PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam serdecznie. Przychodzę do was z zapytaniem. Jestem ok 8dfl i dziś trzeci dzień śluzu kawa z mlekiem i mini strzepki krwi. Podbrzusze jak na @. Temp do góry idzie .czy to może być problem z progesteronem czy jakaś szansa na implantacje? Miał ktoś podobnie jak ja?
-
Hej dziewczyny, ja spędzam pierwsza dobę w szpitalu. Bilans? 5 wkłuć aby 3 razy pobrać krew, czytaj 5 siniaków, a kolejne przede mną dzisiaj miałam badania podstawowe i hormony," oraz badanie ginekologiczne, jutro jeżeli dobrze zrozumiałam prolaktyna a w niedziele obciążenie glukoza. Rano wychodzę. Siedzę sama na sali - przynajmniej nikt mi nie będzie chrapał obok sie rodzą dzieci i mam cicha nadzieje ze wkrótce tez wyładuje na 2gim pietrze tego szpitala...
madziaw88 lubi tę wiadomość
-
Pietruszek mam nadzieję, że te badania Ci pomogą. Czy oprócz badań, lekarz jeszcze zdiagnozuje Cię? Czy z tymi badaniami musisz iść do swojego lekarza?
U mnie 26 dc mój mąż nadal uważa, że test wyjdzie pozytywny. Nie był zadowolony, że 9 dni po przytulankach robiłam badanie, uważa, że za szybko i tylko się denerwuje teraz. -
Zakupiłam w Rossmannie testy owulacyjne Facelle. Czy któraś z Was je używała? Czy są dobre i ładnie wskazują na owulacje? Sama nie wiem kiedy mam zacząć testować. Teraz mam tak nieregularne cykle. Jutro chyba zacznę. To będzie 10dc.
Pietruszek masz szczęście, że jesteś sama na sali. Ja zawsze trafiałam na mega chrapiące babki. Śpij dobrze i śnij o swoim maluczku
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
BitterSweetSymphony ja przy cyklach 30 dniowych zaczęłam w 12dc, pierwsze dwa negatywne, 14dc pozytywny. @ powinna być jakoś 20 stycznia, 9 dni od przytulanek 24dc beta 1... jedni, że niestety, inny, że za szybko i strata kasy i nerwów na badanie... więc czekam do @
pietruszek, ale co mają Ci zdiagnozować na podstawie tych badań, są jakieś przypuszczenia? Ile masz lat, jeżeli to nie tajemnica... -
pietruszku, powodzenia masz rację, niech badają ile się da.
Bitter, też zakupiłam testy.
Właśnie wróciłam od ginekologa, wszytko dobrze, pęcherzyk w jajniku lewym 18 mm, wyliczył, że owulacja może być poniedziałek-wtorek, w środę idę rano znów na USG i do tej pory mam wykorzystywać męża akurat będę po kontroli u endo i będę miała świeże badania TSH, FT4 i żelazo
Pytałam też o męża, powiedział, że fizjologicznie jest rok na zajście w ciążę, a jak się nie uda to po roku będą badać mnie i męża. Niedoczekanie..
I stąd moje pytanie, skoro owu ma być pon - wt czy dziś mogę zrobić test owulacyjny? sama dla siebie czy poczekać do jutra? Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże bo bardzo chce mi się sikuWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 21:27
-
nick nieaktualnyMia13 wrote:Z moimi cyklami nie jest łatwo. Mąż jest za granicą, teraz był dość długo, a tak na 3 dni max 4... terminy też różne. Jakoś podcięło mi to skrzydła, chociaż koleżanka z pracy uważa, że zrobiłam badanie za szybko...
ja też tak mam
cięźko było utrafić, w końcu wylądowaliśmy na IVF -
nick nieaktualny
-
Mia - badał. Tam jest wszystko w porządku zobaczymy co wynajdą - jak będę miała wyniki to sie podzielę - co zrobili i co wyszło i jakie jest dalsze leczenie. Fajnie jakby udało im ske tego dowiedzieć w miarę szybko - jestem w 3dc wiec może nie będzie stracony cykl, a z odpowiednia kuracja która wyniknie z badań - może będzie tym wyczekanym
NiecierpliwaKarolina, emotka lubią tę wiadomość
-
Pietruszek, trzymam kciuki. Ja trochę odpuszczam. Zrobiłam kolejne badanie TSH i powoli odbijam się od dna. Z 0,04 mam 0,18. Norma zaczyna się od 0,30 więc może to jest powód braku ciąży. Tak sobie myślę. Za miesiąc lub dwa może już będzie TSH w normie i wtedy się uda. Tak więc ten miesiąc na luzie. Choć pewnie w drugiej połowie cyklu luz zostawię w niepamięci i tak będę liczyła że może się udało
Katola, co u Ciebie?Astma - miflonide
Tarczyca - euthyrox
Starania o pierwsze dzieciątko ❤ -
Ja brałam antybiotyk w tamtym cyklu i nie miałam żadnych krwawień co nie znaczy, że u Ciebie to nie jest od antybiotyku.
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)