PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Taadziewczyna wrote:Dziewczyny a po jakim czasie od terminu @ jak test wyszedł pozytywny poszłyście na wizytę do lekarza potwierdzić ciąże ?
Ja 4 lata temu uważam że poszłam za późno bo wszyscy mówią że koło 6 tygodnia powinno się iść bo już coś widać... A może jakbym poszła wtedy wcześniej to bym nie poronila nie wiem. -
Taadziewczyna wrote:Dziewczyny a po jakim czasie od terminu @ jak test wyszedł pozytywny poszłyście na wizytę do lekarza potwierdzić ciąże ?
Ja poszłam 2 tyg po terminie @. Lekarz zrobił usg, było już serduszko, powiedział co mogę, czego nie i kazał wrócić za 2 tyg. Na drugiej wizycie znów usg i dopiero wtedy założył mi kartę ciąży i skierował na badania krwi moczu.M-ka1990 lubi tę wiadomość
-
Jestem, jestem! wszystko jest w porzadku mamy pęcherzyk ciążowy i żółtkowy. Nie widac bylo jeszcze zarodka ale podobno bylo pozno zagniezdzanie. Ale wszystko jest w porzadku i mam sie nie stresowac. Te bole brzucha moga sie pojawiac. Ogolnie jestem spokojniejsza. I bardzo ciesze sie ze tak wczesnie poszlam do lekarza na reszte wplywu nie mamy i czas pokaze co bedzie dalej;)
Dziekuje za Wasze wsparcie... Jestescie niesamowiteLuna33, M-ka1990, Hania123 lubią tę wiadomość
-
Lenka88 wrote:Jestem, jestem! wszystko jest w porzadku mamy pęcherzyk ciążowy i żółtkowy. Nie widac bylo jeszcze zarodka ale podobno bylo pozno zagniezdzanie. Ale wszystko jest w porzadku i mam sie nie stresowac. Te bole brzucha moga sie pojawiac. Ogolnie jestem spokojniejsza. I bardzo ciesze sie ze tak wczesnie poszlam do lekarza na reszte wplywu nie mamy i czas pokaze co bedzie dalej;)
Dziekuje za Wasze wsparcie... Jestescie niesamowiteLenka88 lubi tę wiadomość
-
Lenka gratulacje!!!🥰🥰
Sory, ale aktualizowałam Sobie dzisiejsze wpisy.
M-ka poczekaj cierpliwie i zobaczymy. Często się mówi o implantacji w dniach miesiączki😘 trzymam mocno za Ciebie kciuki!
U mnie jutro zaczynają się płodne podobno 😅 ciekawe, ciekawe co będzieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2021, 21:49
Lenka88 lubi tę wiadomość
2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
Cp - 19.05.21💔
Cp - 03.01.22💔
Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
27.01.2023〰️ET 4.1.1
7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
23.02.2023〰️Jest 💓
27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
01.08.2023~1340g Leosia🧸
21.08.2023~2023g Synka✨
05.09.2023~2500g 🥰
28.09.2023~3056g Cudu❤️
💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
-
Hania123 wrote:Lenka gratulacje!!!🥰🥰
Sory, ale aktualizowałam Sobie dzisiejsze wpisy.
M-ka poczekaj cierpliwie i zobaczymy. Często się mówi o implantacji w dniach miesiączki😘 trzymam mocno za Ciebie kciuki!
U mnie jutro zaczynają się płodne podobno 😅 ciekawe, ciekawe co będzie
Racja trzeba cierpliwości jedyne co mnie zastanawia to że nie boli mnie brzuch bo takto już zdycham...
Trzeba dzialac jak dni płodne 🥰 -
Marienn wrote:Lenka!!! Cudownie!!! Kiedy wiec teraz idziesz uslyszec serducho? 😻🥰❤
A tak dla samej siebie prosze napisz mi o co chodzi z tym pecherzyk zolciowym?
Nastepne Usg za 2 tygodnie po zagniezdzaniu w macicy powstaje pęcherzyk ciazowy, gdy urosnie do odpowiednich rozmiarow pojawia sie pecherzyk żółtkowy (magazyn substancji niezbednych zarodkowi). W nastepnym etapie powstaje zarodek. Fajnie o tym pisze mama ginekolog. Warto przeczytac -
Cześć dziewczynki,
@Tyłozgięta,
Bardzo mi przykro, mam nadzieję, że nadal masz w sobie siłę i wiesz, że i tak będzie OK.
A Twój organizm powinien dostać internetowy wpierdól, za takie coś.
Ściskam Cię mocno i naprawdę trzymam kciuki bez przerwy.
@Lenka,
Gratuluję wizyty. Kolejne na pewno będą coraz bardziej owocne.
@M-ka
Jak tam test?
Dziewczyny, które teraz są przed testowaniem?
Chwilę mnie nie było, ale mam takie bóle głowy, że leżę całe dnie z zimnymi okładami. Wszystkie inne objawy po prostu wyparowały. Wieczorami mnie coś łapie tylko.
-
niewyspana wrote:Cześć dziewczynki,
@Tyłozgięta,
Bardzo mi przykro, mam nadzieję, że nadal masz w sobie siłę i wiesz, że i tak będzie OK.
A Twój organizm powinien dostać internetowy wpierdól, za takie coś.
Ściskam Cię mocno i naprawdę trzymam kciuki bez przerwy.
@Lenka,
Gratuluję wizyty. Kolejne na pewno będą coraz bardziej owocne.
@M-ka
Jak tam test?
Dziewczyny, które teraz są przed testowaniem?
Chwilę mnie nie było, ale mam takie bóle głowy, że leżę całe dnie z zimnymi okładami. Wszystkie inne objawy po prostu wyparowały. Wieczorami mnie coś łapie tylko.
Głupio się przyznać ale się okazało że nie miałam testu w domu🤦♀️ i nie wiem czy coś będzie plamie dalej, jakiś śluz z krwią się raz pojawił, na wkładce nic a na papierze tylko brazowe plamienie... Zawsze dzień przed okresem tak mam i później normalny okres a teraz to i zero bólów... Nie wiem sama...
Może przez zmiane pogody tak głową Ci dokucza? A wody dużo pijesz? Też pomaga -
Wcale nie głupio, wręcz uważam, że zdrowo!
Ja miałam plamienie w momencie spodziewanej miesiączki i przez kolejny tydzień.
Nadal trzymam za Ciebie mocno kciuki. Będziesz miała możliwość to śmigaj po test. 🤞
Piję, właśnie piję dużo, wcześniej pomagało i ból lekko przechodził, a w tym tygodniu nie mogę sobie poradzić.
Nastrój też mam taki dość zdołowany. -
Hej dziewczyny spóźnia mi sie 3 dzien okres. Mam bóle jajników jak na okres. Piersi powiększone i bolace, bardzo.. A bulgotanie w brzuchu dziwne. Robilam test wczoraj ale krótko po 10 minutach ale jednak po. 2 kreski..
A jeszcze wczoraj bylam pewna że dostanę okresu bo rtpowe kłucie jajnikow.
Wiem że nie jesteście wrożkami .. Ale potrzebuje o tym pogadać.annaanja lubi tę wiadomość
25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻