X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bete podobno najlepiej powtorzyc po 48h

Nie martw sie :) Poiwedz ktory dzis masz dzien po @ ? i jak robisz dzis test to kreska na tescie jest juz ciemna?

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest!! Zaczyna sie dziać :D i te emocje tutaj na grupie ! ohh uwielbiam was czytac :D mowilam ze przed @ wszystkie sie obudzą , bynajmniej w polowie cyklu :D haha e emocje sa niezastapione ! wyobrazcie sobie wszystkim nam sie udaje i zakladamy nowy wątek pogaduszek babeczek w ciazy z grupy hahaha no byloby pieknie ;)

ale tymczasem ... czy ciążóweczki mi powiedzą , moze pamietaja? czy przed @ , zdrowo kilka dni przed klulo was tylko w jednym jejniku czy np na przemian czasem lewy czasem prawy? czy jak ma kluc to tylko jeden ??

Alutka slonce jak nie ma @ to nic nie wiadomo ;) czekam na twoj pozytyw !!

wczoraj zaczely mnie pod prysznicem bolec troszke piersi ... wiec sie lampka zapalila czemu tak wczesnie , jakies 10dni do @ juz sie napalialm nastawilam , potem przejrzalam apke i juz takie objawy mialam w tych dniach haha wiec emocje opadly...

Szewcowa lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 6 dzień po @ robione 3 testy , ostatni przedwczoraj i wszystkie bardzo bladziutkie ledwo widoczne:(
    2 lata temu miałam w 6 tyg puste jajo plodowe i lyzeczkowanie. Po tym wszystkim nie staralismy sie. Starania zaczęliśmy w grudniu 2020.

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn niedługo do was dołączę z wymyślonymi objawami 😂 chociaż ja w tym cyklu nie mam żadnych złudzeń że się udało bo za bardzo nie ma jakoś po czym 🙂

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NadziejaUmiera wrote:
    Dziś 6 dzień po @ robione 3 testy , ostatni przedwczoraj i wszystkie bardzo bladziutkie ledwo widoczne:(
    2 lata temu miałam w 6 tyg puste jajo plodowe i lyzeczkowanie. Po tym wszystkim nie staralismy sie. Starania zaczęliśmy w grudniu 2020.
    Spokojnie poczekaj na wynik bety... A jutro możesz jeszcze test powtorzyc czy ciemnieje

• NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za podpowiedzi 😊

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Jest!! Zaczyna sie dziać :D i te emocje tutaj na grupie ! ohh uwielbiam was czytac :D mowilam ze przed @ wszystkie sie obudzą , bynajmniej w polowie cyklu :D haha e emocje sa niezastapione ! wyobrazcie sobie wszystkim nam sie udaje i zakladamy nowy wątek pogaduszek babeczek w ciazy z grupy hahaha no byloby pieknie ;)

ale tymczasem ... czy ciążóweczki mi powiedzą , moze pamietaja? czy przed @ , zdrowo kilka dni przed klulo was tylko w jednym jejniku czy np na przemian czasem lewy czasem prawy? czy jak ma kluc to tylko jeden ??

Alutka slonce jak nie ma @ to nic nie wiadomo ;) czekam na twoj pozytyw !!

wczoraj zaczely mnie pod prysznicem bolec troszke piersi ... wiec sie lampka zapalila czemu tak wczesnie , jakies 10dni do @ juz sie napalialm nastawilam , potem przejrzalam apke i juz takie objawy mialam w tych dniach haha wiec emocje opadly...
    Mnie chyba na zmianę kłuło. Ale nawet to mnie nie zdziwiło, ja się w ogóle nie spodziewałam, ale nie miałam na 1000% napadów głodu, a miałam je zawsze przed okresem, zaaaawsze.
    Obserwuj cyce, ja od razu wiedziałam, 7 dni przed, że coś nie halo, no bolały zupełnie inaczej. :)

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znajduje dzisiaj ukojenie w ciastkach.. brzuch boli okresowo także w nocy albo jeszcze dzisiaj 🐵

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mi też się wydaje że ból piersi może być kluczowy. Jak mnie zaczęły boleć typowo na okres to przestałam mieć złudzenia i się potwierdziło że nici.

Chociaż z drugiej strony też wierzę w tą teorię że organizm nie wie zaraz dojdzie do zagnieżdżenia więc się szykuje do okresu.

Dookoła mnie coś ostatnio wysyp ciąż i dzieci u znajomych :)

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Lenka88 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduje sie po USG. Mamy 4.2mm szczescia i mocno pulsujace serduszko... :D łzy same plynely po policzkach :) Martwi mnie to ze wg usg ciaza mlodsza prawie o 2 tygodnie w stosunku do terminu @. Ale na dzien dzisiejszy wszystko w porzadeczku :)

Luna33, Moni*, ewelina, Hania123 lubią tę wiadomość

• niewyspana Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka88 wrote:
    Dziewczyny melduje sie po USG. Mamy 4.2mm szczescia i mocno pulsujace serduszko... :D łzy same plynely po policzkach :) Martwi mnie to ze wg usg ciaza mlodsza prawie o 2 tygodnie w stosunku do terminu @. Ale na dzien dzisiejszy wszystko w porzadeczku :)
    Cudownie 🥰🥰🥰
    Wiek może się jeszcze wyrównać, ale nie musi 😁
    Najważniejsze, że pikaweczka smiga 🥰🥰🥰🥰
    To który tydzień wyliczył lekarz?

Lenka88 lubi tę wiadomość

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Tyłozgięta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bylam na badaniach krwi, jedyne co dobre w tym miesiącu to TSH- 1.6 i dobra morfologia
    Chociaz jedna dobra informacja 😅

Widzę że sporo pozytywnych nam tu przybyło, kurcze mam mało czasu i nie zadazam na bieżąco poznawać nowych dziewczyn, jak przychodzę wieczorem mam dwie strony zaległości 😂
    Gratuluje wszystkim które już tylko czekają na przyrost bety, szczerze zazdroszczę 🤩

Mąż dzis dal mi promyk nadziei, być może jutro uda mu się wrócić na kilka godzin, nie jest pewien ale jest szansa, oby🙏🙏🙏
    Obecnie mam mieszankę sluzu z domieszką krwi, co u mnie zwiastuje owulacja lada dzień, jutro lub piątek podejrzewam.
    Trochę szybko w tym cyklu, chyba naprawdę sport przyspiesza owulacje, ponad tydzień szybciej niż w normych cyklach

Niedoczynność tarczycy-letrox50
    Tyłozgięcie macicy
    Starania od sierpień 2018
    25 lat
    Krwawienia owulacyjne
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy duphaston w 5 tyg co 12h jest ok?
    Bo gin mi mówiła abym tak brała.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, GRATULACJE!! Bardzo się cieszę ze wszystko jest w porządku 🥰 melduj na bieżąco postępy 😁😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • Lenka88 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana, wg lekarza 6tc+1d. No chyba ze owulacja byla chwile pozniej niz gwiazdy wskazywaly. Ale czy jest to wogole mozliwe ze np pozne zagniezdzanie bylo i dlatego ciaza wyglada na mlodsza?

Moni* lubi tę wiadomość

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka88 wrote:

Super gratulacje💕❤️🥰

• Md1610 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś się ostatnio dzieje dużo na tej grupie, dużo pozytywów i oczekiwania na betę, oby wszystkim się w końcu udało 🥰

Ja dzisiaj byłam u ginekologa i wyszło ze mam w lewym jajniku torbiel i prawdopodobnie przez to spóźnia się okres :/

preg.png
  • ewelina Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka88 wrote:

Gratulacje :-)

preg.png

age.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka88 wrote:

Lenka! Cudowna wiadomosc 🥰❤ juz nie stresuj sie :) moze naprawde mialas spozniona owulacje?
    Jesli rosnie i serducho bije to super!
    Ale to musi byc piekne uczucie :)

---
    Kochane ja czuje ze bola mnie piersi... naprawde dzis juz mocno ....
    I prawy jajnik...
    Ciakawe...

A ja z koleji wierze ze organizm daje znac o ciazy do ktorej moze nie dojsc.
    Bo jesli plemnik biegnie tam sobie 12 dni zeby 'usiasc' to przez te 12ndni walczy ... i albo pęka albo siada.
    Czyli te 12 dni walki pecherzyka jest dla naszego organizmu objawami, a potem jak nie siądzie to przychodzi malpa.

MD -co taki torbiel oznacza? Cos powaznego?

_
    Dziewczyny mam dziwne pytanie, czy wy po owulce czy np po takich objawach ktore se wmawiamy ze juz cos sie dzieje , uprawiacie jeszcze mlosc z partnerem czy juz potem tylko pieszczoty aby tam nie zagladac? 🙈😂 wiem glupio brzmi ale ja czasem uprawiam milosc i zastNawiam sie czy to nie szkodzi np ze moze nie powinno sie tam juz zagladac😂🙈

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Md1610 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Lenka! Cudowna wiadomosc 🥰❤ juz nie stresuj sie :) moze naprawde mialas spozniona owulacje?
    Jesli rosnie i serducho bije to super!
    Ale to musi byc piekne uczucie :)

---
    Kochane ja czuje ze bola mnie piersi... naprawde dzis juz mocno ....
    I prawy jajnik...
    Ciakawe...

A ja z koleji wierze ze organizm daje znac o ciazy do ktorej moze nie dojsc.
    Bo jesli plemnik biegnie tam sobie 12 dni zeby 'usiasc' to przez te 12ndni walczy ... i albo pęka albo siada.
    Czyli te 12 dni walki pecherzyka jest dla naszego organizmu objawami, a potem jak nie siądzie to przychodzi malpa.

MD -co taki torbiel oznacza? Cos powaznego?

_
    Dziewczyny mam dziwne pytanie, czy wy po owulce czy np po takich objawach ktore se wmawiamy ze juz cos sie dzieje , uprawiacie jeszcze mlosc z partnerem czy juz potem tylko pieszczoty aby tam nie zagladac? 🙈😂 wiem glupio brzmi ale ja czasem uprawiam milosc i zastNawiam sie czy to nie szkodzi np ze moze nie powinno sie tam juz zagladac😂🙈

Na razie ma 40 mm wiec nie jest podobno groźny, powinien się sam wchłonąć, za 3 msc mam iść na kontrole, a starać się dalej możemy :)

Lekarz przepisał mi Ovarin który ma w składzie Inozytol kwas foliowy wit b6 b12 D i od 15 dc progesterone, zobaczymy co z tego wyjdzie 😃

A jeśli chodzi o Twoje pytanie to my z mężem kochamy się przez cały cykl, częściej przy owulacji ale po owulacji tez, nawet jeśli mam jakieś objawy :) podobno to nic nie szkodzi

preg.png
‹‹ 918 919 920 921 922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ