X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba odpuszczę lekarza, ale też o tym myślałam.
    U mnie owulacja musiała być wcześniej, bo betę mam w sumie dużą jak ja dzień miesiączki.
    No nic, muszę czekać. 🤷 Dobrze, że zaraz troszkę wolnego, bo muszę się porządnie wyspać 🤷

I nigdzie się nie wybieram, zostaje z Wami. Sama tak naprawdę jeszcze nie mam nic pewnego:)
    Ale za Was teraz mocno trzymam kciuki!!!! Meldować wszystkie tu o testowaniu!
    Ale najważniejsze to lekka i zrelaksowana głowa. :)

M-ka1990 lubi tę wiadomość

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Chyba odpuszczę lekarza, ale też o tym myślałam.
    U mnie owulacja musiała być wcześniej, bo betę mam w sumie dużą jak ja dzień miesiączki.
    No nic, muszę czekać. 🤷 Dobrze, że zaraz troszkę wolnego, bo muszę się porządnie wyspać 🤷

I nigdzie się nie wybieram, zostaje z Wami. Sama tak naprawdę jeszcze nie mam nic pewnego:)
    Ale za Was teraz mocno trzymam kciuki!!!! Meldować wszystkie tu o testowaniu!
    Ale najważniejsze to lekka i zrelaksowana głowa. :)

I tak ma byc! 🥰 ja juz tez od dzis zaczynam robic testy na Owulke zeby nie przegapic bo nie mam pojecia kiedy moze byc , prawidlowo za jakies 6dni owulka ale nigdy nie wiadomo.
    Ale szczerze wiem jakie mysli cie dopadly widzac plamienie , sama bym chyba sie roztrzesla, czasem o tym mysle a jak sie uda i znow poronie? To jest horrror ....

Chociaz aby cie uspokoic moja kolezanka z pracy miala plamienia z tego co mowila krwiste na 3 dni po spodziewanej miesiaczce , oczywiscie panika w pracy i pojechala na pogotowie , nic nie powiedzieli tylko kazali czekac bo za wczesnie.... dzis ma super synka :)

Takze tego , bedzie dobrze :) a skierowanie do szpitala dostalas w jakim celu?

____
    Dziewczyny ja czekam na 2 kreski w waszych testach ! :)

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może trochę się uda zrelaksować głowę w święta :) Marienn na Twoje dwie kreski czekamy w nowym roku 😄

• Tyłozgięta Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety dostałam okresu, tydzień później ale niestety przyszedł. Chciałam wam zadac pytanie, takie na czasie. Co sądzicie o szczepieniu na coivd przy staraniach o dziecko? Ja ostatnio gdzieś zasłyszałam że kobiety które planują zajsc w ciaze w najbliższym czasie nie powinny się szczepić narazie, i powiem szczerze że sama się obawiam ze moze to w jakiś sposób jeszcze bardziej utrudnić. A jak wy ?

Niedoczynność tarczycy-letrox50
    Tyłozgięcie macicy
    Starania od sierpień 2018
    25 lat
    Krwawienia owulacyjne
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że raczej nie powinnyśmy się szczepić przy staraniach, na ulotce szczepionki podobno jest napisane że między jedna a druga dawka nie powinno się zajsc w ciążę... Ale każdy robi to co uważa.... Może poczekać trochę jak się poszczepia i jakie będą reakcje

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziewczyny zastanawia to, że przechodząc Covid poroniłam w 6tyg, po poronieniu już drugi cykl starań, owulacje były(potwierdzone usg, testami owu, temperatura, badanie szyjki i płodny śluz) oczywiście w tym czasie starania co 2-3 dni i nic nie wychodzi...

• niewyspana Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    I tak ma byc! 🥰 ja juz tez od dzis zaczynam robic testy na Owulke zeby nie przegapic bo nie mam pojecia kiedy moze byc , prawidlowo za jakies 6dni owulka ale nigdy nie wiadomo.
    Ale szczerze wiem jakie mysli cie dopadly widzac plamienie , sama bym chyba sie roztrzesla, czasem o tym mysle a jak sie uda i znow poronie? To jest horrror ....

Chociaz aby cie uspokoic moja kolezanka z pracy miala plamienia z tego co mowila krwiste na 3 dni po spodziewanej miesiaczce , oczywiscie panika w pracy i pojechala na pogotowie , nic nie powiedzieli tylko kazali czekac bo za wczesnie.... dzis ma super synka :)

Takze tego , bedzie dobrze :) a skierowanie do szpitala dostalas w jakim celu?

____
    Dziewczyny ja czekam na 2 kreski w waszych testach ! :)

Mam nadzieję, że też będę mogła tak powiedzieć.
    Skierowanie dostałam w razie, gdyby coś się działo, żeby od razu mnie przyjęli.

Miałam dzisiaj teleporade z innym lekarzem, bo po wczorajszej wizycie szczerze mówiąc nie miałam dobrych odczuć.
    Dostałam duphaston 3x dziennie z nakazem "proszę to natychmiast zacząć brać".
    Lekarz mi pobieżnie powiedział co wolno mi jeść, czego nie. Mam odpoczywać i być spokojna.
    Porozmawialiśmy chwilę. Powiedział, że jeśli jest plamienie to trzeba być gotowym na wszystko, ale będziemy walczyć.
    I szczerze? Po tej wizycie czuje się lepiej, mimo tego, że lekarz wprost mi powiedział, że mogę stracić maluszka.
    Ale był ze mną szczery i nie ściemniał.

W przyszłym tygodniu mam skontrolować betę.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyłozgięta wrote:
    Ja niestety dostałam okresu, tydzień później ale niestety przyszedł. Chciałam wam zadac pytanie, takie na czasie. Co sądzicie o szczepieniu na coivd przy staraniach o dziecko? Ja ostatnio gdzieś zasłyszałam że kobiety które planują zajsc w ciaze w najbliższym czasie nie powinny się szczepić narazie, i powiem szczerze że sama się obawiam ze moze to w jakiś sposób jeszcze bardziej utrudnić. A jak wy ?
    Ja bym się nie szczepiła tak czy siak, ale też słyszałam, że w trakcie starań nie wolno tego robić...

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to wyglada tak ze juz nawet nie ze wzgledu staran , tylko poprostu nie chce sie szczepic.. ale starania moga byc fajna wymowka dla mnie :) poprostu nie i koniec :),

Tylozgieta - bardzo mi przykro, ale 🥂🥂 zdrowko! ;)
    Nestepny cykl bedzie twoj!
    ----
    Niewyspana- fajnie ze jakis inny lekarz tak zareagowal, wlasnie myslalam o tym duphastonie u ciebie czemu ci nie dal ... im szybciej tym lepiej brac ... a zaszkodzic nie zaszkodzi :) 🤞🤞 trzymam kciuki za kolejna bete :)

Dobrej mysli- napisz cos wiecej? Bo nie bardzo zrozumialam, myslisz ze covid cos przestawil u ciebie?
    Mi po poronieniu zabroniono starac sie okolo 3 miesiecy, powiedzieli ze miesiaczka sie opozni, przyszla za 4 miesiace :o ale ja sie potem juz nie staralam.... to bylo 3 lata temu.

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak na betę idę dzisiaj, moja psychika nie wytrzyma, dzisiaj będę miała odniesienie 48h do poprzedniej.
    Przyznam szczerze, że ta ciąża stresuje mnie w taki stopniu, że codziennie budzę się o 5 😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Jednak na betę idę dzisiaj, moja psychika nie wytrzyma, dzisiaj będę miała odniesienie 48h do poprzedniej.
    Przyznam szczerze, że ta ciąża stresuje mnie w taki stopniu, że codziennie budzę się o 5 😂

Nie dziwie się wcale... Czekamy na wyniki i trzymamy kciuki :)

• niewyspana Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I już, jest duża szansa, że wyniki będą dzisiaj, ale tak po 16.

A Wy? Jak się czujecie wszystkie?

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jakby troszke podziebiona, wiadome taki okres, czasem psikne, siorbam noskiem , zastanawiam sie czy nie przeszkodzi w Owulce... mam nadzieje ze bedzie na dniach,
    Moj ma grype zoladkowa wiec te swieta jakies dziwne chyba beda...
    Czekam na ta owulacje z utesknieniem 😂 moje zycie ostatnio ogolem opiera sie na czekaniu😂 czekam na okres, czekam na wynik testu, czekam na owulke, czekam az sie @skonczy.... masakra 😂

Ja obstawiam i wierze ze Beta bedzie super kochana🥰

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekanie nas kiedyś wykończy 😂
    Sprawdzasz owulke testami?

klz9krhm1wqtef7i.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    I już, jest duża szansa, że wyniki będą dzisiaj, ale tak po 16.

A Wy? Jak się czujecie wszystkie?

Dobrze chyba :p też czekam do poniedziałku czy przyjdzie 🐒 czy nie... Czuję się na pewno inaczej niż zawsze ale poczekamy zobaczymy :) cieszmy się świętami odpoczywajmy i kosztujmy tych wszystkich pysznych potraw :) życzę wam wesołych i zdrowych świąt 🎄🎁
    Niewyspana będzie dobrze 🙂

• niewyspana Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    Dobrze chyba :p też czekam do poniedziałku czy przyjdzie 🐒 czy nie... Czuję się na pewno inaczej niż zawsze ale poczekamy zobaczymy :) cieszmy się świętami odpoczywajmy i kosztujmy tych wszystkich pysznych potraw :) życzę wam wesołych i zdrowych świąt 🎄🎁
    Niewyspana będzie dobrze 🙂
    Skoro czujesz się inaczej, to mam nadzieję, że dostaniesz poświąteczny prezent. 🖤🖤🖤

klz9krhm1wqtef7i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn tak w trakcie trwania covid poroniłam. Ale lekarz powiedział, że wszystko jest ok i od następnego cyklu mogę się starać... Ale już tak łatwo jak za pierwszym razem nie jest.. niestety efektów brak..

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Skoro czujesz się inaczej, to mam nadzieję, że dostaniesz poświąteczny prezent. 🖤🖤🖤
    To bardzo miłe co mówisz :) czekamy na Twoje wyniki :)

• niewyspana Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są wyniki...

Beta 706!!!! 😱😱😱😱

klz9krhm1wqtef7i.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Są wyniki...

Beta 706!!!! 😱😱😱😱

Wow gratulacje 😊

‹‹ 860 861 862 863 864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ