PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje przeziębienie pecherza okazało się zakażeniem układu moczowego i skończyło się antybiotykiem i l4. Powinny mi się zacząć dni płodne ale raczej przy antybiotyku nici ze starań. Ogólnie wielka pauza ze staraniami. Z mężem już się dogadaliśmy:) szkoda że ta choroba mi się przyplątała:(
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
Mam pytani, moja szyjka macicy jest twarda i zamknięta, na średniej wysokości. 3dni po owulacji zaczęło mnie lekko ściskać w brzuchu. Mam wzdęcia, gazy a dziś (czyli 5 dni po ovu) mam zawroty głowy i brzuch nie odpuszcza. Zaczynają boleć mnie piersi. Przed owulacją robiłam testy owulacyjne: pierwszy wyszedł negatywny ale kreska była widoczna, drugiego dnia to samo, natomiast trzeciego dnia dwie czerwone mocne kreski czyli pozytywny i tego dnia się kochaliśmy z mężem. Na drugi dzień kontrolne zrobiłam test i wyszedł negatywny następnego dnia również. Obserwowałam szyjkę macicy i po owulacji zaczęła się zamykać. Czy mogę być w ciąży? Okres powinnam dostać między 20 a 23 stycznia.
-
Hej - możesz być ale to dużo za wcześnie na jakiekolwiek objawy - przy dobrych wiatrach dzisiaj być może dopiero byłoby zagnieżdżenie a na objawy trzeba i tak poczekać aż zagnieżdżone jajeczko wydzieli jakieś hormony ponieważ sama zapłodniona komórka jest neutralna dla organizmu. Szyjka zwykle zamyka sie po owulacji i otwiera znowu na okres. Także moim zdaniem to co opisujesz nie może świadczyć ani o ciąży ani o jej braku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 12:25
-
Pietruszek masz racje ale boję się chyba. Potem jakby coś było nie tak z dzidziusiem to bym sobie nie wybaczyła. Mam wolne wiec probuje znalezc endokrynologa bo dostalam skierowanie, ale w moim miescie to będzie trudniejsze niż myslałam.
Tymoteuszowa a starałas sie przy antybiotyku?
-
Dariacz ja przez ostatni rok miałam juz uwierz mi WSZYSTKIE objawy ciąży a w żadnej nie byłam i po roku nerwów i stresów postanowiłam odpuścić i nie stresować sie w fazie literalnej tylko czekać na @ u mnie objawy sa mocno zawodne
Sskorka wiem ze do endo cieżko sie dostać ja mam pakiet z pracy do prywatnej przychodni a i tak tam czekam miesiąc jeżeli chodzi o NFZ to jest furtka - ja byłam honorowym dawca szpiku i z tej okazji mam prawo do końca życia chodzić do wszystkich poradni bez kolejki - może na przyszłość warto sie zapisać jako potencjalny dawcadariacz lubi tę wiadomość
-
Ja prywatnie chodzę do endokrynologa, mam już skierowanie na NFZ, wizyta w sierpniu i do tej pory muszę przekimać na płatnych wizytach. My wczoraj zaczęliśmy starania w nowym cyklu. Pop pracy odbieram termometr, co nieco poczytam i jutro zaczynam.
MACIE JAKIEŚ RADY, SPOSTRZEŻENIA? Termometr będzie na szafce nocnej obok łóżka, bo wiem, że nie można wstawać.
Powodzenia Wam -
Ja sie zarejestrowałam w bazie dkms dla honorowych dawców szpiku po 3 latach do mnie zadzwonili ze jest biorca, oddałam szpik (2 ukłucia w przedramiona) i po sprawie życie uratowane, szpik po 3 miesiącach zregenerowany a ja mam bez kolejki NFZ polecam bo to super doświadczenie
emotka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny