X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba odpuszczę lekarza, ale też o tym myślałam.
    U mnie owulacja musiała być wcześniej, bo betę mam w sumie dużą jak ja dzień miesiączki.
    No nic, muszę czekać. 🤷 Dobrze, że zaraz troszkę wolnego, bo muszę się porządnie wyspać 🤷

I nigdzie się nie wybieram, zostaje z Wami. Sama tak naprawdę jeszcze nie mam nic pewnego:)
    Ale za Was teraz mocno trzymam kciuki!!!! Meldować wszystkie tu o testowaniu!
    Ale najważniejsze to lekka i zrelaksowana głowa. :)

M-ka1990 lubi tę wiadomość

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Chyba odpuszczę lekarza, ale też o tym myślałam.
    U mnie owulacja musiała być wcześniej, bo betę mam w sumie dużą jak ja dzień miesiączki.
    No nic, muszę czekać. 🤷 Dobrze, że zaraz troszkę wolnego, bo muszę się porządnie wyspać 🤷

I nigdzie się nie wybieram, zostaje z Wami. Sama tak naprawdę jeszcze nie mam nic pewnego:)
    Ale za Was teraz mocno trzymam kciuki!!!! Meldować wszystkie tu o testowaniu!
    Ale najważniejsze to lekka i zrelaksowana głowa. :)

I tak ma byc! 🥰 ja juz tez od dzis zaczynam robic testy na Owulke zeby nie przegapic bo nie mam pojecia kiedy moze byc , prawidlowo za jakies 6dni owulka ale nigdy nie wiadomo.
    Ale szczerze wiem jakie mysli cie dopadly widzac plamienie , sama bym chyba sie roztrzesla, czasem o tym mysle a jak sie uda i znow poronie? To jest horrror ....

Chociaz aby cie uspokoic moja kolezanka z pracy miala plamienia z tego co mowila krwiste na 3 dni po spodziewanej miesiaczce , oczywiscie panika w pracy i pojechala na pogotowie , nic nie powiedzieli tylko kazali czekac bo za wczesnie.... dzis ma super synka :)

Takze tego , bedzie dobrze :) a skierowanie do szpitala dostalas w jakim celu?

____
    Dziewczyny ja czekam na 2 kreski w waszych testach ! :)

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może trochę się uda zrelaksować głowę w święta :) Marienn na Twoje dwie kreski czekamy w nowym roku 😄

• Tyłozgięta Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety dostałam okresu, tydzień później ale niestety przyszedł. Chciałam wam zadac pytanie, takie na czasie. Co sądzicie o szczepieniu na coivd przy staraniach o dziecko? Ja ostatnio gdzieś zasłyszałam że kobiety które planują zajsc w ciaze w najbliższym czasie nie powinny się szczepić narazie, i powiem szczerze że sama się obawiam ze moze to w jakiś sposób jeszcze bardziej utrudnić. A jak wy ?

Niedoczynność tarczycy-letrox50
    Tyłozgięcie macicy
    Starania od sierpień 2018
    25 lat
    Krwawienia owulacyjne
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że raczej nie powinnyśmy się szczepić przy staraniach, na ulotce szczepionki podobno jest napisane że między jedna a druga dawka nie powinno się zajsc w ciążę... Ale każdy robi to co uważa.... Może poczekać trochę jak się poszczepia i jakie będą reakcje

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziewczyny zastanawia to, że przechodząc Covid poroniłam w 6tyg, po poronieniu już drugi cykl starań, owulacje były(potwierdzone usg, testami owu, temperatura, badanie szyjki i płodny śluz) oczywiście w tym czasie starania co 2-3 dni i nic nie wychodzi...

• niewyspana Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    I tak ma byc! 🥰 ja juz tez od dzis zaczynam robic testy na Owulke zeby nie przegapic bo nie mam pojecia kiedy moze byc , prawidlowo za jakies 6dni owulka ale nigdy nie wiadomo.
    Ale szczerze wiem jakie mysli cie dopadly widzac plamienie , sama bym chyba sie roztrzesla, czasem o tym mysle a jak sie uda i znow poronie? To jest horrror ....

Chociaz aby cie uspokoic moja kolezanka z pracy miala plamienia z tego co mowila krwiste na 3 dni po spodziewanej miesiaczce , oczywiscie panika w pracy i pojechala na pogotowie , nic nie powiedzieli tylko kazali czekac bo za wczesnie.... dzis ma super synka :)

Takze tego , bedzie dobrze :) a skierowanie do szpitala dostalas w jakim celu?

____
    Dziewczyny ja czekam na 2 kreski w waszych testach ! :)

Mam nadzieję, że też będę mogła tak powiedzieć.
    Skierowanie dostałam w razie, gdyby coś się działo, żeby od razu mnie przyjęli.

Miałam dzisiaj teleporade z innym lekarzem, bo po wczorajszej wizycie szczerze mówiąc nie miałam dobrych odczuć.
    Dostałam duphaston 3x dziennie z nakazem "proszę to natychmiast zacząć brać".
    Lekarz mi pobieżnie powiedział co wolno mi jeść, czego nie. Mam odpoczywać i być spokojna.
    Porozmawialiśmy chwilę. Powiedział, że jeśli jest plamienie to trzeba być gotowym na wszystko, ale będziemy walczyć.
    I szczerze? Po tej wizycie czuje się lepiej, mimo tego, że lekarz wprost mi powiedział, że mogę stracić maluszka.
    Ale był ze mną szczery i nie ściemniał.

W przyszłym tygodniu mam skontrolować betę.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyłozgięta wrote:
    Ja niestety dostałam okresu, tydzień później ale niestety przyszedł. Chciałam wam zadac pytanie, takie na czasie. Co sądzicie o szczepieniu na coivd przy staraniach o dziecko? Ja ostatnio gdzieś zasłyszałam że kobiety które planują zajsc w ciaze w najbliższym czasie nie powinny się szczepić narazie, i powiem szczerze że sama się obawiam ze moze to w jakiś sposób jeszcze bardziej utrudnić. A jak wy ?
    Ja bym się nie szczepiła tak czy siak, ale też słyszałam, że w trakcie starań nie wolno tego robić...

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to wyglada tak ze juz nawet nie ze wzgledu staran , tylko poprostu nie chce sie szczepic.. ale starania moga byc fajna wymowka dla mnie :) poprostu nie i koniec :),

Tylozgieta - bardzo mi przykro, ale 🥂🥂 zdrowko! ;)
    Nestepny cykl bedzie twoj!
    ----
    Niewyspana- fajnie ze jakis inny lekarz tak zareagowal, wlasnie myslalam o tym duphastonie u ciebie czemu ci nie dal ... im szybciej tym lepiej brac ... a zaszkodzic nie zaszkodzi :) 🤞🤞 trzymam kciuki za kolejna bete :)

Dobrej mysli- napisz cos wiecej? Bo nie bardzo zrozumialam, myslisz ze covid cos przestawil u ciebie?
    Mi po poronieniu zabroniono starac sie okolo 3 miesiecy, powiedzieli ze miesiaczka sie opozni, przyszla za 4 miesiace :o ale ja sie potem juz nie staralam.... to bylo 3 lata temu.

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak na betę idę dzisiaj, moja psychika nie wytrzyma, dzisiaj będę miała odniesienie 48h do poprzedniej.
    Przyznam szczerze, że ta ciąża stresuje mnie w taki stopniu, że codziennie budzę się o 5 😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Jednak na betę idę dzisiaj, moja psychika nie wytrzyma, dzisiaj będę miała odniesienie 48h do poprzedniej.
    Przyznam szczerze, że ta ciąża stresuje mnie w taki stopniu, że codziennie budzę się o 5 😂

Nie dziwie się wcale... Czekamy na wyniki i trzymamy kciuki :)

• niewyspana Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I już, jest duża szansa, że wyniki będą dzisiaj, ale tak po 16.

A Wy? Jak się czujecie wszystkie?

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jakby troszke podziebiona, wiadome taki okres, czasem psikne, siorbam noskiem , zastanawiam sie czy nie przeszkodzi w Owulce... mam nadzieje ze bedzie na dniach,
    Moj ma grype zoladkowa wiec te swieta jakies dziwne chyba beda...
    Czekam na ta owulacje z utesknieniem 😂 moje zycie ostatnio ogolem opiera sie na czekaniu😂 czekam na okres, czekam na wynik testu, czekam na owulke, czekam az sie @skonczy.... masakra 😂

Ja obstawiam i wierze ze Beta bedzie super kochana🥰

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekanie nas kiedyś wykończy 😂
    Sprawdzasz owulke testami?

klz9krhm1wqtef7i.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    I już, jest duża szansa, że wyniki będą dzisiaj, ale tak po 16.

A Wy? Jak się czujecie wszystkie?

Dobrze chyba :p też czekam do poniedziałku czy przyjdzie 🐒 czy nie... Czuję się na pewno inaczej niż zawsze ale poczekamy zobaczymy :) cieszmy się świętami odpoczywajmy i kosztujmy tych wszystkich pysznych potraw :) życzę wam wesołych i zdrowych świąt 🎄🎁
    Niewyspana będzie dobrze 🙂

• niewyspana Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    Dobrze chyba :p też czekam do poniedziałku czy przyjdzie 🐒 czy nie... Czuję się na pewno inaczej niż zawsze ale poczekamy zobaczymy :) cieszmy się świętami odpoczywajmy i kosztujmy tych wszystkich pysznych potraw :) życzę wam wesołych i zdrowych świąt 🎄🎁
    Niewyspana będzie dobrze 🙂
    Skoro czujesz się inaczej, to mam nadzieję, że dostaniesz poświąteczny prezent. 🖤🖤🖤

klz9krhm1wqtef7i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn tak w trakcie trwania covid poroniłam. Ale lekarz powiedział, że wszystko jest ok i od następnego cyklu mogę się starać... Ale już tak łatwo jak za pierwszym razem nie jest.. niestety efektów brak..

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Skoro czujesz się inaczej, to mam nadzieję, że dostaniesz poświąteczny prezent. 🖤🖤🖤
    To bardzo miłe co mówisz :) czekamy na Twoje wyniki :)

• niewyspana Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są wyniki...

Beta 706!!!! 😱😱😱😱

klz9krhm1wqtef7i.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Są wyniki...

Beta 706!!!! 😱😱😱😱

Wow gratulacje 😊

‹‹ 860 861 862 863 864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ