X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audobrandessa I jak dzisiaj rano? Bo u mnie temperatura lekko w gore... Hm :)

emotka, Tymoteuszowa lubią tę wiadomość

• BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie do Was bo zaczynam się martwić swoim stanem. Już od paru miesięcy dziwnie przechodzę @. Najpierw pojawia się ból typowo miesiączkowy, ale potem przeradza się to w ból całego brzucha. Jest to ból kłujący. Nie raz wręcz mnie skręca. Często przez parę dni nie mogę się wyprostować. Chodzę zgięta w pół. Tabletki (Ibuprom) pomagają tylko na bóle miesiączkowe, ale ból brzucha po nich nie mija. Dodam, że zawsze biorę dwie na raz. Bywa, że w dzień łykam ich od 6 do 8 sztuk. Miesiączki nie są bardzo obfite (najgorszy pierwszy dzień). Naczytałam się tyle i boję się, że to może być endometrioza :(:(

Czy któraż z Was ma podobne objawy i co mogą one oznaczać?

Pietruszek, Audobrandessa trzymam kciuki za Wasze fasolki!

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • emotka Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszek wrote:
    Audobrandessa I jak dzisiaj rano? Bo u mnie temperatura lekko w gore... Hm :)

Trzymam kciuki:-)

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
    Starania o pierwsze dzieciątko ❤
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bitter ja niestety nie wiem nic na ten temat :( leć do lekarza i dopytaj bo żadnych objawów nie można bagatelizować! A taka ilośc ibupromu dziennie jest bardzo szkodliwa :(

• emotka Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bitter, mi też zawsze towarzyszył ibuprom. Muszę brać co 4 godz. żeby jakoś funkcjonować. Zawsze mi raczej pomagał chyba że za późno wzięłam tabletkę to troszkę musiałam się przemeczyc zanim zaczeła działać. Od wczoraj 1 dc biorę Apap trochę słabiej na mnie działa.
    Zwykle jednak przeciwbólowe dają radę. Może jednak powinnaś wybrać się na konsultację do lekarza.

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
    Starania o pierwsze dzieciątko ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj bardzo bolał mnie brzuch myślałam że juz dostanę wstrętnej @. ale nie. dzisiaj rano poszłam na betę wyniki o 13. dzisiaj rano plamienie beżowo brązowe ale tylko wewnątrz. eh będzie @.
    pietruszek to dobry znak ;) trzymam kciuki ;)
    bitter idź do dobrego gina. warto to sprawdzić. mnie też bardzo zawsze boli, bez ketonalu nie daję rady, ale mnie boli tylko podbrzusze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta ponieżej 0,1 więc nie tym razem. powodzenia dziewczyny :)

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi!! :( ja jestem ciagle w grze ale tak jak ciagle podkreślam jakoś średnio to widzę...

• BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odp.

Dziś rano byłam na pobraniu krwi. Wybuliłam trochę kasy, ale co tam. Zrobiłam: TSH, Ft3, Ft4 (14 mam wizytę u endo), FSH, LH, Prolaktynę, Estradiol, Testosteron no i najważniejszy teraz dla mnie marker CA 125, który ponoć podwyższony wskazuję na endometriozę.

We wtorek idę do ginekologa, który ma sprawdzić czy to co widział ostatnio to polip. Popytam go o te bóle. Swoją drogą chyba coś na usg powinien wypatrzyć. Jak nie to pewnie czeka mnie laparoskopia.

Audobrandessa przykro mi. Przyszły cykl jest Twój.

Pietruszek będziesz tym naszym szczęśliwym początkiem Nowego Roku ! ;)

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam za Was kciuki. Jak człowiek próbuje zajść w ciążę, każdy dzień jest wiecznością w oczekiwaniu na test.

Audobrandessa szkoda kurcze, ale musisz próbować dalej.

Pozdrawiam!

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was po małej przerwie (w pracy młyn) i ogólnie brak czasu na nic.
    Widzę, że średnio się nam tu wiedzie. Ten cykl dla większości z nadzieją, a jednak nieudany. Może pietruszkowi chociaż się uda.. :)
    Mi skończyła się @ i trzeba powoli działać. W pon po pracy odbieram z poczty termometr i dołączam do Was! :)

emotka, pietruszek lubią tę wiadomość

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaw88 ja dalej wierzę, że może mi się udało. Dzisiaj mam 21 dc. Owu wg testów 15 dc. Niestety do testu jeszcze chwilę, bo cykle mam 29-30dni. Niestety psychika działa. Wczoraj kupiłam testy, aż 3.... Mnie codziennie bolą jajniki, raz jeden raz drugi i sutki takie wrażliwe. Na @ też tak było, ale mam nadzieję, że może jednak... skoro test owu był pozytywny. :)

emotka lubi tę wiadomość

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia, oby oby :) testy owu masz z internetu? Ja może w tymmcu spróbuję z takimi testami :)

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaw88 testy kupiłam w rossmannie te domowe laboratorium, wg tej ulotki zaczełam od 12dc. 12dc negatywny zero drugiej kreski, 13dc bardzo blada, a 14dc gruba mocna krecha. Bóle jajników tak jakby potwierdziły, że test chyba dobrze działa. Nie byłam pewna czy je kupić, ale promocja plus głos wewnętrzny mówiły TAK. :)

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja miałam te z Allegro - średnio mi pokazywały - kreska nigdy nie była ciemniejsza i nagle znikła a owu była (przynajmniej na to wskazuje temp)

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za opinię :) jutro odbieram termometr z apteki i zacznę mierzyć tempkę i chyba zakupię te z rossmana. Nowy cykl..

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpowiedzcie ile dni po owulacji można zrobić betę?

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok 24h minie odkąd sie komórka zapłodni a potem wędruje i dopiero po zagnieżdżeniu zaczyna sie wydzielać hormon. Wędruje od 4 do 12 dni i po około 3 dniach od zagnieżdżenia juz by cos było w krwi wykrywalne. Czyli idąc najkrótsza ścieżka - jakieś hmm 7-8 dni po owu ale poprawcie mnie dziewczyny jak cos pomyliłam :)

• Mia13 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam opinię, że 14 dpo ale wtedy mam termin @, to sobie mogę test domowy zrobić... Boże to czekanie jest wieczne, ja chcę już wiedzieć!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam Pietruszku? Kiedy test? Ale jestem ciekawa! :)

My za tydzień około zaczynamy starania :) nie chce się nakrecac, ale wiecie jak to jest... chcę na luzie, zobaczymy jak to będzie :)
    Udanego cyklu laseczki :*

‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ