X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Evli Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niestety jak wróżenie z fusów :(
    Poczekaj do jutra, zrób test z porannego moczu i będziesz wiedzieć na co czekasz :)
    Trzymam kciuki żeby wredna spakowała walizki i wyjechała na wakacje na 9 mc :D
    Powodzenia :)

Lusi31 1987 lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Lusi31 1987 Koleżanka

Wysłany: 5 marca 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    To niestety jak wróżenie z fusów :(
    Poczekaj do jutra, zrób test z porannego moczu i będziesz wiedzieć na co czekasz :)
    Trzymam kciuki żeby wredna spakowała walizki i wyjechała na wakacje na 9 mc :D
    Powodzenia :)

No i nie tym razem :) testu nawet nie robiłam bo temperatura ładnie spada, książkowo na okres. Wygląda na to, że faza lutealna będzie 18 dniowa i jutro się zacznie :)

• Evli Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( :( przykro mi.
    Trzymam kciuki za następny-wiosenny ;)

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Lusi31 1987 Koleżanka

Wysłany: 5 marca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma tego złego. Mam wyjazd do spa wykupiony a w ciąży to ani do sauny ani na jakieś zabiegi za bardzo nie można. :) Zawsze są jakieś plusy hehehe

Evli lubi tę wiadomość

• Evli Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie miłego wypoczynku :) u mnie 9dpo i już zaczynam świrować :( nie lubię tego okresu między owulacja a @ ..
    Całymi dniami się tylko zastanawiam czy się udało.. no nic jeszcze pare dni i wszystko się wyjaśni :)

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • szurgotic Nowa

Wysłany: 5 marca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze takie oczekiwanie jest :/ u mnie ten cykl juz jest mega dlugi w srode ide do lekarza bo testow mam już dość.tyle razy były już negatywne a to mój pierwszy cykl bez lekarstw i chyba dlatego tak się rozwlekl

• Evli Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chciałabym się zająć czymś innym, ale nie potrafię ;) ja mam cykle w miarę krótkie 25-27. Współczuje Ci tak długiego cyklu, to już w ogóle można zwariować.. długo się starasz?

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • szurgotic Nowa

Wysłany: 5 marca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 miesiąc mija właśnie. Wcześniej z lekami to okres idealnie dostawalam a tu czekam i czekam. Pierwsze dwa miesiące były w sumie bez prób bo u teściowej guz mózgu odrosl i jeździliśmy za jej leczeniem. Dopiero w styczniu się jako tako unormowalo wszystko .

A w pracy to o niczym innym myśleć nie mogę tylko czy może jednak wyszło

• Evli Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi z powodu teściowej.

Twój wykres wyglada na bezowulacyjny :(
    Może jednak trzeba brać leki na regulacje.
    Powodzenia, wiem że nie jest łatwo ale trzeba walczyć dalej ;)

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli, a Ty kiedy testujesz?

age.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Evli, a Ty kiedy testujesz?
    Według wykresu nam dopiero 9dpo także chyba muszę poczekać chociaż do 12dpo..
    Kiedy mi zwalniasz brzuszek ? :D :D

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dziś bym mogła :) Ale to potrwa jeszcze jakieś 3 tygodnie. Chyba, że dziś lekarz mi powie że coś tam się dzieje i może będzie wcześniej :)

Evli lubi tę wiadomość

age.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Robiłaś już może jakieś badania?
    Ja objawy ciążowe przechodzę co miesiąc :(
    Ból brzucha, kłucie, ból piersi, żyłek tez się dopatrzyłam, zgaga, ładna temperatura i .. nici z tego :(
    Możemy sobie powróżyć, bo jak wiadomo są to objawy typowe dla pms jak i ciążowe :)
    Kiedy testujesz? :)

Weißer Schmetterling lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Evli Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie to denerwuje jak mówią, że trzeba się wyluzować i napewno zaskoczy. A to że nie wychodzi to przez stres bla bla ..
    Jakoś w to nie wierze, ja nawet przestałam pracować żeby się „ nie stresować” i co.. i NIC :( Takie gadanie jak już nie wiadomo czemu nie wychodzi..
    Ja przez rok czasu nie robiłam testów tylko czekałam cierpliwie lub raczej niecierpliwie do @. Teraz od nowa zaczynam z testami, ale tylko dlatego że miałam hsg i pokładam dużo nadziei w tym cyklu ♥️

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Evli Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wytrzymała jesteś ja bym nie wytrzymala do tygodniowego spóźnienia :D

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Evli Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko jest nie myśleć skoro się pragnie dziecka. Można chwilowo się zająć czym innym ale myśli i tak powracają .. :(
    Mi tez jest ciężko jak słyszę o kolejnych ciążach w rodzinie czy otoczeniu. I nie wiem czy innym tak to szybko i bezproblemowo wychodzi czy po prostu o tym nie mówią.
    W tym mc robiłam testy owu jakiejś firmy core test paskowe, zamówiłam na Amazonie, ale nie wiem czy one są w Polsce.
    Wcześniej robiłam clearblue taki różowy z buźka, fajny był no ale drogi. Drugi raz bym go nie kupiła, te tańsze paskowe tez mi wyszły :)

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Evli Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mierzysz temperaturę?

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Nowa89 Nowa

Wysłany: 22 marca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie pytanie - wspominacie o kłuciu / bólu po owulacji jajników czy w podbrzuszu - czy te objawy odczuwałyście potem w kolejnych tygodniach ciąży? Jak mocny był ten ból?
    Ja tak miałam, czułam momentami ogromne kłucie - później już w miejscu zagnieżdżenia, wszyscy sie niepokoili tymi objawami w rodzinie prócz lekarzy i w 8 tygodniu poroniłam.

Madlen_:) lubi tę wiadomość

Nowa89
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że dziewczyny często mają kłucia w jajnikach w ciąży i nie tylko. Nie jest to objaw nieprawidłowości w ciąży.

• Anxa Debiutantka

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała po zapłodnieniu mleczny rozciągliwy śluz? Zaobserwowałam to u siebie po owulacji, a przed terminem spodziewanej @. U mnie jest rozciągliwy około owulacji. Nigdy tak wcześniej nie miałam. Czy to może być pierwszy objaw?

Anxa
‹‹ 797 798 799 800 801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ