X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019
Odpowiedz

Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 21:36

moni05, szona, aeiouy lubią tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio rozmawialam z kolezanka, ktorej tez wyszedl hpv i miala ten zabieg ns k co to jego nazwy nie pamietam.
    Mowi, ze po tym jak jej robili cytologie to sie dwa miesiace do niej przygotowywala i ze generalnie to te cytologie to sa tak na odwal robione, bo to trzeba ta wysciolke przygotowac i dosyc mocno zedrzec zeby ten wynik byl miarodajny.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja miałam ostatnio cytologię robiona w ciąży i pierwszy raz tak mi zarył ze 3 dni plamiłam, trochę aż się zirytowałam ale chyba właśnie porządna cytologia to więcej niż takie bezbolesne skrobniecie

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa, mówili, że wyniki powinny być koło 10, ale ja chyba wolę je odczytać po pracy. Boję się, że się rozkleję jak będzie zerowa i nici z dalszej pracy.

Szczęśliwa mamusia, nie mam co odświeżać, bo dostanę na maila 😜😜

Marlenka, też mnie te testy zastanawiają. Ja robiłam facelle albo zwykle allegraki i nigdy nawet cienia cienia. Jak już jest kreska i to różowa, to coś musi być na rzeczy

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • szona Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Szona no nie do końca oszukują, ja dostałam dziś przed samą burza, a były już dziś ze trzy :) w tym teraz ;)

Sasanko wracaj do gry :)
    Monika ale każą czekać... Weź tu nie zeswiruj

Zwracam honor! Właśnie pedałowałam jak w wyścigu pokoju 😂 tak zaczęło za mną błyskać!

Malinaa90, Ochmanka, Arashe lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Moni a co do badań to masz na myśli cytologię? Czy jakoś inaczej wyszło, ze coś zaczęło się dziać? Tez mam nadzieje, moja ciocia zmarła na raka szyjki macicy, to już się w ogóle podobno w rozwiniętym medycznie kraju nie powinno zdarzać :/

Tak, cytologia wystarczy.
    To nie jest do końca tak jak mówisz. Czasem sprawa postępuje latami, a czasem, jeśli ktoś ma „predyspozycje”, to z powodu nowotworu sprzątnie go bardzo szybko... podobnie działa rak żołądka. Postępuje strasznie szybko. No iw zasadzie stwierdzając raka szyjki macicy masz 50% szans.
    Nie wszystko da się przewidzieć i poprzedzić badaniami. Służba zdrowia w naszym kraju nie refunduje nic tak naprawdę, a nie wszyscy widza sens w takim badaniu się na wyrost. Tak jak mówię, ja się nawet ledwo bym łapała na podstawowa profilaktykę... to jest chore.

Przepraszam, temat jest taki do dupy w tym momencie. Nie chciałam tu takiej atmosfery wprowadzać. Zawsze tylko każdej kobiecie mówię, ze warto się badać.
    Sama mam siostrę, 23 lata. NIGDY nie była u ginekologa. Umawiam ja razem ze mną na wizyty zaraz po sobie. Zawsze odwołuje... nie mogę do niej dotrzeć. Nawet moja sytuacja jej nie przekonała.
    Dla większości ginekolog = jestem w ciąży, ewentualnie: potrzebuje tabletek.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • szona Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, nie mamy pewnosci jaki test wyjdzie jutro, ale niech Cię nie załamuje ten wieczorny. Ja najpierw zrobiłam bobka - kreska była mocna. Następnego dnia rano zrobiłam dwa - Norda i super czuły jakiś inny. I ten inny był CAŁKOWICIE BIAŁY. Tylko na Nordzie lekko majaczyła kreska. Także wiesz - wypiłaś hektolitry wody, to ma znaczenie. Nie nastawiaj się zle, spróbuj odetchnąć. A jutro zrob test w dzień, ja będę pod kibelkiem z pomponami niczym czirliderka 😎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 22:24

okularnica91, moni05, Sasanka55, Madziandzia lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, jutro rano lece na bete, chce ostatecznie rozwiac watpliwosci, choc wiem jaki bedzie wynik :)
    Moze gdyby kreska na tym porannym tescie wyszla od razu to bym inaczej do tego podeszla, ale najpierw byl jakis cien, a wyrazna pokazala sie dopiero po tym jak test sie zalał... pewnie to jakas reakcja. Wole byc na to przygotowana psychicznie, chociaz pewnie i tak nie obejdzie sie bez ryku.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oprócz zwykłej cytologii są jeszcze jakieś bardziej szczegółowe np hpv screening. Raz to miałam ale bolało dość mocno a potem krwawilam 3 dni. Gin powiedział że przy stałych partnerach sie to robi co 5 lat a przy zmianach co 3.

Nikodemka a badalas tą MUChe? Bo może jakaś bakteria jest i dlatego nie wychodzi. Jakaś musi być przyczyna żeby taka młoda zdrowa dziewczyna nie zachodzila przez rok. Może jest jakiś stan zapalny endo, albo ogólnie w organizmie? Tak dumam. Mam nadzieję że już nie będzie potrzebne bo jutro będzie piękna pozytywna beta ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 22:41

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenka - muchy jeszcze nie badalam, to jeszcze przede mna... Ide po kolei wedlug planu lekarzy, czyli najpierw hormony, monitoring, badanie nasienia, hsg, teraz czeka mnie histeroskopia i stymulacja clo. W miedzyczasie zrobie na wlasna rękę muchę i mutacje genetyczne. Jedyna rzecza, ktora do tej pory znalezlismy i moze przyczyniac sie do niepowodzen jest brak samoistnego uplynnienia nasienia meza, wiec tu tez bedziemy drazyc temat... Jestem juz tym zmeczona, bo do wizyt zwiazanych z nieplodnoscia dochodzilo poszukiwanie ostatecznej opinii na temat mojego miesniaka, tułałam się po lekarzach. Decyzja jest taka, że go nie usuwam, wiec teraz dzialam tylko (albo aż) w temacie ciazy.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Malinowa91 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko trzymam kciuki za jutrzejsza bete.👊👊👊

Monika89 nie kusi Cie, zeby rano siknac?😊

Dziewczyny nie wiecie co slychac u Cukrzyka i Makowej?

58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

32 lata👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start I procedura - 4❄
    04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
    06.2019- FET (N) 2BB 👎
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

11.2022 start II procedura 👎
    04.2023 start III procedura - 6❄
    05.2023 start IV procedura - 11❄

Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.

12 zdrowych Słoneczek🌞

09.2023 - FET (S) 5.1.1
    22.10.2023 - 8tc 👼👼
    12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
    01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
    04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍

“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.
  • MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    Nikodemko trzymam kciuki za jutrzejsza bete.👊👊👊

Monika89 nie kusi Cie, zeby rano siknac?😊

Dziewczyny nie wiecie co slychac u Cukrzyka i Makowej?
    Właśnie też myślałam o dziewczynach . Dawno się nie pisały .

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • szona Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cyto badam co pół roku. Kiedyś zrobiłam po roku i z cytologii 1 wyszedł mi nagle Ascus. Robiłam już wiele badań - w tym genetyczne na obecność rodzaju wirusa i ciekawostka - przed LEEPem miałam np typ 16, a ostatnie badanie wykazało jego brak (choć potwierdzona została obecność innego wysoko onkogennego typu). Dokładnie tak jak Nuch - prowadzę krucjatę informowania koleżanek. Przy tak dostępnej możliwości uniknięcia najgorszego nie mieści mi się w głowie jak można pójść na cytologię raz na 5 lat 🙈

moni05 lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• szona Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęły mi się plamienia. Czyli tydzień po terminie @ coś rusza.

Nikodemka, moni05, Arashe, agge lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

Wysłany: 14 czerwca 2019, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Ja cyto badam co pół roku. Kiedyś zrobiłam po roku i z cytologii 1 wyszedł mi nagle Ascus. Robiłam już wiele badań - w tym genetyczne na obecność rodzaju wirusa i ciekawostka - przed LEEPem miałam np typ 16, a ostatnie badanie wykazało jego brak (choć potwierdzona została obecność innego wysoko onkogennego typu). Dokładnie tak jak Nuch - prowadzę krucjatę informowania koleżanek. Przy tak dostępnej możliwości uniknięcia najgorszego nie mieści mi się w głowie jak można pójść na cytologię raz na 5 lat 🙈
    Mało osób zdaje sobie sprawę z niektórych rzeczy . Uważają jak nic nie dolega to nic mi nie jest . A jak idą to czasem jest za późno .

Wysłany: 14 czerwca 2019, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopadła bezsenność . Trzeba się przyzwyczaić że o dobrym śnie mogę zapomnieć .
    Wypiłam melisę i to taka fest (zaparzylam dwie saszetki ) słucham muzyki takiej wolnej sennej . A tu nic nawet spać się nie chce .

Cóż dobrze że nie dużo zostało do końca ( w pierwszej ciąży od 25 TC bodajże nie mogłam już spać )

A tak po za tym dzisiaj mamy kolejny tydzień więc tradycyjnie zostawiam wam wiruski ,($+_+$(#((_:)#)@:_+82:_+82:_;#:*()#:*69;#(8$(29$;(#9@(#(@))@;$)@9#;*;{`{¶£™≥×¢{≥™¢{{¢≥™{¢{¢

Ps . Udało mi się zapisać do tej drugiej doktorki na USG i to już na 24 czerwca na godzinę 15 😊

MonikA_89!, Madziandzia, Pati96, Malgonia, Salome lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape, juz za chwile zatestujesz, a ja prosze wszystkie moce tego swiata, by byly II :* Tez wlacza mi sie chec sikania od 8dpo i... sikam, choc zawsze mialam pozna implantacje :D

Misiaa, zaraz i testy beda wiedzialy, ze jestes w ciazy! :*

Nikodemko, wierze, ze to popoludniak Cie oszukal, a nie odwrotnie :* Tak jak sugeruje Buba, Iwona i Malina, moze mocz byl niewiele wart przy ogromnej ilosci wody, jaka teraz pochlaniamy. Odnosnie nadzerki- 2 moich ginow mowilo mi, ze moja jest malutka, ze niewarto sie przejmowac, ze ciaza ja zaleczy. 3 gin powiedziala, ze wcale nie jest mala (moze powiekszyla sie tak bardzo przez 2 tygodnie, nie wiem...) i ze moze byc przyczyna moich CB... Dostalam antybiotyk i zaleczylam dziada. Moze tez warto isc w tym kierunku?

MonikA, juz sobie spogladam na krzeselko i jest tak milo, ale na razie to czekam na Twoja piekna bete! Ty pierwsza :* 😘

Moni, przylaczam sie do Twojego apelu :* Pozwiemy producentow, by pomscic lzy dziewczyn. Niech sami sobie na nie sikaja

Malgoniu, dziekuje <3 Mam nadzieje, ze komary Cie nie zjadly

Maria, 10 testow? :o Czuje sie przy Tobie jak najgorszy glupek, bo ja wiecej przez 1 cykl zuzywam :D

Nowa, tez mi sie czasem wydaje, ze jest tak, jak piszesz odnosnie testow...

Szczesliwa Mamusia, super, ze sie tak pieknie u Ciebie ochlodzilo :* Co do mojego testowania- jezeli gin nie zabroni mi sie starac, to pewnie, bede sikac jakos pod koniec czerwca- chocby 5dpo :D Ja to ja :D

Arashe, tak, wraaacam do gry :* :) No chyba, ze gin krzyknie "stop"... O Twoje migreny oczywiscie nie pytam, bo pamietam, ze moje pytania je przywoluja, ale mam nadzieje, ze wszystko u Ciebie dobrze

Szoneczko, mam nadzieje, ze zdazylas do domu przed burza :* Dobrze, ze juz sa plamienia :* Niech to beda te ostatnie na wiele miesiecy!

Mama Stasia, niezmiennie podziwiam Twoj piekny suwaczek :) Ciesze sie, ze juz niedlugo USG i zdjecie dla cioc :) Oby bezsennosc jednak poszla precz!

Malinowa, wolalam dziewczyny kilka razy, ale bez skutku :(

U mnie burza trwala 4h :o Nie spalam, bo pioruny walily co sekunde, a blyskalo sie jak na wiejskiej potancowce. Przed chwila sie skonczyla, wiec otworzylam okno, a tam co? Jakies ptaszki cwierkaja tak glosno, ze mam ochote trzasnac je poduszka :D Dobra, nie bede juz spala, dobrze, ze mam dzis wolne :)

Milego dnia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 03:59

MonikA_89!, Madziandzia, moni05, Arashe, agge lubią tę wiadomość

• Judit Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 14:32

Sasanka55, Salome lubią tę wiadomość

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Ja za niedługo kończę prace i już na wykończeniu oglądam jakiś program z wróżbami.Tak słucham tego wróżbity,ludzie wysylają smsy za 30zł żeby poznać przyszłość..może zadzwonie i zapytam kiedy Wszystkie zajdziemy w ciąże? :p Zaraz by nam było lżej jakby nam wywróżył wszystkim dwie kreseczki w czerwcu i w lipcu :D

Kotek, ja jestem tansza :) Zaraz wszystkie bedziemy w zdrowych ciazach :*

MonikA_89!, szona, Nikodemka, Salome, agge, Judit lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 czerwca 2019, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Izape, juz za chwile zatestujesz, a ja prosze wszystkie moce tego swiata, by byly II :* Tez wlacza mi sie chec sikania od 8dpo i... sikam, choc zawsze mialam pozna implantacje :D

Misiaa, zaraz i testy beda wiedzialy, ze jestes w ciazy! :*

Nikodemko, wierze, ze to popoludniak Cie oszukal, a nie odwrotnie :* Tak jak sugeruje Buba, Iwona i Malina, moze mocz byl niewiele wart przy ogromnej ilosci wody, jaka teraz pochlaniamy. Odnosnie nadzerki- 2 moich ginow mowilo mi, ze moja jest malutka, ze niewarto sie przejmowac, ze ciaza ja zaleczy. 3 gin powiedziala, ze wcale nie jest mala (moze powiekszyla sie tak bardzo przez 2 tygodnie, nie wiem...) i ze moze byc przyczyna moich CB... Dostalam antybiotyk i zaleczylam dziada. Moze tez warto isc w tym kierunku?

MonikA, juz sobie spogladam na krzeselko i jest tak milo, ale na razie to czekam na Twoja piekna bete! Ty pierwsza :* 😘

Moni, przylaczam sie do Twojego apelu :* Pozwiemy producentow, by pomscic lzy dziewczyn. Niech sami sobie na nie sikaja

Malgoniu, dziekuje <3 Mam nadzieje, ze komary Cie nie zjadly

Maria, 10 testow? :o Czuje sie przy Tobie jak najgorszy glupek, bo ja wiecej przez 1 cykl zuzywam :D

Nowa, tez mi sie czasem wydaje, ze jest tak, jak piszesz odnosnie testow...

Szczesliwa Mamusia, super, ze sie tak pieknie u Ciebie ochlodzilo :* Co do mojego testowania- jezeli gin nie zabroni mi sie starac, to pewnie, bede sikac jakos pod koniec czerwca- chocby 5dpo :D Ja to ja :D

Arashe, tak, wraaacam do gry :* :) No chyba, ze gin krzyknie "stop"... O Twoje migreny oczywiscie nie pytam, bo pamietam, ze moje pytania je przywoluja, ale mam nadzieje, ze wszystko u Ciebie dobrze

Szoneczko, mam nadzieje, ze zdazylas do domu przed burza :* Dobrze, ze juz sa plamienia :* Niech to beda te ostatnie na wiele miesiecy!

Mama Stasia, niezmiennie podziwiam Twoj piekny suwaczek :) Ciesze sie, ze juz niedlugo USG i zdjecie dla cioc :) Oby bezsennosc jednak poszla precz!

Malinowa, wolalam dziewczyny kilka razy, ale bez skutku :(

U mnie burza trwala 4h :o Nie spalam, bo pioruny walily co sekunde, a blyskalo sie jak na wiejskiej potancowce. Przed chwila sie skonczyla, wiec otworzylam okno, a tam co? Jakies ptaszki cwierkaja tak glosno, ze mam ochote trzasnac je poduszka :D Dobra, nie bede juz spala, dobrze, ze mam dzis wolne :)

Milego dnia <3
    Przejdzie jak urodzę . Pożytek zrobię z tego nie spania zacne układać ciuszki Zosi do komody . Właśnie u mnie za oknem też jest koncert ptasi .
    Z tą poduszka to dobre jest .

A ja trzymam kciuki za zielone światło w staraniach .
    Ps. Jak matka chce iść spać to dziecko akurat budzi się i to z gorączką 😔rano trzeba odwiedzić lekarza..pewnie znowu zapalenie gardła

‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ