PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć
Zrobiłam test w niedzielę rano i była bladziutka kreska, dzisiaj powtórzyłam i jest wyraźniejsza, ale nadal nie to co przy pierwszej ciąży. Trochę się martwię... Pojadę dziś zrobić bete. Mam cykle 27/28 dni i dzisiaj jest 26 dzień. Nie powinnam testować tak wcześnie, ale nie mogłam wytrzymać. O pierwszą ciążę staraliśmy się 9 miesięcy i miałam obawy, że teraz też tak będzie...a tu 3 cykl i szok.
Z objawów to od wczoraj czuję wyraźnie bliznę po cc. Swędzi, mrowi, pulsuje nie daje o sobie zapomnieć. -
Wygląda na to, że się udało Gratuluję!
Kreska może być blada, w szczególności tak wcześnie. Ja mam cykle 32 dni. W dniu okresu nie było nic. I dopiero 34 dc bladziusieńka kreska. Wszystko zależy od momentu zapłodnienia.
Pozdrówka! -
VR wrote:Wygląda na to, że się udało Gratuluję!
Kreska może być blada, w szczególności tak wcześnie. Ja mam cykle 32 dni. W dniu okresu nie było nic. I dopiero 34 dc bladziusieńka kreska. Wszystko zależy od momentu zapłodnienia.
Pozdrówka!
Dzięki, póki co czekam co przyniesie beta. Czytałam,że testy facelle lubią oszukiwać.
Również pozdrawiam i dużo zdrówka:) -
Ola_j wrote:Hej dziewczyny czy mogłybyście mi napisać, czy którejś z was zdarzyło się czuć jakieś objawy kilka dni po zapłodnieniu ? Czy jest to w ogóle możliwe czy tylko się nakręcam 😢
-
Zastanawiam się czy w moim przypadku to nie torbiel wg testów owu miałam w sobotę i od tamtej pory boli raz jeden raz drugi z tym ze prawy częściej i promieniuje ból aż do pleców. Tylko czy takie objawy ciąży mogłyby tak wcześnie się pojawić ? Chyba jednak za wcześnie.....
-
nick nieaktualny
-
Nula30 wrote:Moja wczorajsza beta 80. Wygląda na to,że się udało. Boli mnie podbrzusze, nogi i w krzyżu, jak na okres. Dzisiaj mam wizytę u ginekologa, umówioną już jakiś czas temu, zapytam o ten ból. Pozdrowionka 🌺
Nula30 lubi tę wiadomość
-
Nula30 wrote:Moja wczorajsza beta 80. Wygląda na to,że się udało. Boli mnie podbrzusze, nogi i w krzyżu, jak na okres. Dzisiaj mam wizytę u ginekologa, umówioną już jakiś czas temu, zapytam o ten ból. Pozdrowionka 🌺
A w którym dniu testowałas? Ja tak miałam przez 5 dni od owulacji . Dziś jest 6 dpo i objawy ustały . Ale tez miałam bóle brzucha , nóg i w krzyżu .. ewidentnie odczuwalne. Czy może to być działanie utrogestanu (progesteronu) bo zażywam go od niedzieli .. ?!„Jezu Ty się tym zajmij” 🙏 -
Mala_mi wrote:A w którym dniu testowałas? Ja tak miałam przez 5 dni od owulacji . Dziś jest 6 dpo i objawy ustały . Ale tez miałam bóle brzucha , nóg i w krzyżu .. ewidentnie odczuwalne. Czy może to być działanie utrogestanu (progesteronu) bo zażywam go od niedzieli .. ?!
Zrobiłam test w 26 dc (z porannego moczu) i tego samego dnia pojechałam na bete. W 24 dc wyszła mi na teście mega blada druga kreska. Mam cykle 27/28 dni. Nie miałam żadnych objawów, dopiero dzisiaj bóle jak na miesiączkę. Trzymam za Ciebie kciuki ❤️ -
Dzisiaj powinnam dostać @, rano zrobilan test ale wyszedl negatyw 😳
Wczoraj wieczorem razem z mężem ( o dziwo on zauwazyl to sam bez moich podpowiedzi 😄) zauwazylismy ze powiekszyla mi sie obwodka brodawek i taka cienka ledwo widoczna brazowa linię od pępka w dol 😳. Ogolnie cały czas bola mnie piersi i mam prawie zerowy apetyt.
Myslicie ze pomimo negatywu moze to byc ten cykl? 😉 -
misrijja94 wrote:Dzisiaj powinnam dostać @, rano zrobilan test ale wyszedl negatyw 😳
Wczoraj wieczorem razem z mężem ( o dziwo on zauwazyl to sam bez moich podpowiedzi 😄) zauwazylismy ze powiekszyla mi sie obwodka brodawek i taka cienka ledwo widoczna brazowa linię od pępka w dol 😳. Ogolnie cały czas bola mnie piersi i mam prawie zerowy apetyt.
Myslicie ze pomimo negatywu moze to byc ten cykl? 😉misrijja94 lubi tę wiadomość
-
Jednak się udało! 😀 Dziś powtórzyłam test ciążowy bo zaczynałam mieć pewne symptomy. Blizna po cięciu zrobiła się jakaś twardsza i wczoraj cały dzień miałam żółto brązowy śluz, gdzie przed okresem zawsze miałam sucho i to ciągle pobolewanie podbrzusza, jajników zwłaszcza prawego z którego była owulacja. Test pozytywny 😀 poszłam na hcg i wyszło mi 74,29 4 tydzień 😀 Tak się cieszę ale teraz jednocześnie porządnie martwię. Powiedzcie co o tym sądzicie? Od południa czuje takie napięcie podbrzusza, nie jest to przyjemne i martwię się czy normalne... Nie poszłam do pracy bo bałam się ale nie wiem co zrobić z jutrem... Próbowałam się dodzwonić do mojej ginekolog ale narazie bezskutecznie, normalnie oszaleje
misrijja94, Nula30 lubią tę wiadomość
-
Wera89 wrote:Jednak się udało! 😀 Dziś powtórzyłam test ciążowy bo zaczynałam mieć pewne symptomy. Blizna po cięciu zrobiła się jakaś twardsza i wczoraj cały dzień miałam żółto brązowy śluz, gdzie przed okresem zawsze miałam sucho i to ciągle pobolewanie podbrzusza, jajników zwłaszcza prawego z którego była owulacja. Test pozytywny 😀 poszłam na hcg i wyszło mi 74,29 4 tydzień 😀 Tak się cieszę ale teraz jednocześnie porządnie martwię. Powiedzcie co o tym sądzicie? Od południa czuje takie napięcie podbrzusza, nie jest to przyjemne i martwię się czy normalne... Nie poszłam do pracy bo bałam się ale nie wiem co zrobić z jutrem... Próbowałam się dodzwonić do mojej ginekolog ale narazie bezskutecznie, normalnie oszaleje
Gratulacje kochana!!! ❤️🤰🏻 A jaka masz prace?
„Jezu Ty się tym zajmij” 🙏 -
Mala_mi wrote:Gratulacje kochana!!! ❤️🤰🏻 A jaka masz prace?
Dziękuję 😀 Pracuje w sklepie spożywczym, jestem na zmianie sama i nie jest to lekka praca. Dziś idę do mojej ginekolog, mam nadzieję że dostanę L4 bo boję się teraz pracować. Wiem że to wcześnie ale może zaleci mi jakąś no spe, magnez, dupahston. W poprzedniej ciąży tak zaleciła bo z kolei plamiłam. -
Wera89 wrote:Jednak się udało! 😀 Dziś powtórzyłam test ciążowy bo zaczynałam mieć pewne symptomy. Blizna po cięciu zrobiła się jakaś twardsza i wczoraj cały dzień miałam żółto brązowy śluz, gdzie przed okresem zawsze miałam sucho i to ciągle pobolewanie podbrzusza, jajników zwłaszcza prawego z którego była owulacja. Test pozytywny 😀 poszłam na hcg i wyszło mi 74,29 4 tydzień 😀 Tak się cieszę ale teraz jednocześnie porządnie martwię. Powiedzcie co o tym sądzicie? Od południa czuje takie napięcie podbrzusza, nie jest to przyjemne i martwię się czy normalne... Nie poszłam do pracy bo bałam się ale nie wiem co zrobić z jutrem... Próbowałam się dodzwonić do mojej ginekolog ale narazie bezskutecznie, normalnie oszaleje
Wera, też mnie ciągnie w podbrzuszu. We wtorek miałam bete 80. Gratuluję!❤️ -
Nula30 wrote:Wera, też mnie ciągnie w podbrzuszu. We wtorek miałam bete 80. Gratuluję!❤️