Forum W oczekiwaniu na testowanie Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019
Odpowiedz

Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019

Oceń ten wątek:
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Później was nadrobie , mam nadzieję że i u was dziś była taak piękna pogoda jak i u mnie :) z racji tego ja zajęłam się sprzątaniem domu , okna pomyte, firanki poprane została mi łazienka 😂 ide dalej a tymczasem wklejam wam moje dzisiejsze znalezisko u mamy w ogródku 24 czterolisntych koniczyn i 1 pięciolistna :) to już chyba tylko na szczęście :D

    url=https://naforum.zapodaj.net/aa1b43c2f14d.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa1b43c2f14d.jpg[/url


    Buba super 👍😘 niech dzidzia dalej rośnie i nie dokucza mamusi :)

    Pati96, Malgonia, Ochmanka, Izape_91, syllwia91, Iseko, aeiouy, szona, MonikA_89!, moni05, buba123, ElfiaKsiężniczka, Salome, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 1 czerwca 2019, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulka, jakis tydzien temu odebralismy wyniki.
    No wlasnie... Bierze witamine C1000 i na pol godziny przed ❤️ Acc optima, podobno moze pomoc, choc i tak sie martwie, ze moze miec to wplyw na to, ze sie nie udaje :/

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 1 czerwca 2019, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko a może ma jakąś infekcje Twoj eMek? Czasami infekcje powodują takie zaburzenia, po antybiotykach Wszystko wraca do normy, ale to by trzeba było chyba posiew zrobić. Czasami też to tylko chwilowe jest z tym uplynnieniem i za jakiś czas może być już ok ☺️

    My w poniedziałek mamy badanie i już się mocno denerwuje, że będzie źle, aż mi się głupoty śnią.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 20:33

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 1 czerwca 2019, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko uplynnienie moze miec wplyw, bo jak sie nasienie nie uplynni to plemniki nie dadza rady plynac. Zazwyczaj duzo plynow plus acc przynosi jednak skutek. Nie wiem czy pol godziny to nie za malo, ale to warto spytac lekarza albo poszukac na forum meskie sprawy.

    Moni sukienka piekna :) uwielbiam takie materialy :)

    Mamunia kciuki za oko. Oby jakies krople pomogly.

    Buba gratulacje :)

    Szona super ze wyniki dobre. Zawsze to jeden stres mniej.

    Angelika no z takim szczesciem to musi wszystko sie udac.

    DzulkaJ, moni05, Szczesliwa_mamusia, Angelika1313, szona, buba123 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest dobrze dziewczyny. Bede zyc ;-) oko cale. Synek trafil w jakies czule miejsce, zrobil sie krwiak i sie wylał. Babka powiedziala,ze mialam szczescie,ze nie trafil w rogowke. Ale ta czerwien moze schodzic nawet 3tyg. Maz sie smieje,ze moje oko tak swieci na czerwono, jak znak stopu zapalony w aucie. Dowcipnis :-)

    Malgonia, Angelika1313, moni05, Ochmanka, agge, aeiouy, szona, Malinaa90, malamisia, MonikA_89!, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2211 3223

    Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona super ,że badania wyszły dobrze. 😊

    Moni piękna sukienka i bukiet też.😍

    Angelika z tymi koniczynami na pewno będziesz miała dużo szczęścia. 😊

    Szczęśliwa Mamusia dobrze ,że z okiem jest w miarę w porządku. Trzymam kciuki ,żeby szybko przeszlo.✊

    Ja dziś po rowerach zrobiliśmy 45 km ,spotkałam kilka bocianów po drodze mam nadzieję, że przyniosą nam w tym miesiącu kropka. Jutro chyba też ruszamy na rowery,zobaczymy.😊

    Malgonia, Angelika1313, Nuch, Misiaa, moni05, Kittinka83, Szczesliwa_mamusia, aeiouy, szona, Malinaa90, malamisia, Magduullina lubią tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 1500
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i powiem Wam, ze nie wiem, czy nasza ciaza sie w tajemnicy utrzyma.
    Zaczelo sie od babci bratowej "no w kobcu sie udalo, kuedy bedzie dzidzia", a na dowidzebia wszyscy zyczyli nam powodzenia ;)
    Fakt, ze ja czesto nie pije jak tam jestesmy po owulacji, ale na "skosztowanie" zazwyczaj cos bralam :/
    No nic, oby moja mama wprost nie spytala, bo nie chce klamac.
    Swoja droga jak spedzilam dzien na powietrzu to i mdlisci mniejsze. Teraz leze i znos mi sciska zoladek.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór, melduję śpiesznie rozpoczęcie OKRESU ( :| )
    dziś punktualnie o 11:34 i 02sec.
    :|
    Kto więc miał ochotę się stawić pod moim kiblem punkt 6:30 rano na testowanie , to może sobie śmiało odpuścić i jako, że niedziela, pospać nieco dłużej.

    :P


    p.s. Moni...czarująca sukienka!!! zakochana jestem w prostocie...i te długie, ciemne włosy <3
    super!!!

    moni05, Magduullina lubią tę wiadomość

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5021 11624

    Wysłany: 1 czerwca 2019, 23:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika ale nazbieralas sobie tego szczęścia kochana 😍 no teraz jak nic musi się udać!


    Kittinka wredna @....,juz nie miała kiedy przylezc tylko na dzień dziecka... No ale czerwiec może będzie szczęśliwy?

    Ja poproszę o wpisanie wstępnie na 18 maja, chyba że owu będzie wcześniej, ale standardowo dzisiaj 14 dc i owulaki białe jak ściana.

    Angelika1313, Kittinka83 lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 2 czerwca 2019, 01:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni pięknie wyglądałaś😊

    Kittinka przykro mi :(

    Szona super że taki wynik ładny, to teraz tylko czekać na efekty ;)

    Angelika z takim zapasem szczęścia to na pewno się uda😊

    Miłej niedzieli😊

    Angelika1313, szona, Kittinka83, moni05 lubią tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 czerwca 2019, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 22:35

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 czerwca 2019, 08:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka83, przykro mi, wredna @ :(

    Kittinka83 lubi tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7537 10668

    Wysłany: 2 czerwca 2019, 08:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga, czwórka szkrabów to tyle szczęścia, że aż mi się w głowie nie mieści 💟 Wiadomo, że logistycznie trzeba się nagimnastykować, żeby taką gromadkę ogarnąć, ale za to masz 4x więcej miłości 😍 Z całego serca życzę powodzenia!

    Moni, jakie to uczucie oficjalnie zostać mężatką? :D Mi się wszyscy zawsze pytali czy coś się zmieniło po ślubie, a ja na to, że w sumie to nic, tylko zamiast Ze współlokatorem to mieszkam z mężem 😂 Dużo szczęścia dla całej waszej czwórki 😘

    DziulkaJ, jak nie wiesz kiedy była owulacja, to ja bym i tak zrobiła w okolicy 21-22dc. Jeśli prog będzie wysoki, to znaczy, że owulka była. Jeśli niski, to możesz powtórzyć po kilku dniach i zobaczyć czy rośnie czy spada.

    Arashe, może twoja dzidzia jest nieśmiała i dlatego nie pokazuje co ma między nogami :P Zawsze też możesz zdecydować, że chcesz mieć niespodziankę przy porodzie 😂

    Nikodemka, na upłynnienie dawaj mężowi acc Optima 2x1 podczas twoich dni płodnych. Naprotechnolog nam zaleciła profilaktycznie

    Buba, gratulacje! Jaki duży ten twój synek 😊

    Szczęśliwa mamusia, cieszę się że oko całe, brzmiało strasznie jak to opisywałaś. Aż mnie zabolało podczas czytania :P Pod pretekstem ochrony oka zrób sobie przepaskę i udawaj pirata 🙃 Arrrrr synek będzie zachwycony 😂

    Ochmanka, moni05, DzulkaJ, buba123, Szczesliwa_mamusia, Ania_85_, Arashe, Olga_89 lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka przytulaski dla Ciebie🤗

    Buba kawał człowieka 😍 no już coraz bardziej będzie dokazywał

    Arashe o ja Cię... III trymestr. Ale leci ten czas! Masz już w miarę pokaźny brzuszek czy dalej chudzinka?

    Wczoraj stwierdziłam że muszę coś zrobić konkretnego i... pomalowałam sypialnię😁
    Okno jest wschodnie ale na brzeg lasu więc nadmiaru światła nie ma a ściany byly hmmm... Jak koniczyna Angeliki. Normalnie nora😕
    W ogóle ta leśniczówka to jakiś kolorystyczny koszmar. Sypialnia zielona jak trawa, pomarańczowo-brązowy korytarz, kuchnia w ukraińskiej kolorystyce, na górze jeden pokój niebieski a drugi znów ogniście pomarańczowy. I niestety ale.... lamperia w części pomieszczeń.
    Nawet nie mam pojęcia jak się tego pozbyć lub czym zamalować żeby nie mieć w kuchni cytrynowej ściany 🤔😟

    szona, Kittinka83, Arashe lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • inika Nowa
    Postów: 4 19

    Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka przykro mi :(

    Ja dziś mam 10 dpo i robiłam test, niestety biel aż razi po oczach :( Spróbuję jeszcze za 2 dni, może coś się zmieni.

    Kittinka83 lubi tę wiadomość

    6 cs
    308194085e33704a0d4647ffdd07267b.png
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2508 3852

    Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inika jeszcze nie wszystko stracone..test 10dpo nie zawsze pokaże prawdę. Trzymam kciuki za testowanie za 2 dni!

    Powiem Wam dziewczyny że zaczynam odczuwać presję ze strony rodziny co do dziecka...moj teść stwierdził, że marzy mu się wnuk zanim umrze... :/ a mój tata z kolei cały czas gada że mamy się brać do roboty... :/ jakbyśmy tego cały czas nie robili...na dodatek ta świadomość że jak teraz się nie uda to starania trzeba trochę przesunąć chyba że zaproponują mi jakąś umowę lepszą a nie ma 3 miesiące.. :/ choć muszę się zorientować bo w banku do którego jestem zaproszona na kolejny etap rekrutacji pierwsza umowa jest na 7 miesięcy więc wydaje mi się że chyba by musieli w razie W przedłużyć do dnia porodu...zna się któraś może na takich rzeczach? I tak....wiem że nie powinnam myśleć o tym aby dostać umowę i od razu uciekać na L4(ciąża będzie od początku leżąca) ale dziecko jest dla mnie teraz priorytetem...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 10:03

    inika lubi tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, neoparin, euthyrox, dopegyt


    h4zp9jcg1yqg5wwe.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanko a flugo bedziesz w tej lesniczowce? Czesto Cie przenosza? Jak to jest, Ty tam jestes w czasie pracy, a potem do domku, czy mieszkasz tam z mezem?

    Co do mezow to ja po samym slubie roznicy nie czulam, ale z tygodnia na tydzien zblizalismy sie z mezem. Jednak taka odpowiedzialbosc za ta druga osobe tez sie budzi.

    Mi sie dzis snilo, ze sie z kolezankami spotkalam i mnie o ciaze pytaly a ja sie przyznac nie chcialam. Jeszcze 3 tygodnie, ale chyba z mama sie nie bede widziec w tym czasie.

    moni05 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2508 3852

    Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja Was podziwiam że potraficie się wstrzymać i do tego 12tc nic nie mówić o ciąży :) u mnie moja mama wiedziała w pierwszej i drugiej ciąży jak tylko zobaczyłam II jakoś nie potrafiłam tej radości zatrzymać dla siebie:) tzn..powiedziałam tylko moim rodzicom i teściom..no i w pracy bo dostałam od samego poczatku L4..znajomym w sumie nie mówiliśmy nic aż nie było widać brzuszka ;)

    agge lubi tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, neoparin, euthyrox, dopegyt


    h4zp9jcg1yqg5wwe.png
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia tak zrobię, z 2 razy zmierzę sobie progesteron i zobaczę jaka ma wartość ☺️

    Miłego dnia dziewczyny!

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia gdybym nue widziala jak moha mama przezywala poronienia bratowej i moje to bym powiedziala. Dla niej to by byl nie mniejszy stres niz dla mnie. Chcialabym żeby z ciazy wyniksla sama radosc, ale wiem, ze do tego 13 tygodnia by nikt sie nue cieszyl, tylko wszyscy zamartwiali :/


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego