X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • luciola Znajoma

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    32 dc okresu nadal brak... może jeszcze dziś się pojawi

• wianna Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luciola wrote:
    32 dc okresu nadal brak... może jeszcze dziś się pojawi
    U mnie tak samo :( i żadnych oznak @ a test negatywny...

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • dariacz Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś skoczyła mi temperatura do 37,2 mam 24dc, jeszcze 4 dni i testuję,... mam stresik mały :-)

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja :) w domu skończył mi się pakiet pplay internet, dziś w pracy młyn ale mam chwilę.

Wczoraj zrobiłam test owulacyjny, druga kreska blada ale była :):) powtórzę dziś o tej samej porze, mąż wczoraj był na nocce ale miło mnie obudził :P mam nadzieję, że dziś/jutro będzie podobnie :)

Trzymajcie się ciepło :)

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaw88 blada kreska oznacza test negatywny. Ja też tak miałam, nastomiast kolejnego dnia były dwie grube krechy. Trzymam kciuki za pozytywny teścik, ja czekam do 19-20 i będę robiła test ciążowy, o ile @ nie przyjdzie... na dodatek złapała mnie choroba biorę duomox i apap. Lekarz powiedział, że to mogę...

dariacz to testujemy podobnie. :) 19-20 termin @ mam. Temperatury nie jestem w stanie sprawdzać, bo jestem chora, więc leki działają...

wianna i luciola mi się raz cykl ze stresu przestawił z 30 na 40 dni. Robiłam chyba z 3 testy i negatywne były. Natomiast pierwszy raz mimo, że byłam w ciąży test był negatywny, bo zaszłam później. Cały cykl mi się wtedy poprzestawiał. Miałam owulację dopiero ok 27 dc....

sskorka, mi od infekcji raczej cykl się wydłużał. Zdarzały się krótsze ale nie mniej jak 24 dni. Może to jakąs infekcja kurcze, albo zrób test ciążowy... 15 dni to dziwnie krótko.

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia robilam bo bole i krwawienie w srodku cyklu przypomniały mi poronienie. Zrobiłam 2 testy w odstepie tygodnia i nic. W srode ide do gina mam nadzieje ze ta niby @ juz mi sie skonczy. Dobija mnie już to bo w ciąze nie zachodze, cykle raz 2 miesieczne raz 15 dniowe.. nie wiem juz..

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sskorka to faktycznie dziwne jakieś... 15 dni to bardzo krótki cykl. Nawet jak niby @ się nie skończy idź do lekarza. Ja kiedyś też szłam, bo miałam @ 14 dniowe. Jak się okazało mam słabe naczynia krwionośne... przy okresach czasem muszę brać cyclonaminę lub exacyl bo leje się strasznie... ja natomiast zobaczyłam jakby zadrapanie koło sutka, swędzą wręcz mnie, nie wiem od czego mi się taka ranka zrobiła...

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja łapie takiego dola ze nie wiem :(

• dariacz Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mów tak nawet, musisz być twarda, nie poddawaj się! :-)

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszek jesteś tu osobą, która nam przykład daje, więc uszy do góry i nie tracimy nadziei! Będziesz przebadana od stóp do glowy i to Ci tylko ułatwi drogę do spełnienia marzenia o zielonej kropce. Ja zaciskam mocno kciuki za Ciebie :-*

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia13 wrote:
    wianna i luciola mi się raz cykl ze stresu przestawił z 30 na 40 dni. Robiłam chyba z 3 testy i negatywne były. Natomiast pierwszy raz mimo, że byłam w ciąży test był negatywny, bo zaszłam później. Cały cykl mi się wtedy poprzestawiał. Miałam owulację dopiero ok 27 dc....
    Obawiam się, że u mnie też się właśnie cykl sporo wydłużyl... A to oznacza, że do kolejnej owulacji jeszcze bardzo długo... :( w następnym cyklu kupuje testy owu j będę sprawdzać... Jaka to złośliwość... Jak zawsze regularne miałam cykle, wiedziałam kiedy mam owu, a odkąd się staramy to jakoś tak wszystko inaczej.. :(

Pietruszku, nie smutaj się, będziesz przynajmniej wiedziała na czym stoisz, posprawdzaja to i owo i będzie jasność, coś na pewbo zaradzą a potem już tylko dwie krechy :)
    Tulimy mocno!

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • emotka Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszek, trzymamy za Ciebie kciuki. Nie dołuj się, jesteś w dobrych rękach.

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
    Starania o pierwsze dzieciątko ❤
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wianna bo tak działa stres. Staracie się, bardzo Wam zależy, cykl się przestawia. Znam to, mi się przestawił jednorazowo na 40 dni, myślałam, że zwariuję. Dlatego w tym próbowałam testów owulacyjnych. Pokazały skok LH, po owulacji to już chyba nie powinno się nic wydłużyć.

Pietruszek co się stało? Jesteś na dobrej drodze do rozwiązania problemu. Lekarz bardzo chce Ci pomóc, to duży krok do przodu. Dzięki temu napewno będziesz mogła zajść w ciążę. Uszka do góry!

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie jakie te nasze starania są trudne. Bierzemy leki, witaminy, dbamy o siebie, badamy się co chwilę, a mimo wszystko nie wychodzi. Czasem jak już się uda to nagle okazuje się że cos było nie tak i za wcześnie się cieszyliśmy. Niektóre "panny" piją, palą że tak powiem" dają" komu popadnie i potem rodzą zdrowe dzieci, których nie zawsze pragną. Gdzie tu jest sprawiedliwość?

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, póki co mam ograniczony dostęp do internetu :/

wczoraj zrobiłam test owulacyjny, druga kreska też blada, Mia napisałaś, że i tak negatywny to tak zaznaczyłam :( dziś też zrobię, lekarz mówił, że jajeczkowanie poniedziałek, wtorek, temp też spada.

Pietruszku, nie łam się, jesteś w dobrych rękach i niech Cię przebadają na wylot :]

sskorka, jak ja wysypałam lekarzowi, euthyrox, jod, magnez, kwas foliowy, wit C, żelazo, wit D, wapno to powiedział, że jestem jak jego ciotka z torbą leków :)

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sskorka tak niestety właśnie jest, że osoby, które nie planują ciąży palą, piją i zdrowe dzieci rodzą. Czasem nawet robią wiele by ciąży nie donosić...

madziaw88 na ulotce właśnie jest napisane, że tylko kreska tak samo mocna jak kontrolna albo ciemniejsza jest pozytywnym wynikiem, ja mam dzisiaj 28dc...

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję, że dziś albo jutro kreska będzie już ładna :)

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaw88 tak to chyba działa, w 12dc nie widziałam wcale drugiej kreski, w 13 dc bardzo blada, a w 13dc. dwie grube tłuste krechy. No, ale 9 dni po rzekomej owulacji beta hcg z krwi wynosiła 1. Niepotrzebnie ją robiłam, to chyba za szybko. Teraz siedzę i się stresuję czy się udało...mąż mi mówił nie rób tego testu z krwi to za szybko...

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia, a kiedy termin @?

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaw88 tak 19-20 stycznia, zastanawiam się czy jutro testować... szyjki nie umiem wyczuć, wiem, że jest miękka i śluzu białego dużo...

‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ