X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Nula30 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2020, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć :)
    Zrobiłam test w niedzielę rano i była bladziutka kreska, dzisiaj powtórzyłam i jest wyraźniejsza, ale nadal nie to co przy pierwszej ciąży. Trochę się martwię... Pojadę dziś zrobić bete. Mam cykle 27/28 dni i dzisiaj jest 26 dzień. Nie powinnam testować tak wcześnie, ale nie mogłam wytrzymać. O pierwszą ciążę staraliśmy się 9 miesięcy i miałam obawy, że teraz też tak będzie...a tu 3 cykl i szok.
    Z objawów to od wczoraj czuję wyraźnie bliznę po cc. Swędzi, mrowi, pulsuje nie daje o sobie zapomnieć.

rfxg43r8qq0glx30.png
  • VR Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to, że się udało :) Gratuluję!

Kreska może być blada, w szczególności tak wcześnie. Ja mam cykle 32 dni. W dniu okresu nie było nic. I dopiero 34 dc bladziusieńka kreska. Wszystko zależy od momentu zapłodnienia.

Pozdrówka!

52f668246f.png

[*] 8tc 10.2016 łyżeczkowanie
    [*] 5tc 08.2017 cp
    Kraków

MTHFR C6ttC-T hetero
    PAI-1 4G/5G homo
    hiperprolaktynemia czynnościowa
  • Nula30 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VR wrote:
    Wygląda na to, że się udało :) Gratuluję!

Kreska może być blada, w szczególności tak wcześnie. Ja mam cykle 32 dni. W dniu okresu nie było nic. I dopiero 34 dc bladziusieńka kreska. Wszystko zależy od momentu zapłodnienia.

Pozdrówka!

Dzięki, póki co czekam co przyniesie beta. Czytałam,że testy facelle lubią oszukiwać.
    Również pozdrawiam i dużo zdrówka:)

rfxg43r8qq0glx30.png
  • Ola_j Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy mogłybyście mi napisać, czy którejś z was zdarzyło się czuć jakieś objawy kilka dni po zapłodnieniu ? Czy jest to w ogóle możliwe czy tylko się nakręcam 😢

b3ebc067e63180f9b3cd6232be5c5c73.png
  • Jula3 Znajoma

Wysłany: 3 marca 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_j wrote:
    Hej dziewczyny czy mogłybyście mi napisać, czy którejś z was zdarzyło się czuć jakieś objawy kilka dni po zapłodnieniu ? Czy jest to w ogóle możliwe czy tylko się nakręcam 😢
    Mnie po ok 6 dniach od owu bolał jajnik to był mój pierwszy objaw i mam tak do teraz aż zaczynam się martwić . Przy pierwszej ciąży nic wcześniej nie zauważyłam oprócz braku miesiaczki.

• Ola_j Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2020, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy w moim przypadku to nie torbiel :( wg testów owu miałam w sobotę i od tamtej pory boli raz jeden raz drugi z tym ze prawy częściej i promieniuje ból aż do pleców. Tylko czy takie objawy ciąży mogłyby tak wcześnie się pojawić ? Chyba jednak za wcześnie.....

• Ola_j Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś od rana zawroty głowy, mega zmęczenie i nie mogę nic zjeść bo jest mi niedobrze jak tylko pomyśle o jedzeniu. Do tego bóle brzucha. Od wczoraj zażywam duphaston na regulacje cyklu 2x1. Czy moge tak wcześnie COŚ czuć ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brak objawów to też objaw. Ja nie mam żadnych oprócz bólu brzucha na okres.

• Nula30 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wczorajsza beta 80. Wygląda na to,że się udało. Boli mnie podbrzusze, nogi i w krzyżu, jak na okres. Dzisiaj mam wizytę u ginekologa, umówioną już jakiś czas temu, zapytam o ten ból. Pozdrowionka 🌺

misrijja94 lubi tę wiadomość

rfxg43r8qq0glx30.png
  • Ola_j Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nula30 wrote:
    Moja wczorajsza beta 80. Wygląda na to,że się udało. Boli mnie podbrzusze, nogi i w krzyżu, jak na okres. Dzisiaj mam wizytę u ginekologa, umówioną już jakiś czas temu, zapytam o ten ból. Pozdrowionka 🌺
    Gratulacje Nula30 !!! Buziaki dla Ciebie i dzieciątka ❤️

Nula30 lubi tę wiadomość

• Mala_mi Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nula30 wrote:

A w którym dniu testowałas? Ja tak miałam przez 5 dni od owulacji . Dziś jest 6 dpo i objawy ustały . Ale tez miałam bóle brzucha , nóg i w krzyżu .. ewidentnie odczuwalne. Czy może to być działanie utrogestanu (progesteronu) bo zażywam go od niedzieli .. ?!

„Jezu Ty się tym zajmij” 🙏
  • Nula30 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_mi wrote:
    A w którym dniu testowałas? Ja tak miałam przez 5 dni od owulacji . Dziś jest 6 dpo i objawy ustały . Ale tez miałam bóle brzucha , nóg i w krzyżu .. ewidentnie odczuwalne. Czy może to być działanie utrogestanu (progesteronu) bo zażywam go od niedzieli .. ?!

Zrobiłam test w 26 dc (z porannego moczu) i tego samego dnia pojechałam na bete. W 24 dc wyszła mi na teście mega blada druga kreska. Mam cykle 27/28 dni. Nie miałam żadnych objawów, dopiero dzisiaj bóle jak na miesiączkę. Trzymam za Ciebie kciuki ❤️

rfxg43r8qq0glx30.png
  • misrijja94 Znajoma

Wysłany: 5 marca 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj powinnam dostać @, rano zrobilan test ale wyszedl negatyw 😳
    Wczoraj wieczorem razem z mężem ( o dziwo on zauwazyl to sam bez moich podpowiedzi 😄) zauwazylismy ze powiekszyla mi sie obwodka brodawek i taka cienka ledwo widoczna brazowa linię od pępka w dol 😳. Ogolnie cały czas bola mnie piersi i mam prawie zerowy apetyt.
    Myslicie ze pomimo negatywu moze to byc ten cykl? 😉

• Ola_j Koleżanka

Wysłany: 5 marca 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misrijja94 wrote:
    Dzisiaj powinnam dostać @, rano zrobilan test ale wyszedl negatyw 😳
    Wczoraj wieczorem razem z mężem ( o dziwo on zauwazyl to sam bez moich podpowiedzi 😄) zauwazylismy ze powiekszyla mi sie obwodka brodawek i taka cienka ledwo widoczna brazowa linię od pępka w dol 😳. Ogolnie cały czas bola mnie piersi i mam prawie zerowy apetyt.
    Myslicie ze pomimo negatywu moze to byc ten cykl? 😉
    Powtórz test za 2-3dni 😊 trzymam kciuki 🤞🏻🤞🏻

misrijja94 lubi tę wiadomość

• Wera89 Debiutantka

Wysłany: 5 marca 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak się udało! 😀 Dziś powtórzyłam test ciążowy bo zaczynałam mieć pewne symptomy. Blizna po cięciu zrobiła się jakaś twardsza i wczoraj cały dzień miałam żółto brązowy śluz, gdzie przed okresem zawsze miałam sucho i to ciągle pobolewanie podbrzusza, jajników zwłaszcza prawego z którego była owulacja. Test pozytywny 😀 poszłam na hcg i wyszło mi 74,29 4 tydzień 😀 Tak się cieszę ale teraz jednocześnie porządnie martwię. Powiedzcie co o tym sądzicie? Od południa czuje takie napięcie podbrzusza, nie jest to przyjemne i martwię się czy normalne... :( Nie poszłam do pracy bo bałam się ale nie wiem co zrobić z jutrem... Próbowałam się dodzwonić do mojej ginekolog ale narazie bezskutecznie, normalnie oszaleje :(

misrijja94, Nula30 lubią tę wiadomość

• Mala_mi Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera89 wrote:
    Jednak się udało! 😀 Dziś powtórzyłam test ciążowy bo zaczynałam mieć pewne symptomy. Blizna po cięciu zrobiła się jakaś twardsza i wczoraj cały dzień miałam żółto brązowy śluz, gdzie przed okresem zawsze miałam sucho i to ciągle pobolewanie podbrzusza, jajników zwłaszcza prawego z którego była owulacja. Test pozytywny 😀 poszłam na hcg i wyszło mi 74,29 4 tydzień 😀 Tak się cieszę ale teraz jednocześnie porządnie martwię. Powiedzcie co o tym sądzicie? Od południa czuje takie napięcie podbrzusza, nie jest to przyjemne i martwię się czy normalne... :( Nie poszłam do pracy bo bałam się ale nie wiem co zrobić z jutrem... Próbowałam się dodzwonić do mojej ginekolog ale narazie bezskutecznie, normalnie oszaleje :(

Gratulacje kochana!!! ❤️🤰🏻 A jaka masz prace?

„Jezu Ty się tym zajmij” 🙏
  • Ewe Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2020, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Zrobiłam dziś test.. Negatyw jak nic.. Ale jestem 2 dni przed spodziewana @.to mój 27dc
    Mogę mieć jeszcze jakaś nadzieję czy już tylko na @ czekać..

13/09/2015 córeczka Maya (⚖️3330, 📏51cm)
    30/01/2021 córeczka Julia ( ⚖️3300, 📏49cm)
  • Wera89 Debiutantka

Wysłany: 6 marca 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_mi wrote:
    Gratulacje kochana!!! ❤️🤰🏻 A jaka masz prace?

Dziękuję 😀 Pracuje w sklepie spożywczym, jestem na zmianie sama i nie jest to lekka praca. Dziś idę do mojej ginekolog, mam nadzieję że dostanę L4 bo boję się teraz pracować. Wiem że to wcześnie ale może zaleci mi jakąś no spe, magnez, dupahston. W poprzedniej ciąży tak zaleciła bo z kolei plamiłam.

• Nula30 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera89 wrote:

Wera, też mnie ciągnie w podbrzuszu. We wtorek miałam bete 80. Gratuluję!❤️

rfxg43r8qq0glx30.png
  • Wera89 Debiutantka

Wysłany: 7 marca 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nula30 wrote:
    Wera, też mnie ciągnie w podbrzuszu. We wtorek miałam bete 80. Gratuluję!❤️
    Dziękuję, ja Tobie również 😀 wczoraj byłam u mojej ginekolog, mam trochę płynu w brzuchu po owulacji, powiedziała że to normalne i to może powodować te dolegliwości bólowe ale pęcherzyka jeszcze nie widać co też mówiła że jest zrozumiałe na tym etapie ciąży, mam przyjść za dwa tygodnie. Dostałam dupahston i L4. Chyba oszaleje do tego 20.03, chce już zobaczyć bijące serduszko... A Ty kiedy wybierasz się do lekarza?

‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ