X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • wianna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BitterSweetSymphony wrote:
    W poprzednim cyklu byłam u gin w 8dc i coś tam wypatrzył, ale nie był pewien co to, więc kazał przyjść zaraz po okresie w następnym cyklu. W sumie nie wypytywałam Go czy to może być groźne. W tamtym cyklu nie staraliśmy się z mężem tak ostro więc średnio się tym przejęłam. Natomiast z tego co czytałam to dużo zależy od wielkości i umiejscowienia polipa. Może on uniemożliwić zagnieżdżenie zarodka, a w ciąży powoduje plamienia i może doprowadzić do poronienia. Polipa pozbyć się jest stosunkowo łatwo, poprze histeroskopie. Czytałam, że na taki zbieg idziesz rano, usypiają Cię, budzisz się i tego samego dnia wracasz do domu. Potem trzeba się oszczędzać. Jeśli kobieta nie planuje ciąży takiego polipa obserwuje się, ewentualnie leczy hormonami.

Jakbym faktycznie miała tego polipa poszłabym na ten zabieg.

Hmmm, wlasnie lekarz kazał popróbować z dzidzią i jak się nie uda przez 3 miesiące, to wtedy przyjsc do niego zaraz po @, czekam właśnie na @ w drugim cyklu starań; jutro testuje, bo miałam plamienia, jeśli to nie ciąża, to chyba coś niedobrego się z tym dzieje... Niech wcześniej zbada... Choć do końca nie miał pewności czy to polip, nawet jeśli to malutki, tak mówił. Mam jednak nadzieje, że tak jak u Ciebie, usg przekłamało :)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła przyszła :) Dzisiaj 2dc, jutro rano przyjęcie do szpitala - już na 100% :)
    I zobaczymy jak się sytuacja rozwinie - dam znać co mi tam powychodziło :)

Audo a jak u Ciebie? Jakiś test, coś? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ brak. Pewnie owulacja się przesunela i okres dostanę w 41dc. Masakra jakaś :( testu na razie nie robię. Jak nie dostanę za 2 dni to zrobię test.
    Pietruszku aż Ci zazdroszczę normalnie, wiesz na czy stoisz i możesz lecieć dalej. Daj znać co oni ci tam porobia

• dariacz Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsza jest chyba ta ciągła niepewność :-(

• BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wianna wrote:
    Hmmm, wlasnie lekarz kazał popróbować z dzidzią i jak się nie uda przez 3 miesiące, to wtedy przyjsc do niego zaraz po @, czekam właśnie na @ w drugim cyklu starań; jutro testuje, bo miałam plamienia, jeśli to nie ciąża, to chyba coś niedobrego się z tym dzieje... Niech wcześniej zbada... Choć do końca nie miał pewności czy to polip, nawet jeśli to malutki, tak mówił. Mam jednak nadzieje, że tak jak u Ciebie, usg przekłamało :)

Problem taki, że wcale możesz nie zajść w ciąże prze to. Na Twoim miejscu nie psułabym sobie nerwów i poszła wcześniej upewnić się co to właściwie jest. Lekarze mają inne podejście. Dla nich 3ms miną szybko, a dla kobiet starających się to wieczność i mnóstwo nerwów.

Życzę Ci, aby to jednak nie był polip ;) No i powodzenia w starankach

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może wybiegam za bardzo w przyszłość i za dużo sobie planuje ale powiedzcie. W lutym jadę na kurs 3 dniowy do W-wy. Podróż 4h około. Bardzo mi zależy na tym kursie. Pytanie co jeśli będę w ciazy? Wypadnie wtedy 8tc. Nie wiem czy to będzie dobre dla dziecka. Może dać sobie spokój ze staraniami w tym i następnym cyklu(kurs wypada w dni płodne mniej więcej w następnym cyklu)? Z drugiej strony mój syn coraz starszy i każdy cykl na wagę złota jest.... uspokójcie mnie i napiszcie że taki wyjazd nic złego dziecku nie zrobi ;P

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszek daj znać jak tam badania, jestem ciekawa.
    Agulka taka podróż napewno nie zaszkodzi dziecku.

U mnie w laboratorium podali dziwne normy bety:
    0-5 kobiety mężczyźni
    5-50 od 0,2 do 1 tyg ciąży...

od 0,2 tygodnia ciąży? Nie rozumiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Już tu kiedyś pisałam. Jestem w trakcie 10 cyklu starań. Staranka były :) Wczoraj (tj. 7 lub 9 dzień po skoku temp- ovu wyznaczył na 6 stycznia skok a ja uważam, że był 2 dni wcześniej :P )kłuło mnie po lewej stronie w macicy trochę poniżej pępka. Masakra. Aż nie mogłam chodzić za bardzo. I to kilka razy. Masakra. Dziś pobolewają mnie oba jajniki, bardziej lewy. Na USG we wtorek (20 dzień cyklu) lekarz widział ciałko żółte po lewej stronie i stwierdził, że owulacja była z lewego jajnika. Ja mam tylko nadzieję, że Bóg będzie łaskawy i w końcu zobaczę na wykresie temperatury, że ona jest ciągle wysoko i jest małe dzieciątko ;) Byłby to piękny prezent na 28 urodziny które mam w niedzielę :)

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki powiedzcie mi czy to możliwe żebym miała zawsze owulacje tylko z prawego jajnika? Zaobserwowałam że w czasie kiedy powinna być owulka odczuwam kłócie tylko z prawej strony, nie pamiętam bólu z lewej.

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sskorka, czytałam, że nie ma znaczenie który jajnik boli. Przed owulacją jajniki jakby puchną (oba) i to też sprawia ból, dlatego bolą nas np. chwilę jeden, potem drugi jajnik. Także nie sugerowałabym się tym. :)

Kasia ja się właśnie martwię, bo czytałam wypowiedzi lekarzy na abc zdrowie czy jakoś tak, że 9 dni od przytulanek beta jest wiarygodna. Nie wiem co o tym myśleć... Wszędzie są inne informacje. :(

• wianna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BitterSweetSymphony wrote:
    Problem taki, że wcale możesz nie zajść w ciąże prze to. Na Twoim miejscu nie psułabym sobie nerwów i poszła wcześniej upewnić się co to właściwie jest. Lekarze mają inne podejście. Dla nich 3ms miną szybko, a dla kobiet starających się to wieczność i mnóstwo nerwów.

Życzę Ci, aby to jednak nie był polip ;) No i powodzenia w starankach
    Dzięki :) tak zrobię. Jutro test... Jeśli się nie uda, to pędem do gin... Jednak cały czas mam nadzieję, że z innym powodem do niego pojde ;)

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna trzymam kciuki i daj znać jaki wynik ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 16:59

wianna lubi tę wiadomość

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    2). 03.10.19r. II Laparo

Moje ANIOŁKI:

22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • luciola Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testowałam 27 dc wieczorem 28 dc rano i oba negatywne. Chyba sobie nawkręcałam. Dziś 30 dc nie testuje, bo znowu się wkurzę. Poczekam do dnia okresu.

• Mia13 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wianna lekarze niestety, dość często dla nich to rutyna. Jesteś kolejnym przypadkiem medycznym. Nie mniej jednak znam lekarzy z powołania, to człowiek aż lepiej się czuje.

Luciola a jak długie masz cykle? Ja niepotrzebne zrobiłam betę 9 dni po przytulankach. Wyszła 1, zdania są podzielone, jedni, że za szybko, inni, że brak ciąży. A taki piękny pozytywny test owu i bóle owulacyjne...

• luciola Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31 dniowe cykle. Objawów na okres brak. Piersi nie bolą... Sama nie wiem co jest...

• luciola Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia13, chyba za szybko zrobiłaś, poczekaj do dnia okresu i wtedy spróbuj. Przy pierwszej ciąży robiłam w dniu okresu i wyszło pozytywnie wcześniej nie próbowałam.

• wianna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia13 wrote:
    wianna lekarze niestety, dość często dla nich to rutyna. Jesteś kolejnym przypadkiem medycznym. Nie mniej jednak znam lekarzy z powołania, to człowiek aż lepiej się czuje.

Ja na swojego lekarza nie mogę narzekać, naprawdę dobry chłop ;) mówił, żeby probowac, bo może to nie polip, tylko zgrubienie na przykład, a że to było w pierwszym cyklu starań, to mówił, żeby spróbować najpierw zajść :) więc zgodnie z zaleceniami próbujemy :) Jutro się okaże.. :)

Luciola, może zbyt wcześnie... Ja jutro testuje. Ale też nie mam żadnych objawów, poza płomieniem kilkudniowym tydzień po owu i bólach podbrzusza... Nic z jakiś klasyków, piersi normalnie (co aż dziwne, nawet jeśli @ miałaby przyjść), żadnych mdłości, boli głowy, może jestem trochę zmęczona i spiaca, ale kto w dzisiejszych czasach nie jest?? :P

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia13 ja robiłam betę 9 dni od owulacji. Beta ujemna i ciąży nie było. Też myślałam, że zrobiłam za wcześnie, ale po prostu w tamtym cyklu nie wyszło. Co nie znaczy, że Tobie ma nie wyjść ;)

km5sio4pjn03nphx.png
    2). 03.10.19r. II Laparo

Moje ANIOŁKI:

• Mia13 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziewczyny właśnie od 2 dni przed owulacją bolą jajniki, bardziej prawy, ciągnie podbrzusze. Piersi coraz większe i bolą okropnie... Nie wiem właśnie, mam kołowrotek... bo zagnieżdżenie może trwać chwilę? A hormon hcg też po 48 godzinach od tego. Mogłam się wstrzymać... Ostatnio w ciąży w 4 tygodniu dopiero robiłam betę wtedy była 168...

• ecencia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc staraczki. Ja się teraz nie do końca staram bo mam już córeczkę wyczekaną tutaj na ovu i teraz ma 1,5 roku. Ale poszaleliśmy w tym cyklu z mężem i ciążowe myśli nie dają mi spokoju. Chciała bym być w ciąży. Jestem w 25dc i od 4 dni boli mnie w dole brzucha taki ciągnący i piekacy niezbyt silny ból ale dziś disyć dokuczliwy. Piersi się też czasem odzywają ale nie pobolewają ciągle. Dziś rano zatestowalam ale może być za wcześnie i negatyw. Jedyne co mnie martwi, że może to nie ciąża a ja bagatelizuję delegliwości myśląc że to może oznaczać tylko jedno.

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ