Pierwsze objawy ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
O
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 20:56
-
Nadzieja123, co do temperatury to cały czas jest szansa, nie u każdego da się wykryć te różnice. Ja jestem tego przykładem i w tym cyklu, który był szczęśliwy nie zauważyłam żadnego skoku i myślałam, że to kolejny miesiąc stracony, a okazało się inaczej 😊 U mnie wyższa temperatura ukazała się dopiero później, po pozytywnych testach i becie. W przypadku śluzu to mam go niewiele a słyszałam właśnie, że wiele kobiet ma go w ciąży bardzo dużo. Także każdy organizm trochę inaczej reaguje na ciążę i objawy również mogą być inne.
Vilka, myślę że to jeszcze bardzo wcześnie, wiem że łatwo mówić, ale spokojnie odczekaj jeszcze kilka dni i zrób test, trzymam kciuki za upragniony wynik 🤞
Pierwszymi moimi objawami były zawroty i bóle głowy. Trochę bolały mnie też piersi, ale tak jak zwykle przed @. Nudności pojawiły się dopiero w zeszły czwartek czyli w 6 tygodniu ciąży 😀
-
Aga0801 temperatura już nawet spada 🙈 zobaczymy jak będzie. 6.12 spodziewana miesiączka. Okaże się. Póki co popołudniami pobolewa mnie podbrzusze,mam lekkie skurcze. I tak od 16-17 jestem już zmęczona, mimo urlopu. Nie chcę się nakręcać ale głowa żyje swoim życiem. Od paru dni też zauważyłam że na zmianę gorąco mi albo bardzo zimno. Nie wiem czy to też może być jakiś objaw ciąży. Zwariuję, nie mam cierpliwosci do tych starań. Ja z tych, co wszystko muszą mieć na już, niestety. Osiwieje zanim się uda. Myślałam że przy drugim dziecku będę jakąś spokojniejsza 🙄
-
nadzieja123 wrote:Aga0801 temperatura już nawet spada 🙈 zobaczymy jak będzie. 6.12 spodziewana miesiączka. Okaże się. Póki co popołudniami pobolewa mnie podbrzusze,mam lekkie skurcze. I tak od 16-17 jestem już zmęczona, mimo urlopu. Nie chcę się nakręcać ale głowa żyje swoim życiem. Od paru dni też zauważyłam że na zmianę gorąco mi albo bardzo zimno. Nie wiem czy to też może być jakiś objaw ciąży. Zwariuję, nie mam cierpliwosci do tych starań. Ja z tych, co wszystko muszą mieć na już, niestety. Osiwieje zanim się uda. Myślałam że przy drugim dziecku będę jakąś spokojniejsza 🙄
Mam to samo… moja głowa jest już w ciąży (23dc) tylko nie wiem jak reszta ciała 😅Hach lubi tę wiadomość
-
Agata.Agata u mnie 28dc. Ale cykle 32-34 śni więc jeszcze ze czekam. Głupia znowu dzis zrobiłam test, znowu negatyw. Już więcej nie robię. Szkoda kasy i nerwów. Dziś temp. Znowu skoczyła do 37,1. Jest nadzieja. A Ty kiedy testujesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2022, 08:40
-
nadzieja123 wrote:Agata.Agata u mnie 28dc. Ale cykle 32-34 śni więc jeszcze ze czekam. Głupia znowu dzis zrobiłam test, znowu negatyw. Już więcej nie robię. Szkoda kasy i nerwów. Dziś temp. Znowu skoczyła do 37,1. Jest nadzieja. A Ty kiedy testujesz?
Zatestowałam dziś… negatywny. Nie umiem odpuścić i cierpliwie czekać do dnia spodziewanej miesiączki. Powinnam ją dostać w sobotę.
Póki nie ma okresu to jest nadzieja -
Hahah wiem jak to jest 😀 My mieszkamy z teściową więc przez te miesiące kiedy się staraliśmy po kryjomu chodziłam z testami owulacyjnymi i ciążowymi do toalety, chowałam po kieszeniach, żeby nie widziała i nie dopytywała 😂 a w szafie miałam pudło pełne mniejszych pudełeczek po zużytych testach, wreszcie w minioną sobotę się tego pozbyłam 😅
-
Agata.Agata wrote:Najlepsze jest to jak chowam te zużyte testy w resztę smieci żeby sąsiedzi nie zobaczyli w śmietniku ile już ich zrobiłam 🤣🤣
water lubi tę wiadomość
-
nadzieja123 wrote:Ja przed mężem chowam żeby nie wyjść na idiotkę 😅 taaa i to chowanie po kieszeniach też znam. Wczoraj przy młodszej (3 latka) usilnie przy oknie wypatrywałam cienia. Zapytała co robię. Powiedziałam że patrzę na patyczek. No i oczywiście wygadać się musiała że mama długo patyczek oglądała i kręciła. Na szczęście nie dogadali się z mężem o jaki patyczek chodziło 😅
Myśle, ze faceci nie zrozumieją tej akcji z testowaniem 😅 ja mojemu mężowi dziś wybuchłam płaczem, że chyba nic z tego, że się chyba nie udało a on mnie pyta czy robiłam test, mówię mu, że tak robiłam dziś… nie dodałam tylko, że wczoraj i przedwczoraj i przed przedwczoraj tez 🤣 wiem, że głupota totalna No ale ja nie umiem się powstrzymać 😅 -
Aga0801 wrote:Hahah wiem jak to jest 😀 My mieszkamy z teściową więc przez te miesiące kiedy się staraliśmy po kryjomu chodziłam z testami owulacyjnymi i ciążowymi do toalety, chowałam po kieszeniach, żeby nie widziała i nie dopytywała 😂 a w szafie miałam pudło pełne mniejszych pudełeczek po zużytych testach, wreszcie w minioną sobotę się tego pozbyłam 😅
Aga0801 lubi tę wiadomość
-
Agata.Agata wrote:Nie zrozumie ten kto przez to nie przechodził 🥹♥️
-
nadzieja123 wrote:Dokładnie. Ja dzisiaj robię betę. Albo to ciąża albo coś się tam na dole złego porobiło. Wczoraj tak mnie wszystko rwało na dole że już miałam ochotę na IP wieczorem jechać. Jak szłam po schodach to myślałam że mi macica wypadnie. 22 stopnie w domu a ja w dwóch grubych bluzach siedziałam. A ból niesamowity. Jak mocna miesiączką x10
-
Dziś 25 dzień cyklu i krwawienie się pojawiło
Łudzę się jednak, że to nie okres ale wydaje mi się, że trzeba zejść na ziemie i zacząć nowy cykl. Ten był serio dziwny!
Rano sprawdzę czy się rozkręciło, narazie różowa krew bez skrzepów.
Ból też mniejszy niż pierwszego dnia miesiączki chociaż czuje, że coś mnie ciągnie w podbrzuszu. -
nadzieja123 wrote:Dokładnie. Ja dzisiaj robię betę. Albo to ciąża albo coś się tam na dole złego porobiło. Wczoraj tak mnie wszystko rwało na dole że już miałam ochotę na IP wieczorem jechać. Jak szłam po schodach to myślałam że mi macica wypadnie. 22 stopnie w domu a ja w dwóch grubych bluzach siedziałam. A ból niesamowity. Jak mocna miesiączką x10
Jak tam wynik bety u Ciebie? -
Liw_wiL wrote:Jak tam wynik bety u Ciebie?
Edit. Albo jeszcze jutro zatestuję 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2022, 15:33
-
nadzieja123 wrote:Aaaa chyba mam mega blady cień! Staram się nie jarać ale oczywiście się jaram 🤣
10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞
02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨👩👦
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
10.11.22 r --- beta 343,40
28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy
09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3)