PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Chyba odpuszczę lekarza, ale też o tym myślałam.
U mnie owulacja musiała być wcześniej, bo betę mam w sumie dużą jak ja dzień miesiączki.
No nic, muszę czekać. 🤷 Dobrze, że zaraz troszkę wolnego, bo muszę się porządnie wyspać 🤷
I nigdzie się nie wybieram, zostaje z Wami. Sama tak naprawdę jeszcze nie mam nic pewnego:)
Ale za Was teraz mocno trzymam kciuki!!!! Meldować wszystkie tu o testowaniu!
Ale najważniejsze to lekka i zrelaksowana głowa.M-ka1990 lubi tę wiadomość
-
niewyspana wrote:Chyba odpuszczę lekarza, ale też o tym myślałam.
U mnie owulacja musiała być wcześniej, bo betę mam w sumie dużą jak ja dzień miesiączki.
No nic, muszę czekać. 🤷 Dobrze, że zaraz troszkę wolnego, bo muszę się porządnie wyspać 🤷
I nigdzie się nie wybieram, zostaje z Wami. Sama tak naprawdę jeszcze nie mam nic pewnego:)
Ale za Was teraz mocno trzymam kciuki!!!! Meldować wszystkie tu o testowaniu!
Ale najważniejsze to lekka i zrelaksowana głowa.
I tak ma byc! 🥰 ja juz tez od dzis zaczynam robic testy na Owulke zeby nie przegapic bo nie mam pojecia kiedy moze byc , prawidlowo za jakies 6dni owulka ale nigdy nie wiadomo.
Ale szczerze wiem jakie mysli cie dopadly widzac plamienie , sama bym chyba sie roztrzesla, czasem o tym mysle a jak sie uda i znow poronie? To jest horrror ....
Chociaz aby cie uspokoic moja kolezanka z pracy miala plamienia z tego co mowila krwiste na 3 dni po spodziewanej miesiaczce , oczywiscie panika w pracy i pojechala na pogotowie , nic nie powiedzieli tylko kazali czekac bo za wczesnie.... dzis ma super synka
Takze tego , bedzie dobrze a skierowanie do szpitala dostalas w jakim celu?
____
Dziewczyny ja czekam na 2 kreski w waszych testach !M-ka1990 lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Ja niestety dostałam okresu, tydzień później ale niestety przyszedł. Chciałam wam zadac pytanie, takie na czasie. Co sądzicie o szczepieniu na coivd przy staraniach o dziecko? Ja ostatnio gdzieś zasłyszałam że kobiety które planują zajsc w ciaze w najbliższym czasie nie powinny się szczepić narazie, i powiem szczerze że sama się obawiam ze moze to w jakiś sposób jeszcze bardziej utrudnić. A jak wy ?Niedoczynność tarczycy-letrox50
Tyłozgięcie macicy
Starania od sierpień 2018
25 lat
Krwawienia owulacyjne -
Myślę że raczej nie powinnyśmy się szczepić przy staraniach, na ulotce szczepionki podobno jest napisane że między jedna a druga dawka nie powinno się zajsc w ciążę... Ale każdy robi to co uważa.... Może poczekać trochę jak się poszczepia i jakie będą reakcje
-
nick nieaktualnyMnie dziewczyny zastanawia to, że przechodząc Covid poroniłam w 6tyg, po poronieniu już drugi cykl starań, owulacje były(potwierdzone usg, testami owu, temperatura, badanie szyjki i płodny śluz) oczywiście w tym czasie starania co 2-3 dni i nic nie wychodzi...
-
Marienn wrote:I tak ma byc! 🥰 ja juz tez od dzis zaczynam robic testy na Owulke zeby nie przegapic bo nie mam pojecia kiedy moze byc , prawidlowo za jakies 6dni owulka ale nigdy nie wiadomo.
Ale szczerze wiem jakie mysli cie dopadly widzac plamienie , sama bym chyba sie roztrzesla, czasem o tym mysle a jak sie uda i znow poronie? To jest horrror ....
Chociaz aby cie uspokoic moja kolezanka z pracy miala plamienia z tego co mowila krwiste na 3 dni po spodziewanej miesiaczce , oczywiscie panika w pracy i pojechala na pogotowie , nic nie powiedzieli tylko kazali czekac bo za wczesnie.... dzis ma super synka
Takze tego , bedzie dobrze a skierowanie do szpitala dostalas w jakim celu?
____
Dziewczyny ja czekam na 2 kreski w waszych testach !
Mam nadzieję, że też będę mogła tak powiedzieć.
Skierowanie dostałam w razie, gdyby coś się działo, żeby od razu mnie przyjęli.
Miałam dzisiaj teleporade z innym lekarzem, bo po wczorajszej wizycie szczerze mówiąc nie miałam dobrych odczuć.
Dostałam duphaston 3x dziennie z nakazem "proszę to natychmiast zacząć brać".
Lekarz mi pobieżnie powiedział co wolno mi jeść, czego nie. Mam odpoczywać i być spokojna.
Porozmawialiśmy chwilę. Powiedział, że jeśli jest plamienie to trzeba być gotowym na wszystko, ale będziemy walczyć.
I szczerze? Po tej wizycie czuje się lepiej, mimo tego, że lekarz wprost mi powiedział, że mogę stracić maluszka.
Ale był ze mną szczery i nie ściemniał.
W przyszłym tygodniu mam skontrolować betę. -
Tyłozgięta wrote:Ja niestety dostałam okresu, tydzień później ale niestety przyszedł. Chciałam wam zadac pytanie, takie na czasie. Co sądzicie o szczepieniu na coivd przy staraniach o dziecko? Ja ostatnio gdzieś zasłyszałam że kobiety które planują zajsc w ciaze w najbliższym czasie nie powinny się szczepić narazie, i powiem szczerze że sama się obawiam ze moze to w jakiś sposób jeszcze bardziej utrudnić. A jak wy ?
-
U mnie to wyglada tak ze juz nawet nie ze wzgledu staran , tylko poprostu nie chce sie szczepic.. ale starania moga byc fajna wymowka dla mnie poprostu nie i koniec ,
Tylozgieta - bardzo mi przykro, ale 🥂🥂 zdrowko!
Nestepny cykl bedzie twoj!
----
Niewyspana- fajnie ze jakis inny lekarz tak zareagowal, wlasnie myslalam o tym duphastonie u ciebie czemu ci nie dal ... im szybciej tym lepiej brac ... a zaszkodzic nie zaszkodzi 🤞🤞 trzymam kciuki za kolejna bete
Dobrej mysli- napisz cos wiecej? Bo nie bardzo zrozumialam, myslisz ze covid cos przestawil u ciebie?
Mi po poronieniu zabroniono starac sie okolo 3 miesiecy, powiedzieli ze miesiaczka sie opozni, przyszla za 4 miesiace :o ale ja sie potem juz nie staralam.... to bylo 3 lata temu.👩 31l. + 👱♂️ 31l.
niewyspana wrote:Jednak na betę idę dzisiaj, moja psychika nie wytrzyma, dzisiaj będę miała odniesienie 48h do poprzedniej.
Przyznam szczerze, że ta ciąża stresuje mnie w taki stopniu, że codziennie budzę się o 5 😂
Nie dziwie się wcale... Czekamy na wyniki i trzymamy kciuki -
Ja jestem jakby troszke podziebiona, wiadome taki okres, czasem psikne, siorbam noskiem , zastanawiam sie czy nie przeszkodzi w Owulce... mam nadzieje ze bedzie na dniach,
Moj ma grype zoladkowa wiec te swieta jakies dziwne chyba beda...
Czekam na ta owulacje z utesknieniem 😂 moje zycie ostatnio ogolem opiera sie na czekaniu😂 czekam na okres, czekam na wynik testu, czekam na owulke, czekam az sie @skonczy.... masakra 😂
Ja obstawiam i wierze ze Beta bedzie super kochana🥰
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
niewyspana wrote:I już, jest duża szansa, że wyniki będą dzisiaj, ale tak po 16.
A Wy? Jak się czujecie wszystkie?
Dobrze chyba :p też czekam do poniedziałku czy przyjdzie 🐒 czy nie... Czuję się na pewno inaczej niż zawsze ale poczekamy zobaczymy cieszmy się świętami odpoczywajmy i kosztujmy tych wszystkich pysznych potraw życzę wam wesołych i zdrowych świąt 🎄🎁
Niewyspana będzie dobrze 🙂 -
M-ka1990 wrote:Dobrze chyba :p też czekam do poniedziałku czy przyjdzie 🐒 czy nie... Czuję się na pewno inaczej niż zawsze ale poczekamy zobaczymy cieszmy się świętami odpoczywajmy i kosztujmy tych wszystkich pysznych potraw życzę wam wesołych i zdrowych świąt 🎄🎁
Niewyspana będzie dobrze 🙂M-ka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny