X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bete podobno najlepiej powtorzyc po 48h

Nie martw sie :) Poiwedz ktory dzis masz dzien po @ ? i jak robisz dzis test to kreska na tescie jest juz ciemna?

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest!! Zaczyna sie dziać :D i te emocje tutaj na grupie ! ohh uwielbiam was czytac :D mowilam ze przed @ wszystkie sie obudzą , bynajmniej w polowie cyklu :D haha e emocje sa niezastapione ! wyobrazcie sobie wszystkim nam sie udaje i zakladamy nowy wątek pogaduszek babeczek w ciazy z grupy hahaha no byloby pieknie ;)

ale tymczasem ... czy ciążóweczki mi powiedzą , moze pamietaja? czy przed @ , zdrowo kilka dni przed klulo was tylko w jednym jejniku czy np na przemian czasem lewy czasem prawy? czy jak ma kluc to tylko jeden ??

Alutka slonce jak nie ma @ to nic nie wiadomo ;) czekam na twoj pozytyw !!

wczoraj zaczely mnie pod prysznicem bolec troszke piersi ... wiec sie lampka zapalila czemu tak wczesnie , jakies 10dni do @ juz sie napalialm nastawilam , potem przejrzalam apke i juz takie objawy mialam w tych dniach haha wiec emocje opadly...

Szewcowa lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 6 dzień po @ robione 3 testy , ostatni przedwczoraj i wszystkie bardzo bladziutkie ledwo widoczne:(
    2 lata temu miałam w 6 tyg puste jajo plodowe i lyzeczkowanie. Po tym wszystkim nie staralismy sie. Starania zaczęliśmy w grudniu 2020.

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn niedługo do was dołączę z wymyślonymi objawami 😂 chociaż ja w tym cyklu nie mam żadnych złudzeń że się udało bo za bardzo nie ma jakoś po czym 🙂

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NadziejaUmiera wrote:
    Dziś 6 dzień po @ robione 3 testy , ostatni przedwczoraj i wszystkie bardzo bladziutkie ledwo widoczne:(
    2 lata temu miałam w 6 tyg puste jajo plodowe i lyzeczkowanie. Po tym wszystkim nie staralismy sie. Starania zaczęliśmy w grudniu 2020.
    Spokojnie poczekaj na wynik bety... A jutro możesz jeszcze test powtorzyc czy ciemnieje

• NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za podpowiedzi 😊

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Jest!! Zaczyna sie dziać :D i te emocje tutaj na grupie ! ohh uwielbiam was czytac :D mowilam ze przed @ wszystkie sie obudzą , bynajmniej w polowie cyklu :D haha e emocje sa niezastapione ! wyobrazcie sobie wszystkim nam sie udaje i zakladamy nowy wątek pogaduszek babeczek w ciazy z grupy hahaha no byloby pieknie ;)

ale tymczasem ... czy ciążóweczki mi powiedzą , moze pamietaja? czy przed @ , zdrowo kilka dni przed klulo was tylko w jednym jejniku czy np na przemian czasem lewy czasem prawy? czy jak ma kluc to tylko jeden ??

Alutka slonce jak nie ma @ to nic nie wiadomo ;) czekam na twoj pozytyw !!

wczoraj zaczely mnie pod prysznicem bolec troszke piersi ... wiec sie lampka zapalila czemu tak wczesnie , jakies 10dni do @ juz sie napalialm nastawilam , potem przejrzalam apke i juz takie objawy mialam w tych dniach haha wiec emocje opadly...
    Mnie chyba na zmianę kłuło. Ale nawet to mnie nie zdziwiło, ja się w ogóle nie spodziewałam, ale nie miałam na 1000% napadów głodu, a miałam je zawsze przed okresem, zaaaawsze.
    Obserwuj cyce, ja od razu wiedziałam, 7 dni przed, że coś nie halo, no bolały zupełnie inaczej. :)

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znajduje dzisiaj ukojenie w ciastkach.. brzuch boli okresowo także w nocy albo jeszcze dzisiaj 🐵

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mi też się wydaje że ból piersi może być kluczowy. Jak mnie zaczęły boleć typowo na okres to przestałam mieć złudzenia i się potwierdziło że nici.

Chociaż z drugiej strony też wierzę w tą teorię że organizm nie wie zaraz dojdzie do zagnieżdżenia więc się szykuje do okresu.

Dookoła mnie coś ostatnio wysyp ciąż i dzieci u znajomych :)

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Lenka88 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduje sie po USG. Mamy 4.2mm szczescia i mocno pulsujace serduszko... :D łzy same plynely po policzkach :) Martwi mnie to ze wg usg ciaza mlodsza prawie o 2 tygodnie w stosunku do terminu @. Ale na dzien dzisiejszy wszystko w porzadeczku :)

Luna33, Moni*, ewelina, Hania123 lubią tę wiadomość

• niewyspana Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka88 wrote:
    Dziewczyny melduje sie po USG. Mamy 4.2mm szczescia i mocno pulsujace serduszko... :D łzy same plynely po policzkach :) Martwi mnie to ze wg usg ciaza mlodsza prawie o 2 tygodnie w stosunku do terminu @. Ale na dzien dzisiejszy wszystko w porzadeczku :)
    Cudownie 🥰🥰🥰
    Wiek może się jeszcze wyrównać, ale nie musi 😁
    Najważniejsze, że pikaweczka smiga 🥰🥰🥰🥰
    To który tydzień wyliczył lekarz?

Lenka88 lubi tę wiadomość

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Tyłozgięta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bylam na badaniach krwi, jedyne co dobre w tym miesiącu to TSH- 1.6 i dobra morfologia
    Chociaz jedna dobra informacja 😅

Widzę że sporo pozytywnych nam tu przybyło, kurcze mam mało czasu i nie zadazam na bieżąco poznawać nowych dziewczyn, jak przychodzę wieczorem mam dwie strony zaległości 😂
    Gratuluje wszystkim które już tylko czekają na przyrost bety, szczerze zazdroszczę 🤩

Mąż dzis dal mi promyk nadziei, być może jutro uda mu się wrócić na kilka godzin, nie jest pewien ale jest szansa, oby🙏🙏🙏
    Obecnie mam mieszankę sluzu z domieszką krwi, co u mnie zwiastuje owulacja lada dzień, jutro lub piątek podejrzewam.
    Trochę szybko w tym cyklu, chyba naprawdę sport przyspiesza owulacje, ponad tydzień szybciej niż w normych cyklach

Niedoczynność tarczycy-letrox50
    Tyłozgięcie macicy
    Starania od sierpień 2018
    25 lat
    Krwawienia owulacyjne
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy duphaston w 5 tyg co 12h jest ok?
    Bo gin mi mówiła abym tak brała.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, GRATULACJE!! Bardzo się cieszę ze wszystko jest w porządku 🥰 melduj na bieżąco postępy 😁😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • Lenka88 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana, wg lekarza 6tc+1d. No chyba ze owulacja byla chwile pozniej niz gwiazdy wskazywaly. Ale czy jest to wogole mozliwe ze np pozne zagniezdzanie bylo i dlatego ciaza wyglada na mlodsza?

Moni* lubi tę wiadomość

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka88 wrote:

Super gratulacje💕❤️🥰

• Md1610 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś się ostatnio dzieje dużo na tej grupie, dużo pozytywów i oczekiwania na betę, oby wszystkim się w końcu udało 🥰

Ja dzisiaj byłam u ginekologa i wyszło ze mam w lewym jajniku torbiel i prawdopodobnie przez to spóźnia się okres :/

preg.png
  • ewelina Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka88 wrote:

Gratulacje :-)

preg.png

age.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka88 wrote:

Lenka! Cudowna wiadomosc 🥰❤ juz nie stresuj sie :) moze naprawde mialas spozniona owulacje?
    Jesli rosnie i serducho bije to super!
    Ale to musi byc piekne uczucie :)

---
    Kochane ja czuje ze bola mnie piersi... naprawde dzis juz mocno ....
    I prawy jajnik...
    Ciakawe...

A ja z koleji wierze ze organizm daje znac o ciazy do ktorej moze nie dojsc.
    Bo jesli plemnik biegnie tam sobie 12 dni zeby 'usiasc' to przez te 12ndni walczy ... i albo pęka albo siada.
    Czyli te 12 dni walki pecherzyka jest dla naszego organizmu objawami, a potem jak nie siądzie to przychodzi malpa.

MD -co taki torbiel oznacza? Cos powaznego?

_
    Dziewczyny mam dziwne pytanie, czy wy po owulce czy np po takich objawach ktore se wmawiamy ze juz cos sie dzieje , uprawiacie jeszcze mlosc z partnerem czy juz potem tylko pieszczoty aby tam nie zagladac? 🙈😂 wiem glupio brzmi ale ja czasem uprawiam milosc i zastNawiam sie czy to nie szkodzi np ze moze nie powinno sie tam juz zagladac😂🙈

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Md1610 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Lenka! Cudowna wiadomosc 🥰❤ juz nie stresuj sie :) moze naprawde mialas spozniona owulacje?
    Jesli rosnie i serducho bije to super!
    Ale to musi byc piekne uczucie :)

---
    Kochane ja czuje ze bola mnie piersi... naprawde dzis juz mocno ....
    I prawy jajnik...
    Ciakawe...

A ja z koleji wierze ze organizm daje znac o ciazy do ktorej moze nie dojsc.
    Bo jesli plemnik biegnie tam sobie 12 dni zeby 'usiasc' to przez te 12ndni walczy ... i albo pęka albo siada.
    Czyli te 12 dni walki pecherzyka jest dla naszego organizmu objawami, a potem jak nie siądzie to przychodzi malpa.

MD -co taki torbiel oznacza? Cos powaznego?

_
    Dziewczyny mam dziwne pytanie, czy wy po owulce czy np po takich objawach ktore se wmawiamy ze juz cos sie dzieje , uprawiacie jeszcze mlosc z partnerem czy juz potem tylko pieszczoty aby tam nie zagladac? 🙈😂 wiem glupio brzmi ale ja czasem uprawiam milosc i zastNawiam sie czy to nie szkodzi np ze moze nie powinno sie tam juz zagladac😂🙈

Na razie ma 40 mm wiec nie jest podobno groźny, powinien się sam wchłonąć, za 3 msc mam iść na kontrole, a starać się dalej możemy :)

Lekarz przepisał mi Ovarin który ma w składzie Inozytol kwas foliowy wit b6 b12 D i od 15 dc progesterone, zobaczymy co z tego wyjdzie 😃

A jeśli chodzi o Twoje pytanie to my z mężem kochamy się przez cały cykl, częściej przy owulacji ale po owulacji tez, nawet jeśli mam jakieś objawy :) podobno to nic nie szkodzi

preg.png
‹‹ 918 919 920 921 922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ