X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • emotka Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszek, jak u Ciebie? Było testowanie?

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
    Starania o pierwsze dzieciątko ❤
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie negatywy :) niech sie w szpitalu głowią o co chodzi bo ja juz nie wiem :)

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje przeziębienie pecherza okazało się zakażeniem układu moczowego i skończyło się antybiotykiem i l4. Powinny mi się zacząć dni płodne ale raczej przy antybiotyku nici ze starań. Ogólnie wielka pauza ze staraniami. Z mężem już się dogadaliśmy:) szkoda że ta choroba mi się przyplątała:(

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszek tak mi przykro :(

Ssorka o nie :( same źle wieści... mi przy antybiotyku rzeczywiście nic nie wyszło... I nawet p. Doktor mi mówiła, że raczej nie bardzo wyjdzie. Ale już niedługo znów wracasz do gry :* na zdrowo! :D

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sskorka24 niby antybiotyk przekreśla ale ile to sie historii słyszało o tym ze dziewczyny brały tabletki antykoncepcyjne, zachorowały, antybiotyk i wyszła z tego niechciana ciąża? :)
    Także nie przekreślaj całkowicie :)

• dariacz Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 
    Mam pytani, moja szyjka macicy jest twarda i zamknięta, na średniej wysokości. 3dni po owulacji zaczęło mnie lekko ściskać w brzuchu. Mam wzdęcia, gazy a dziś (czyli 5 dni po ovu) mam zawroty głowy i brzuch nie odpuszcza. Zaczynają boleć mnie piersi. Przed owulacją robiłam testy owulacyjne: pierwszy wyszedł negatywny ale kreska była widoczna, drugiego dnia to samo, natomiast trzeciego dnia dwie czerwone mocne kreski czyli pozytywny i tego dnia się kochaliśmy z mężem. Na drugi dzień kontrolne zrobiłam test i wyszedł negatywny następnego dnia również. Obserwowałam szyjkę macicy i po owulacji zaczęła się zamykać. Czy mogę być w ciąży? Okres powinnam dostać między 20 a 23 stycznia.

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej - możesz być ale to dużo za wcześnie na jakiekolwiek objawy - przy dobrych wiatrach dzisiaj być może dopiero byłoby zagnieżdżenie a na objawy trzeba i tak poczekać aż zagnieżdżone jajeczko wydzieli jakieś hormony ponieważ sama zapłodniona komórka jest neutralna dla organizmu. Szyjka zwykle zamyka sie po owulacji i otwiera znowu na okres. Także moim zdaniem to co opisujesz nie może świadczyć ani o ciąży ani o jej braku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 12:25

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszek masz racje ale boję się chyba. Potem jakby coś było nie tak z dzidziusiem to bym sobie nie wybaczyła. Mam wolne wiec probuje znalezc endokrynologa bo dostalam skierowanie, ale w moim miescie to będzie trudniejsze niż myslałam.
    Tymoteuszowa a starałas sie przy antybiotyku?

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • dariacz Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie, więc czekam na okres, może nie przyjdzie ;-)

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariacz ja przez ostatni rok miałam juz uwierz mi WSZYSTKIE objawy ciąży a w żadnej nie byłam :) i po roku nerwów i stresów postanowiłam odpuścić i nie stresować sie w fazie literalnej tylko czekać na @ :) u mnie objawy sa mocno zawodne :)

Sskorka wiem ze do endo cieżko sie dostać ja mam pakiet z pracy do prywatnej przychodni a i tak tam czekam miesiąc :( jeżeli chodzi o NFZ to jest furtka - ja byłam honorowym dawca szpiku i z tej okazji mam prawo do końca życia chodzić do wszystkich poradni bez kolejki - może na przyszłość warto sie zapisać jako potencjalny dawca :)

dariacz lubi tę wiadomość

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prywatnie chodzę do endokrynologa, mam już skierowanie na NFZ, wizyta w sierpniu i do tej pory muszę przekimać na płatnych wizytach. My wczoraj zaczęliśmy starania w nowym cyklu. Pop pracy odbieram termometr, co nieco poczytam i jutro zaczynam.

MACIE JAKIEŚ RADY, SPOSTRZEŻENIA? Termometr będzie na szafce nocnej obok łóżka, bo wiem, że nie można wstawać.

Powodzenia Wam :)

16ud43r8bgfa44ek.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nfz moge miec termin na marzec 2017..:/ No to faktycznie Pietruszek jest z tego ogromna korzysc. Nic moze znajde cos szybciej.

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszek jak na to trafilas? na czym to dokladnie polega?

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zarejestrowałam w bazie dkms dla honorowych dawców szpiku :) po 3 latach do mnie zadzwonili ze jest biorca, oddałam szpik (2 ukłucia w przedramiona) i po sprawie :) życie uratowane, szpik po 3 miesiącach zregenerowany a ja mam bez kolejki NFZ :) polecam bo to super doświadczenie :)

emotka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssorka tak, staraliśmy się jak brałam antybiotyk. To był nasz pierwszy miesiąc takich Max świadomych staranek i nie wyszło...

dariacz lubi tę wiadomość

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie cały miesiąc starałam na antybiotykach i nie wyszło w listopadzie :)

• emotka Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietuszek, przykro mi. Nowy cykl przed nami:-) Szpital kiedy?

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
    Starania o pierwsze dzieciątko ❤
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw musi sie @ rozkręcić bo mam iść w 3dc :) dzisiaj juz coraz konkretniejsze plamienie wiec czwartek albo piątek :)

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, gdzie mierzycie temperaturę?:P

16ud43r8bgfa44ek.png
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środku :) znaczy waginalne. Co do minuty o tej samej porze dnia rano przed wstaniem :) potem wpisuje w aplikacje na telefonie i ruszam na podbój świata :) chociaż ostatnio to on mnie podbija :(

‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ