PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ja juz kilka lat mierze termometrem microlife - mąż kupił w internecie, bo w aptece trudno dostać tak aby mierzył do dwóch miejsc po przecinku. microlifa polecają na kursach npr. mierze w pochwie i po 30 sek jest po wszystkim08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
-
albo za tydzień (13 dpo, 32 dc) albo 18ego (21 dpo, ?? dc). Wsłuchuję się w te swoje objawy i wsłuchuję, pierś prawa mnie zaswędziała, dobrze że mężowi o tym nie powiedziałam bo by buchnął śmiechem i byłby rozlew krwi normalnie...
Tymoteuszowa lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za opinie termometru, jutro wyślę męża do taniej apteki niech zapyta o cenę a jak nie to zamówię na allegro. Ten cykl i tak będzie niemiarodajny bo zacznę kilka dni po rozpoczęciu cyklu, bo mierzymy codziennie bez dnia przerwy prawda?
A mi endo powiedziała, że popijać wodą (popijam niecałą połową szklanki 0,2) i 30-60 min przed jedzeniem 18.01 kontrola badań tarczycowychTymoteuszowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
madziaw88 - dopytaj może endo. w sumie nie wiem jaki to może mieć wpływ. Ja co prawda biorę Letrox, on jest bez tej otoczki i bez laktozy chyba więc może z nim jest inaczej
Ja mierzę codziennie - w tym cyklu nawet w czasie @ ale to ciężkie w sumie i takie rzeczywiście niefajne - ale do przeżycia
Tymoteuszowa - na mnie nie czekaj - ja mam dzisiaj dzień depresyjny i już się zastawiam na te badania w szpitalu cały dzień mędzę że nie będę miała nigdy dzieci. A na domiar złego - sufit mi cały w mieszkaniu popękał. A robiony był kilka miesięcy temu, no po prostu słabo mi na myśl, żeby to wszystko znowu robić - ten pył i w ogóle... ale już wymyśliłam jakieś ładne naklejane kasetony, więc nie płaczę tak bardzo -
Ja wczoraj troszkę się nakręciłam ale dzisiaj już zero jakiegoś ciągnięcia w podbrzuszu, piersi nic a nic w tym cyklu nie bolą. Chyba nic z tego. Całe szczęście już w tym tygodniu się wszystko wyjaśni. Najgorsze jednak to czekanie ostatnie dni przed @.
Ja w domu to nie zaczynam tematu potencjalnej ciąży bo tylko popsuje się atmosfera a jak wtedy się przytulać? To chyba jedyna rzecz na jaką mam jakiś tam wpływ. Trudne rozmowy mieliśmy miesiąc temu ale mam wrażenie że niewielki skutek to przyniosło.Astma - miflonide
Tarczyca - euthyrox
Starania o pierwsze dzieciątko ❤ -
Aha spoko to jak jutro zamówię to może po @ zdążę mierzyć razem z Wami
21.01 mam wizytę u endo także na pewno zapytam o tę wodę.
Emotka, ja w tym cyklu nawet nie zdążyłam stresować się czekaniem na @, miała być środa/czwartek a zawitała dziś. Może i lepsze to przesunięcie wcześniej bo np we wrześniu przyszła 2 dni po terminie a miałam już milion objawów
Tymoteuszowa, kiedy kolejne podejście testu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 21:13
-
Ja właśnie też walczę z zapaleniem pęcherza - pani w aptece mi wyszukała takie coś jak Urinal - podobno bezpieczne dla kobiet w ciąży, 3 tabletki dziennie miałam brać. Generalnie nie wiem czy coś pomogło czy przeszło samo, bo trwało 6 dni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 21:16
-
nick nieaktualny
-
Mia, spokojnie, a w którym dniu cyklu zażyłaś tabletkę? Na zapalenie pęcherza polecam wręcz hektolitry ciepłej wody z cytryną, żeby jak najszybciej wydalić te bakterie i zakwasić środowisko.
Tymoteuszowa, tak jest! Przynajmniej będę wiedziała czy mój cykl jest w miarę normalny. Lepiej późno niż wcale. Jutro apteka lub allegro.
Środa? w święto i oby było u Ciebie w domu bo w końcu Któraś musi zapoczątkować dobrą passę w tym roku!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 21:24
Tymoteuszowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A u mnie @ dobiega konca. Jakos dziwnie szybko w tym cyklu zawsze mecze sie ok 7 dni a tu 4 dni i prawie koniec. I wogole piersi mam caly czas nabrzmiale sutki sterczace o bardzo bolące. Nie daje mi to spokoju bo nigdy tak nie mialam nie wiem juz co mam myslec. Tez mierzylam temperature. W tym cyklu przez te wszystkie swieta sobie zapomnialam. W sumie i tak to chyba nie ma sensu bo wstaje o roznych porach i nie byloby to zbyt miarodajne.
-
madziaw88 wzięłam ją dzisiaj 14 dc. Od dwóch dni testy owu wychodziły mi negatywnie. Przed chwilą zrobiłam trzeci i dwie grube krechy. Brzuch boli jak na okres, raz po prawej raz po lewej. Czyli, chyba dopiero owu będzie. Jednak jutro chciałabym zażyć jeszcze dawkę leku, żeby mi przeszło...
Powiedzcie, kiedy po pozytywnym teście następuje owu? Cykle 29-30 dniowe. Boli mnie teraz podbrzusze. Nie dokońca wierzę tym testom...