X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej przed zagnieżdżeniem niż w trakcie lub po, przeczytaj ulotkę ale pewnie każą zapytać farmaceutę.. Jak uważasz, może weź tabletkę, żeby infekcja nie rozwinęła się bardziej bo wtedy nici ze starań jak owu idzie :)
    ja testów nie robiłam, chciałam zamówić ale jutro zakupię termometr i zacznę zabawę z tempką.

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Agulka901 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Mam takie pytanko! 2 dni temu miałam termin @. Jak narazie cisza - boli mnie podbrzusze ale nie jak na @, temp 36.9. Wczoraj z rana zrobiłam test - negatywny. Ale dzisiaj zauważyłam kreseczkę 2gą meeeega bladą ale jednak. Wiem że testu się nie czyta po 15 min od wykonania ale nigdy żaden test po upływie czasu nie pokazał mi 2giej kreski...czy mam jeszcze szanse na pozytywny test czy raczej nie?

emotka, Tymoteuszowa lubią tę wiadomość

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • emotka Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sskorka to może jednak coś z tego będzie. Może powtórz test?

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
    Starania o pierwsze dzieciątko ❤
  • emotka Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka myślę, że masz szanse.Koniecznie powtorz test.

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzę oczywiście za 2 dni jeśli małpa nie nadejdzie. Tak ogólnie to wlazłam tu tak bez przywitania :) Jestem Aga, od 5 msc staram się z mężem o kolejnego maluszka. Pierwsza ciąża zakończona w 36tc przez nadciśnienie. Obecnie nie pracuje tylko wychowuję synka a po godzinach zajmuję się szyciem książeczek dla dzieci i kształcę się na Doule ;D

p19uskjo06b2cvyq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka powtórz powtórz! :) mam nadzieję, że będzie pozytywny!

U mnie tempka w dół... i szyjka macicy zeszła niżej i się otworzyła. Nic z tego nie będzie dziewczyny :(

• emotka Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymoteuszowa nie trać nadziei.
    Ja czuje jajniki, trochę już też jak na okres. W nocy męczyły mnie trochę ostre kłucia. Ciekawe co z tego będzie.

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emotka zobaczymy... Jestem pełna wątpliwości :( zobaczę ta szyjke jeszcze wieczorem, ale jak będzie nisko i otwarta, to nici z dzidzia...

• Mia13 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymoteuszowa ja nie umiem sprawdzać szyjki, wydaje mi się że jest zawsze otwarta. Czytałam gdzieś, że po porodzie można mieć odczucie, że szyjka jest zawsze otwarta. Mi testy domowe laboratorium wczoraj wyszły pozytywnie, 14 dc, poprzednie dwa negatywne. Czuje od wczoraj ciągnięcie w brzuchu i kłucie po bokach. Może to owulacja. Nie sugeruj się szyjką, myślę, że niekoniecznie musi być wysoko... poczekaj spokojnie do testu.

emotka może to fasolka? Pamiętam jak mnie bolały jajniki na początku ciąży, a najbardziej wieczorami. Czułam, jakby ktoś nóż mi wbijał...

Karola co u Ciebie, odezwij się...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie trzyma mnie to, że nie ma @ ale brzuch mnie dość mocno boli, przy czym nie zdarzało mi się tak nigdy przed @. Wyglądam środy... jeśli chodzi o szyjke to nie rodzilam jeszcze więc z tą otwartością mnie nie dotyczy ;)

Emotka który dzień po owu jesteś?

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emotka wrote:
    Sskorka to może jednak coś z tego będzie. Może powtórz test?
    ale mialam niby @ takie 4 dniowe krwawienie wiec nie wiem czy to mozliwe?

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny ja jestem na L4 bo sie troszke przeziebiłam w piatek mam iśc do kontroli i po dalsze zwolnienie na 14 mam termin @ jak na razie boli mnie podbrzuszę niby tak jak na okres ale cholera to za wcześnie i boli mnie krocze jakby ktos mi tam przypierdzielił czymś do tego wszystko mnie oli wszystkie mięśnie kości cycki jestem śpiaca zaraz zmykam do łóżeczka ;)

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mam nadzieję, że będzie fasolka!

Zmacałam szyjke. Jakby się podniosła, zamknęła i skierowała w stronę lewego jajnika... śluz nadal, taki wodnisty, czasem bialawy. Piersi w sutkach wrażliwe, twarde. Oczywiście widzę żyły Ale to wiecie... :p halucynki są spoko :p i brzuch mnie boli...

• Agulka901 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam poczekac do jutra ale zrobilam test dzis rano. Negatywny. Termin @ mialam na 2go i jak do tej pory Cisza. Po ciazy mialam max 30dniowe cykle. Teraz sie nawet nie czuje jak na okres bo boli mnie nie tyle brzuch co plecy...jutro rano jade na bete...

p19uskjo06b2cvyq.png

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór, widzę, że nie tylko u mnie smętna atmosfera ale nie łamiemy się! Tymoteuszowa czekaj cierpliwie spokojnie :) Karola kuruk się. Dziś Zamowilam termometr i pewnie po @ dołączam do Was z mierzeniem :)

Jestem w pracy, działam na tel także dziś małomównie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 21:18

16ud43r8bgfa44ek.png
  • emotka Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymoteuszowa wrote:
    Na razie trzyma mnie to, że nie ma @ ale brzuch mnie dość mocno boli, przy czym nie zdarzało mi się tak nigdy przed @. Wyglądam środy... jeśli chodzi o szyjke to nie rodzilam jeszcze więc z tą otwartością mnie nie dotyczy ;)

Emotka który dzień po owu jesteś?

Chcialabym to wiedzieć.:-) Jedyna pewna rzecz to że dziś jest mój 27 dc.

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
  • emotka Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sskorka24 wrote:
    ale mialam niby @ takie 4 dniowe krwawienie wiec nie wiem czy to mozliwe?
    No nic pewnego ale jeśli to było tylko krwawienie bez zluszczania się endo to może jednak. Czasami się zdarzaja nieduże krwawienia a ciąża już jest.

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli krwawienie jest inne niz zazwyczaj to watro zrobic test :)

p19uskjo06b2cvyq.png

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie, ile dni przed przewidywaną owulacją na USG widać pęcherzyk? Wybieram się właśnie przed owu ale żeby coś już było widać, pomierzył go itp.

Miłego dnia wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 06:45

16ud43r8bgfa44ek.png
  • BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaw88 ja byłam u gin w 8dc i akurat robił mi usg. Pęcherzyk był już widoczny. Miał bodajże 9mm.

madziaw88 lubi tę wiadomość

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ