PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Justinka wrote:A u mnie w pierwszej ciąży cyce nie bolały, a urosły dopiero może w 7-8 miesiącu ciąży.. więc na nie w ogóle nie zwracam uwagi po za tym wtedy gdyby nie to, że staraliśmy się w ogóle nie wiedziałabym że w ciąży jestem... zero objawów, zero odmienności, brzuch też pojawił się późno i czułam się super, zresztą przez całą ciążę
-
nick nieaktualny
-
Wiem, że cyce to jeden z pierwszych sygnałów u mnie nadal dokucza jajnik, kurcze już od wtorku a wczoraj wieczorem to już nie wiedziałam jak siedzieć tak bolało... i na wkładce śluz jakby lekko zabarwiony, albo już zwidy mam hehe
-
Asha wrote:No co ty...oni tu ciazy nie uznaja do 3 miesiaca
Asha lubi tę wiadomość
-
Justinka wrote:ech to przykre, bo dla nas kobiet to nawet po stracie kilku dniowej ciąży jest ogromny smutek i chciałoby się znać przyczynę, aby to się już nie powtórzyło
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam się i ja z kolejnym miesiącem oczekiwań, jestem po owulacji 4 dzień. Jak zwykle zero wszystkiego, ale za wcześnie jeszcze na objawy, narazie żyję ty, żeby o tym nie myśleć i żeby tydzień zleciał, bo w przyszłym tygodniu do Polski na urlop ale i klinikę niepłodności wtedy odwiedzamy
Asha u mnie w irladnii tez w miarę ładnie, ale nie aż tak ładnie jak u Was i w Polsce -
karola_aa wrote:Witam się i ja z kolejnym miesiącem oczekiwań, jestem po owulacji 4 dzień. Jak zwykle zero wszystkiego, ale za wcześnie jeszcze na objawy, narazie żyję ty, żeby o tym nie myśleć i żeby tydzień zleciał, bo w przyszłym tygodniu do Polski na urlop ale i klinikę niepłodności wtedy odwiedzamy
Asha u mnie w irladnii tez w miarę ładnie, ale nie aż tak ładnie jak u Was i w Polsce -
dzień dobry. a ja w pierwszej ciąży biegałam do kibelka tak mnie bolał brzuch. @ nie przychodziła , testy siekane były negatywne ( ze coś takiego jak beta to ja wtedy nie wiedziałam ze jest) a cycki trochę bolały. przed okresem tez tak mam , wiec to żaden objaw. ile kobiet, tyle możliwości. wczoraj szukałam na necie i znalazłam cosik takiego - UWAGA DŁUGIE !!
" w pierwszej fazie temperatury są niskie ,(chyba że coś jest nie tak ,infekcja czy coś) potem następuje skok ,zwiastujący owulację i od niego temperatura powinna utrzymywać sie na wyższym poziomie, jeśli tych wyższych temperatur jest 18 to ciąża jest pewna na 99.9%. W międzyczasie może się pojawić mały spadek temp. związany z implantacją ok 7 dni po owulacji. Jeśli niestety nie uda sie zafasolkować to na dzień przed @ temp. spadnie ,
Przed miesiączką szyjka macicy znajduje się nisko, jest stosunkowo twarda i lekko otwarta, by umożliwić przepływ krwi. Podobnie jest na początku cyklu, czyli podczas okresu. W tym czasie szyjka macicy w dotyku przypomina czubek nosa.
Rozpulchnienie macicy jest jednym z objawów ciąży.Oprócz tego, macica staje się rozpulchniona i miękka, kiedy zaczynają się dni płodne, a twardnieje i się zamyka wraz z nadejściem dni niepłodnych. Rozpulchniona macica oznacza, że narząd ten zaczyna mieć miękką, ciastowatą konsystencję. Jeśli ujście szyjki macicy przez dłuższy niż normalnie czas jest uniesione, otwarte i miękkie, może to oznaczać zajście w ciążę. Jest to objaw ciąży pojawiający się około 2-8 tygodni po zapłodnieniu.
Kobiety, które próbują zajść w ciążę, stosują także badanie podstawowej temperatury ciała w czasie cyklu menstruacyjnego. Podczas owulacji temperatura lekko się podnosi, a jeśli w tym czasie dojdzie do zapłodnienia, nie powraca do normalnego poziomu, tylko pozostaje wyższa. Jeśli kobieta wykryje te dwa objawy – podniesioną podstawową temperaturę ciała oraz rozpulchnienie macicy – może być w ciąży."
od jutra sikam. potem beta a potem sie pomacam i będę wiedzieć co i jak -
Asha wrote:Siemaneczko...gdzies ty byla tyle czasu? Widze we trzy idziemy razem, ale fajnie...trzymam kciuki
Co do opryszczki : nacieraj świeżym czosnkiem albo cebulom, dodatkowo chyba aspiryna rozkruszona z odrobiną wody. Mi pomagają też plastry compeed na opryszczki.
A to prawda, że tak fajnie że wszystkie razem idziemy