X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audobrandessa I jak dzisiaj rano? Bo u mnie temperatura lekko w gore... Hm :)

emotka, Tymoteuszowa lubią tę wiadomość

• BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie do Was bo zaczynam się martwić swoim stanem. Już od paru miesięcy dziwnie przechodzę @. Najpierw pojawia się ból typowo miesiączkowy, ale potem przeradza się to w ból całego brzucha. Jest to ból kłujący. Nie raz wręcz mnie skręca. Często przez parę dni nie mogę się wyprostować. Chodzę zgięta w pół. Tabletki (Ibuprom) pomagają tylko na bóle miesiączkowe, ale ból brzucha po nich nie mija. Dodam, że zawsze biorę dwie na raz. Bywa, że w dzień łykam ich od 6 do 8 sztuk. Miesiączki nie są bardzo obfite (najgorszy pierwszy dzień). Naczytałam się tyle i boję się, że to może być endometrioza :(:(

Czy któraż z Was ma podobne objawy i co mogą one oznaczać?

Pietruszek, Audobrandessa trzymam kciuki za Wasze fasolki!

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • emotka Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszek wrote:
    Audobrandessa I jak dzisiaj rano? Bo u mnie temperatura lekko w gore... Hm :)

Trzymam kciuki:-)

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
    Starania o pierwsze dzieciątko ❤
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bitter ja niestety nie wiem nic na ten temat :( leć do lekarza i dopytaj bo żadnych objawów nie można bagatelizować! A taka ilośc ibupromu dziennie jest bardzo szkodliwa :(

• emotka Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bitter, mi też zawsze towarzyszył ibuprom. Muszę brać co 4 godz. żeby jakoś funkcjonować. Zawsze mi raczej pomagał chyba że za późno wzięłam tabletkę to troszkę musiałam się przemeczyc zanim zaczeła działać. Od wczoraj 1 dc biorę Apap trochę słabiej na mnie działa.
    Zwykle jednak przeciwbólowe dają radę. Może jednak powinnaś wybrać się na konsultację do lekarza.

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
    Starania o pierwsze dzieciątko ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj bardzo bolał mnie brzuch myślałam że juz dostanę wstrętnej @. ale nie. dzisiaj rano poszłam na betę wyniki o 13. dzisiaj rano plamienie beżowo brązowe ale tylko wewnątrz. eh będzie @.
    pietruszek to dobry znak ;) trzymam kciuki ;)
    bitter idź do dobrego gina. warto to sprawdzić. mnie też bardzo zawsze boli, bez ketonalu nie daję rady, ale mnie boli tylko podbrzusze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta ponieżej 0,1 więc nie tym razem. powodzenia dziewczyny :)

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi!! :( ja jestem ciagle w grze ale tak jak ciagle podkreślam jakoś średnio to widzę...

• BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odp.

Dziś rano byłam na pobraniu krwi. Wybuliłam trochę kasy, ale co tam. Zrobiłam: TSH, Ft3, Ft4 (14 mam wizytę u endo), FSH, LH, Prolaktynę, Estradiol, Testosteron no i najważniejszy teraz dla mnie marker CA 125, który ponoć podwyższony wskazuję na endometriozę.

We wtorek idę do ginekologa, który ma sprawdzić czy to co widział ostatnio to polip. Popytam go o te bóle. Swoją drogą chyba coś na usg powinien wypatrzyć. Jak nie to pewnie czeka mnie laparoskopia.

Audobrandessa przykro mi. Przyszły cykl jest Twój.

Pietruszek będziesz tym naszym szczęśliwym początkiem Nowego Roku ! ;)

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam za Was kciuki. Jak człowiek próbuje zajść w ciążę, każdy dzień jest wiecznością w oczekiwaniu na test.

Audobrandessa szkoda kurcze, ale musisz próbować dalej.

Pozdrawiam!

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was po małej przerwie (w pracy młyn) i ogólnie brak czasu na nic.
    Widzę, że średnio się nam tu wiedzie. Ten cykl dla większości z nadzieją, a jednak nieudany. Może pietruszkowi chociaż się uda.. :)
    Mi skończyła się @ i trzeba powoli działać. W pon po pracy odbieram z poczty termometr i dołączam do Was! :)

emotka, pietruszek lubią tę wiadomość

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaw88 ja dalej wierzę, że może mi się udało. Dzisiaj mam 21 dc. Owu wg testów 15 dc. Niestety do testu jeszcze chwilę, bo cykle mam 29-30dni. Niestety psychika działa. Wczoraj kupiłam testy, aż 3.... Mnie codziennie bolą jajniki, raz jeden raz drugi i sutki takie wrażliwe. Na @ też tak było, ale mam nadzieję, że może jednak... skoro test owu był pozytywny. :)

emotka lubi tę wiadomość

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia, oby oby :) testy owu masz z internetu? Ja może w tymmcu spróbuję z takimi testami :)

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaw88 testy kupiłam w rossmannie te domowe laboratorium, wg tej ulotki zaczełam od 12dc. 12dc negatywny zero drugiej kreski, 13dc bardzo blada, a 14dc gruba mocna krecha. Bóle jajników tak jakby potwierdziły, że test chyba dobrze działa. Nie byłam pewna czy je kupić, ale promocja plus głos wewnętrzny mówiły TAK. :)

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja miałam te z Allegro - średnio mi pokazywały - kreska nigdy nie była ciemniejsza i nagle znikła a owu była (przynajmniej na to wskazuje temp)

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za opinię :) jutro odbieram termometr z apteki i zacznę mierzyć tempkę i chyba zakupię te z rossmana. Nowy cykl..

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpowiedzcie ile dni po owulacji można zrobić betę?

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok 24h minie odkąd sie komórka zapłodni a potem wędruje i dopiero po zagnieżdżeniu zaczyna sie wydzielać hormon. Wędruje od 4 do 12 dni i po około 3 dniach od zagnieżdżenia juz by cos było w krwi wykrywalne. Czyli idąc najkrótsza ścieżka - jakieś hmm 7-8 dni po owu ale poprawcie mnie dziewczyny jak cos pomyliłam :)

• Mia13 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam opinię, że 14 dpo ale wtedy mam termin @, to sobie mogę test domowy zrobić... Boże to czekanie jest wieczne, ja chcę już wiedzieć!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam Pietruszku? Kiedy test? Ale jestem ciekawa! :)

My za tydzień około zaczynamy starania :) nie chce się nakrecac, ale wiecie jak to jest... chcę na luzie, zobaczymy jak to będzie :)
    Udanego cyklu laseczki :*

‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ