieaktualnyJa się denerwuje... Chodze zła jak osa i wszystko mnie drażni. Brzuch mnie boli tak dość konkretnie.... Kupilam kolejny test... Zobaczymy czy tempka spadnie czy nie... Ech. No i mam śluz wodnisty i trochę biały też... I miękko w środku tak śmiesznie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 15:51
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTeż mam nadzieję... Boli mnie wszystko okrutnie. Nie wiem, czy to z nerwów czy na @...
Ja osobiście nie lubię testów LH... Miałam raz. Domowe laboratorium, czy jakoś tak. I w sumie nigdy mi owu nie pokazały skubane... Ta druga kreska zawsze była blada ;P także nie czaje bazy z nimi. W ogóle nie kumam testów. Nie lubię. Zawsze wychodzą nie tak jak chce... -
Tymoteuszowa, przejrzałam sobie Twój wykres, tempka się ładnie trzyma termometr masz apteki czy polecasz jakiś internetowy? Wiem, że powinno się mierzyć zawsze rano o tej samej prze przed wstaniem z łóżka w szyjce?
Ja temp nigdy nie mierzyłam jedynie ostatnio jak coś mnie łapało, obserwowałam piersi, śluz. Zastanawiam się nad kupnem termometruWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 19:00
Tymoteuszowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam rtęciowy, bo uwazam, że jest najlepszy. Tak, tempke mierzy się rano, przed wstaniem z lozka, o stałej godzinie. Można w ustach, w pupie lub w pochwie. Ją wybrałam opcje 3, bo zawsze trzymam 10 min, to sobie wkładam, przysypiam na drzemke i budzik mnie budzi po 10 minutach całkiem spoko. Jak się nauczylam i czekam na kolejny ranek żeby zobaczyć jaką tempka to mi wcale nie sprawia nawet trudności
-
madziaw88 - na pewno woda jest zalecana? mi endokrynolog powiedział, że leków na tarczycę nie wolno popijać, trzeba połknąć same, ewentualnie z mini-mini łyczkiem wody, i przez pół godziny nic nie jeść ani nie pić.
Tymoteuszowa mocno trzymam żeby nie spadło
Ja dzisiaj też jestem zła jak osa, mąż ciągle obrywa, na środku sklepu mu się dostało grrr nawet nie pamiętam za co. Piersi mnie ciągle kłują.
Potrzebuję mega wsparcia bo zaraz pójdę zrobić test i się w ogóle zdołuję