X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wytrzymaj do terminu :P łatwo mówić ale wiem. Ja jutro robię badania, TSH, FT4, żelazo i morfologia, w środę kontrola z wynikami u endo i biegnę na USG do ginekologa po owulacji chce mnie zobaczyć :)

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kupione 4 testy ciążowe, to chyba już obsesja, naprawdę. :D Zależało mi, żeby wiedzieć szybciej, bo muszę dostać luteine, a moja lekarka od lutego ma urlop...
    A usg po owulacji ma jakiś sens? Ja nie jestem biegła w tych sprawach... :)

• Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczyny :) u mnie 14 pojawiły sie plamienia i okres sie rozkręcił ;( zwolniłam sie z pracy więc na razie starania odstawiamy na dalszy tor ale znając moje szczescie nawet jak bedziemy sie kochac na 2 dni przed nastepnymokresem to zajde w ciaze hehe bo nie mam pracy i teraz nawet byśmy nie chcieli no ale jak powiedział moj maz jak bedzie to bedzie ;) teraz szukam innej pracy a co wyjdzie zobaczymy a może jest nam dane miec jednego maluszka ;) ja poczułam ulge zwalniając sie od tych kretynów jutro ide do nich na zakupy hehe i tylko po to bedę tam chodzić a jak mnie zdenerwują to ich opiernicze i tyle

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • dariacz Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia13 wrote:
    Ja mam kupione 4 testy ciążowe, to chyba już obsesja, naprawdę. :D Zależało mi, żeby wiedzieć szybciej, bo muszę dostać luteine, a moja lekarka od lutego ma urlop...
    A usg po owulacji ma jakiś sens? Ja nie jestem biegła w tych sprawach... :)

Heh, to ja kupiłam 10 testów :-D - obsesja! ;-)

• emotka Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, wiele z nas chciałoby choć to jedno dziecko :) Trzeba patrzeć na plusy :) Oczywiście wiem, że chciałabyś kolejne tak bardzo jak ja to pierwsze. Teraz na luzie z pewnością Ci się uda :)
    Ja też mam trochę stresa podobnie tak Ty. Skończy mi się niebawem umowa i będę bez pracy a nie mogę sobie na to pozwolić i nie wiem czy już szukać innej. Wolałabym zaciążyć, pójść na L4 i mieć z głowy jeden problem. Przypuszczam, ze ten stres też może być przyczyną, że się nie udaje.
    Zastanawiam się czy nie odpuścić sobie nawet tych testów owulacyjnych.
    Zapisałam się jutro na jogę, idę pierwszy raz. Może trochę wyluzuję :)

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
    Starania o pierwsze dzieciątko ❤
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaw88 robisz testy owulacyjne o tej samej porze? Ich się ponoć nie robi z porannego moczu.

emotka a może spróbuj jednak testy owulacyjne, będziesz miała chociaż orientację czy wzrasta u Ciebie ten hormon LH. Stres ma bardzo duże znaczenie w staraniu o dziecko...

Karola może teraz wyluzujesz, znajdziesz lepsza pracę, a dzidziuś się pojawi i będziesz bardzo szczęśliwa.

dariasz no przebiłaś mnie, u mnie jutro 29 dzień cyklu, myślę czy testować. :)

• dariacz Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testy owulacyjne robiłam codziennie o 19 :-)
    Mia13 ja już dzisiaj bym chciała a mam 26 dc ;-) więc Tobie powinno już wyjść

• Mia13 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dariacz tylko nie wiem czy popołudniu by wyszło. W pierwszej ciąży właśnie popołudniu był negatywny, a rano blada kreska... boję się, bo 9dpo beta była 1... (wg testu owu 4 (może 5)stycznia była owulacja a beta hcg robiłam 13 stycznia)

• dariacz Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zrób jutro rano :-) dla pewności, ja jeden zrobię dziś a drugi jutro rano ;-)

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia, codziennie o 21, dziś wzięłam ze sobą do pracy i będę działać, wczoraj kreska była ciut mocniejsza.

Co do badania temperatury, rano termometr mi wypadł i było 36.35, za chwilę zmierzylam normalnie i było 36.22 i co zaznaczyć?:)

16ud43r8bgfa44ek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam do testów owulacyjnych zakupionych na allegro takie rady:

1. Nie używaj pierwszego moczu po wybudzeniu, ponieważ LH jest syntetyzowane
    w twoim ciele i wynik na teście będzie nieprawidłowy.
    2. Najlepiej poddawać mocz testowi między godziną 10 a 20.
    3. Mocz powinien być poddawany testowi o tej samej porze każdego dnia.
    4. Należy ograniczyć spożywanie płynów w ciągu 2 godzin przed wykonaniem testu.

A jeśli chodzi o kreski, to ja nigdy nie miałam drugiej kreski w tym samym kolorze co kontrolna, a test był pozytywny. Na drugi dzień już nie było drugiej kreski. Owulację na pewno miałam :)

• dariacz Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety dziś test wyszedł negatywny zobaczę jutro rano, jak też będzie negatywny to będę czekać na @ ;)

• alicia Nowa

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem nowa, więc witam ciepło ;)
    To mój pierwszy tak dziwny cykl.. Uwaga, będzie długo, bardzo Was przepraszam..
    Więc.. Owulacja bardzo mi się opóźniła, ale też wyraźnie ją czułam a raczej dni płodne, bo kiedy dokładnie nastąpiła owu - nie wiem, nie byłam w stanie tego ogarnąć ;)
    Myślę, że zaczęła się od bardzo bolesnego skurczu brzucha, kłucia promieniującego aż do pach i na plecy! Na drugi dzień wstałam zła jak osa i kłóciłam się o wszystko a to nie jest jednak mój charakter..
    W kolejnych dwóch dniach zalewał mnie śluz - mleczno - wodnisty.. Pojawiły się zakwasy na brzuchu, ból jajników i pleców.. Wtedy pomacałam swoją szyjkę ;) była mega rozpulchniona, mięciutka..W tym samym czasie bardzo zaczęły mi się przesuszać usta i w ogóle całe ciało swędziało. Miałam mdłości, bardzo źle czułam się psychicznie.. Jakiś niepokój, dół, przygnębienie.Sutki miałam bardzo wrażliwe.
    I w zasadzie od tamtej pory, czuję to cały czas, choć już z ciut mniejszym nasileniem.
    Od tamtego czasu (od początkowych objawów) minęły prawie dwa tygodnie a ja nadal, ale już sporadycznie, czuję rozpieranie w podbrzuszu, chwilowe kłucia w macicy, także w nocy, kilka razy bóle jak na @, wczoraj - sekundowy, ale bardzo bolesny skurcz, z całą pewnością nie związany z trawieniem ;) nigdy tego nie czułam..
    Teoretycznie, zbliża mi się okres, mam jakieś kilka, dwa, max trzy dni a ZAWSZE w tym czasie zajadam się słodyczami i bolą mnie piersi. Obecnie, nie mogę patrzeć na słodycze a piersi.. Zrobiły mi się troszkę pełniejsze, sutki trochę spuchły i pojawiły się żyłki i otoczki wokół brodawek. To w sumie już wcześniej obserwowałam, ale dlaczego nie bolą.. Dziwne.
    No i mam parcie na pęcherz, też w sumie przed okresem normalne.
    To, co mnie zastanawia: piersi, słodycze i sucha skóra i to dziwne uczucie w jajnikach i podbrzuszu od owulacji!!
    U ginekologa byłam tydzień temu, bo i tak miałam iść. Nie mam żadnych torbieli, wszystko jest OK, miałam ślad płynu w zatoce Douglasa a więc owulacja była na pewno; na stwierdzenie ew. ciąży było oczywiście za wcześnie.
    Test robiłam parę dni temu, negatywny, ale też było za wcześnie.
    Na betę nie idę, cierpliwie poczekam. Nigdzie mi się nie spieszy, i tak zdrowo się odżywiam, biorę kwas foliowy itd. :)
    Teraz chciałam jedynie podpytać, czy takie wariactwa są normalne mimo braku ciąży, braku torbieli i przy na co dzień uregulowanym poziomie hormonów??
    Ma ktoś "taką urodę"??
    Boję się, że i ja taką urodę właśnie zaczynam mieć, bo jeśli chodzi o ciążę - przed tymi dniami współżyłam parę dni, ale nie do końca i to był akurat weekend, więc tak się złożyło, że po alkoholu a więc te plemniki chyba za słabe mogły być..:)

• alicia Nowa

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyle napisałam a jeszcze zapomniałam o bulgotaniu w brzuchu i wzmożonym pragnieniu. Muszę też dodać, że te wszystkie "akcje" nasilają się wieczorem.

• Mia13 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaw88 ja też robiłam testy owu o 21, co do temperatury to raczej nie mierzyłam, więc ciężko mi powiedzieć...

dariacz może spróbuj rano, ja nie wytrzymałam i zrobiłam teraz... są dwie kreski, jedna bledsza, ale widoczna, tylko mam lekkie brązowe plamienie i takie bezbolesne skurcze w dole brzucha, co mnie martwi...

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam przedzialy chwilą test owu, piękne 2 krechy :)

16ud43r8bgfa44ek.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia13 wrote:
    dariacz może spróbuj rano, ja nie wytrzymałam i zrobiłam teraz... są dwie kreski, jedna bledsza, ale widoczna, tylko mam lekkie brązowe plamienie i takie bezbolesne skurcze w dole brzucha, co mnie martwi...

Jej... Jakieś objawy masz?? Druga kreska dobrze wróży... ;)
    To i ja zatestuje jutro, rozpaliłaś we mnie iskierkę nadziei :)))
    A Ty powtórz rano koniecznie :)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • dariacz Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powtórzę, ale coś mi się wydaje, że to nie będzie mój cykl :(

• dariacz Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia13 wrote:
    madziaw88 ja też robiłam testy owu o 21, co do temperatury to raczej nie mierzyłam, więc ciężko mi powiedzieć...

Ale super u Ciebie przynajmniej coś się pojawiło, gratuluję! :) Kiedy masz wizytę u ginekologa?

• BlueBerry23062015 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Moje Drogie :)

pojawiam sie u Was bo chyba nastal taki czas w moim zyciu ze moge probowac dalej ;) moj synus urodzil sie przez CC 23.06.2015 wszystko bylo dobrze przez cala ciaze..cos jednak sie zlego wydarzylo w ostatnich godzinach przed odejsciem wod i lekarze mimo ogromnej walki nie uratowali Aniolka :( zmarl 25.06.2015..w styczniu mija 7 miesiac..a ja po pozwoleniach lekarza po pol roku zaczynam starania..tzn w szpitalu mowili pol roku..inny mowil.na wiosne..a jeszcze inny ze rok to minimum jakie trzeba odczekac ;) rana sie nie zagoila na duszy i serduszku ale ona sie nje zagoi nigdy..
    obecnie mija 30 dzien cyklu...temperatura wczoraj podskoczyla z 36,7-36,8 na 37,2 i tak juz drugi dzien..nie ma @ i nawet plamienie sie nie pojawia..a zazwyczaj tego dnia cyklu plamienia wystepowaly..moze mam kilka dni przesuniecia..nie wiem..poczekam 3-4 dni..i bede sie testowac..chyba ze @sie pojawi..ale jak na razie pozdrawiam cieplutko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 22:22

"Ważne, że jesteś..nie ważne gdzie!
    I to się liczy, a reszta nie!
    Szymon ur. 23.06.2015 / 23:57
    zm. 25.06.2015 / 00:32

f2w3flw1lpuzx0i9.png
‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ