X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. To mój pierwszy wpis ale już od dawna czytam o Waszych zmaganiach. Z mężem staramy się o maleństwo już ponad rok. To mój pierwszy cykl po włączeniu Bromergonu do leczenia z powodu nieregularnych cykli oraz niewystępujących owulacji. I jest pierwszy sukces - 18dc pojawiła się owulacja, potwierdzona testem owulacyjnym. Aktualnie to mój 26 dc, 8dpo. I nagle naszły mnie wątpliwości, gdyż w dole brzucha odczuwam ból podobny do tego, który zwiastuje @ :( Jest jeszcze za wcześnie żeby testować choć pokusa jest ogromna :( Czy któraś z Was odczuwała podobne bóle i była w ciąży? Miejmy nadzieję, że to bóle związane z zagnieżdżaniem zarodka..

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adeline ja Ci nie pomogę, bo nie byłam, ale u mnie bolący brzuch na okres oznacza po prostu... okres :( ale trzymam kciuki, żeby u Ciebie było inaczej! :)

emotka, jestem, jestem - jakoś mi nastrój podupadł, ciężka sytuacja w rodzinie, katar... u mnie dalej cisza, 9dpo, 28 dc, okres zaplanowany na niedzielę, jakoś nawet nie mam ochoty testować i nie czekam specjalnie na żaden dzień, bo mam przeczucie, że nie ma na co czekać. A stwierdzam to - uwaga - po miękkich i 'dziwnych' piersiach :) a w ciąży mają być przecież ciężkie, obrzmiałe...

Jakoś dziwnie się ten rok zaczął dla nas wszystich :(

Ja dzisiaj sobie zrobiłam dzień detoxu :) od rana koktajle i soki:
    1. banan kiwi natka pietruszki mleko ryżowe
    2. grejpfrutowy domowy z wyciskarki
    a po południu na zsokowanie czekają szpinak, jabłka, banan, jarmuż i inne różności :)

Głodna jestem generalnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 13:26

• emotka Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszek, ja też właśnie mam biust miękki. Od wczoraj go ugniatam z myślą, że może zaboli bo tak piszą, że powinien ;) Rano po tym wciskaniu paluchów w piersi stwierdziłam, że nic z tej ciąży nie będzie a @ pewnie niebawem przyjdzie.

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
    Starania o pierwsze dzieciątko ❤
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do świata żywych..
    Od rana ból głowy, który znam :( byłam z mężem nad Wisłą na spacerze z nadzieją, że mi przejdzie, łyknęłam zwykły apap (tabletek od neurologa nie wykupiłam bo jak stwierdził "każde prochy szkodzą")
    Po powrocie do domu ból głowy nie do zniesienia, wymioty kilka razy, pojechałam do szpitala, dali ketonal w kroplówce i coś na sen. Mówiłam, że chcę zajść w ciążę na co pielęgniarka warknęła, że skoro mam jeszcze @ to dziś nie będę się starać. Lekarz potem tłumaczył, że to są typowe migreny i mam się wstrzymać z tabletkami na czas dni płodnych a teraz nie powinny zaszkodzić. Jednak wiem, że tak silne leki na pewno wpływają na organizm.

pietruszek, ja jakoś tydzień po owulacji ciężkie, wrażliwe piersi, rozbicie, 37 st, objawy idealne, piersi "spadły" i moja nadzieja razem z nimi.

Tymoteuszowa, szkoda, przykro mi, bo napatrzyłam się na Twój piękny wykres i sama też bym taki chciała, dlatego termometr do mnie idzie :)

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audobrandessa w pierwszej ciąży miałam plamienie w terminie @, różowe kilkudniowe. Lekarka mi nawet wmawiała, że to okres. Uspokoiło się, jak dostałam duphaston w 5 tc, wtedy widać było pęcherzyk. Z kolei jak byłam w ciąży z córką (bo pierwszy raz niestety poroniłam w 7 tc) to plamiłam przed spodziewaną @, miałam bóle jajników, podbrzusza. Wtedy też plamiłam w 7 tc, brałam duphaston. Wszystko się uspokoiło i mam 5 letniego łobuziaka. Teraz będę czekała do ok 19 stycznia na test ciążowy. :) Chyba wytrzymam.

adeline ja miałam bóle jak na okres w ciąży, podbrzusze i jajniki. Na noc ból się nasilał, plus krzyż do tego. Czasem nie odbyło się bez nospy. Pamiętaj, że testy owulacyjne nie dają 100% potwierdzenia owulacji, tylko wyczuwają skok hormonu LH, który następuje 24-36 godzin przed owulacją. Wtedy to właśnie test jest pozytywny, ale nie oznacza, że ta owulacja na 100% się pojawi. U mnie w połowie cyklu zawsze boli podbrzusze,jajniki. W sumie masz późno owulacje. Jakie masz mniej więcej cykle? Ja 29-30 dni i test owu pozytywny wyszedł mi 14 dc, co odczuwałam dwa dni szybciej i później bólami w dole brzucha.

Pietruszek iszy do góry. Piersi mogą zrobić się nabrzmiałe znacznie później, a może akurat teraz brak objawów będzie zwiastował ogromne ciemne dwie krechy!

Emotka kiedy powinnaś dostać @ ? Mnie na początku ciąży tylko sutki bolały tak jak na okres bardziej, więc w sumie nie ma się co stresować, poczekaj spokojnie.

madziaw88 nie stresuj się tak ketonalem. Owszem jest mocny, ale nie zostaje za długo w organizmie. Są o wiele bardziej szkodliwe leki. :)

• emotka Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia - dzisiaj jest 29 dc (cykle mam różnej długości - nawet 32). Dzisiaj mnie zaczął od 20:00 męczyć straszliwy ból głowy. Od wczoraj troszkę pulsowało czasami w głowie a teraz cały czas i tylko po prawej stronie.

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emotka a kiedy chcesz zrobić test?

• Asienka85 Debiutantka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja jestem w 18dc. Owulacja prawdopodobnie w 14dc - ostatnio z badań wykazano mi hiperprolaktynemie czynnościową ciekawe czy owulacja jest wtedy w ogóle możliwa? 16dc byłam na usg i stwierdzono płyn w zatoce daglasa, a owulacje przypuszczam ze mogła być po testach Lh. To mój 9 mc starań:( Czy któraś z was ma krótka fazę lutealną - 10 dni i co w takiej sytuacji miała zlecane?
    Wizytę mam dopiero 21.01.2016 w celu podglądu owulacji w przyszłym cyklu...mam tez zlecone badania krwi estradiol lh fsh tylko nie wiem czy lepiej w 2dc czy 5 dc zrobic...

• Lisek Znajoma

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, to mój drugi cykl starań i u mnie również występują dziwne anomalie. 1.01 powinnam dostać okres, a do dziś nic. To już 33dc, zrobiłam 2 testy w 27 i 33dc i oba negatywne. Jutro pójdę na betę, ale wynik dopiero w piątek. Sama nie wiem, co o tym myśleć. Z jednej strony chyba nigdy w życiu aż tak mi się okres nie przesunął, a z drugiej te testy negatywne raczej nie dają dużej nadziei. Mam doła, bo mam bardzo stresującą pracę ąz mi się coś w cyklach poprzestawiało. Teraz w grudniu dużo chorowałam, potem święta, więc odpoczęłam, bardzo się z mężem staraliśmy i liczyłam, że się uda, bo normalnie w takim stresie to wątpię.

Do tego jestem przeziębiona i nie wiem, czy mogę brać leki.

Adeline, w poprzedniej ciąży myślałam, że nic z tego, bo bolał mnie brzuch jak na okres, nawet spodziewałam się, że przyjdzie wcześniej niż zwykle, a niespodziewanie okazało się, że jestem w ciąży. Ten ból jest chyba związany z ukrwianiem się macicy, tak mi to lekarz tłumaczył.

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emotka wrote:
    Mia - dzisiaj jest 29 dc (cykle mam różnej długości - nawet 32). Dzisiaj mnie zaczął od 20:00 męczyć straszliwy ból głowy. Od wczoraj troszkę pulsowało czasami w głowie a teraz cały czas i tylko po prawej stronie.

emotka, współczuję bólu głowy.. ja dziś płakałam z takiego bólu, skończyło się kroplówką :(

Lisek, ja w grudniu miałam podobnie, wiele stresów, nadgodziny, święta, zmęczenie..przesunęła się @ ale przyszła prędzej. Już chyba wolę prędzej bo szybciej pójdzie i jest nowy cykl :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 22:38

16ud43r8bgfa44ek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaw mój wykres się ładnie zapowiadał Ale... jak widać mam dlugasna fazę lutealna.

Trzymam za Was kciuki dziewczęta :*

• czekoladowa_mama Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rcpvf4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 09:22

NiecierpliwaKarolina, alexxx, Mia13, emotka, Agulka901 lubią tę wiadomość

w4squgpjeu3zkukf.png

Wysłany: 7 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile bólu i łez było ,ale cały czas wierzyłam że się uda. Z dniem dzisiejszym stwierdzam że nie można się poddawać i warto walczyć do samego końca !

emotka lubi tę wiadomość

w4squgpjeu3zkukf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladowa mama gratulacje kochana! Życzę zdrówka dla Ciebie i fasoleczki ;)))

Jakie masz objawy? :)

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekowaladowa mama gratulacje:)) Chociaz jednej się udało. Ktory tydzien podejrzewasz? U mnie niestety test negatywny.:(

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • emotka Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa mama - super, gratulacje :)

U mnie dziś 30 dc - bez @ póki co.
    Wczoraj wieczorem mega ból głowy (prawej strony) u mnie się rozwinął. Wzięłam apap, dzięki czemu jakoś usnęłam ale jak się budziłam to czułam takie ćmienie w głowie.

Dzisiaj nie jest jakoś super ale nie boli, tylko coś tam czuje się w głowie niekomfortowo.

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawów brak,jedyne co skłoniło mnie do zrobienia testu to to ze zaczęłam mieć ogromną ochotę na jogurty ,jeny jak opetana! I mówię sobie a co mi tam zrobię zapewne to moja fanaberia i wymysł patrzę A tu druga kreska ,nogi jak z waty nie wiedziałam czy krzyczeć czy płakać ,zaczęłam skakać z radości (pozdrawiam sąsiadów z dołu bo mieszkam w bloku) i zauważyłam że potrafię zasnąć już o 20 ,więc nie wiem z czego to się wzięło.

SurfGirl, Edycik lubią tę wiadomość

w4squgpjeu3zkukf.png

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co to totalnie odpuscilam

SurfGirl lubi tę wiadomość

w4squgpjeu3zkukf.png
  • SurfGirl Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he, czekoladowa, tak to opisaś, że sama prawie zaczęłam skakać z radości :D Gratulacje !!!

Buziaki i miłego starania się :*
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa_mama !!! aaaaaa tak bardzo się ciesze i gratuluje kochana ! :* a mowilam Ci ze juz nie długo :) buziaki dla was :* <3

2 lipca 2016r. Marcel
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ