X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszku, nie łam się :( a ja Wam powiem, że poprzednie cykle jakoś się spinałam, że to na pewno już a teraz po nieudanym grudniowym jakoś tracę nadzieję, że kiedykolwiek się uda :( jakoś mi tak obojętnie :( starania będą ale pewnie znów nic z tego..Nawet przytulanka kiedyś były inne jak się nie staraliśmy.. psycha mi siada.

Pietruszku, miałam pocieszyć a sama zamulam :/

16ud43r8bgfa44ek.png
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale masz dokładnie tak jak ja :( a u mnie dodatkowo same przytulanka sa jakby koniecznością z jednej strony a z drugiej mało w nich przyjemności - próbujemy próbujemy i nic tylko boli :( uwierzcie mi ze to dobija jak mało co, plus do tego ciągły brak ciąży - i w ogóle nie czuje sie jak kobieta. Teraz to dopiero zaleciło smutem aż mi łzy poleciały :(

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pamiętam jak mówiłam do jeszcze wtedy chłopaka, teraz już męża "jak fajnie będzie jak będziemy się starać o dziecko" bez spiny, że będzie ciąża, kiedy chcemy itp. a to niestety samo życie :)

Tak się zastanawiam, czy w tym tyg jeszcze przed owulacją iść do gina czy będzie widział pęcherzyk itp. w następnym tyg do pracy mam na popołudnie, robię badania do endo, wizytę mam rano.. no coż, do gina pójdę bez badań.

Pietruszku, ile się staracie? Przede mną 6 cykl..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 19:44

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze a jak ja pomyslę że po pierwszym razie w gumie gdzie nie było jeszcze do końca myślałam że jestem w ciąży i kupiłam 1 test ciązowy to była masakra jak przez kilka dni do brzucha mówiłam i głaskałam hehe a teraz jak chcemy to nie idzie zycie jest nie sprawiedliwe i fakt seks nie jest dla przyjemniści ( chociaz w grudniu był nie patrzyłam na nic ) robi sie to by zrobic dziecko taka prawda

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia88 jakbym siebie słyszała.... a potem gdy nadszedł upragniony czas starań to ja oszalałam... i tak jest do teraz z każdym cyklem coraz gorzej i gorzej... w piątek mąz idzie na badania aż się boję wyników... prawda jest taka że my babki ciągle jesteśmy u ginka a niestety chłopy badać się nie chca.. mi na ostatniej wizycie lekarz powiedział, ze w dzisiejszych czasach wina leży w 60% po stronie faceta i to oni powinni badać się w pierwszej kolejności.
    pietruszku nie łam się kochana. nie jesteś sama. wiem, ze to przykre szczególnie jak dookoła wpadają gówniary, ale może i my się doczekamy.

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ sie nie może zdecydować czy zaczynamy nowy cykl czy nie. Przed nami pechowa 13tka :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem szczerze że nawet już rozważam inseminacje. lekarz wstrzyknie zdrowe plemniki w dobrym momencie i nie będę się martwić czy one dolecą na czas czy są zdrowe itp.

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ja wiem ale dziewczyny nigdy przenigdy seks nie sprawił mi przyjemności. Ja tam w srodku chyba czucia nie mam w ogóle. Może jakieś słabe ukrwienie czy cos i przez to tez problemy... Nie wiem :(

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audo ja juz o tym czytałam. To jest dobra metoda jak po stronie chłopa cos jest nie halo - wtedy sie im ułatwia zadanie. W pierwszej kolejności niech on sie zbada (mi tez gin mówił ze 60% leży po stronie partnera dzisiaj). Jeżeli ma dobra ruchliwość to inseminacja jest bez sensu. Wtedy właśnie wrogość śluzu najpierw, hormony w fazie literalnej a potem drożność. Taka jest myśle najbardziej racjonalna kolejność :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokładnie :) hormony mam w normie. wszystko wyjaśni się w piątek

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw sie. U mojego wyszło wszystko rewelacja nawet ponad normę. Czyli to ja jestem jakaś felerna :(

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania mężczyzny robi się prywatnie? ginekolog mówi jakie trzeba zrobić? Kurczę, może pójdę w piątek i zapytam o męża..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 20:37

16ud43r8bgfa44ek.png
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gin powiedziała po prostu ze badanie nasienia i poleciła jednego lekarza. Tylko prywatnie było chyba można. Min 3 dni musi sie facet wstrzymac przed, może to zrobić w domu (bardzo ewentualnie) pod warunkiem ze w Max 30 min dowiezie na miejsce. Po godzinie chyba sa wyniki do odbioru :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 20:33

• Mia13 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki uszy do góry. Ja jestem zabiegana, ale Wam podczytuję. Odliczam dni do @, czy wytrzymam. Boję się, że zaczne robić moje testy ciążowe a dzisiaj dopiero 22 dc... do 29 jeszcze czas, korci mnie beta...

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rób bo za wcześnie!! ;) zabraniam :)

A ja przed chwila zajrzałam do siebie i mam plamienie na różowo, tylko w srodku. Nic juz nie rozumiem sytuacja zmienia sie co godzinę. Cycuchy dalej bolą, głowa boli, brzuch na okres z kolei NIE boli... Tylko test uparcie negatywny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 21:20

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam wszystkim! Piszę bo mam podobne odczucia do Ciebie Mia13, dzis dopiero 23 dc a ja nie moge spac, gapię sie w swój wykres, jakby miał mi cos powiedzieć i chociaż twardo postanowiłam ze testu nie zrobię i "będzie co ma byc" to wiecie jak jest...Beta tez kusi...trzymam za Was mocno kciuki, tak bardzo nam życzę naszych fasolek

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszek, a może u Ciebie za wcześnie na test i tam się bobo rozwija, a nie @ rozkręca. ;-) Ten test mnie kusi strasznie, tym bardziej, że od 12 dc mam bóle jajników, aż do dzisiaj. Cycki wręcz swędzą... no i cholerny trądzik... zwariuje, kiedyś się tego pozbyłam. Czasem coś wyskoczyło,a teraz znowu policzki i jakaś kaszka w dodatku na brodzie, jak się cholerstwa pozbyć? To boli... Pietruszek a może zrób betę?

Pauka a jakie długie masz cykle? Ja mam 29-30 dni. Ja nie bardzo mogę "będzie co ma być", bo jak test tylko wyjdzie + śmigam po luteinę. Poroniłam raz, a z drugą ciążą krwawiłam. W dodatku mam fizyczną pracę, ciężkie rzeczy do dźwigania...

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale jak? Szyjka twarda i wysoko, ale otwarta jak na mój gust :( fajnie by było ale jakoś nie wierze w to :( może i za wcześnie bo zrobiłam dzisiaj z porannego i to był 13dpo dopiero ale pierwszy dzień spodziewanej miesiączki. Kurczę. Teraz to ja sie stresuje :( zobaczę jak rano temp i będzie może wiadomo...

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia13 ja tez 29-30 chociaż po poronieniu raczej 29. W międzyczasie zaliczyłam jeszcze ciąże biochemiczna, pewnie gdybym sie wstrzymała z testowaniem to oszczedzilabym sobie tylu trudnych emocji...sama nie wiem...
    No jeśli takie masz zalecenia to rzeczywiscie im szybciej wiesz tym lepiej :) i co? Planujesz zrobić betę? Kiedy?
    Pietruszek, zaciskam mocno kciuki, moze to ten szczęśliwy cykl? W swoje cuda cieżko mi wierzyć, w Wasze jakos mam duzo wiary, głowa do góry!

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszek robiłas test? U mnie dalej nic. brzuch czasami czuje ale tak jak na okres. Wb nocy wstawalam kilka razy i byłam pewna ze juz jest a tam nic..
    Cholera może wcale nie było owulacji?

‹‹ 503 504 505 506 507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ