X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakby coś z moimi hormonami było nie tak to bym miała nabrzmiale piersi I żyłki na nich ? Jutro robię test jak negatywny to jadę na betę dłużej nie wytrzymam ;p

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    Dziewczyny a jakby coś z moimi hormonami było nie tak to bym miała nabrzmiale piersi I żyłki na nich ? Jutro robię test jak negatywny to jadę na betę dłużej nie wytrzymam ;p

Jeśli coś się dzieje z piersiami to raczej prolaktyna.... Jeśli test wyjdzie negatywny i beta również to w 3dc zrób prolaktyne.

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Oliv222 Nowa

Wysłany: 18 lutego 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mama wrote:
    kambel a jestes senna ? i zmeczona ?

Hej, może szybko kurczę, ale możliwa jest implantacją w 17dc ??? raz przy podtarciu miałam dużo białego śluzu zmieszane z krwią i już więcej nie wystąpiło, w sumie miałam tylko stosunek 8 i 14dc cykle mam 26-29 i sama już nie wiem tez śpię w każdej wolnej chwili...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 15:56

• amaniii Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2021, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Kochane to nie tak ze my stad poszlysmy! Nadal tu bedziemy i ja Mocno kibicuje kazdej z Was!

Przypomnijcie kto kiedy testuje? 🥰😍❤💜 na kogo czekamy? 🤞🤞🤞🤞

Witam serdecznie po dluuuugiej przerwie, widzę ze same nowinki ☺️ Jak cudnie ! 🥰 gratulacje dla każdej z was bo aż ciężko mi wymienić każda po kolei 😁

Ja czekam na @ już 34 dc, testy negatywne także nic nowego 😅 ale za to urlopuję i wypoczywam i nie mam zamiaru niczym zajmować sobie głowy ❤️

Ale testowanie korci jak zawsze.. nie nastawiam się bo zero objawów jakichkolwiek, ani okresowych ani ciążowych. Jedynie pochwa jak zawsze na okres nisko i twarda.

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Jeśli coś się dzieje z piersiami to raczej prolaktyna.... Jeśli test wyjdzie negatywny i beta również to w 3dc zrób prolaktyne.
    Ale piersi to u mnie norma ;p wiec juz nie wiem może mniej nawet bola niż zawsze

• Tyłozgięta Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie było mnie kilka dni bo dopadła mnie dosłownie rozpacz.
    Od wczoraj plamie i mam silne skurcze wiec okres jest juz na dniach, jestem naprawdę załamana i sama czuje ze z każdym miesiącem znoszę to coraz gorzej.
    Nie wiem co mam zrobić, jak sobie pomóc. Jest po prostu coraz gorzej, coraz więcej lez wylewam, ta jedna kreska, to niemal fizyczny ból. To rozczarowanie męża które stara się ukryć kiedy kolejny miesiąc stara się mnie pocieszyć.
    Siedzę na podłodze w łazience i płacze z bezsilnosci, kolejna bliska koelzanka pokazała ciążowy brzuch, a ja po prostu się rozpadłam, nie wiem ile jeszcze musze wycierpieć jak długo czekać, ale boje się że oszaleje, ze nie wytrzymam. Tak bardzo potrzebuje tego dzieciątka, po prostu wiem i czuje ze bez tego jestem niekompletna, ze to najwiekszy cel i marzenie mojego życia.
    Jestem tak zła, smutna, bezsilna.

Niedoczynność tarczycy-letrox50
    Tyłozgięcie macicy
    Starania od sierpień 2018
    25 lat
    Krwawienia owulacyjne
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z węzłami wszystko okej. Bylam u rodzinnego i powiedziała ze nie są powiększone. Nie wiem skąd te bóle aktualnie nic mnie mnie boli pod pachami tylko mam delikatne klucia w piersiach i plecy mnie bolą. Ten ból pleców znam niestety bo zawsze jest przed @..
    Jutro mam badania krwi ogólne.
    Boje się ze nigdy nie zobaczę dwóch kresek. Mam dola.. Dziewczyny.
    Wczoraj zrobilam test z rossmana facelle. Wydaje mi sie ze za malo nasikalam bo balam sie ze zaleje. Ta druga kreska jest..ale nie zrobilam go dobrze.
    Teraz patrze na ten test i chcialabym zeby tak bylo naprawdę. Zresztą wiecie co czuje bo tez to przerabiacie. Kurna no..niby wszystko ze mną ok i dziala jak nalezy. A jednak zawsze wychodzi tak samo.
    Tracę nad sobą kontrolę. Przestałam ćwiczyć nawet bo caly czas mysle o tym wszystkim.

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyłozgieta doskonale Cię rozumiem. Moj facet mowi " moze ze mną karola jest cos nie tak" a mi sie wydaje ze jest całkiem inaczej. Ostatnio swojej koleżance powiedziałam ze bardzo bym chciała byc mamą. Wysmiala mnie..ogolnie to znajoma , ktora jak ja pójdę do fryzjera to ina zaraz tez idzie. Ja robię tatuaż..ina zaraz tez ma. Nawet slub ogarnęła tydzien przede mną. A teraz wyslala zdjęcie 2 kresek.. Chyba jestem złą osobą. Bo się nie cieszę wręcz jestem zła. Dlaczego ja nie mogę a ona 1 miesiąc staran i bach! ..

Tyłozgięta lubi tę wiadomość

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Magda93 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2021, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po poronieniu miałam takie parcie na ciążę. Tylko nadzieja na kolejna ciaze pozwolila mi sie otrząsnąć z utraconej. Doszlo do tego, że jak sie dowiedziałam ze bratowa jest w ciazy to wyłam, dosłownie wyłam przy bliskich. Dlugo nie trwało i bratowa poronila. Boże jak ja sie wtedy czułam. I znów beczalam i mowilam, ze ja jej zazdrościłam tej ciąży ale nigdy nie życzyłam niczego złego. Wtedy powiedziałam stop. Przestalam myśleć o tym na okrągło i się udalo.

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoilna, Tyłozgięta rozumiem was doskonale... co miesiąc przezywam to samo i co miesiąc beczałam.. juz nie wspomnąć ze wszyscy dookoła w ciąży... a najlepsze jest to że nikt nie pyta i wychodzi jakbyśmy nie chcieli dzieci 🤣 ale trzeba się wziąć w garść i tak jak pisze magda trochę odpuścić to dobrze nam robi i na głowę też... bo ciągle myślenie o tym nic dobrego niestety nie przyniesie...

• Md1610 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyłozgięta wrote:
    Hej, nie było mnie kilka dni bo dopadła mnie dosłownie rozpacz.
    Od wczoraj plamie i mam silne skurcze wiec okres jest juz na dniach, jestem naprawdę załamana i sama czuje ze z każdym miesiącem znoszę to coraz gorzej.
    Nie wiem co mam zrobić, jak sobie pomóc. Jest po prostu coraz gorzej, coraz więcej lez wylewam, ta jedna kreska, to niemal fizyczny ból. To rozczarowanie męża które stara się ukryć kiedy kolejny miesiąc stara się mnie pocieszyć.
    Siedzę na podłodze w łazience i płacze z bezsilnosci, kolejna bliska koelzanka pokazała ciążowy brzuch, a ja po prostu się rozpadłam, nie wiem ile jeszcze musze wycierpieć jak długo czekać, ale boje się że oszaleje, ze nie wytrzymam. Tak bardzo potrzebuje tego dzieciątka, po prostu wiem i czuje ze bez tego jestem niekompletna, ze to najwiekszy cel i marzenie mojego życia.
    Jestem tak zła, smutna, bezsilna.

Jak ja Cię dobrze rozumiem.. z miesiąca na miesiąc coraz ciężej znieść to wszystko, ale chyba faktycznie trzeba trochę odpuścić, zająć głowę czymś innym i może się uda.. ale No łatwo się mówi a w praktyce wiadomo jak jest Eh
    Nie No musi się udać w końcu, najgorzej jak dowiaduje się ze któraś jest w ciąży i wcale nie chce tego dziecka i to jest takie niesprawiedliwe..

preg.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylozgieta ❤ Slciskam cie mocno! Kochana! Prosze nie zalamuj sie! Moze poszukaj jakiejs kliniki jakiegos innego ginekologa? Daj sobie wiecej szans! Nie czekaj to co twoj Ginekolog ci powiedzial... 😵😵 przeciez zawsze mozesz probowac wszedzie! Obiecaj mi ze poszukasz innego rozwiazania i sprobujesz w innej klinice w swojej okolicy? ❤

Reszta dziewczyn ❤ nie zalamujcie sie! Walczcie i robcie wszsytko co mozliwe... ❤

Dzis uslyszalam od jednej dziewczyny ze dlugo nie mogla zajsc... ponad rok.. poszla do jakiejs wrozki czy cos i ta jej powiedziala ze twoje dziecko czeka na ciebie tylko siw boji wyjsc bo ty go nie chcesz... ona w szoku byla...
    Myslala o tych slowach tydzien i wpadla na to ze ona mowila i myslala o tym ze chce dziewczynke i tylko dziewczynke i ze wtedy moze jiz nie miec dzieci...
    Splunela i powiedziala Boze daj mi chlopczyka nawet, cokolwiek aby zdrowe bylo.. miesiac pozniej miala pozytywny test.. dzis ma 2 chlopakow.

Takze wiara nie wiara, jeden uwierzy inny nie... ale kochane walka musi byc... ❤ nie poddawajcie sie! Blagam.... ❤

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dokładnie tak samo jak wy, chociaż nasze starania są bardzo krótkie ale na samym początku zadałam sobie pytanie "a co jak nigdy nie znajdę?". Wiem że to byłby ogromny ból, ale musiałabym żyć dalej, próbując tyle ile się da, ale nie chciałabym żeby moje życie było cierpieniem i żeby kręciło się wokół jednego tematu. Narazie ustaliliśmy z mężem że my się kochamy i to jest dla nas najważniejsze i ze sobą jesteśmy szczęśliwi i chcielibyśmy mimo różnych scenariuszy umieć być że sobą i korzystać z życia razem.

Chociaż im dalej w las i NIC byłoby zdecydowanie gorzej psychicznie ale chciałabym się trzymać tej pierwszej myśli bo inaczej można po prostu u zwariować...

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Madzik_ Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Bylam dzisiaj na wizycie. Lekarz zaznaczył, że mam grube endometrium Nno 17mm.
    Z racji tego ze @ spóznia się 4 dni. Kazał mi zrobić test. Ja zrobiłam sikańca teraz i nic nie wyszło.
    Lekarz powiedział, że na USG jeszcze nawet nie będzie widział pęcherzyka.
    Czy któraś może tak miała?
    Nie wiem czy iść na bete

👨‍🦱 32l.
    Słaba jakość nasienia
    Fragmentacja 34%
    Leniwe plemniczki
    Reszta wyników ok

👩30l.
    Owulacja OK
    Drożność OK
    Wszystko w normie

W klinice Gyncentrum od Listopada 2020r.

31.03.2021r. 1 IUI🍷
    29.04.2021r. 2 IUI🍷
    26.06.2021r. 3 IUI🍷

Podchodzimy do In vitro.

Od 12.07.2021r. tabletki antykoncepcyjne 💊💊💊
    Od 08.08.2021r. zaczynamy stymulacje 💉💉💉
    20.08.2021r. Punkcja 🥚🥚🥚

2 Blastocysty ❄❄

1 Transfer 08.11.2021r. 😭
    2 Transfer 09.05.2022r. 😭

🔸️estrofem,
    🔸️ encorton,
    🔸️ accofil,
    🔸️ intralipid,
    🔸️prolutex,
    🔸️cyclogest
    🍷🍷🍷🍷

Kariotypy OK 🧬🧬🧬

Immunologia, cytokiny, KIRy i te inne ok💥

Druga procedura.
    3 zarodki przebadane ok 🍀🍀🍀
    Transfer 15. 06.23r. Z accofilem🍷
    6dpt beta 18
    8 dpt beta 21,5
    10 dpt beta 24
    14 dpt beta 70
    😭😭😭😭😭

Transfer 27.10.2023r.
    7 dpt beta nie ruszyła 😭😭
  • Szewcowa Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudne tematy.. Jaa też mam chwilę zwątpienia. Szczególnie jak przychodzi okres, ale staram się mieć plan działania na następny miesiąc co można tu jeszcze zrobić, jakąś zmiana w diecie, czy kolejne badania. W tym miesiącu 7 dni po zrobiłam progesteron wyszło mi 14,83. W następnych miesiącach zrobię kolejne i M. badanie nasienia.
    Też staramy się mieć plan B jak długo nie pójdzie na pewno byśmy wtedy spróbowali inseminacji i i vitro.
    A jak już nie będzie żadnej szansy to wyjdziemy i będziemy podróżnikami. Nie chciałbym bym żyć w kraju gdzie gloryfikuje się rodzinę bez dzieci.

agaga, Tyłozgięta lubią tę wiadomość

2.01.22 ❤️❤️❤️ Nasza Córeczka 😍
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik może idz? Będziesz pewniejsza
    Nie wiem jak to jest bo ja tak nigdy nie mialam;(
    Za to dzisiaj 5 dni przed@ wstałam z okropnym bólem jajników w sumie to bardziej lewy i do tego skurcze co jakiś czas.. Moze @ wcześniej przyjdzie.. Zdziwie sie

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Magda93 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie przyplątało zapalenie pęcherza :( całą noc nie spałam, parcie i ból. Kurde, musialo akurat teraz w owulację. Ostatnie <3 bylo dwa dni przed prawdopodobna owulacja. Wiec raczej ten cykl stracony.

• Tyłozgięta Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szewcowa wrote:
    Trudne tematy.. Jaa też mam chwilę zwątpienia. Szczególnie jak przychodzi okres, ale staram się mieć plan działania na następny miesiąc co można tu jeszcze zrobić, jakąś zmiana w diecie, czy kolejne badania. W tym miesiącu 7 dni po zrobiłam progesteron wyszło mi 14,83. W następnych miesiącach zrobię kolejne i M. badanie nasienia.
    Też staramy się mieć plan B jak długo nie pójdzie na pewno byśmy wtedy spróbowali inseminacji i i vitro.
    A jak już nie będzie żadnej szansy to wyjdziemy i będziemy podróżnikami. Nie chciałbym bym żyć w kraju gdzie gloryfikuje się rodzinę bez dzieci.

Dokładnie! Ja ostatnio usłyszałam że moje małżeństwo jest nie na poważnie bo nie mamy dzieci..

Niedoczynność tarczycy-letrox50
    Tyłozgięcie macicy
    Starania od sierpień 2018
    25 lat
    Krwawienia owulacyjne
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pogrzało do końca tych ludzi żeby takie teksty mówić... niech każdy pilnuje siebie ... jak to mówią " miej wyjebane będzie Ci dane "😁

• Szewcowa Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Gdzies tu na jakimś wątku czytałam, że ktoś się zapytał jednej dziewczyny, która byla w tej sytuacji co my - starała się, o to kiedy będa mieli dzieci, a ona odpowiedziała 'jak przestanę połykać', 😄😄. Moze to i trochę nie pedagogiczne, ale czasem się należy takim ludziom.

Ja już nawet realizując plan B zapisałam się na kurs angielskiego, bo u mnie kiepsko 😄. I zapisałam się na szczepienie, jak wyznacza mi termin to marcu to wtedy też pewnie przerwa w staraniach. Dobrze mi zrobi.

Magda93, miałam dokładnie to samo w tym cyklu. Zaraz po owu albo jeszcze w trakcie właśnie kończę brać antybiotyk. Lekarz jeszcze mi powiedział, że przy intensywnych stosunkach to normalne. 😄. Ja myślę że to od zimna bo w tym miesiącu jakoś nie było dużo starań u mnie, ale dobra. Wolałam wziąć antybiotyk żeby skończyć go brać przed terminem 🐵, żeby nie zaszkodził dziecku, a takie zapalenie może się ciągnąć. Wiem z doświadczenia..

2.01.22 ❤️❤️❤️ Nasza Córeczka 😍
‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ