X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszku, zrób test albo betę. Piszą, że zamiast @ może być lekkie krwawienie :):) swoją drogą masz piękny wykres!! :)

Ja dziś pierwszy raz zmierzyłam tempkę, niezbyt to przyjemne :P a ta minuta była wietrznością, zawsze po budziku wskakuje do mnie kot się miziać a teraz "nie miałam" ręki żeby go głaskać bo trzymałam termometr. Najgorsze jest to, że jak pracuję tydz 6-14, tydz 14-22 to tempkę codziennie muszę badać o 4:10 :D no trudno.

A jak na wykresie można ustawić kolorki leków itp? Bo póki co mam wszystko szare smutne :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 06:35

16ud43r8bgfa44ek.png
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była była :) ja juz nie robię bo mi wychodzą negatywy. Tez mnie pobolewa i temp znowu spadła...

Madziaw hmm długo mi termometr wykasuje temp bo 15 sekundach Max. Przyzwyczaisz ske potem juz będziesz to automatem nawet przez sen wpisywać :D kolorki sa chyba tylko jak sie ma abonament wykupiony

Patyczek w srodku czerwony jak wino :) nowy cykl nowe możliwości, szpital w czwartek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 07:15

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie :) Testy owulacyjne najlepiej kupić w rossmanie? Owulacja wypada mi 20.01 a do tej pory chyba nie zdążą dojść z allegro, termometr też dziwnie długo szedł, mimo, że kurier. Bo trzeba robić je już przed owu, prawda?

Pietruszek, mierzę do momentu "piknięcia" a w instrukcji jest napisane, że trzeba badać minutę, mam firmy Microlife, póki co się stosuję :)
    Idź do szpitala, przynajmniej "za darmo" Cię przebadają. Mnie w tym mcu czeka wizyta endo 100 zł + badania z 50 zł (TSH, FT4, żelazo, morfologia) i wizyta u gina pewnie 180zł z USG :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 08:02

16ud43r8bgfa44ek.png
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A a a ok :) ja w takim razie tez sie wyposażenie. Mi tr z Allegro faktycznie trochę szły. Jak dobrze wyliczysz to ok 3-4 testy powinny wystarczyć - nie wiem ile ich tam jest w paczce. Powodzenia!! :)

madziaw88 lubi tę wiadomość

• Mia13 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do testów nie wiem czy w rossmannie najlepsze, ale do apteki nie miałam jakoś natchnienia iść. Ja robiłam pierwszy wg instrukcji w 12dc, 3 test wyszedł mi pozytywny. W opakowaniu jest 5 testów, więc dwa mi jeszcze zostały. :)Brzuch mnie dalej boli na dole i jajniki, chyba nospę w końcu zjem, bo można?

No mi wyszło, że owulacja była 4 stycznia, termin @ 19-20 stycznia, nie wiem właśnie kiedy mogę betę zrobić...

Pietruszek ja na szyjkę już nie patrzę, bo czytałam wypowiedź jakiegoś lekarza, że szyjka to nie wyrocznia na początku ciąży. Zresztą i tak nie bardzo umiem ją wyczuć, a boję się, że złapię tylko jakąś infekcję... U mnie się od wczoraj żółtawy śluz pojawił, dużo...

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz zaryzykowałam i raz jedyny sprawdziłam bo mam opory przed pchniem tam rak - zawsze mimo dokładnego umycia jakieś zarazki mogą wejść :) i tez czytałam ze czasem szyjka zamyka sie dużo pózniej w przypadku ciąży... Wiec chyba tez nie będę badać tym sposobem :)

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszek zazdroszczę Twojego podejścia. Mnie sie już płakać chce, bo na pewno sie nie udalo i sie nie uda, bo cos jest nie tak i bedzie problem i w ogole nie zajde, chociaz to dopiero 2 cs :-/
    Ile Wy sie staracie?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osiwieje niedługo :) chyba owulacja się przesunela skoro @nie ma jeszcze tylko dziwne z tymi plamieniami w tym miesiącu. Pójdę do gienka jak już będzie po @. Tylko kiedy ona przyjdzie

• luciola Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem po poronieniu w 3 miesiącu ciązy. Odczekałam 3 przepisowe miesiące no i dziś zastanawiam się czy jestem w ciąży. Dziś 28 dc. 24 dc wylało się ze mnie mnóstwo białego śluzu, 26 dc pulsowanie lewego jajnika i w ciąż lejący się śluz. Brak bolących piersi. 27 dc zemdliło mnie w pracy, a wieczorem zauważyłam płodny śluz, a to jest niemożliwe, bo dni płodne miałam od 28.12 do 2.01. Czy w 28 dc mogę zrobić już test?

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Pietruszek zazdroszczę Twojego podejścia. Mnie sie już płakać chce, bo na pewno sie nie udalo i sie nie uda, bo cos jest nie tak i bedzie problem i w ogole nie zajde, chociaz to dopiero 2 cs :-/
    Ile Wy sie staracie?

dziewczyno spokojnie:) nie ma co panikować.Tu na forum są dziewczyny, które starają się dużo dużo dłużej, ja się starałam 11 cykli i pykło(mam nadziję). Nie ma co szukać na siłę, jedynie co na siłę to przestać myśleć o ciąży:D ja miałam takie nastawienie mniej więcej po 7 cyklach nieudanych. Więc głowa do góry:)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panikuję trochę, bo mam wycięta tarczycę. Co prawda jestem na comiesiecznych "ploteczkach" u endo i tsh 1,6 obecnie, ale obawa z tyłu głowy caly czas jest :-/

Luciola testuj ;-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • luciola Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać, że cykle mam 31, więc pare dni mi jeszcze zostało. I chcę zrobić i nie chcę. Boję się...

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jakbyś mnie widziała miesiąc temu.... Ryk depresja płacz beczenie i co tylko i ze juz nigdy!! Sama sie sobie dziwie ze tak dobrze to zniosłam w tym cyklu :)

Ja rozpoczynam 13 cykl oby był szczęśliwy :)

• wianna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luciola wrote:
    Cześć dziewczyny. Jestem po poronieniu w 3 miesiącu ciązy. Odczekałam 3 przepisowe miesiące no i dziś zastanawiam się czy jestem w ciąży. Dziś 28 dc. 24 dc wylało się ze mnie mnóstwo białego śluzu, 26 dc pulsowanie lewego jajnika i w ciąż lejący się śluz. Brak bolących piersi. 27 dc zemdliło mnie w pracy, a wieczorem zauważyłam płodny śluz, a to jest niemożliwe, bo dni płodne miałam od 28.12 do 2.01. Czy w 28 dc mogę zrobić już test?

Terminy podobne do moich! Daj znać czy testujesz i kiedy i jaki wynik :)
    Ja miałam plamienia czerwone i brązowe tydzień po owu, cykle tez ok. 30 dniowe, czekam do piątku z testowaniem, żadnych objawów poza tym... Chociaż raz mnie zemdliło, ale wieczorem i pomyślałam wtedy "Ale Ty jesteś dobra, żeby aż tak tę ciążę sobie wkręcać" ;)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panikuję trochę, bo mam wycięta tarczycę. Co prawda jestem na comiesiecznych "ploteczkach" u endo i tsh 1,6 obecnie, ale obawa z tyłu głowy caly czas jest :-/

Luciola testuj ;-)
    ja ostatnie tsh miałam 2,13 do tej pory biorę eutyrox ale gin będzie kazała mi go odstawić bo ona jest zwolenniczką teorii, że jeżeli coś jest w normie to tabletek się nie bierze. A ja sama trochę na własną rekę brałam i teraz się boje, że mi się ta tarczyca posypie. Przed tym jak mi inny lekarz gin przepisał miałam 3,20

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali, lekarzem co prawda nie jestem, ale wielokrotnie konsultowałam sprawę starań z moją gin i też z endo i obie stwierdziły, że jak tylko zajde w ciążę to od razu do sprawdzenia tsh, bo trzeba będzie podnieść dawkę Eythyroxu, bo w ciąży zwiększa sie zapotrzebowanie na te hormony. Także nie chcę się mądrować i wtrącać, ale skonsultuj to moze jeszcze z jakimś innym lekarzem? Bo wiem, że im wyższe tsh tym wzrasta ryzyko poronienia.
    Trzymam kciuki za Ciebie i pisz od razu jak u lekarza :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali, lekarzem co prawda nie jestem, ale wielokrotnie konsultowałam sprawę starań z moją gin i też z endo i obie stwierdziły, że jak tylko zajde w ciążę to od razu do sprawdzenia tsh, bo trzeba będzie podnieść dawkę Eythyroxu, bo w ciąży zwiększa sie zapotrzebowanie na te hormony. Także nie chcę się mądrować i wtrącać, ale skonsultuj to moze jeszcze z jakimś innym lekarzem? Bo wiem, że im wyższe tsh tym wzrasta ryzyko poronienia.
    Trzymam kciuki za Ciebie i pisz od razu jak u lekarza :-)
    no właśnie wiem, czytałam też co dziewczyny pisały, no ale zobaczę co mi powie, przed wizytę muszę zrobić tsh. Jak będzie kręcić to będę szukać innego lekarza

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszek wrote:
    Karola jakbyś mnie widziała miesiąc temu.... Ryk depresja płacz beczenie i co tylko i ze juz nigdy!! Sama sie sobie dziwie ze tak dobrze to zniosłam w tym cyklu :)

Ja rozpoczynam 13 cykl oby był szczęśliwy :)

ja też płakałam jak wcześniej przyszła @ a teraz jakoś mi obojętne :/

16ud43r8bgfa44ek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszek rozkreciła Ci się @?

• Mia13 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny szyjkę mam wysoko, ledwo ją czuję i twardą. Ja mam ciągle wrażenie,że jest lekko otwarta, może po porodzie...

Pietruszek co tam u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 21:58

‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ