PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
pietruszku, zrób test albo betę. Piszą, że zamiast @ może być lekkie krwawienie swoją drogą masz piękny wykres!!
Ja dziś pierwszy raz zmierzyłam tempkę, niezbyt to przyjemne a ta minuta była wietrznością, zawsze po budziku wskakuje do mnie kot się miziać a teraz "nie miałam" ręki żeby go głaskać bo trzymałam termometr. Najgorsze jest to, że jak pracuję tydz 6-14, tydz 14-22 to tempkę codziennie muszę badać o 4:10 no trudno.
A jak na wykresie można ustawić kolorki leków itp? Bo póki co mam wszystko szare smutneWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 06:35
-
Była była ja juz nie robię bo mi wychodzą negatywy. Tez mnie pobolewa i temp znowu spadła...
Madziaw hmm długo mi termometr wykasuje temp bo 15 sekundach Max. Przyzwyczaisz ske potem juz będziesz to automatem nawet przez sen wpisywać kolorki sa chyba tylko jak sie ma abonament wykupiony
Patyczek w srodku czerwony jak wino nowy cykl nowe możliwości, szpital w czwartekWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 07:15
-
Mam pytanie Testy owulacyjne najlepiej kupić w rossmanie? Owulacja wypada mi 20.01 a do tej pory chyba nie zdążą dojść z allegro, termometr też dziwnie długo szedł, mimo, że kurier. Bo trzeba robić je już przed owu, prawda?
Pietruszek, mierzę do momentu "piknięcia" a w instrukcji jest napisane, że trzeba badać minutę, mam firmy Microlife, póki co się stosuję
Idź do szpitala, przynajmniej "za darmo" Cię przebadają. Mnie w tym mcu czeka wizyta endo 100 zł + badania z 50 zł (TSH, FT4, żelazo, morfologia) i wizyta u gina pewnie 180zł z USGWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 08:02
-
Dziewczyny co do testów nie wiem czy w rossmannie najlepsze, ale do apteki nie miałam jakoś natchnienia iść. Ja robiłam pierwszy wg instrukcji w 12dc, 3 test wyszedł mi pozytywny. W opakowaniu jest 5 testów, więc dwa mi jeszcze zostały. :)Brzuch mnie dalej boli na dole i jajniki, chyba nospę w końcu zjem, bo można?
No mi wyszło, że owulacja była 4 stycznia, termin @ 19-20 stycznia, nie wiem właśnie kiedy mogę betę zrobić...
Pietruszek ja na szyjkę już nie patrzę, bo czytałam wypowiedź jakiegoś lekarza, że szyjka to nie wyrocznia na początku ciąży. Zresztą i tak nie bardzo umiem ją wyczuć, a boję się, że złapię tylko jakąś infekcję... U mnie się od wczoraj żółtawy śluz pojawił, dużo... -
Ja teraz zaryzykowałam i raz jedyny sprawdziłam bo mam opory przed pchniem tam rak - zawsze mimo dokładnego umycia jakieś zarazki mogą wejść i tez czytałam ze czasem szyjka zamyka sie dużo pózniej w przypadku ciąży... Wiec chyba tez nie będę badać tym sposobem
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny. Jestem po poronieniu w 3 miesiącu ciązy. Odczekałam 3 przepisowe miesiące no i dziś zastanawiam się czy jestem w ciąży. Dziś 28 dc. 24 dc wylało się ze mnie mnóstwo białego śluzu, 26 dc pulsowanie lewego jajnika i w ciąż lejący się śluz. Brak bolących piersi. 27 dc zemdliło mnie w pracy, a wieczorem zauważyłam płodny śluz, a to jest niemożliwe, bo dni płodne miałam od 28.12 do 2.01. Czy w 28 dc mogę zrobić już test?
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Pietruszek zazdroszczę Twojego podejścia. Mnie sie już płakać chce, bo na pewno sie nie udalo i sie nie uda, bo cos jest nie tak i bedzie problem i w ogole nie zajde, chociaz to dopiero 2 cs
Ile Wy sie staracie?
dziewczyno spokojnie:) nie ma co panikować.Tu na forum są dziewczyny, które starają się dużo dużo dłużej, ja się starałam 11 cykli i pykło(mam nadziję). Nie ma co szukać na siłę, jedynie co na siłę to przestać myśleć o ciąży:D ja miałam takie nastawienie mniej więcej po 7 cyklach nieudanych. Więc głowa do góry:)
-
luciola wrote:Cześć dziewczyny. Jestem po poronieniu w 3 miesiącu ciązy. Odczekałam 3 przepisowe miesiące no i dziś zastanawiam się czy jestem w ciąży. Dziś 28 dc. 24 dc wylało się ze mnie mnóstwo białego śluzu, 26 dc pulsowanie lewego jajnika i w ciąż lejący się śluz. Brak bolących piersi. 27 dc zemdliło mnie w pracy, a wieczorem zauważyłam płodny śluz, a to jest niemożliwe, bo dni płodne miałam od 28.12 do 2.01. Czy w 28 dc mogę zrobić już test?
Terminy podobne do moich! Daj znać czy testujesz i kiedy i jaki wynik
Ja miałam plamienia czerwone i brązowe tydzień po owu, cykle tez ok. 30 dniowe, czekam do piątku z testowaniem, żadnych objawów poza tym... Chociaż raz mnie zemdliło, ale wieczorem i pomyślałam wtedy "Ale Ty jesteś dobra, żeby aż tak tę ciążę sobie wkręcać"Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
NiecierpliwaKarolina wrote:Panikuję trochę, bo mam wycięta tarczycę. Co prawda jestem na comiesiecznych "ploteczkach" u endo i tsh 1,6 obecnie, ale obawa z tyłu głowy caly czas jest
Luciola testuj
-
Skali, lekarzem co prawda nie jestem, ale wielokrotnie konsultowałam sprawę starań z moją gin i też z endo i obie stwierdziły, że jak tylko zajde w ciążę to od razu do sprawdzenia tsh, bo trzeba będzie podnieść dawkę Eythyroxu, bo w ciąży zwiększa sie zapotrzebowanie na te hormony. Także nie chcę się mądrować i wtrącać, ale skonsultuj to moze jeszcze z jakimś innym lekarzem? Bo wiem, że im wyższe tsh tym wzrasta ryzyko poronienia.
Trzymam kciuki za Ciebie i pisz od razu jak u lekarza -
NiecierpliwaKarolina wrote:Skali, lekarzem co prawda nie jestem, ale wielokrotnie konsultowałam sprawę starań z moją gin i też z endo i obie stwierdziły, że jak tylko zajde w ciążę to od razu do sprawdzenia tsh, bo trzeba będzie podnieść dawkę Eythyroxu, bo w ciąży zwiększa sie zapotrzebowanie na te hormony. Także nie chcę się mądrować i wtrącać, ale skonsultuj to moze jeszcze z jakimś innym lekarzem? Bo wiem, że im wyższe tsh tym wzrasta ryzyko poronienia.
Trzymam kciuki za Ciebie i pisz od razu jak u lekarza
-
pietruszek wrote:Karola jakbyś mnie widziała miesiąc temu.... Ryk depresja płacz beczenie i co tylko i ze juz nigdy!! Sama sie sobie dziwie ze tak dobrze to zniosłam w tym cyklu
Ja rozpoczynam 13 cykl oby był szczęśliwy
ja też płakałam jak wcześniej przyszła @ a teraz jakoś mi obojętne -
nick nieaktualny