PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewka 111111 wrote:https://zapodaj.net/1b924a0ba77c1.jpg.html
Czy widzi ktoś cień kreski ? 11 dni po owulacji i zrobiłam przed chwilą test bo mnie coś podkusilo;-)Ewka 111111 lubi tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy-letrox50
Tyłozgięcie macicy
Starania od sierpień 2018
25 lat
Krwawienia owulacyjne -
Kobietki, jaki mialyscie okres po luteinie dopochwowej? Taki jak zwykle? Bo u mnie jest hmm... Conajmniej nie tak. A mianowicie pierwszego dnia plamienie, slabiutkie, drugiegi i trzeciego dnia takie srednie plamienie. Praktycznie brak skrzepow. I praktycznie brak bolu. Zawsze przy okresie pierwszego dnia musialam lyknac conajmniej 5 tabletek przeciwbolowych bo inaczej sie ruszyc nie moglam, a teraz nic. Lekkie bole tylko. No i na czwarty dzien okresu, jego brak. Mialyscie tak? To moj pierwszy taki cykl z lekami, i sie boje czy jest wszystko ok.
-
Mpasika wrote:Kobietki, jaki mialyscie okres po luteinie dopochwowej? Taki jak zwykle? Bo u mnie jest hmm... Conajmniej nie tak. A mianowicie pierwszego dnia plamienie, slabiutkie, drugiegi i trzeciego dnia takie srednie plamienie. Praktycznie brak skrzepow. I praktycznie brak bolu. Zawsze przy okresie pierwszego dnia musialam lyknac conajmniej 5 tabletek przeciwbolowych bo inaczej sie ruszyc nie moglam, a teraz nic. Lekkie bole tylko. No i na czwarty dzien okresu, jego brak. Mialyscie tak? To moj pierwszy taki cykl z lekami, i sie boje czy jest wszystko ok.Niedoczynność tarczycy-letrox50
Tyłozgięcie macicy
25 lat
Krwawienia owulacyjne -
Mpasika wrote:Kobietki, jaki mialyscie okres po luteinie dopochwowej? Taki jak zwykle? Bo u mnie jest hmm... Conajmniej nie tak. A mianowicie pierwszego dnia plamienie, slabiutkie, drugiegi i trzeciego dnia takie srednie plamienie. Praktycznie brak skrzepow. I praktycznie brak bolu. Zawsze przy okresie pierwszego dnia musialam lyknac conajmniej 5 tabletek przeciwbolowych bo inaczej sie ruszyc nie moglam, a teraz nic. Lekkie bole tylko. No i na czwarty dzien okresu, jego brak. Mialyscie tak? To moj pierwszy taki cykl z lekami, i sie boje czy jest wszystko ok.❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie
Starania od 11.2018 r. z przerwami -
DzulkaJ wrote:Ja biorę pod język i też miałam plamienie, a później słaba miesiączkę, ale pytałam lekarza i powiedział, że to normalne, organizm się musi przyzwyczaić, później będzie już lepiej. A jesteście senne po luteinie?
-
Czyli to normalne 😉 a mierzycie temperaturę? Mi w drugiej fazie cyklu ładnie rosła a teraz robią się górki, raz spada, a raz do góry leci, można podejrzeć i nie wiem czy tak być powinno, to mój pierwszy cykl z mierzeniem❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
Witam was w mój 21szy dzień cyklu. Objawów czegokolwiek brak zresztą nawet jak będą to je zignoruje. Po ostatnim- idealnym pod każdym względem zaplodnienia - cyklu stanowczo nie będę się już doszukiwać objawów bo oszalec tylko można i tego wam życzę.
Po prostu czekam na 28dc i zrobię betę żeby ewentualnie odstawić luteine.
Dzulka ja mierze temp już chyba 16ty cykl i wiem że w drugiej fazie po osiągnięciu wysokiej temp ma się utrzymywać a jeśli spadnie do poziomu niższych temp to nic dobrego nie wróży
Oboje 36 lat
2014 - synek na świecie ♥️
2017 - córcia w niebie*
2018-2020 - 4x nieudane IUI
11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość
in vitro Kraków Macierzyństwo
21.09.2020 - stymulacja
30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰 -
Do poziomu niższych nie spadła, trzyma się na wyższych, ale góry się robią. Możesz podejrzeć wykres
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 16:23
Lucy2323 lubi tę wiadomość
❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
Cześć dziewczyny, chciałam się Was poradzić. Jestem po ciąży pozamacicznej (luty 2018). Cały czas się staraliśmy, teraz okres spóźnia mi się już 4 dzień, zrobiłam dwa testy, ale oba negatywne. Czy któraś z Was może miała podobnie, że okresu nie było, a testy i tak nie wychodziły? Dodam, że miesiączki mam regularne (+/- 2 dni) i nigdy mi sie nie zdarzyło takie opóźnienie... W poniedziałek dla pewności zrobię betę, ale chciałam poznać wasze doświadczeniaStarania od końca 2017 roku
34 l.
02.2018 - ciąża pozamaciczna, jajowód zachowany
03.2019 - ciąża biochemiczna, 5 tydzień 💔
07.2019 - HSG, oba jajowody drożne
TSH - 1.5, euthyrox 50g
pozostałe hormony w normie
AMH - 2.83
morfologia plemników - 5%, pozostałe parametry dobre
1 IUI 15.02.2020 - 13 dpi beta 5.9, 14 dpi beta 5.1 biochemiczna?? 24 dpi beta 63 ??? -
Bożenka wrote:Cześć dziewczyny. Jestem nowa i chcialabym do was dołączyć czy jest taka możliwość?Starania od 2016
33 l.
16.07.2019 18 tyg i 6 dni -dziewczynka😊 265 gram❤
2xcykl z aromkiem +ovitrelle ,owulacje były
Od 8.12.18 -1x1 clo przez 5 dni + ovitrelle
04.01(29 d.c. )-beta 38,9,07.01 - beta 274,8 ,10.01 - beta 64 !!! -nie udało się !
11.02 - start clo (drugi cykl) 1x2 przez 5 dni - nieudany
14 marzec -cykl naturalny
3 .04- beta 8, 5.04-beta 47 ,9.04-beta 364 , 12.04-1364 ,17.04(równy 5tc)-9084
24.04- jest serduszko ! ❤
Badania nasienia ok , prolaktyna podwyższona , Bromergan , symfolik , duphostan ,luteina ,witD, miosytogyn,wiesiołek -
Shila wrote:Cześć dziewczyny, chciałam się Was poradzić. Jestem po ciąży pozamacicznej (luty 2018). Cały czas się staraliśmy, teraz okres spóźnia mi się już 4 dzień, zrobiłam dwa testy, ale oba negatywne. Czy któraś z Was może miała podobnie, że okresu nie było, a testy i tak nie wychodziły? Dodam, że miesiączki mam regularne (+/- 2 dni) i nigdy mi sie nie zdarzyło takie opóźnienie... W poniedziałek dla pewności zrobię betę, ale chciałam poznać wasze doświadczenia❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
U mnie dziwna sytuacja. Powinnam mieć owulacje kilka dni temu no i chyba była (śluz temperatura lekkie plamienie bol jajnikow) potem przerwa i dziś od nowa. Te same objawy. Czy możliwe są dwie owulacje w jednym cyklu? Czy któraś z Was się spotkała z czymś takim ? Raczej ciążę wykluczam bo ostatni stosunek miałam 3 dni po okresie.Niedoczynność tarczycy-letrox50
Tyłozgięcie macicy
25 lat
Krwawienia owulacyjne -
Tyłozgięta wrote:Ewka A jak u Ciebie? Powtarzalas test ?
U mnie zle wieści bo dziś robiłam test 14dpo i biel , ten mój cień cienia to może po zastrzyku jeszcze był sama nie wiem ,źle mi bo już nadzieję straciłam 😔 tylko te piersi bolą ,rzadko kiedy mnie przed okresem tak bolały odkąd zażywam Bromergan to tylko mnie zastanawia , jest jeszcze jakiś cień szansy ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 13:06
Starania od 2016
33 l.
04.01(29 d.c. )-beta 38,9,07.01 - beta 274,8 ,10.01 - beta 64 !!! -nie udało się !
Badania nasienia ok , prolaktyna podwyższona , Bromergan , symfolik , duphostan ,luteina ,witD, miosytogyn,wiesiołek -
Ewka 111111 wrote:Raczej nie są możliwe dwie owulacje ....
U mnie zle wieści bo dziś robiłam test 14dpo i biel , ten mój cień cienia to może po zastrzyku jeszcze był sama nie wiem ,źle mi bo już nadzieję straciłam 😔 tylko te piersi bolą ,rzadko kiedy mnie przed okresem tak bolały odkąd zażywam Bromergan to tylko mnie zastanawia , jest jeszcze jakiś cień szansy ?? -
Róża 1 wrote:Szansa jest zawsze może owulacja się przesuneła dopóki nie ma @ to jest nadzieja! Trzymam kciuki
Wtedy co zaskoczyło ,to w 14dpo w sylwestra rano zrobiłam test i był biały i później napilam się parę kieliszków bo bylam pewna że nic z tego ,za dwa dni 16 dpo coś mnie tknęło i zrobilam test wieczorem i pojawiła się blada kreska i później na drugi dzień beta 40 , za dwa dni ładnie przyrosła prawie 300 , tylko niestety coś się podziało i zaczęło się plamienie , do tego zmierzam że test mi strasznie późno wyszedł pozytywny , czyli będę sobie wmawiać, że jest szansa jeszczeStarania od 2016
33 l.
Ewka 111111 wrote:Dzięki
Wtedy co zaskoczyło ,to w 14dpo w sylwestra rano zrobiłam test i był biały i później napilam się parę kieliszków bo bylam pewna że nic z tego ,za dwa dni 16 dpo coś mnie tknęło i zrobilam test wieczorem i pojawiła się blada kreska i później na drugi dzień beta 40 , za dwa dni ładnie przyrosła prawie 300 , tylko niestety coś się podziało i zaczęło się plamienie , do tego zmierzam że test mi strasznie późno wyszedł pozytywny , czyli będę sobie wmawiać, że jest szansa jeszcze❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
Hey jestem po dwóch poronieniach (2 zabiegi) Hashimoto wiec biorę euthyrox , doatalismy zielone światło miałam TSH 2,17 i moja gin z 50 dala na 62 żeby jeszcze te TSH spadlo.
Moje cykle od 2 poronienia (od lipca) były rozne 26,22,26,26,24,27,24 no i ostatnio najdłuższy 46 ale w tym bralam luteine na wywolanie okresu na USG wyszło ze pęcherzyk nie pękł. Bralam luteine przez 7 dni po kilku dniach okres przyszedł 47 dzień . zaczęliśmy kolejny cyk starania no i teraz wygląda na to ze znów to samo dziś 31 dzien brak okresu , byłam na wiz u gin tym razem nie było usg , wyniki TSH się podniosły z 2,17 na 3,9 wiec euthyrox znów podniesiony na 75 , byłam lekko przeziebiona i nwm czy historia się powtórzyła i pęcherzyk nie pekl czy to przez przeziębienie czy może moje hormony, test robilam w 28 dniu negatywny. Po hm teretycznej owulacji ( pewności nie mam) brzuch bolal mnie jak na miesiaczke później jajnik potem znowu jak na miesiaczke po terninie znów boli mnie raz jak na okres raz jajnik mam dużo śluzu rano czasem jak wstaje to tak mokro ze zawsze pierwsza myśl jaka mam ze właśnie dostalam. ( albo ze tak powiem popuscilam) Śluz czasem jest biały(jest go malo) przezroczysty (pełno ) we wtorek myślę żeby zrobić kolejny test jeśli będzie znów negatywny wezme luteine jak mówiła gin. Mialyscie tak kiedys ? Już nwm na jakim etapie cyklu jestem czy Przesunęło i teraz mam dni plodne i będzie owulacja , czy pecherzyk probuje peknac a nie umie , chyba ze miesiaczka była ale bez krwi gzies czyatalam ze tez tak może być .
Wybaczcie ze się tak rozpisalam i troszkę chaotycznie napisane