X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Luucy Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy możliwe żeby objawem ciąży był brak objawów? A dokładnie od około dwóch miesięcy odkąd zaczęliśmy poważniejsze starania miałam mega PMS już ponad tydzień przed miesiączką - bolały piersi i brzuch jakbym zaraz miała dostać okres. Teraz to już 34 dc i nadal nic nie boli, piersi mięciutkie, czasem coś zakłuje przez chwilę - test ciążowy dwa dni temu negatywny. Nie nakręcam się i nie robię bety, bo moje cykle nie są super regularne - ok. 29-31 dni (tylko grudniowy miał 34 dni, i w sierpniu jakiś wybryk, bo 44 dni, ale wyjeżdżaliśmy na urlop do Grecji i to może z tego powodu).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 09:00

010i3e3k3szwmdsp.png
  • Tusia20 Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaknikow nie czuje ale szyjke macicy mam nisko twarda i zamknieta na amen,partner mi to wczoraj powiedzial bo sama nawet nie pomyślałam. Moze na wiele rzeczy nie zwracam uwagi a dwa u mnie nawet ciężko wyczuc czy brzuch jest twardy bo mam 6-pac na brzuchu... ale piersi skoczyly juz prawie o rozmiar bo za duzy stanik na mnie pasuje :D @ planowo za rowny tydzień nie wiem jak ja to wytzymam... mam nadzirje ze nie wyjde na furiatke ktora sobie objawy ciaxy uroila :D

• Tusia20 Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie przed okresem nigdy nic nie bolało ewentualnie dzien dwa przed takie dziwne uczucie na dole, teraz czuje to od pieciu dni codziennie nie caly czas ale systematycznie dwa trzy razy dziennie a do @ daleeeeeeeko.

• nikolaem Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luucy może tak być, że wszystkie objawy zanikają na samym początku, dużo kobiet tak ma. Za to potem, jakoś po miesiącu się pojawią już takie konkretne ;D Tak naprawdę te pierwsze objawy między owulacją a spodziewaną @ odczuwa niewiele kobiet, mam na myśli takie solidne objawy, a nie zmęczenie, czy wrażliwe piersi. Ale to jest kwestia bardzo indywidualna i ciężko coś poradzić, najważniejsze chyba żeby właśnie symptomy w tym cyklu się różniły od poprzednich i była to dość zauważalna zmiana ;)

Tusia20 trzymam kciuki żeby się udało!

• ddorota Nowa

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie forumowiczki jestem tutaj nowa, zalogowałam się, ponieważ mam problem, z którym nie mogę sobie poradzić. Mam PCOS, ponad rok brałam leki stymulujące (począwszy od clostilbegytu skończywszy na pregnylu), oczywiście bez sukcesu. Wczoraj byłam w szpitalu (8dc), na planowanych dzisiaj zabieg laparoskopii, elektrokaugulacji. Zostałam zdyskwalifikowana z zabiegu. Pani dr powiedziała mi, że wewnątrz są resztki krwi menstruacyjnej (co po zabiegu może powodować zrosty) oraz, że niepokoi ją poziom b-hcg równy 0,228, a powinien być mniejszy od 0,1, zatem mogę być w bardzo wczesnej ciąży. Kochaliśmy się z mężem w trakcie okresu, ale czy byłoby to możliwe, żeby w tym czasie zaszła w ciąże? Żeby mieć w miarę regularny okres co miesiąc biorę duphaston na wywołanie i tak też było w tym miesiącu. Od tygodnia czuję mdłości, ale ostatni tydzień był dla mnie wyjątkowo stresujący, więc sądziłam, że jest tym spowodowane. Dodam, że dzisiaj zrobiłam test owulacyjny i wyszły dwie kreski. Natomiast ciążowy negatywny, no ale przy takim bhcg to raczej zrozumiałe. To wszystko dla mnie nie trzyma się kupy. Czy możliwe jest, żebym była w ciąży?
    Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za odpowiedź.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 12:26

• nikolaem Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem zorientowana w lekach stymulujących i PCOS, ale wydaje mi się raczej niemożliwe zajść w ciąże w trakcie @...

• nikolaem Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dzień spodziewanej @. Na razie nie przyszła, zamiast tego mam ciągłe uczucie 'mokrości' i brązowe plamienie, takie bardziej porównywalne do wydzieliny, nie było w nim śladu krwi. Zdarzyło się to jednorazowo i dość obficie, teraz na razie spokój... Jak myślicie, to dobry znak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikolaem ja niestety nie jest w stanie odpowiedzieć, ale trzymam kciuki żeby to był dobry znak :) u mnie jutro 10dpo jak myślicie warto zatestować? Czy wstrzymać się jeszcze?

• Amina Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny... ja nadal nie mam @! Tylko ta kropeczka wczoraj rano i nic. No tak to na pewno nie miałam nigdy! Test wczoraj robiłam rano i negatywny chyba będzie trzeba jeszcze raz testować. Matko ale emocje ahhahaha

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na szczęście mam zabiegany dzień w pracy więc mało o tym myślę, wieczorem siłownia z M dla odprężenia :)

Ale znam te emocje, bo chyba ja jutro zatestuję chociaż obawiam się rozczarowania :(

• nikolaem Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amina najważniejsze, że jeszcze nie ma @. Testy dopiero później mogą wyjść pozytywne.

Ffilpiek ja bym jeszcze poczekała parę dni ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba tak zrobię, poczekam do niedzieli i wtedy ewentualnie jeszcze w poniedziałek 28dc zrobię betę dla pewności. Skoro tyle wytrzymałam kilka dni dam radę

• Amina Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal cisza i czuje tam na dole takie uczucie pełna, takie napięcie, kupiłam testy i rano będę znów próbować.
    Kłuje mnie jajnik ^^
    Sutki drażliwe już cały tydzień.

Najbardziej mnie zastanawia ta plamka, bo gdyby nie to to bym myślała, że @ się spóźnia.

Filpiek poczekaj jeszcze, dasz radę!

Nikolaem dzięki za słowa otuchy ^^

• Amina Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikoleem a U Ciebie nadal nie ma @?;)

• Amina Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dwa testy negatywne, okresu brak, delikatna brązowa wydzielina. Na pewno przyjdzie @ z opóźnieniem. Tylko dlaczego ta plamka 2 dni przed okresem. Coś jest nie tak?

• Tusia20 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro, mi tez sie tak zdarzało, ta brązowa plamka to zapowiedz okresu nic groźnego przynajmniej moja ginekolog kazala mi sie wtedy nie martwic ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amina łączę się z Tobą, niestety u mnie 10dpo test negatywny więc czekam na okres już się pogodziłam, że to nie ten czas. Ale następne dni płodne będziemy na wyjeździe więc może tam coś zaskoczy.

• nikolaem Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ :(

• Tusia20 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy moze mi ktos powiedziec czy bol jajnika to takie uczucie napiecia w okolicach biodra ? Nigdy takiego czegos nie mialam a dzisiaj obudzilam sie glodna z uczuciem jakbym miala zapalenie pecherza plus wlasnie mnie tak lekko kluje czy napina sie cos po prawej stronie ponizej brzucha w okokicach bioddra ale mierzylam temperatuje i idealnie 36.7 czyli norma. Juz wariuje w tym oczekiwaniu :/

• Amina Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikolaem u mnie też @
    Masakra hahahhaha trzeba się uzbroić w cierpliwość. Teraz nowy cykl nowe możliwości :)

‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ