X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • emotka Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi endo powiedziała, że można 3 małe łyczki wody aby popić euthyrox no i oczywiście nie jeść najlepiej nawet godzinkę.

Pietruszek a kiedy planujesz zrobić pierwszy test?

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
    Starania o pierwsze dzieciątko ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rób testu Pietruszek :* jeśli doda Ci to otuchy, jak @ nie przyjdzie do tego czasu, to poczekam na Ciebie i zrobię z Tobą ;) kiedy testujesz?

• gama Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz kilka lat mierze termometrem microlife - mąż kupił w internecie, bo w aptece trudno dostać tak aby mierzył do dwóch miejsc po przecinku. microlifa polecają na kursach npr. mierze w pochwie i po 30 sek jest po wszystkim

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo za tydzień (13 dpo, 32 dc) albo 18ego (21 dpo, ?? dc). Wsłuchuję się w te swoje objawy i wsłuchuję, pierś prawa mnie zaswędziała, dobrze że mężowi o tym nie powiedziałam bo by buchnął śmiechem i byłby rozlew krwi normalnie...

:(

Tymoteuszowa lubi tę wiadomość

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za opinie termometru, jutro wyślę męża do taniej apteki niech zapyta o cenę a jak nie to zamówię na allegro. Ten cykl i tak będzie niemiarodajny bo zacznę kilka dni po rozpoczęciu cyklu, bo mierzymy codziennie bez dnia przerwy prawda?

A mi endo powiedziała, że popijać wodą (popijam niecałą połową szklanki 0,2) i 30-60 min przed jedzeniem :/ 18.01 kontrola badań tarczycowych

16ud43r8bgfa44ek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszek uuu to nie lada wyzwanie dla mojej cierpliwości! :P ale nie rób wcześniej, bo po prostu może nie wyjść przez krótki czas od zagnieżdżenia np ;)

Madzia ją mierze jak mi się @skonczy. Podczas @ to dla mnie blee i nie chce ;)

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaw88 - dopytaj może endo. w sumie nie wiem jaki to może mieć wpływ. Ja co prawda biorę Letrox, on jest bez tej otoczki i bez laktozy chyba więc może z nim jest inaczej :)

Ja mierzę codziennie - w tym cyklu nawet w czasie @ ale to ciężkie w sumie i takie rzeczywiście niefajne - ale do przeżycia :)

Tymoteuszowa - na mnie nie czekaj - ja mam dzisiaj dzień depresyjny i już się zastawiam na te badania w szpitalu :( cały dzień mędzę że nie będę miała nigdy dzieci. A na domiar złego - sufit mi cały w mieszkaniu popękał. A robiony był kilka miesięcy temu, no po prostu słabo mi na myśl, żeby to wszystko znowu robić - ten pył i w ogóle... ale już wymyśliłam jakieś ładne naklejane kasetony, więc nie płaczę tak bardzo :)

• emotka Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj troszkę się nakręciłam ale dzisiaj już zero jakiegoś ciągnięcia w podbrzuszu, piersi nic a nic w tym cyklu nie bolą. Chyba nic z tego. Całe szczęście już w tym tygodniu się wszystko wyjaśni. Najgorsze jednak to czekanie ostatnie dni przed @.
    Ja w domu to nie zaczynam tematu potencjalnej ciąży bo tylko popsuje się atmosfera a jak wtedy się przytulać? ;-) To chyba jedyna rzecz na jaką mam jakiś tam wpływ. Trudne rozmowy mieliśmy miesiąc temu ale mam wrażenie że niewielki skutek to przyniosło.

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha spoko :D to jak jutro zamówię to może po @ zdążę mierzyć razem z Wami :)

21.01 mam wizytę u endo także na pewno zapytam o tę wodę.

Emotka, ja w tym cyklu nawet nie zdążyłam stresować się czekaniem na @, miała być środa/czwartek a zawitała dziś. Może i lepsze to przesunięcie wcześniej bo np we wrześniu przyszła 2 dni po terminie a miałam już milion objawów :)

Tymoteuszowa, kiedy kolejne podejście testu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 21:13

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie, czy któraś brała furagin w ciąży? Kurcze wiadomo jak się staramy mamy nadzieję, że zawsze to "już". Pęcherz mnie bolał, zaziębiłam się ciągle niby siku, a dwie krople i ból. Wzięłam dwie dawki i ulga, a teraz się boję... :(

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też walczę z zapaleniem pęcherza - pani w aptece mi wyszukała takie coś jak Urinal - podobno bezpieczne dla kobiet w ciąży, 3 tabletki dziennie miałam brać. Generalnie nie wiem czy coś pomogło czy przeszło samo, bo trwało 6 dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 21:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, Pietruszek ale wspierał :*

Madzia kupuj termometr i mierzymy! ;) jak nie będzie @ testuje w środę. Takie małe postanowienie, że wytrzymam :D

madziaw88 lubi tę wiadomość

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia, spokojnie, a w którym dniu cyklu zażyłaś tabletkę? Na zapalenie pęcherza polecam wręcz hektolitry ciepłej wody z cytryną, żeby jak najszybciej wydalić te bakterie i zakwasić środowisko.

Tymoteuszowa, tak jest! Przynajmniej będę wiedziała czy mój cykl jest w miarę normalny. Lepiej późno niż wcale. Jutro apteka lub allegro.
    Środa? w święto i oby było u Ciebie w domu bo w końcu Któraś musi zapoczątkować dobrą passę w tym roku!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 21:24

16ud43r8bgfa44ek.png
  • emotka Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymoteuszowa to testujemy razem o ile nie przyjdzie @ i nie zrobię testu we wtorek :-)

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emotka to poczekaj że mną do środy i zrobimy razem, będzie czadowo :D o ile @ nie przylezie krwista stopa...

Madzia czekam na piękny wykresik :D i mam nadzieję, że będzie drugą krecha!

• emotka Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. To byle @ nie zjawiła się. Testujemy w środę:-)

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie @ dobiega konca. Jakos dziwnie szybko w tym cyklu zawsze mecze sie ok 7 dni a tu 4 dni i prawie koniec. I wogole piersi mam caly czas nabrzmiale sutki sterczace o bardzo bolące. Nie daje mi to spokoju bo nigdy tak nie mialam nie wiem juz co mam myslec. Tez mierzylam temperature. W tym cyklu przez te wszystkie swieta sobie zapomnialam. W sumie i tak to chyba nie ma sensu bo wstaje o roznych porach i nie byloby to zbyt miarodajne.

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiscie trzymam za Was kciukasy! Tymoteuszowa Twoj wykres ciekawie sie zapowiada:)

emotka lubi tę wiadomość

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam testować w środę buuuu :P

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaw88 wzięłam ją dzisiaj 14 dc. Od dwóch dni testy owu wychodziły mi negatywnie. Przed chwilą zrobiłam trzeci i dwie grube krechy. Brzuch boli jak na okres, raz po prawej raz po lewej. Czyli, chyba dopiero owu będzie. Jednak jutro chciałabym zażyć jeszcze dawkę leku, żeby mi przeszło...

Powiedzcie, kiedy po pozytywnym teście następuje owu? Cykle 29-30 dniowe. Boli mnie teraz podbrzusze. Nie dokońca wierzę tym testom...

‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ